DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Pamuk-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhabalar tekrardan, green card çekilişi kazandık fakat Lise veya üniversite mezunu şartı var mıdır? Benim eşim 10 yıllık kuaför ve ilkokul mezunu, fakat 10 yıldır kendi işini yapıyor ve vergisini ödüyor. Bu gibi durumlarda nasıl oluyor?

    talihli kisi esiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lifematrax, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Pasaportsuz ds260 formu doldurulabilir diyor. Sorum şu yurt dışı yasağı olan birisi formu doldursa mülakat tarihine kadar pasaport edinmeli midir? Şöyle bir yazı görmüştüm. Komünist hükümet tarafından pasaport verilmeyenler belge ile ispat etmelidir diyor. Yani süreç içerisinde her şey olabilir yasak kalkabilir yada kalkmayabilir. Bu iki durumda nasıl davranmamız gerekiyor. Bilgisi olanlardan rica ediyorum.

    Vize alabilmek icin pasaportunuz veya ustune vize basilabilecek bir seyahat belgeniz olmali, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope_one_day1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS 260 formunu, ailede gidecek kişiler adına doldurdum.Şu andan sonra tek yapmam gereken beklemek değil mi? Lütfen link atmayın okuyorum zaten ama yine de sözlü bi onay alma ihtiyacı hissediyorum 😃 @crazycells @gucarslan

    hayir, ilk iletiyi incelerseniz ikinci asamanin forum excel'ine bilgileri girmek oldugunu gorursunuz 🙂 suraya alalim sizi... https://bit.ly/428RByc

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @childmucur, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    herkese selamlar...

    mart ayında işten ayrıldım. editörüm. primary occupation kısmına "not employed" mı yazmalıyım yoksa mesleğimi mi?
    mesleğimi yazarsam şu anki işveren bilgilerini istiyor ama dediğim gibi şu an çalışmıyorum.
    eşim de ingilizce öğretmeni ama pandemi sonrası farklı bir sektörde çalışmaya karar verdi.
    onun mesleği için de diplomasının bulunduğu ingilizce öğretmenliğini mi yazmalı yoksa şu an yaptığı mesleği mi?

    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Formu doldurdugunuz gune gore bilgileriniz ne ise o sekilde doldurun.

    Zaten lise veya daha ust bir diplomaniz varsa cekilis sartini sagliyor olacaksiniz, vize almak icin su an calisiyor olmaniz gerekmiyor.


  • @crazycells bir sorum daha olacak. Formu doldururken son 5 yılda yurt dışına çıkış yaptınız mı sorusuna hayır yanıtı vermiştik.Fakat aralık ayında günü birlik gürcistana gidip geldik. Evliliğimizi bildirmek için formu açtırdığımızda bu bilgiyi de güncellemeli miyiz. Bu yanlışlık elenmemize sebep olur mu?


  • Ds-260 formunu doldururken son 5 yılda yurt dışına gittiniz mi sorusuna hayır yanıtı verdik.Ancak aralık ayında günü birlik gürcistana gidip gelmiştik.Bu yanlışlık elenmemize sebep olur mu?


  • Ds-260 formunda yanlış bilgi verilmişsin denilerek mülakat tarihi verilmeme gibi bir durum olur mu?Yoksa ne kadar yanlış bilgi verilse de mutlaka mülakat tarihi verilir mi

  • ⭐⭐

    @mustafa_27 evlilik icin actirdiginizda bildirin. Ayrica bundan elenmezsiniz. Mulakat verilip verilmemesi siranizin gelmesi ile ilgili bir durum. DS-260 daki bilgilerin yanlisligi yuzunden mulakatiniz ertelenmez. Mulakattta elenmeniz icin buyuk hatalar yapmis olmaniz lazim. Ornekleri forumda mevcut. Ornegin nasil olsa gelmeyecek diye basvuruya eklemediginiz es ve cocuk bilgileri, okul durumu gibi hatali bildirimlerden elenirsiniz.


  • Merhaba, 6 yaşındaki oğlum için kaç yıllık pasaport başvurusu yapmam gerekir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Her geçen gün büyüyorlar ve yüzleri değişiyor çocukların. Çok uzun vadeli bir şey mantıklı gelmedi


  • Merhaba, DS-260 da mulakata girmek istedigimiz yeri Ankara olarak sectikten sonra, uzun sure sıra gelmedigi takdirde sonradan evrak transferi ile konsolosluk degisimi yapabiliyormuyuz?


  • @ssoydan88 18 yas alti cocuklara en uzun 5 yillik pasaport veriliyor. Cocugunuz icin ogrenci belgesi alirsaniz, sadece pasaport cuzdan bedeli odeniyor. Harc bedeli odenmiyor. Bilginiz olsun.


  • Selamlar, tam netleştiremediğim bir konu mevcut. Talihli ve eşi için ayrı ayrı form doldurulacağı söylendi. Case no ile giriş yapınca iki kişinin de form kısmı direkt gözükecek mi? Yoksa ilk önce talihli için doldurulup submit edildikten sonra tekrar case no ile giriş yapılıp eş için yeni bir form ekleme mi yapılması gerekiyor? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim


  • Kusura bakmayın belkide çoğu kişi yazmıştır fakat atlamış olabilirim. Case numberım 13000 lerde, geçen senenin excel tablosuna baktığımda Türkiye'den 6000 case n. lara kadar mülakata çağırıldığını görüyorum. DS260 formunu 07/05 de gönderdim. Geçen senenin istatisliğine bakacak olursam şansım görünmüyor, bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir 🙂


  • Merhaba, Ds-260 formunu doldurdum ve gönderdim, en sonunda barkodların oluştuğu bir bölüm bulunmakta, burada fotoğrafta olması gerekenler anlatılıyor ancak fotoğrafı yükleyeceğim bir alan bulunmamakta, fotoğrafın uygun olup olmadığını test eden bir araç buldum ancak fotoğrafı ileteceğim herhangi bir yer bulamadım. Acaba fotoğraf yüklemeyip evraklar istenildiğindeki aşamada mı fotoğraf ileteceğiz?
    Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   P paşa 

  • Merhabalar,
    Öncelikle sayfalarca soruyu özenle yanıtlayan herkese emeklerinden dolayı çok teşekkürler, çekilişi kazanan herkesi tebrik ederim. Bu sene kazanamayan arkadaşlarım içinde önümüzdeki seneler bol için bol şans diliyorum.
    Formu doldurup gönderdim, bu aşamada beklemek dışında yapılması gereken birşey kaldı mı? Bazı yerlerde formu doldurduktan sonra numaranızı aktif etmelisiniz gibi bilgiler var.

  • ⭐⭐

    @guroltr Artik sadece bekliyorsunuz, DV2024 icin surec henuz baslamadi. 1 Ekim 2023 itibariyle baslayacak, vize bultenlerini takip edeceksiniz. Agustos 2023'te, DV2024 kazanan sayilari yayinlanacak, Eylul 2023'te ise DV2024'un ilk cutt-off'lari belli olacak. Forumdan takibe devam. Bol sans.


  • Merhaba , DV 2024 talihlilerindenim sizlere bir kaç sorum olacak

    1- CN numarasıyla ilgili Ankaranın performansıyla ilgili bir çok araştırma yaptım ve bu sene Ankaranın performansına güvenmiyorum mülakatımı o yüzden vizesiz gidebileceğim Balkan ülkelerinden birisinden almak istiyorum en baştan böyle bir şansım var mı ?

    2-Var ise hangi ülkeleri önerirsiniz Macaristan Budapeşteden bir çok kişinin mülakatı alabildiğini gördüm (DV-2023 içerisinde)

    3-Yok ise dosya taşıma konusuyla ilgili dosyam aktifleşince mi bunu yapmalıyız ?


  • İnsanların sorularını bir karşılık beklemeden ve bıkmadan usanmadan cevap veren siz değerli form üyelerini özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel bir işi hiiç bir ücret beklentisi olmadan ve bunu bir işmiş gibi cevaplamaya çalışıyorsunuz. Tüm destekleriniz için teşekkür ederim. Sanmıyorum ki GC konusunda Türkler kadar organize, gerek cekiliş gerekse sonrasında birbirne sahip çıkan destek olan bir topluluk daha olsun. Belki vardır ama bence en organize millet biziz bu konuda. Amerikaya ilk girişte de insanlar birbirine destek oluyor. Bunun devamlılığı esastır. O sebeble ben alacağımı aldım benden bu kadar diyip gitmek yerine. benim işim bitti ben, benden sonrakiler için ne yapabilirim diye düşünmemiz lazım. Destek olan herkese sevgi ve saygımlarımla. 👏👏👏🌹🌹🌹🌹🌹🌹👏👏👏👏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa_27 adınızı dahi yanlış yazsanız düzeltme şansınız var.
    bu konulara takılmayın, bu bir elenme sebebi değildir.


  • @yusufalak Kesinlikle öyle, harika bir hizmet! Yaşayan, eli ayağı olan ve haliyle sürekli güncel olan bir ansiklopedi gibi 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

235
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum