Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!


  • @umutcetnkaya Üniverste Kazanmak Okumak Vb... Dusuncelerim Yok Benim Hayallerim Biraz Farklı Ben Direkt Bir Göçmen Vizesiyle ABD'ye Yerleşip Orda Vatandaslik Alip Zamanla Calismak Ve Para Biriktirmek İstiyorum.

    Ardından Biriktirdiğim Para İle Üniverste Eğitimimi Tahsilimi Amerika Birleşik Devletlerinde Alıp Daha Nitelikli İşlerde Nitelikli Bir Birey Olarak Orda Calismak İstiyorum WaT Bana Bu Hayalim İçin Pek Bir Şey Sunmuyor Geçici Bir Yöntem Çünkü Benim İçin Amaç Göçmen Vizesi Hocam...


  • @Ekto-Oktan Amin cok tesekkur ederim. Bence bir gun siz de hayalinizi yasayacaksiniz. En kisa zamanda size de nasip olsun.


  • @Ekto-Oktan ABD’de yerlesik bir hayat icin EB3 tabi ki en mantiklisi. Yada Amerikan vatandasiyla evlilik. Cok gencsiniz belki bir kismetiniz cikar 😊 Aslinda en kisa surede alinacak green card evlilik yoluyla. Bunu da dusunun derim.


  • @dpdemir Ah Be Hocam Kız Buldukta Biz Mi Yok Dedik 😅

    Ne Diyelim Hocam Hakkımızda Hayırlısı Bu Yaz Ağustos Gibi Bende EB-3 Surecimi Baslatacagim Geç Olsun Güç Olmasın Senelerce DV Lottery Bekleme İhtimalindense Vakit Kaybetmek Yerine Biraz Para Dökülürüm Ama 3 Sene Sonra En Geç Soluğu Amerika'da Alırım Hayirlisiyla Sizin Mülakat Deneyimlerinizi Ve ABD Deneyimlerinizi Forumda Bekliyor Olucam Umarım Bizi Mahrum Etmezsiniz Tekrardan Cevap İçin Çok Sağ Olun ☺


  • EB3 ile ilgilenenlerin Trackitt.com sitesini takip etmelerini oneririm. Amerika’dan basvurularin ne surede sonuclandigi hakkinda fikir sahibi olabilirler. Ayrica bu vizenin Abd ayagi olan PWD, Perm ve EAD yani calisma izninin onaylanmasinin ne surelerde oldugu hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz yapilan yorumlardan ve tecrube paylasimlarindan.


  • @crazycells peki hocam sizin gruba aldığınız ve baya bir kitleye ulaşan eb3vize.com sizin tasvip etmediğiniz yoldan ilerliyor. yani kısaca anlatacak olursak aracı olan(eb3vize) bizim yerimize işvereni ve avukatı buluyor 20 bin dolar gibi bir rakam ödüyoruz. ve bu ücretin yarısının avukat parası olduğunu söylüyorlar. buradaki yazınız ile onların çalışma mantığı zıt gibi. buradaki öneriniz nedir?


  • @crazycells evet lütfen açıklar mısınız? Güvenilirse satalım ne varsa çalışalım onlarla


  • @Mehmetyanik evet ama ne adminlerden ne orçun beyden cevap var . bir an önce buradaki tüm sorulara cevap verilmesi gerekiyor. ve bizde sürece gerekirse dahil olmak istiyoruz. buradaki temennimiz eb3vize.com yyöneticilerin tüm şeffaflığını göstermeleri gerekiyor yeni bir kuruluş olduğu için güven vermesi gerekiyor.


  • Güvenilir değiller arkdaslar yenı bır kurulus olması bırinci sorun zaten halledebıldıklerı referans verebılıceklerı hıc bır sey yok istenen rakamlar uçuk cok fazla bence kar amacı guduyorlar ve uzun bır bekleme suresı var vızeden red yeme durumunuz var ve sorumluluk almıyorlar gıbı gıbı bana gore bır suru acık yanı var baslarda yeterınce cevapladılar ınternette her yerde reklamları donmeye basladı oda ıyıce can sıkıcı oldu ve bu verdıklerı reklamların parasını cıkarmalarıda gerekıyor yanı bu ısın basındakı adam bıle turıst vızesıyle amerıkada su an bunlar benm kendı goruslerım bu ıse gırıceksenızde 25 bın dolar yakmayı goze alarak gırmenızı tavsıye ederım .


  • @umutcetnkaya 20-25 bin dolar Türkiye'de yakmak kolay mı? bu sitede herkes şirket CEO su mu? müteahhit mi? hiç mi asgari ücretli çalışan yok? Aslına bakarsanız bilgi almak ve ulaşmak zor değil, sanırım onlarda bu işi ilk defa yapıyorlar, çünkü bu yolla iş başı yapan bir örnekleri yok. Ortalama cevaplar veriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkerkaynar90, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @crazycells, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @ilkerkaynar90, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @dpdemir, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    Eb3 ile ilgili bir bilgi daha eklemek isterim. Eb3 basvurularinda PWD ve PERM asamalarinda Amerika Devleti’nin almis oldugu herhangi bir ucret yoktur. Bu basvurular tamamen ucretsizdir. PERM yani DOL’dan (ABD Calisma Bakanligi) alinan belgeden sonra yapilacak olan basvurularda ABD tarafindan basvuru (form) ucretleri talep edilir. Bu ucretlerin de ne kadar oldugunu google’dan arastirirsaniz rahatlikla bulabilirsiniz. Size cikarilan faturalarda bunlari goz onunde bulundurunuz.
    Sunu da bilmenizi isterim; aslinda isin dogasina aykiridir kendi ucretinizi kendinizin oduyor olmasi. Bunu avukatlar da biliyor. Tum masraflari sizin oduyor oldugunuz belgelenirse ve ABD ilgili makamlarina belgeler bildirilirse sureciniz olumsuz sonuclanabilir. Masraflarin buyuk kismini isveren odemelidir. Yanilmiyorsam sadece, premium process yapmak isterseniz hizlandirma ucreti olan 2500 usd’yi calisan odeyebilir. Bunun disinda tum masraflar yasal olarak isverene aittir.

    Yani bu durumda bu şirketlerin yaptığı yasal oluyormu olmuyormu ? Parayla sponsorluk işi falan ? Avukatın ücretide vatandaşa ödetiliyor sanırım çünkü.. yani ben parasını verdim diyelim mülakat aşamasına geçtik vize görüşmelerinde gönül rahatlığıyla para verdim şu şu isimli firmaya ve bana sponsorlu şirket ayarladı anlaşmaları varmış dediğimizde durum ne oluyor ?

    Hayir, ben hala premium processing disinda herhangi bir islem icin "parasini ben odedim" demenizin vize gorusmesinde sorun yaratabilecegini dusunuyorum.

    Ilk iletideki avukatin yaptigi kesinlikle yasal degil, cunku avukatlar bu sekilde bir is bulup sonra bu isi doldurmak icin musteri arayamazlar. Gerci o avukat yalan ifadeler de kullaniyordu ama neyse. Yani avukat anlayacaginiz kendi musterisini kendi yaratmaya calisiyor. Yasal olmadigi gibi etik de degil...

    Fakat bu araci sirketler aslinda hukuk burosu degiller. Yani ne isveren, ne isci, ne de hukuk burosu degiller. Bu 3'unu bir araya getiren araci sirketler. sayin @denizci10 eminim bunu daha ilgili baslikta ayrintili anlatacaktir, ben de kendisinin verdigi bilgilerden sonra islemleri daha net anladim.

    Peki bu durumda ; yasal düzlemde sorun yaratacaksa böyle bir işlemi mülakatta belirtmek.. bu durumun sahte evlilik ile yıllar öncesinde giden insanlardan pek farkı kalmıyor gibi geldi bana açıkçası.. onlarda aracılık ediyor farklı vize türünde green card alınmasına vesile oluyorlardı.. sonuçta ne avukattılar ne evlenilecek kişi..

    Bu sistemin varlığında ilk önemli unsur bence aracı şirketlere verilecek kar payları ki bu sistemde sıkıntılar başlıyor zaten..
    açılacak yeni konuda rica ederseniz insanlara resmi olarak anlaştıkları şirketler ile aralarındaki tüm sözleşmeleri ve bu zamana kadar bu süreci başından sonuna o şirket ile bitirmiş tüm insanların belgelerini göstersinler ki bu dahi güven için yeterli bir durum değil gibi en azından bana göre yani..

    Neyse ileride olurda mağduriyet yaşanması durumunda forum olarak sanırım arkasında durabilirsiniz diye umut ediyorum. Bu sebeple merakla yeni açılacak konuyu bekliyorum.

    bence cok farki var sayin @ilkerkaynar90 🙂 siz biriyle "nasil olsa gelecek ay yeni birini bulurum ve yeniden evlenirim" diye evlenmezsiniz, evlilik boyle bir islem degil 🙂 ama nerdeyse hicbir ise "bu is benim hayatimin anlami, hayat boyu bu iste calisacagim" demezsiniz 🙂 cogunlukla, daha iyi sartlara sahip bir is bulunca eskisini terkedersiniz. Bu, herkes tarafindan anlasilir bir durumdur.

    Ilk asamada surecin nasil olacagini aktaracaklar, ardindan mulakat deneyimleri yasandikca eminim onlar hakkinda da bilgi vereceklerdir.

    Kendilerine olan sorularinizi lutfen suradan sorun:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6394/eb3vize-com-i̇stihdam-bazlı-green-card/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmetyanik, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    BDV Solutions

    Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır bu şirketi duyuyorum ama bugün kaydoldum bilgi vermeleri için bekliyorum. Duyan var mı bu şirketi süreç nasıl işler ben gerçekten gitmek istiyorum. Parayı da borçla bi şekilde ayarlarım diye düşünüyorum. Tecrübesi olanlar yazabilir mi? BDV solutions ile çalışan varsa lütfen mesaj atsın.

    Evet, forumda siklikla ismi gecen ve eb-3c konusunda herhalde dunyada en cok vizeyi cikartan sirket kendileri olsa gerek. arastirmalarda en cok bu sirketin ismi geciyor. ABD'ye getirmis olduklari pek cok kisiye ait yorumlari sitelerinde yayimlamislar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xkira7, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @denizci10 bu işlemleri Türkiye'den başlatmak ile halihazırda vizeli amerikada olan kişinin oradan başlatması arasındaki farkların yer aldığı bir karşılaştırma dökümanınız var mı ? Yani hangi durumda daha avantajlı vs. gibi. BDV Solutions ile iletişime geçmeye çalıştım ama başaramadım, eb3vize com ise sanırım sizin iştirakiniz. Bu bağlamda iletişim konusunda sorun yaşamayacağımızı düşünerek bu işlemlere amerika'da başlarsak ne kadar süre harcayacağımızı merak ediyorum. Bugün yapmak istiyorum desem bana seyahat iznim vs. ne zaman verilir net bi şekilde karşılaştırma olsa iyi olurdu.

    bu soruyu isterseniz direkt kendi basliklarinda sorun sayin @xkira7 :

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6394/eb3vize-com-i̇stihdam-bazlı-green-card/


  • @denizaker bana neden tepki gösteriyorsunuz ki? ben dusuncelerımı soyledım yakma kısmıda kendı agızlarından cıkan sey youtube da ecem omur dıye bır cıft var onların vıdeosunda soyledıler yanabılır dıye ? tepkı verecegınız kısı ben degılım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sezgisarikas, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @crazycells peki hocam sizin gruba aldığınız ve baya bir kitleye ulaşan eb3vize.com sizin tasvip etmediğiniz yoldan ilerliyor. yani kısaca anlatacak olursak aracı olan(eb3vize) bizim yerimize işvereni ve avukatı buluyor 20 bin dolar gibi bir rakam ödüyoruz. ve bu ücretin yarısının avukat parası olduğunu söylüyorlar. buradaki yazınız ile onların çalışma mantığı zıt gibi. buradaki öneriniz nedir?

    @Mehmetyanik, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @crazycells evet lütfen açıklar mısınız? Güvenilirse satalım ne varsa çalışalım onlarla

    Tabii, seve seve aciklarim 🙂 Oncelikle eb3vize.com ile organik bir iliskimiz olmadigini yani onlarin bizim icin calismadigini, bizim de onlar icin calismadigini vurgulamak isterim. Kendileri sadece forumda reklam vermek ve kendilerini forum uyelerine tanitmak istediler, hatta sizlerin sorularini cevaplayabilmek ve onlara direkt ulasmaniz icin ayri bir baslik olusturmak da istediler. Siz de takdir edersiniz ki, burasi Amerikan gocmenligi ve ABD hakkinda Turklere hitap eden en kapsamli platformlardan biri... hatta kanimca en kapsamlisi ve ABD vize surecleriyle ilgili bilgi ve deneyim sahibi en cok kisinin bulundugu platform, dolayisiyla bu kisilerin karsisina cikip vizeler hakkinda yanlis veya yaniltici bilgi vermeniz cok kolay degil 🙂

    EB-3C vizeye basvuru yapacaginizi farzediyorum, cunku zaten ben hickimseye acik bir sekilde EB3'e basvurmasini veya basvurmamasini veya basvuracaksa bir firmayla calismasini direkt sekilde tavsiye etmedim, bu faraziye ile hareket ederek tum cumlelerimi yaziyorum.

    Eger EB3C'ye uygun, yani egitim veya deneyim gerektirmeyen bir is ariyorsaniz ilk yapmaniz gereken, bu vizeye uygun ve size sponsor olmayi kabul edecek bir sirket bulmak. Pek cok is ilan sitesi var, ama maalesef gerek bu islerin ABD'de pek cok kisi tarafindan yapilabilmesi, gerekse sponsorlarin yurtdisindan hem para odeyerek hem de uzun sure bekleyerek birilerini getirmek istemeye yanasmamasi nedeniyle bu tur ilanlarla is bulmaniz ne yazik ki oldukca zor olacaktir. Ama tabii ki imkansiz degildir ve eminim bu sekilde EB3 vizesi alan kisiler de vardir.

    Eger bu yolla is arayip bulamadiysaniz, fakat hala EB-3C yoluyla ilerlemek istiyorsaniz, bu durumda bu araci sirketlerle iletisime gecebilirsiniz ve kendi bildikleri veya anlasmali olduklari isverenleri inceleyebilirsiniz. Zaten arama motorlarinda eb3, sponsor, agency vs. gibi kelimelerle aramalar yaparsaniz su isimleri ilk sayfalarda siklikla goreceksiniz:

    @eb3vize.com 'u bu sitelerden ayiran en onemli ozelligi bu forumda da bir hesaplari olmasi ve onlarla olan iletisiminizin digerlerine kiyasla cok daha kolay olmasi. Ama tabii bu demek degildir ki, siz eb3vize.com' u secmek zorundasiniz. Lutfen hepsine ulasin, hepsinin sahip oldugu isler hakkinda bilgi alin, ve hatta mumkunse hepsinden sozlesme ornegi talep edebilirsiniz ve bunlari birebir kendiniz kiyaslayabilirsiniz. Zaten hepsinin temel calisma prensibinin ayni oldugunu tahmin ediyorum, bu konuda en cok bilgiyi kanimca direkt @eb3vize-com'dan ve ilgili sayfalarindan alabilirsiniz. Hatta EB-3C vizesi ile ilgili akliniza takilanlari kendilerine sorabilirsiniz de. Bu surec sonunda size en cok guven veren firma hangisi olursa onu secebilirsiniz. eb3vize.com ile calismak istiyorsaniz ve yeni bir firma olduklari icin cekinceleriniz varsa bu durumda isterseniz kendilerine biraz zaman verin ve vize deneyimlerinin kendi basliklarina aktarilmasini bekleyin. Zaten o basligin amaci da bu tur bilgi ve deneyimlerin paylasilmasi, sorularin cevaplanmasi.

    Benim icin onemli olan sizin ve EB3 vizesi ile ilgilenen forumdaki diger arkadaslarin bu surece girmeden once yasayacaklarina dair bilinc ve bilgi sahibi olmasi. Islemlerin nasil olacagini, nasil olmasi gerektigini, bu isin avantajlarini, dezavantajlarini, ve -varsa- risklerini anlamaniz. Bu asamadan sonra benim isim bitiyor 🙂 bundan sonrasina herkes kendi yasamina ve kendi amaclarina gore karar vermeli. Benim yazdigim yorumlarla calisma mantiginin zit oldugunu belirtimissiniz, tabii bu konuda haklisiniz, ama ben bu konuda nasil dusunmeniz gerektigini zaten bir onceki cumlede de aktardim ve su an forumun baska bir bolumunden ornek vererek aciklayayim. Misal, AOS basliklarinda veya diger gocmenlik basliklarda AOS sorusu soran kisilere de benim "turist vizesini ABD'ye AOS yapmak icin kullanamazsiniz, bu vize ancak turistik amacla ABD'ye giris icin kullanilabilir" dedigimi defalarca gormussunuzdur. Yani kapidaki gorevliye "ben turist vizesiyle geldim ama ABD'ye girip gocmenlik islemleri yapacagim" derseniz, ABD'ye turistik vize ile alinmayacaginizi garanti ederim 🙂 Dolayisiyla benim acimdan, bu arkadaslar turist vizesinin ve AOS surecinin nasil calistigini anladiklari surece bir problem yok. Bu bilgi sonrasinda herkes kendi planlarini yapabilir ve uygulamaya koyabilir.


  • Merhaba, ABD Çalışma Bakanlığının yayınladığı 2022 4.Çeyrek PERM raporlarına göre bazı dosya numaralarında sertifikaların süresinin sona erdiği görünüyor.Bunun nedenleri nelerdir?

    68567e40-7439-4d75-9693-5287b0a2e03f-resim.png


  • @GümüşYaka nedir bu tam olarak, biraz açarmısınız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GümüşYaka, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    Merhaba, ABD Çalışma Bakanlığının yayınladığı 2022 4.Çeyrek PERM raporlarına göre bazı dosya numaralarında sertifikaların süresinin sona erdiği görünüyor.Bunun nedenleri nelerdir?

    68567e40-7439-4d75-9693-5287b0a2e03f-resim.png

    Neden o sekilde yazildigini arastirdim, PERM onayindan sonra I-140 basvurusunun 6 ay icinde yapilmasi gerekiyor. Eger bu 6 ay icinde basvuru yapilmazsa sertifika tarihi geciyor, bilginize. Bu "certified-expired" sonucu da bu dosyalarin karsisinda gorunuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sezgisarikas, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @GümüşYaka nedir bu tam olarak, biraz açarmısınız ?

    ABD Calisma Bakanliginin PERM onay raporlari...


  • Açıkcası sayın @crazycells in verdiği EB3 vizesine aracılık edenlerden eb3.work e bilgi almak içim kayıt oldum bana işlemler ve aşamalar hakkında ingilizce pdf dosyası gönderdiler.
    Kendi sitelerinde kişi başı ücret olarak 12500 dolar yazmışlar. ilgili linki (https://eb3.work/services/)
    Bunlar güvenilirmi bilmiyorum ama gene orada "Ödeme planlarımız, maliyeti 18 aya yaymanıza olanak tanır." gibi bir ifade de geçiyor.
    @crazycells in verdiği diğer firmaları daha inceleyemedim,fakat bu forumda reklamını yapan Türk firmasından oldukca avantajlı gibi görünüyor.
    Fiyat avantaj karşılaştırması içinde tabii iki firmanın da hizmet içeriklerini iyi bilmek gerekiyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   kartalveat kartalveat 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum