Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@asper merhaba,

Mülakat tarihi henüz gelmemişken add applicant yapmak başvuru sırasını sıkıntıya sokar mı? Yoksa evlenince add applicant yapıp eşimi eklesem, mülakat tarihi alınca da kendi formumu güncellesem tamam mıdır?

sokmaz. bu şekilde yapabilirsiniz.

ayrıca evli kişilerin hesaplarında paranın kimin hesabında olduğunun önemi yok. tek kişide de olabilir, eşlerin her ikisinde de.

benim de kız arkadaşıma cikti, kendisinin Turkiye'de bir banka hesabi da yok ve son 1 bucuk senedir kendi banka hesabini da hiç kullanmadı. Biz evlendikten sonra mülakatta bize sıra gelir ise (çünkü numaramiz maalesef cok büyük) benim bireysel hesabımın hesap dokumunu belgelere eklesek bir sorun olur mu? Yoksa hesabıma esimi de ekletip ortak hesap mi yapmaliyim bunun icin.

icimde neden esinin bireysel hesabini getirdin, bu banka hesabi senin adına degil derler diye bir korku var...

• Arkadaslar herkese hayirli olsun. Resmen zamanda yolculuk yaptim. Ciktigini ogrendigim an geldi gozumun onune ve heyecaninizi o kadar yakindan hissettim ki. Umarim dilediginiz hayata bir an once kavusursunuz.

• İyi günler, çekilişte çıkan herkese hayırlı olmasını dilerim. DS260 formuna telefon numarası girerken başa ne getireceğiz, +90 yazdım kabul etmedi. Bir de şirket ve okul isimlerini Türkçe ( …. sanayi ve ticaret anonim şirketi yada ….. meslek lisesi gibi) olarak mı girilecek?

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Gamer eger formları submit ettiyseniz yapmanız gereken sadece bültende aktif olan numaranız için mülakat beklemek.

sorunuzla ilgili cevaba da bu iletide kolayca ulaşabilirsiniz. aklınızda takılan farklı bir nokta var bu mesajı alıntılayıp cevaplayıp yanıtlanmasını bekleyin lütfen.

Hocam, submit ettiğimi düşünüyorum. Aşağıdaki uyarı submit ettiğimi gösteriyor mu sizce? Bir de Confirmation No da verildi bunun akabinde.

Thank You
    Your Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260) was sent to the Kentucky Consular Center (KCC) for review.

• G Gamer bu başlıktan bahsetti

• @lumos İmzada nedense 2023 girmişim, uyarınızla imzayı düzenledim. Çok sağolun.

• @darkhidden şu an resmi evli misiniz? Ukraynalılar başka bir yerde mülakata giriyor olabilir. ve case numaranız orda mülakat alabilir. @gucarslan daha doğrusunu yazacaktır.

• ⭐⭐⭐

@Gamer Rica ederim, DS-260’ın tarihi de eğer bugün gönderdiyseniz 2023 olacak ☺️🙃.

• ⭐⭐⭐

@hdemircanusa Hayır 2024 talihlisi ve düzeltti, sanırım siz kaçırdınız bir detayı.

• Bu ileti silindi!

• 2024 çekilişini kazananlardan biriyim. Bu seneki kazananlar için açılan bir telegram grubu var mıdır? Seçildiğim sayfanın ekran görüntüsünü sizlerle paylasabilirim. Simdiden teşekkür ederim

• @selamibasaran evli degiliz ancak evlenmek icin gerekli dokuman toplama surecine girecegiz DV-260 submit ettikten sonra. DV-260'da da Ankara yaziyor. Tabii bizim numaramiz hayli yuksek 26bin civarinda, Ukrayna'da savas oldugu icin gorusme olmuyor olma ihtimali yuksek. Belki sira gelmez ise baska bir ulke icin tasima istememiz gerekebilir.

• Herkese selamlar .İlk defa katıldım ve çıktı.

DS260 formunu kayıt ettik . Telegram grubuna eklerseniz sevinirim . Delil özelden mi yollayayım ve kime .

Telegram id numaram Nnostera .

Teşekkürler :)

• Bu ileti silindi!

• @darkhidden öncelikle tebrikler ve süreçte başarılar. Ukrayna vatandaşlarının 90 gün vizesiz avrupada kalma izni var diye biliyorum,yanlışsam düzeltin. Mülakat sürecine geldiğinizde işler beklediğiniz gibi gitmezse taşımayı deneyebilirsiniz.
    Para konusuda evlendikten sonra eşlerinin birinin hesabında para olması sorun teşkil etmez.

• merhabalar, hiç umudum yoktu ancak ilk seferde bana da çıktı. Bu sene maalesef DV2023 seçmenleri için sıra tamamlanmayacak gibi duruyor. Ben 8binlerdeyim umarım bu sene de aynı sorun yaşanmaz ve bana da mülakat sırası gelir. Ayrıca bir şey sormak istiyorum. Bize gelen case numberda yazan EU sonrası sayı tüm avrupa bölgesinde greencard başvuru hakkı kazanan kişileri mi belirtiyor. Yani bazı arkadaşlardan 30bin gibi sayılar duyuyorum. Bu sayı tüm Avrupa'nın sayısı mı yoksa sadece türkiye'den başvuru kazanan talihliler mi? Çünkü 30 bin sadece Türkiye ise ve giden kişi sayısı için 1500-2000 deniyorsa başvuru kazanılsa bile gitme şansımızın 1/12 faan olduğunu gösterir.

• @selamibasaran cevabınız icin çok teşekkür ederim. evet avrupa ülkelerinde 90 gun kalabiliyor, ancak benim vize almam sikinti olabilir. belki sıra numarası hizli ilerleyen ve Turkiye'yi de vize serbesti olan bir ülke bulmamız ya da Almanya'da bir akrabamın bana kefil olarak oraya davet etmesi gerekebilir. Umarım bu sene hizli ilerler de bunlara gerek kalmaz.

• @gucarslan Amerika'dan dönmeden önce onaylanan F1 vizemin kağıdı elime geçmedi. Daha önce bir amerikan vizeniz kayboldu mu veya çalındı mi diye bir soru var ? Bu soruya evet demem bir sorun teşkil eder mi? Bir de en son aldığıniz vize soruluyor F1 vizemi daha sonra almış olmama rağmen ben B2 vizemi yazmak durumunda kaldım. F1 Vizeme nasıl erişebilirim bilginiz var mı?

• Herkese merhabalar bir gün çekilişi kazanıp buraya üye olmanın hayalini kuruyordum hep. Bugüne nasipmiş :)
    Evet dün çekilişi kazandığımı ögrendim ve sıra numaram 13 binlerde iyi bi numaraymış bu. Ds260 formunu hemen doldurmanın avantajının farkındayım ve kısa süre içinde dolduracağım ancak ondan önce hemen kritik bi soruyla bu sürece başlamak istiyorum:

Nişanlımla gelecek sene yaz aylarında yani 2024 haziran gibi evlenmeyi düşünüyorduk, malum ekonomik sebepler falan (kendisi dayı kızım olur, soyadlarımız farklı). Ben dün çekilişi kazanınca nikahı hemen yapıp ds260 formunu öyle mi doldursak diye düşünmeye başladım. Ama bi yandan da bana mülakat riske girebilir demeye başlayanlar oldu. Nişanlım özellikle de dayı kızım olduğu için konsolosluk inandırıcı bulmaz ve ret sebebi olabilir vs diyen arkadaşlarım oldu. Bu konuda ne öneriyorsunuz? Ben önce tek olarak kartımı alıp, daha sonra mı evlensek ve süreci öyle mi başlatsak yoksa direkt 1 hafta içinde evlenip mi ds260 formlarını nişanlımla beraber doldursak?

Eğer ben green cardımı aldıktan sonra amerikaya gidip süreci başlatırsak sürecin çok sürecegine ve amerikada finansal gücümü de kanıtlamam gerektiğine dair duyumlar da aldım. Nişanlımdan bu kadar uzak kalmak istemiyorum.
    Diğer yandan da konsolosluk inandırıcı bulmazsa riske girer diyenler var ama birlikteliğimiz gerçek. Bir sürü whatsapp mesajı, resimler vs her şey var.

(Bu arada nişanlımın daha önce turist vizesinden 1 kerelik reddi var, ben ise hiç amerikan vizelerine başvurmadım).

Acil önerilerinizi bekliyorum. Ona göre bir karar almam lazım.

Çok teşekkürler şimdiden.

• Bu ileti silindi!

• @crazycells, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Evren-1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, DS-260 Formunu doldururken soyismimi ve doğduğum şehri garip bir şekilde kabul etmiyor. İngilizce karakterler kullanıyorum ve GC başvururken kullandığım bilgilerin aynısnı yazıyorum. Sistemsel bir problem olabilir mi?

Daha önceden veya şuan böyle bir problemle karşılaşan var mı acaba?

hangi sehri nasil yaziyorsunuz? buraya birebir aktarir misiniz?

IZMIR olarak yazıyordum kabul etmiyordu ( ı harfi ile), sonra ne olduysa kabul etti anlayamadım. Formu dolduruken çoğunlukla i harfi bulunan kelimelerde yine hatalar verdi. Soyadımda da i harfi mevcut olduğu için ondan kaynaklı olduğunu düşündüm. Sonraki i,ı harfi gerektiren kelimelerde i harfi ile yazdım ve geçerli oldu, i harfini kabul etmediğinden otomatik olarak formda yine büyük ı harfini kullandı. Sorunun gerçek tespiti bu mu yoksa sistemsel bir duruma mı denk geldim bilmiyorum, bu sorunla karşılaşan arkadaşların denemesinde fayda var.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k