Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @gozdelymn Vizeleriniz hayirli ugurlu olsun, ABD'de guzel yasamlar.


  • @cyilmaz çok teşekkür ederim 🙏


  • @gozdelymn hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni hayatınız da yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @gozdelymn tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @bozyuruk ben girdiğimde 5 yaş sonrasına zorunluydu. Sofya konsolosluğa sormalısınız.


  • @vadili, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar.

    Ankara' nın kötü performansından sonra Mart ayı itibariyle dünyanın 4 bir yanındaki konsoloslulara e-mailler atmaya başladık. Bir çoğu olumsuz dönüş sağlarken Muscat / OMAN (UMMAN) konsolosluğu bir çeşit yeşil ışık yaktı ve 30 günden fazla vizeniz varsa olabilir dediler.

    Biz de hızlı bir şekilde Oman' ın vize türlerini araştırdık ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 yıllık multi-entry bir vize verildiğini öğrendik. Bu vize başvurusu online e-vize şeklindeydi. Kişi başı 2500-TL (50 Oman Riyali) ödeyerek vizeye başvurduk.

    Ertesi gün vizemiz onaylandı ve hızlı bir şekilde konsolosluğa vizemizi e-mail ile gönderdik.

    Çok hızlı bir şekilde(1-2 gün) dosyamızı taşıdılar. Ardından gelen vize bülteninin takiben de mülakat günümüzü verdiler.

    Umman' dan aldığımız vize türü 30 gün içerisinde ülkeye girme zorunluluğu barındırdığından, hemen girip sağlık muyanemizi yaptırdık. Sağlık muayenesi randevumuzu whatsapp üzerinden oluşturduk ve 1.5 saat gibi bir sürede hızlıca bitirdiler.

    Sağlık muyanemizin tamamlanmasının ardından Türkiye' ye döndük ve mülakat günümüzü bekledik. 6 Mayıs tarihinde tekrar Muscat' a yola çıktık ve Airbnb ile tuttuğumuz eve yerleştik.

    Mülakat günü şıkır şıkır giyinip konsolosluğa gittik. Mülakat saatimizden 1.5 saat önce gitmemize rağmen bizi sıcakta bekletmediler ve içeriye aldılar. Evrak kontrolü ve mülakat ücretini ilk bankoda yaptıktan sonra sıra numaramızın yanmasını bekledik.

    Sıra numaramazı yanmadan yani bizden önce mülakata giren 5 çiftin 3 ü AP ye kaldı. Onlar AP ye kaldıkça biz gerildik.

    Sıramız geldiğinde önce yemin ettirildi, sonra parmak izlerimiz alındı.

    Ardından da sorulara geçildi.

    Ne zaman evlendiğimizi, hangi ülkelerde bulunduğumuzu, mesleklerimizi, birikimlerimizi ve ABD' de tanıdığımızın olup olmadığı soruldu.

    Her şey çok güzel, konsolos çok güler yüzlüydü. Bu iş tamam diye düşünürken açıklama yapmaya başladı.

    Asıl talihli olan eşimin vizesini onayladıklarını, benim ise AP ye kaldığımı izah etti. Ekstra sorular içeren bir form göndereceğiz, email ile cevap vermeniz lazım vsvs.

    Mülakatı yapan konsolosa eşimin vizesini hemen onaylayıp onaylamayacaklarını sordum ve eşimin vizesinin benden ayrı bir şekilde onaylanmasını istedim.

    Konsolos isteğime olumlu cevap verdi ve eşimin pasaportunu alarak onun işlemlerini başlatacağını, eşimin vize basım sürecinin 2 hafta kadar sürebileceğini söyledi.

    Benim AP sürecim için ise bir tarih veremedi malesef.

    Şimdilik Umman' dayız ve sürecimizin olumlu devam etmesini umuyoruz.

    Gelişme 1: Az önce (mülakat gününde, saat 15 civarında) ekstra bilgiler isteyen bir form u email ile gönderdiler ve cevabı websitelerindeki online form ile göndermemi istemişler. Hızlıca doldurup gönderdim, buruk bir heyecanla bekliyoruz...

    Gelişme 2: 14 Mayıs tarihinde (mülakattan 5 gün sonra) dosyamızda bir update oldu. Bu update te benim case im için hala refused yazarken eşimin case i için Adminstrative Processing yazdı. Bildiğim kadarıyla bu yazı, 221(g) den farklı olarak rutin basımdan hemen önceki süreçte 1-2 günlük çıkan bir yazı. Eşimin dosyasının benimkinden ayrı yürütüldüğünü ve benden ayrı olduğuna emin olmuş olduk. Gelişme oldukça buradan yazmaya devam edeceğiz.

    Selamlar. Bugün dosyamızda bir update oldu. Bu update te benim case im için hala refused yazarken eşimin case i için Adminstrative Processing yazdı. Bildiğim kadarıyla bu yazı, 221(g) den farklı olarak rutin basımdan hemen önceki süreçte 1-2 günlük çıkan bir yazı. Doğru mu biliyorum?


  • Herkese merhabalar,

    Ankara ilk aylarda ortalamaların üzerinde mülakat vererek bizleri umutlandırıyordu. 2023 Ocak aylarına geldiğimizde artık hiç bir şekilde mülakat verilmedi. 2022 mülakat deneyimlerinden okuduğum kadarı ile dosya taşıma yapılabildiğini öğrenmiştim. Ankara'nın bu kötü performansından dolayı 21 Ocak 2023 tarihinden itibaren vizesiz gidilebilen ülkelere taşıma maillerini gönderdim. Çoğu ülke yanıt bile vermedi. Yanıt verenler de bildiğiniz gibi oturumunuz varsa taşıyabiliriz diyorlardı. CN düşük olmasına rağmen umutlarım artık yavaş yavaş tükenmeye başlıyordu. Çünkü Ankara hiçbir şekilde mülakat vermiyordu. Telegram gruplarındaki konuşmalarda Schengen vizesi ile girilen ülkelere taşıma fikirleri konuşuluyordu. Ogün beyin Viyana mülakat deneyimini okuduktan sonra hemen mail atmadım. Çünkü bunu okuyan ve taşıma talebinde bulunan onlarca kişi zaten çoktan red aldıklarını söylüyorlardı.

    Aradan 1 buçuk ay geçti ve hala dosyamı taşıyamadım. 13 Mart 2023 tarihinde Viyana'ya mail atmak istedim. Bana 15 saat sonra Viyana'dan dosya taşıma talebiniz onaylandı diye bir mail geldi. Ve o an mutluluk gözyaşları eşliğinde ilk gücarslan'a kabul aldığımı belirten mesaj attım. "Gözünüz aydın" dedi. Ben hala heyecanlı, mutlu ve Schengen gerginliği ile karışık bir duyguselinde bu durumu eşimle paylaştım.

    Schengen:
    3 kişi Schengen vizesi için gerekli evrakları topladık. VFS Global Edirne'den randevu aldık. Muğla'dan Edirne'ye çıktık yola. Evraklarımızı teslim ettik ve sonuçları beklemeye başladık. Normalde 1 haftada yanıt gelen Avusturya'dan 2 hafta geçmesine rağmen hala yanıt gelmemişti. Sezon açıldığı için olabilir, pasaportlarımız 3 hafta sonunda vize basılı şekilde geldi.

    Sağlık Randevusu:
    Sağlık randevumuz 10 Mayıs 2023'te oldu. Pasaportlar, Amerika adresi, aşı listesi ve antikor sonuçlarını teslim ettik. Sözlü beyan usulü ile bize sağlığımız ile ilgili sorulan soruları evet-hayır şeklinde cevapladık. Daha sonrasında fiziksel muayene yapıldı.
    Akabinde sifiliz testi yapılması için kan alındı ve laboratuvara gönderildi. En son kişi başı 360 EURO, çocuk 310 EURO + Sifiliz testi 30 EURO toplamda 1090 EURO ödemeyi yaptık.

    Greencard mülakatı:
    Sağlık sonuçlarının 1 gün sonraki Amerika mülakatına yetişmeyeceğini biliyorduk. Tatil planımızı da buna göre 3-4 gün uzatmalı planladık. Ama mülakattan 2 saat öncesinde sağlık sonuçlarının geldiğini gördük. Heyecanlı olduğumuz kadar sürecin uzaması konusunda tedirginliklerimiz vardı. Saat 1'deki mülakata 30 dk önce geldik. Burada aynı gün mülakata gireceğimiz arkadaşlarla karşılaştık. Tanışma sohbet muhabbet derken heyecanımız biraz olsun yatıştı. 8 dk önce konsolosluk kapısının önüne geldik.
    Güvenlik görevlisi bizi sol tarafta tek sıra şeklinde beklememizi söyledi. İçeri girdikten sonra 5 nolu gişeden çağırıldık. Listede yazılı olan çoğu evrakları bizden istemedi. Banka dökümlerinde toplam tutarı görmek istiyorlardı. Ne zaman yatırıldığının bir önemi yok aslında. Evraklarımızı teslim ettik. 3 nolu gişeden ücretlerimizi yatırdık. 7 nolu gişeden konsolos ile mülakatımızı gerçekleştirdik.

    Bize sorulan sorular şu şekilde:

    • Nasıl tanıştığınız?
    • Ne zaman evlendiniz?
    • Daha öncesinde farklı bir evliliğiniz oldu mu?
    • Daha önce farklı bir çocuğunuz oldu mu?
    • Amerika'da nereye gideceksiniz?
    • Neden buraya gitmek istiyorsunuz?
    • Hangi okul ve bölümden mezun oldunuz?
    • Mesleğiniz nedir?
    • Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?

    Evlilik tarihini heyecanımla birlikte çocuğumuzun tarihini söyledim. Bu yüzden sorular daha da fazlalaştı. Sonrasında doğru tarihi söyledim ve bu kısımı hafif kusurlarla geçmiş olduk. Sorular tamamlandıktan sonra "I approved your visa". Ardından da meşhur "Congratulations" ile süreci tamamlamış olduk. 1 gün sonrasında pasaportlarınızı teslim alabilirsiniz maili geldi ve vizelerimizi aldık.

    Bu zorlu 1 senenin ardından artık yeni hayatımız için hazırlıklara başladık. Viyana'daki kiraladığımız apartman dairesinden aktarabileceklerim şimdilik bu kadar. Süreçte emeği geçen @achillesoag, @lumos, @Tuğba hanım, @Ozden bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.
    Darısı başınıza.
    Sevgiler.


  • Hayırlı Olsun Vizeniz Tebrikler Yeni Yerinizde yeni hayatınızda Başarılar Dilerim.

  • ⭐⭐

    @halilkoca Tebrikler tekrardan , yeni hayatınızda şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @halilkoca tebrikler.vizeniz hayırlı olsun.amerikada yeni yaşantınızda başarılar.

  • ⭐⭐

    @halilkoca Gozleriniz aydin, vizeleriniz hayirli ugurlu olsun. ABD'de huzurlu bir yasam diliyorul size ve ailenize ✌ 👏 🍀 .


  • @halilkoca tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !


  • @halilkoca tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Selam Herkese;

    2022 Mayıs' ının ilk haftası açıklanan DV23 Lottery' i kazandıktan 3-4 gün sonra DS-260 formunu doldurup gönderdim. Bu sürede GreenCard ile ilgili bilgi toplamaya başladım ve en son bu forumu bulup kaydoldum.

    @gucarslan adminin "Ankara' ya güvenmeyin" yazıları üzerine ve geçmiş yılların verilerine bakarak; dosyamı taşımaya karar verdim.

    2023 Mart ayının ilk haftasında dosyamı taşımayı başardım. Daha sonra, dosyamın bulunduğu ülkeye gidebilmek için Schengen vizesi almam gerekti. Schengen vizesi gerçekten zor ve karmaşık bir süreç oldu ama onu da hallettim.

    MEDICAL EXAM:
    Bana verdikleri formu doldurdum. Kısa sözlü bir sağlık mülakatı yaptılar(hastalıkların var mı? Uyuşturucu, alkol bağımlılığın var mı? Daha önce ameliyat oldun mu? gibi gibi). Ardından tansiyonumu ölçtüler ve bir miktar kan verdim. Son olarak kıyafetlerimi çıkarıp muayene oldum. Aşılarım ve antikorlarım tam olduğu için 390 EURO ödememi nakit olarak yaptım ve röntgen çektireceğim yere gittim. Röntgen süreci kısaydı fakat evrakları beklemek bi çıt uzun sürdü.

    DV INTERVIEW:
    X-ray' den geçip evraklarımı teslim ettim, Sonra vezneye yönlendirilip, 330 USD ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra mülakat için çağrıldım. Mülakatı yapan konsolos şu soruları sordu:

    (K: Konsolos - B: Ben)

    K: Nereye gideceksin?
    B: Şu eyalete
    K: Ailen var mı?
    B: Hayır, akrabalarım var.
    K: Evlendin mi? Çocuk var mı?
    B: Hayır
    K: Congrats, Everything's looking good! Your visa is approved.
    B: Thank you for everything.

    Bir yıllık bekleyiş bitmiş oldu ve vizemi aldım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür eder, en kısa sürede hayallerine kavuşmasını dilerim.

    Sağlık muayenesine ve DV mülakatına birlikte gittğimiz Bartu' ya ve Emirhan' a selamlar. 🤙


  • @deniz1791 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • tebrik ederim, hayallerinize kavuşma yolunda başarılar


  • @deniz1791 tebrikler vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz1791 vizeniz hayırlı olsun, abd'de güzel bir hayat diliyorum.


  • @Tayfun-karakaş Tayfun hocam merhabalar, daha cut-off yani aktif olmadan nasıl mülakatın yerini değiştirebildiniz? Normal şartlarda aktif olduktan sonra yapılması gerekmiyor mu? Hatta forumda, daha aktif olmadan mail atıp sonrasında konsolosluktan "aktif olunca haberleşelim" gibi cevap alan birisini görmüştüm sanırım.


  • @deniz1791 tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum