Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Teşekkür ederim 🙏


  • Merhabalar, bizim de mülakatımız 3 Kasım 2022 de oldu. Eşimin sağlık problemleri nedeniyle sağlık raporundan AP’ye kaldık. 6 ay sonunda sorun çözüldü ama benim 1 Kasımda aldığım sağlık raporu geçerliliğini yitirdi. 3 Mayısta tekrar sağlık raporu aldım bütün ücreti tekrar ödedim ve aşıları da bir kez daha yaptılar (influenza dışında).
    5 Mayısta pasaportlarımızı yolladık. Bugün itibariyle Case Under Review Büyükelçiliğin sayfasında.

    6 ay sonunda başvuruyu tamamlayabildik ama gergin bekleyiş devam ediyor.


  • Merhaba arkadaşlar,

    9 Mayıs 2023 tarihinde ABD Ankara Konsolosluğunda K1 vizesi için mülakatım vardı. Tüm ilişki kanıtlarıma bakıldı, gayet sempatik ve güzel gidiyordu. İlişkinin gerçekliği ve ya evraklarımla alakalı pürüz olmadı. Hatta ABD'de evlilik ile kazanacağım hakları, şiddet durumunda bilmem gerekenler, yapacaklarımı anlatan beyaz kağıda yazılı bildiriyi bile verdi. Son anda bilgisayarına döndü ve "hiç Polis tarafından durduruldunuz mu? Parmak izinizle alınmış kayıt görüyorum" dedi. Daha önce ABD de J1 ve F1 vizeleri ile bulunmuştum. Fiziksel bir kavgaya karışmıştım, tamamen müdafaa sebebi ile karşı tarafla fiziki temasım olmuştu, ancak suçum olmamasına rağmen yeterince İngilizce bilmediğimden, kendimi tam izah edemediğimden ve karşı tarafın benim ona saldırdığımı iddia etmesinden dolayı hakim karşısına çıkmıştım. Sonucunda hiç bir ceza almadan gitmeme izin verilmişti. Geçmişte böyle bir sicil kaydım olmaması ve beni suçlayan kişinin mahkemeye gelmemesinden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Olayın üzerinden 5 sene 1 ay geçti. Sonucunda ceza almadığım için mülakatta karşıma çıkmasını beklemiyordum ancak konsolos bu konuyu ABD de son yıllarda artan criminal olaylar doğrultusunda araştırması gerektiğini söyleyerek, pasaportuma da el koyarak, gidebilirsin dedi. aynı günün aksam saatlerinde CEAC statu kontrol ettiğimde 09.05.2023 güncelleme tarihinde "refused" yazdığını gördüm. 10.05.2023 tarihinde, yani 1 gün sonra PTT'den ve noreply konsolosluk mailinden vize başvurumla alakalı belgelerin PTT ye iade edildiğine dair mesaj ve e-mail aldım. Email başlığı şu sekilde "ABD dışişleri bakanlığı vize sistemi iade seyehat belgesi sevkiyat bildirimi".. Bu arada bugün 11.05.2023 CEAC statü hala "refused" olarak görünmeye devam ediyor. PTT bildirimde gelen paketin 300 gr olduğu yazılmış.

    Sizce benim başvurum ret mi oldu? Gelen evrak ne olabilir? Vizem onaylanmış olabilir mi? Sizce sonunda ceza bile almadığım bu olay vize almama engel olur mu?

    Çok üzgün ve endişeliyim. Benzer tecrübesi olan arkadaşlar fikir ve yorumlarını beyan ederse çok mutlu olurum. Yani burada ret oldu ise nişanlım ile nasıl, hangi şartta beraber olabiliriz? Bu olay sicilime benim suçlu olmam şeklinde bile işlenmiş olsa, hafif bir suç sayılmaz mı? Sadece bu sebepten ABD'ye evlilik yolu ile girişim engellenebilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Aycadan muhtemelen idari işleme kalacaksınız ve ABD’de bu konu araştırılıcaktır diye düşünüyorum. Konsolosluktan gelecek olan maillere dikkat edin ds5535 adlı formu sizden doldurmanız istenir genelde..
    Bu süreç sabır gerektiren bi iş, bu yüzden sabırla dikkatle gelecek olan talimatları bekleyin


  • @Upwind93 Merhaba gözünüz aydın, sizinle aynı gün sağlık muayenesi ve mülakata girmişiz 🙂 Sizden sağlık raporunu kendileri mi istedi yoksa siz istemeden mi aldınız?


  • @waterman yorum icin tesekkurler..

    Arkadaslar, evrak ulasti. Eksik evrak olarak yazmislar. Abd de oda arkadasim ile yasadigim tartismaya iliskin mahkeme evraginin aslini gormek istediklerini yazmislar. Evrak geldikten sonra vize verilebilecegi, o gune kadar vize surecimin gecici olarak ret edildigi yaziyor.

    Simdi ben Newyork eyaletinde 5 sene once gorulmus davamin evragina nasil ulasacagim? Orijinal olmasini istiyorlar ayrica. Fikri olan, yol gosterebilecek, bana danismanlik yapabilecek olan bir arkadasimiz var mi?
    Tesekkurler..


  • @Hormek bizim eksik zaten sağlık raporuydu mülakatta kağıda onu işaretleyip vermişlerdi. Raporu alınca ais başvurusu yapıp direk yolladık. Herhangi bir talep yada bilgilendirme gelmedi bu süreçte büyükelçilikten. Bakalım aşağı yukarı 5 gün oldu bir güncelleme yok durumda.

    Ama mülakatta benim sağlık raporum vardı. Ancak dolunca süresi 1 Mayıs’ta ben de yeniden alıp eşimle beraber tekrar yolladık toplu bir şekilde.


  • Merhaba, babam 13 Nisan’da AP’ye kalmıştı IR5 kategorisinde. Onun durumunu iki yerden kontrol ediyorum:
    Embassy: https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
    CEAC: https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
    Bir kaç kez update ettiler, gördüğüm kadarıyla önce CEAC update oluyor sonra Embassy, acaba şuana kadar update yapılan tarihleri nasıl görebiliriz, bi yerde seçenek göremedim, teşekkürler. Birde sık sık update edilmesi iyi bir şey mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asa eski updateleri göremiyorsunuz.
    dosyanızın update olması da oldukça iyi bir şey, çünkü dosyanızı inceledikleri anlamına gelir. çünkü dosyanıza her giriş, sisteme update olarak yansıyor.
    bu arada ceac'ı takip edin, konsolosluk sitesi ne yazık ki güncel değil. ceac anlık güncellenen bir sistem..


  • @gucarslan tamamdır çok teşekkürler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • @Aycadan, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    @waterman yorum icin tesekkurler..

    Arkadaslar, evrak ulasti. Eksik evrak olarak yazmislar. Abd de oda arkadasim ile yasadigim tartismaya iliskin mahkeme evraginin aslini gormek istediklerini yazmislar. Evrak geldikten sonra vize verilebilecegi, o gune kadar vize surecimin gecici olarak ret edildigi yaziyor.

    Simdi ben Newyork eyaletinde 5 sene once gorulmus davamin evragina nasil ulasacagim? Orijinal olmasini istiyorlar ayrica. Fikri olan, yol gosterebilecek, bana danismanlik yapabilecek olan bir arkadasimiz var mi?
    Tesekkurler..

    Evragı aslını vs nasıl alırsın bilmiyorum ama aynı tarz bir mahkemem vardı ve aynı şekil evrağın aslını ve tercümelerini yolladım boş pasaport geldi.
    Ve idari işleme kaldığıma dair beyaz bir kâğıt geldi. Akabinde 8 ay bekledikten sonra idari işlemim sonuçlandı vizemi aldım. Vizeni alırsın ne olursa olsun ama idari işlem canını çok sıkacaktır belirsiz beklene süreci bol şans diliyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Bugün ceac’den yaptığım kontrolde Issued olarak güncellenmiş sistemde. 8 mayısta evraklar ellerine ulaşmıştı. 1 haftada güncelleme yapıldı. Umarım bütün bekleyenlere en kısa sürede olumlu geri dönüş yapılır.


  • Arkadaşlar dün pttden mesaj gelmeyince bugün tekrar ceactan statusa baktım. Dün issued olan durum bugün tekrar refused olmuş. Bir sorun mu var acaba? Bişeyler yapmam gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Upwind93 hayır bir şey yapmanıza gerek yok. NVC bazen vize numarasını değiştiriyor ya da işlem için bir kontrol daha yapıyor. merak etmeyin, issued olacak ve vizenizi alacaksınız. bu sürede mailleriniz kontrol etmeyi ihmal etmeyin, farklı bir bilgi talepleri olabilir.


  • Merhabalar,
    Ben forumu offline olarak uzun suredir takip ediyorum, bu ilk yorumum ve sorum olacak.
    Biz esimle 2022 yılı Şubat ayinda B1/B2 vizesi icin başvurduk, ve başvurumuzun idari islemlere kaldigi söylendi. CEAC sitesinden sik sik takip ettigiminde 'Refused' olarak yazıyor ve son update tarihi hala görüşme tarihi olarak gözüküyor. Birkaç kez email attım fakat yararlı bir cevap gelmedi maalesef. Bu durum hakkında ve bekleme sureleri hakkında tecrübesi olan varsa çok memnun olurum, tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fayvali B1/B2 vizelerinde bekleme süresi olmadığı için ne yazık ki hemen sonuçlanmasını beklemeyin. aylar, hatta yıllarca bekleyenler var. her ne kadar bu dosyanızdaki durumla alakalı olsa da, hem konsolosluk yoğunluğu hem de vize türü sebebiyle işleminiz biraz zaman alabilir. maillere de bu yüzden çok fazla cevap beklemenizi tavsiye etmem.

    bol sabırlı beklemeler


  • @gucarslan teşekkürler Uğur Bey. Beklemeye devam, yeni bir gelişme olursa tekrar bilgilendirme yapacağım.


  • Cok teşekkürler cevap icin, beklemeye devam 😃


  • @Aycadan Nişanlınız sizin için alabileceğini düşünüyorum vekâlet vermeniz durumunda , diğer arkadaşların dediği gibi evrakı sağladıktan sonra ap ye kalacaksınız sonu belirsiz bir bekleyiş süreci daha , bazen çok kısa sürüyor bazen çok uzun umarım kısa sürer.


  • @gucarslan bu mesajınızdan Greencard için AP'ye öncelik veriyorlar gibi bir anlam çıkardım, doğru mudur?
    Çünkü ben work and travel vizesinden 2008 yılında AP'ye kalmıştım ve danışmanımın yanlış yönlendirmesiyle süreç tamamlanmadan pasaportumu gönderdiğim için red almıştım. Öyle tahmin ediyorum ki Greencard vize görüşmesinde yine AP'ye kalacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum