Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)


  • 27 Şubattaki mülakatımızda eşim ve kızım vizelerini almışlardı. Benim dosyam AP’ye kalmıştı. Bugün itibariyle vizemi pasaportuma basılı olarak teslim aldım. Darısı diğer arkadaşlarımın başına inşallah. Tez zamanda sizler de vizenizi teslim alırsınız.

  • W waterman bu başlıktan bahsetti

  • Dosyamın amerikada mı yoksa ankarda mı işlendiğini öğrenebilir miyiz? Ap sürecim tam olarak 6 aydan uzun sürdü ve hala hiç bir gelişme yok? Beklemekten başka bişey yok evet biliyorum ama etkili bi email yok mudur dosyamın akıllarına gelmesi için eylüle az bi süre kaldı vizemin yetişmemesinden korkuyorum :( cevaplar için şimdiden teşekkür ederim....

  • ⭐⭐⭐

    @Hormek maalesef keske bunu ogrenebilmenin bi yolu olsa sabırla mail atın her hafta :( bu konuda mandamus davası açılsa ne kadar etkili olabilir bilemiyorum isterseniz Muslu hukuk bürosuna bu konu hakkında soru sorabilirsiniz


  • @waterman Cevap için çok teşekkür ederim her hafta mail atıyorum ama hiç geri dönüş olmadı mandamus davası 15 bin dolar masrafı diye duydum yanlış hatırlamıyorsam çok yülsek meblağ beklemekten başka çare bulunmuyor o zaman.😔


  • @Hormek 30 eylül'e kadar zamanınız var. tavsiyem yeni bir sağlık raporu alıp hazır bulundurun ve sabırla bekleyin.


  • @gucarslan Konsolosluk sağlık raporu için istekte bulunmadan randevu alabilir miyim? Cevap için teşekkür ederim


  • @Hormek elbette. ilgili siteden ileri bir tarih girerek sağlık muayene randevusu alın.
    zaten muayene oldunuz, aşı vb bir durum olmayacaktır. sadece para ödeyeceksiniz kısaca..


  • @gucarslan Teşekkür ederim 🙏


  • Merhabalar, bizim de mülakatımız 3 Kasım 2022 de oldu. Eşimin sağlık problemleri nedeniyle sağlık raporundan AP’ye kaldık. 6 ay sonunda sorun çözüldü ama benim 1 Kasımda aldığım sağlık raporu geçerliliğini yitirdi. 3 Mayısta tekrar sağlık raporu aldım bütün ücreti tekrar ödedim ve aşıları da bir kez daha yaptılar (influenza dışında).
    5 Mayısta pasaportlarımızı yolladık. Bugün itibariyle Case Under Review Büyükelçiliğin sayfasında.

    6 ay sonunda başvuruyu tamamlayabildik ama gergin bekleyiş devam ediyor.


  • Merhaba arkadaşlar,

    9 Mayıs 2023 tarihinde ABD Ankara Konsolosluğunda K1 vizesi için mülakatım vardı. Tüm ilişki kanıtlarıma bakıldı, gayet sempatik ve güzel gidiyordu. İlişkinin gerçekliği ve ya evraklarımla alakalı pürüz olmadı. Hatta ABD'de evlilik ile kazanacağım hakları, şiddet durumunda bilmem gerekenler, yapacaklarımı anlatan beyaz kağıda yazılı bildiriyi bile verdi. Son anda bilgisayarına döndü ve "hiç Polis tarafından durduruldunuz mu? Parmak izinizle alınmış kayıt görüyorum" dedi. Daha önce ABD de J1 ve F1 vizeleri ile bulunmuştum. Fiziksel bir kavgaya karışmıştım, tamamen müdafaa sebebi ile karşı tarafla fiziki temasım olmuştu, ancak suçum olmamasına rağmen yeterince İngilizce bilmediğimden, kendimi tam izah edemediğimden ve karşı tarafın benim ona saldırdığımı iddia etmesinden dolayı hakim karşısına çıkmıştım. Sonucunda hiç bir ceza almadan gitmeme izin verilmişti. Geçmişte böyle bir sicil kaydım olmaması ve beni suçlayan kişinin mahkemeye gelmemesinden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Olayın üzerinden 5 sene 1 ay geçti. Sonucunda ceza almadığım için mülakatta karşıma çıkmasını beklemiyordum ancak konsolos bu konuyu ABD de son yıllarda artan criminal olaylar doğrultusunda araştırması gerektiğini söyleyerek, pasaportuma da el koyarak, gidebilirsin dedi. aynı günün aksam saatlerinde CEAC statu kontrol ettiğimde 09.05.2023 güncelleme tarihinde "refused" yazdığını gördüm. 10.05.2023 tarihinde, yani 1 gün sonra PTT'den ve noreply konsolosluk mailinden vize başvurumla alakalı belgelerin PTT ye iade edildiğine dair mesaj ve e-mail aldım. Email başlığı şu sekilde "ABD dışişleri bakanlığı vize sistemi iade seyehat belgesi sevkiyat bildirimi".. Bu arada bugün 11.05.2023 CEAC statü hala "refused" olarak görünmeye devam ediyor. PTT bildirimde gelen paketin 300 gr olduğu yazılmış.

    Sizce benim başvurum ret mi oldu? Gelen evrak ne olabilir? Vizem onaylanmış olabilir mi? Sizce sonunda ceza bile almadığım bu olay vize almama engel olur mu?

    Çok üzgün ve endişeliyim. Benzer tecrübesi olan arkadaşlar fikir ve yorumlarını beyan ederse çok mutlu olurum. Yani burada ret oldu ise nişanlım ile nasıl, hangi şartta beraber olabiliriz? Bu olay sicilime benim suçlu olmam şeklinde bile işlenmiş olsa, hafif bir suç sayılmaz mı? Sadece bu sebepten ABD'ye evlilik yolu ile girişim engellenebilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Aycadan muhtemelen idari işleme kalacaksınız ve ABD’de bu konu araştırılıcaktır diye düşünüyorum. Konsolosluktan gelecek olan maillere dikkat edin ds5535 adlı formu sizden doldurmanız istenir genelde..
    Bu süreç sabır gerektiren bi iş, bu yüzden sabırla dikkatle gelecek olan talimatları bekleyin


  • @Upwind93 Merhaba gözünüz aydın, sizinle aynı gün sağlık muayenesi ve mülakata girmişiz :) Sizden sağlık raporunu kendileri mi istedi yoksa siz istemeden mi aldınız?


  • @waterman yorum icin tesekkurler..

    Arkadaslar, evrak ulasti. Eksik evrak olarak yazmislar. Abd de oda arkadasim ile yasadigim tartismaya iliskin mahkeme evraginin aslini gormek istediklerini yazmislar. Evrak geldikten sonra vize verilebilecegi, o gune kadar vize surecimin gecici olarak ret edildigi yaziyor.

    Simdi ben Newyork eyaletinde 5 sene once gorulmus davamin evragina nasil ulasacagim? Orijinal olmasini istiyorlar ayrica. Fikri olan, yol gosterebilecek, bana danismanlik yapabilecek olan bir arkadasimiz var mi?
    Tesekkurler..


  • @Hormek bizim eksik zaten sağlık raporuydu mülakatta kağıda onu işaretleyip vermişlerdi. Raporu alınca ais başvurusu yapıp direk yolladık. Herhangi bir talep yada bilgilendirme gelmedi bu süreçte büyükelçilikten. Bakalım aşağı yukarı 5 gün oldu bir güncelleme yok durumda.

    Ama mülakatta benim sağlık raporum vardı. Ancak dolunca süresi 1 Mayıs’ta ben de yeniden alıp eşimle beraber tekrar yolladık toplu bir şekilde.


  • Merhaba, babam 13 Nisan’da AP’ye kalmıştı IR5 kategorisinde. Onun durumunu iki yerden kontrol ediyorum:
    Embassy: https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
    CEAC: https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
    Bir kaç kez update ettiler, gördüğüm kadarıyla önce CEAC update oluyor sonra Embassy, acaba şuana kadar update yapılan tarihleri nasıl görebiliriz, bi yerde seçenek göremedim, teşekkürler. Birde sık sık update edilmesi iyi bir şey mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asa eski updateleri göremiyorsunuz.
    dosyanızın update olması da oldukça iyi bir şey, çünkü dosyanızı inceledikleri anlamına gelir. çünkü dosyanıza her giriş, sisteme update olarak yansıyor.
    bu arada ceac'ı takip edin, konsolosluk sitesi ne yazık ki güncel değil. ceac anlık güncellenen bir sistem..


  • @gucarslan tamamdır çok teşekkürler.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

  • @Aycadan, içinde söyledi: FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    @waterman yorum icin tesekkurler..

    Arkadaslar, evrak ulasti. Eksik evrak olarak yazmislar. Abd de oda arkadasim ile yasadigim tartismaya iliskin mahkeme evraginin aslini gormek istediklerini yazmislar. Evrak geldikten sonra vize verilebilecegi, o gune kadar vize surecimin gecici olarak ret edildigi yaziyor.

    Simdi ben Newyork eyaletinde 5 sene once gorulmus davamin evragina nasil ulasacagim? Orijinal olmasini istiyorlar ayrica. Fikri olan, yol gosterebilecek, bana danismanlik yapabilecek olan bir arkadasimiz var mi?
    Tesekkurler..

    Evragı aslını vs nasıl alırsın bilmiyorum ama aynı tarz bir mahkemem vardı ve aynı şekil evrağın aslını ve tercümelerini yolladım boş pasaport geldi.
    Ve idari işleme kaldığıma dair beyaz bir kâğıt geldi. Akabinde 8 ay bekledikten sonra idari işlemim sonuçlandı vizemi aldım. Vizeni alırsın ne olursa olsun ama idari işlem canını çok sıkacaktır belirsiz beklene süreci bol şans diliyorum.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Bugün ceac’den yaptığım kontrolde Issued olarak güncellenmiş sistemde. 8 mayısta evraklar ellerine ulaşmıştı. 1 haftada güncelleme yapıldı. Umarım bütün bekleyenlere en kısa sürede olumlu geri dönüş yapılır.


  • Arkadaşlar dün pttden mesaj gelmeyince bugün tekrar ceactan statusa baktım. Dün issued olan durum bugün tekrar refused olmuş. Bir sorun mu var acaba? Bişeyler yapmam gerekiyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum