DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@OzzieOzzy8 süreç, asıl talihli formu üzerinden ilerler.
diğer ile üyelerinin form tarihlerinin bir önemi yoktur. -
@eren34 bu konu ile alakalı çeşitli yazışmalar forumda oraları okumanızı tavsiye ederim. Bu evliliğin ispatı ile ilgili konsolos kanıt isteyebilir, beraber gidilmiş tatiller,nişan merasimi fotoları v.s elinde bu belgelerle gidenler oluyor.Formu gönderdiyseniz en kısa sürede evlenmeniz öneriliyor.Zira mülakata kadar belli bir süre geçmiş oluyor.Daha inandırıcı oluyor.
-
@eren34 resmi evliliğinizi kesin yapın, sürecinizi yaptığınız şekilde ilerletin.
mülakat altından formları işleme alabilirsiniz -
@weltschmerz merhaba, sorunuzla ilgili cevaba da bu iletide kolayca ulaşabilirsiniz. aklınızda takılan farklı bir nokta var bu mesajı alıntılayıp cevaplayıp yanıtlanmasını bekleyin lütfen.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@mrt-gkce numaranız bültende aktif olmasını bekleyeceksiniz. 2024 mayıs'tan önce böyle bir mail almayı beklemeyin.
-
@ozpirinc ilk başvuruda evliyseniz ve bunu belirttiyseniz sisteme girdiğinizde ikinizin de formu çıkacak zaten, ikisini de ayrı ayrı dolduracaksınız.
-
@Summer-0 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
sisteme girmeye çalışırken nasıl bir hata alıyorsunuz? -
@Lifepark-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar, DS260 formunu doldurdurur doldurmaz bir email aldım. E mailde do not reply ibaresi yer alıyor ama sonrasında istenen belgeleri doldurun tarzında bir yazı var. Bu kcc den almam gereken e mail mi yoksa formu doldurduğum için atılan otomatik bir e mail midir ?
formun en sonunda başvuru onayını mail olarak da almak istiyorum kutucuğunu işaretlemiş olabilir misiniz acaba ondan gelmiştir o mail diye tahmin ediyorum. formu tamamlayınca "formunuz kcc'ye iletildi bu arada evraklarınızı toplayın" tarzı bir onay çıkıyor barkodlu ve confirmation number olan. muhtemelen o size mail olarak da gelmiştir mail gelmesini tercih ettiğiniz için
-
@gucarslan cevabınız ve ilginizden dolayı teşekkürler.
Ters bir işlem yaptım formu gönderdikten sonra soruyu sordum buradan :beaming_face_with_smiling_eyes: çalışdığım işle ilgili iş çıkış tarihini formu gönderdiğim tarihin bir gün öncesini yazmıştım o doğru olmuş o zaman.
10 yıldan sonraki işler için konsolosluk vize görüşmesi için çağırdıktan sonra ds-260 formunu açtırmama gerek var mı yoksa doğru işlem yapmışmıyım. Son olarak 21000 lerde sıra numarak vize görüşmesine çağırılma ihtimalim var mı?
Tekrar Teşşekkür ederim. -
@gucarslan neden 2024 mayıs diye düşünüyorsunuz acaba . Case no 24xxxx uzeri olduğu için mi Ekim de başlıyor mülakatlar
-
@gucarslan teşekkür ederim. fazlasıyla rahatladım ama yine eşimin formunu da bugün göndereceğim.
-
@Emre-Kurtulmuş Detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
-
@mrt-gkce Ekimde başlıyor ama her ay bulten yayınlanıyor. Aşağıdaki adresten bültenlere bakabilirsiniz.Geçmiş yıllar içinde ay ay bakabilirsiniz. Her ay hangi case e kadar alacağını yazıyor bültende. Hatta forumda bir tablo olabilir gözüme ilişmişti , bulursam link atarım.
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
-
Merhaba arkadaslar,sizlere aklima takilan birkac soruyu sormak istiyorum cunku hayatimizin firsati olan green card surecinde bir hata yapip olumsuz sonuc almak istemiyoruz.
Kendi DS260 formumda dikkatimi cekenler :
date of place kisminda city yazip state kismini does not apply yapmisim. Adreslerde ve is adreslerimde ise state kismini does not apply olarak secmisim.city kismina sehirleri yazmisim ilceleri adres icinde belirtmisim. Esim in dogum yerinde city sehir belirtip state ilce belirtmisim.
Ayrica 6 ay dubaide calistim fakat ikametim Turkiyede oldugu icin yasadigim yerlere orayi eklemedim.Sizce dogru mu? cunku e-devlette ikamette dubai yok.
Egitim konusunda ise University,No degree secmisim Onlisans diplomasina sahip olmam sebebiyle. Lise ve universite baslangic tarihlerinin ay,gun bilgisi olmadigi icin Eylul ayini secip rastgele gun girmisim bu problem olur mu?
Son olarak ise esimin other name used? sorusuna no demisim .yes diye cevaplayip bekarkenki soyadini girmem gerekiyor muydu ? adresler noktasinda esimde de ayni seyleri yapmisim.
Sizce formu actirip bunlari duzeltip submit mi etmeliyim? Formu actirip tekrar submit etmem mulakat almamda sikinti cikartir mi? tekrar submit edecegim icin formu gec mi doldurmus kabul edilirim ? Sizlerden destek rica ediyorum
-
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak. Ben avukatım ve mesleğe başladığımdan beri kendi adıma ve namıma çalışıyorum. Vergi levham adıma kayıtlı. Şimdi şunu sormak istiyorum formda yer alan çalıştığım işyeri başlığına neleri yazmalıyım? Kendi adımı soyadımı yazsam sorun olur mu ?
Ayrıca 2018-2019 yılları arasında 1 yıl süreli askerliği yedek subay olarak yapmış olduğumdan dolayı sigortam yatırıldı. Askerlikte sigortam yatırıldı diye onu da eklemeliyi miyim?
-
@Ahmet2023 formunuzu bunun için açtırmanıza gerek yok.
-
@mrt-gkce geçmiş yılların bültenlerini inceleyebilrisiniz;
-
@ozpirinc öncelikle her soruya birilerini etiketlemeniz gerek yok. sorularınızı görüyor ve cevaplıyoruz.
self employee olarak seçip kendinizi yazabilirsiniz. askerliğinizi yazmanız gerek yok, sizin sigortalı olup olmadığınıza bakmıyorlar.
-
@eray26 merhaba,
date of place kisminda city yazip state kismini does not apply yapmisim. Adreslerde ve is adreslerimde ise state kismini does not apply olarak secmisim.city kismina sehirleri yazmisim ilceleri adres icinde belirtmisim. Esim in dogum yerinde city sehir belirtip state ilce belirtmisim.
sorun olmaz.
Ayrica 6 ay dubaide calistim fakat ikametim Turkiyede oldugu icin yasadigim yerlere orayi eklemedim.Sizce dogru mu? cunku e-devlette ikamette dubai yok.
yazmalıydınız! kimse sizin ikametgah ilmuhaberinize bakmayacak çünkü. pasaportunuzda orada olduğunuz göründüğünde bunu nasıl açıklayacaksınız? bu bilgiyi mülakat aldığınızda formunuzu açtırıp güncelleyin.
Egitim konusunda ise University,No degree secmisim Onlisans diplomasina sahip olmam sebebiyle. Lise ve universite baslangic tarihlerinin ay,gun bilgisi olmadigi icin Eylul ayini secip rastgele gun girmisim bu problem olur mu?
sorun olmaz.
Son olarak ise esimin other name used? sorusuna no demisim .yes diye cevaplayip bekarkenki soyadini girmem gerekiyor muydu ? adresler noktasinda esimde de ayni seyleri yapmisim.
sorun olmaz.
-
@gucarslan cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Duabi giris ve cikislarim eski pasaportumda isliydi eski pasaportumda kayip oldugu icin kayip olduguna dair bir yazi verdiler yeni pasaportumu alirken.yeni pasaportumda herhangi bir giris cikis damgasi ya da vize bulumuyor.Sizce ne yapmaliyim ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum