Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar selam. 2 Kasım Cuma günü olan mulakatımız beklediğimizden çok daha rahat geçti ve vizelerimiz onaylandı. Deneyimlerimi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim.

    • Öncelikle 9.15'deki randevumuz için 8.30 sularında Elçiliğin 2 nolu kapısındaydık. Kısa süreli bir bekleyiş ve küçük bir güvenlik taramasından sonra 8.45 gibi içeri girdik. Kapı girişinde -tekrar hatırlatmakta fayda var, poşet, çanta, cep telefonu vb. elektronik cihazlar kesinlikle içeri ALINMIYOR. Bununla birlikte, ARAÇ ANAHTARI (bendeki elektronik kapı anahtarı idi ona rağmen sıraya girmeden görevliye sordum içeri alınıyor mu diye, sorun olmaz dedi), güneş gözlüğü, küpe, yüzük vb. takılar, kağıt veya madeni paralar içeri ALINIYOR.
    • Güvenlik bölümünü geçip büyük salona geçtiğimizde, diğer vize görşmeleri de olduğu için epeyce kalabalıktı. Girişte hemen solda herkese numara veriliyor. Normal vize- göçmen vize numaraları farklıydı. Bankolar büyük çoğunlukla normal vize için gelenlere hizmet verdi öcelikle o yüzden bizim gibiler epeyce beklemiş oldu ki işlemlerimiz bittiğinde saat 11.30 olmuştu. Numaramız ilk yandığında evrak teslimi için bankodaydık ve öncelikle herkesin toplu halde pasaport, sağlık raporları ve fotoğrafları alındı. Sonrasında, evvala asıl talihlininkiler olmak üzere evraklar istendi sırasıyla.
    • Evrak tesliminde, banka cüzdanın aslına bakılıp geri verildi ve fotokopisi alındı, bu arada ben bu fotokopinin altına (hiç gerek ver mı yok mu diye sormadan) birer adet tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi ve araç kasko değerini gösteren internet çıktısını da koymuştum. Memure hanım bunlara da hızlıca baktı ve dosyaya yerleştirdi bunların asıllarını filan sormadı. (Hatta Elçilikten bize gelen hatırlatma mailinde mali kriterlerle ilgili herhangi bir evrak isteği yoktu. Ancak biz "unutmuşlardır yoksa bize kıyak çekecekleri yok herhalde :)" deyip bunları da getirmiştik ki doğal olarak istendi.) Evrak tesliminde en dikkat çekici nokta, - daha öncede paylaşmıştım isim değişikliğine ilişkin mahkeme kararımız vardı, bunun (TÜRKÇE) aslı (ki bu asıl evrak mulakatta geri verildi, diploma ve evlilik cüzdanı ile birlikte) ve (İNGLİZCE) YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ istendi. Ben aslının fotokopisiyle birlikte yeminli tercümanlı evrakın da fotokopisini verdim ancak yeminli tercümanlı evrak fotokopisi geri verildi ve aslı bizde kalacak denildi. Yani mahkeme kararlarının YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ isteniyor ve bunun ASLI onlarda kalıyor.
    • Evrak tesliminden sonra numaramız ikinci kez yandığında 4 kişi için 4*330=1320 USD yatırdım vezneye.
      -Numaramız nihayet son kez yandığına mulakat için bankodaydık. Tatlı bir beyefendi -ki tam olarak bu linkdeki bey
      karşıladı bizi. Eşimle benim parmak izlerimiz alındıktan sonra, eşim talihli olduğu için ona üniversite mezuniyet bölümünü sordu, daha sonra ABD akrabanız var mı dedi, son olarak bana burada ne işle meşgul olduğumu sordu. Cevapları dinlerken -hatta dinlemezken mi! ilgisiz gibiydi, daha ziyade bilgisayarla haşır neşirdi. Sorular amiyane tabirle laf olsun diye soruluyor izlenimi yarattı bende. Sonrasında söylediklerimizin doğruluğu konusunda yemin ettirdikten sonra mütebessim bir ifadeyle, vizeleriniz onaylanmıştır gidebilirsiniz deyiverdi. O andan sonraki şaşkınlık ve mutluluk karışımı hisleri bu forumdaki herkesin yaşamasını temenni ederim.
    • Bu süreçte bilgilerini ve deneyimlerini bizden esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese çok ama çok teşekkürler. Yine başta AP sürecindekiler olmak üzere süreci devam edenlere bol sabırlar, kolaylıklar ve mutlu neticeler dilerim. Son olarak mutlu sona erişenlerin new life yoksa another life mı deseydim (ki buradan da ABD'ki yaşam üzerine sofistike bir konu başlığı çıkar 🙂 "Life in the US: new life or another life") her neyse her şey gönüllerince olsun. Sanırım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ama şaire sormuşlar niye bu kadar uzun yazdın diye, kısa yazacak kadar vaktim yoktu demiş 🙂 Sevgiler, Selamlar...

  • @mhepekiz Evet Zarf açılmamalı. Ancak zarfın kenarı kesilip açılmış zaten. içinde ne var görülebiliyor.


  • @tearyaki tebrikler darısı başımıza 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivooo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells bu vukuatlı nufus kayıt örneğinde eşime iki tane kayıt çıkıyor birisi benimle ve çocuğumuzla olan kayıt diğeri anne baba olan kayıt burada hangisini çıkarmamız lazım teşekkürler

    siz ve cocugunuzun oldugu guncel olan belge.


  • Herkese Selamlar,

    Aylardır çok sıkı şekilde tüm konuları takip etmeme rağmen ilk defa şuan ileti paylaşıyorum.. Önceki yazılanlar, yönlendirmeler ve deneyimler o kadar kıymetli bilgiler ki emek veren herkese tüm içtenlikle teşekkürlerimi sunarım. Dün eşimle beraber saat 08:00'de randevumuz vardı (tekrar içerikli bilgi olmaması adına detaylandırmayacağım) malum konsolosluk işlemlerinden sonra "hayırlı olsun" cümlesini işittik. O cümleyi duymak ve sonrasındaki hislerim umut eden, bekleyen ve sabreden herkese nasip olur umarım.

    Forumda aradığım tüm konulara neredeyse yanıt buldum fakat bir noktada @crazycells 'in ve deneyimli arkadaşların yanıtlarına ihtiyaç hissediyorum. Şubat ayında kısmetse eşim ile beraber ABD'ye giriş sağlayacağız, ben geri dönmeyeceğim lakin SSN vb. işlemleri hallettikten sonra eşim 2-3 hafta kalıp 4-5 aylık süre için TR'ye geri dönecek. Eşimin de kaldığı 2-3 haftalık sürede Green Card'larımız verdiğimiz adresimize gelirse ok fakat henüz elimize ulaşmamış olursa eşim tekrar giriş çıkış sağlarken sorun yaşar mı? Kısacası ilk giriş sonrası tekrar TR'ye dönerken illa ki Green Card'ı alıp mı dönmek gereklidir, gelene kadar beklemelimiyiz ? Bu konuda resmi bir bilgilendirme var mıdır? (Malesef bulamadım)

    Konu Green Card Sahiplerinin ABD dışı kalış başlığıyla da alakalı fakat mülakatımızın sonucunu da paylaşmak istediğim için buraya yazdım.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.. AP durumu, bekleme durumu vs. herkesin konsolosluktan mutlu ayrılacağı süreçler yaşamasını dilerim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sfati ve @dreambig oncelikle verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim.
    birth certificate ile vukuatli nufus kayit ornegi ayni anlama mi geliyor? cunku birth certificate yi daha once nufus mudurlugunden almistim ve farkli seyler sanirim.
    bu konuda tam net bilginiz varmidir acaba?

    siz Formul A'dan bahsediyorsunuz, vize islemleri icin Formul A degil vukuatli nufus kayit ornegi isteniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sfati DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @dreambig belge doğrulama olayini İngilizce olarak nasıl anlatınız, mailin içeriğinde yazdıklarınızı bizimle de paylasabilirmisiniz

    disisleri bakanliginin sitesinde yaziyor, KCC oradan bilgileri gorebiliyor, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loser DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    benim aklıma bir soru takıldı bu seçilenlere gönderilen evrak isteyen mail ile alakalı olarak. sırayla herkese mail gönderip, evrakları isteyecekler diye öngördüğümüz zaman, DV-2019'da 80.000 kişinin seçildiğini de göz önünde bulundurup, döküman gönderen mailleri vize alacaklar olarak düşünebilirler. böylelikle verecekleri vize sayısı 50.000'in altında kalırsa, DV-2019 için yeni bir çekiliş yapma ihtimalleri olabilir mi sizce de?

    Eger gercekten cok buyuk bir fark olursa dediginiz gibi olabilir ama zaten onu form gonderme oranindan tespit ederlerdi diye dusunuyorum yani su kosullarda toplam vize sayisi 50.000'in cok altinda kalmayacak, sadece kimin ne zaman mulakata girecegini belirlemeye calisiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yboran DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    merhaba herkese,

    bugünlerde Forum hareketli bir hayli, evrak teslimi sürecine ilişkin değişiklik olmuş anladığım kadarı ile, herkese kolay gelsin; ben kısaca mülakat tecrübelerimi şuraya bırakayım.

    biz 3 kişilik bir aile olarak mülakata gittik, mülakattan bir gün önce sağlık muayenesi sonuçlarını gösteren zarfı teslim aldık, sadece benim sonucum vardı, Eşim hamile olduğu için onun ve 4 yaşındaki evladımızın sağlık raporu eksik olarak 2 kasım sabahı mülakata gittik.

    otel büyükelçiliğe 10 dk mesafede idi, tüm eşyalarımızı otelde bırakıp, sadece evraklarımızı bir kağıt poşete koyarak büyükelçiliğe gittik, 09:00 randevusu idi , ve 08:20 gibi içeri girdik, girişte özellikle hiç bir şey almadıklarını biliyorduk ancak evrakların içinde olduğu kağıt poşet/çanta yı da almayacaklarını düşünmemiştim, onu da kabul etmediler maalesef, asıl istenen evraklar, eski passaportlar ve yedek evraklar elimizde (biraz ellimiz kalabalık da olsa) içeri girdik. burada size tavsiyem, kırtasiyelerde çoklu güzü olan dosyalıklar var, onların en büyüğünden alırsanıız çok rahat edersininz, her bir evrak türünü bir göze koyarsınız, evrak teslimi ve öncesinde sorunsuz olur. bir aile de gördüm çok kullanışlı idi.

    ilk önce evrak teslimi (yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra), burada evrakları teslimi için memur sıralı olarak istiyor sizden tek tek istiyor , (özellikle evlilik cüzdanı 2 adet fotokopisi olmalı, her bir birey için de ayrıca vukuatlı nüfüs kayıt örneği olmalı hatırlatayaım!) eşimin ve çocuğumuzun sağlık raporlarını istedi, eşimin hamile olduğunu belirttim, 'tamam o zaman ' dedi, eşimin hamile raporuna dair belge sunmak istedim gerek yok gerekirse konsolosa teslim edersiniz dedi, ve bu banko da işimiz bitti,

    yaklaşık 15 dk sonra tekrar numaramız yandı ödeme için bankoya gittim, nakit ödeme ile 330x3=990 USD ödeme yaptık,

    15-20 dk sonra mülakat için numaramız tekrar yandı, ve bankoya gittik, ben biraz gergindim aslında ama konsolos hanımefendi sakin ve rahat olarak soruları sorunca benim gerginliğimde gitti, zira çok genel sorular soruldu, ne iş yapacaksınız, nerede kalacaksınız, tanıdığınız var mı?

    mülakat sırasında şunu sordum: eşimin hamile olduğunu, o nedenle sağlık raporu almadığımızı doğum sonrası sağlık raporu teslimi ve yeni doğacak çocuğumuzun işlemleri için geldiğinde asıl kazanan olarak benim de gelmem gerekir mi ? bu şunun için önemli idi, benim pasaportum onaylanır ve ben ailemden önce gidersem onların süreci sekteye uğrar mı? bir de mülakat sırasında 16 yaşından küçük çocukların parmak izi alınmıyor, ailesininki alınıyor, mülakat sırasında 4 yaşındaki çocuğumuz için yine benden parmak izi alındı, doğum sonrası da benim mi gelmem gerekir diye sormamızın bir nedeni de bu idi. konsolos hayır annesinin olması yeterli, sizin mutlaka olmanız gerekmez diye belirtti.

    bu sorunun cevabını öğrenmek için bizi biaz daha beklettiler, sonra numaramız tekrar yandı ve vizenin onaylandı hayırlı olsun deyip, evrakların orjinallerini verdiiler, sadece benim pasaportum vize basımı için onlarda kaldı,

    5 kasım günü mail geldi büyükelçilikten pasaportumun PTT ye verildiğine dair, 7 kasım bugün de pasaportumu PTT den teslim aldım.

    süreçte destek veren herkese başta @crazycells olmak üzere herkese çok teşekkürler. süreci devam eden arkadaşlara da kolaylıklar dilerim.

    hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!

    yok, o annotation'in size bir etkisi olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bana da aşağıdaki dokümanları gönderin maili geldi. Benim numaram 2019***68xx.
    @crazycells askerlikle ilgili ne yapacağımı bilemedim. bedelli yapmıştım. Acaba bunu göndermeli miyim?
    Documents Required for All Applicants:
    • Copy of passport biodata page (no translation required)
    • Birth certificate
    • Military records for any applicant who has previously served in the military
    • Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
    • If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record

    Bedelli askerlik icin belge gondermenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitgumus DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar bir şey sorucağim case numberimiz 8xxx bize bir mail geldi mülakattan önce evrak istiyorlar 4 tane ben bu evrakları e devletten cikardim bunları yeminli bir tercümanda çevirmemiz şart mı yoksa türkçe olarak mı göndermeliyiz gelen mail bu
    All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

    Şimdiden teşekkürler

    turkce olan belgeleri gonderebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tearyaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar selam. 2 Kasım Cuma günü olan mulakatımız beklediğimizden çok daha rahat geçti ve vizelerimiz onaylandı. Deneyimlerimi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim.

    • Öncelikle 9.15'deki randevumuz için 8.30 sularında Elçiliğin 2 nolu kapısındaydık. Kısa süreli bir bekleyiş ve küçük bir güvenlik taramasından sonra 8.45 gibi içeri girdik. Kapı girişinde -tekrar hatırlatmakta fayda var, poşet, çanta, cep telefonu vb. elektronik cihazlar kesinlikle içeri ALINMIYOR. Bununla birlikte, ARAÇ ANAHTARI (bendeki elektronik kapı anahtarı idi ona rağmen sıraya girmeden görevliye sordum içeri alınıyor mu diye, sorun olmaz dedi), güneş gözlüğü, küpe, yüzük vb. takılar, kağıt veya madeni paralar içeri ALINIYOR.
    • Güvenlik bölümünü geçip büyük salona geçtiğimizde, diğer vize görşmeleri de olduğu için epeyce kalabalıktı. Girişte hemen solda herkese numara veriliyor. Normal vize- göçmen vize numaraları farklıydı. Bankolar büyük çoğunlukla normal vize için gelenlere hizmet verdi öcelikle o yüzden bizim gibiler epeyce beklemiş oldu ki işlemlerimiz bittiğinde saat 11.30 olmuştu. Numaramız ilk yandığında evrak teslimi için bankodaydık ve öncelikle herkesin toplu halde pasaport, sağlık raporları ve fotoğrafları alındı. Sonrasında, evvala asıl talihlininkiler olmak üzere evraklar istendi sırasıyla.
    • Evrak tesliminde, banka cüzdanın aslına bakılıp geri verildi ve fotokopisi alındı, bu arada ben bu fotokopinin altına (hiç gerek ver mı yok mu diye sormadan) birer adet tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi ve araç kasko değerini gösteren internet çıktısını da koymuştum. Memure hanım bunlara da hızlıca baktı ve dosyaya yerleştirdi bunların asıllarını filan sormadı. (Hatta Elçilikten bize gelen hatırlatma mailinde mali kriterlerle ilgili herhangi bir evrak isteği yoktu. Ancak biz "unutmuşlardır yoksa bize kıyak çekecekleri yok herhalde :)" deyip bunları da getirmiştik ki doğal olarak istendi.) Evrak tesliminde en dikkat çekici nokta, - daha öncede paylaşmıştım isim değişikliğine ilişkin mahkeme kararımız vardı, bunun (TÜRKÇE) aslı (ki bu asıl evrak mulakatta geri verildi, diploma ve evlilik cüzdanı ile birlikte) ve (İNGLİZCE) YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ istendi. Ben aslının fotokopisiyle birlikte yeminli tercümanlı evrakın da fotokopisini verdim ancak yeminli tercümanlı evrak fotokopisi geri verildi ve aslı bizde kalacak denildi. Yani mahkeme kararlarının YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ isteniyor ve bunun ASLI onlarda kalıyor.
    • Evrak tesliminden sonra numaramız ikinci kez yandığında 4 kişi için 4*330=1320 USD yatırdım vezneye.
      -Numaramız nihayet son kez yandığına mulakat için bankodaydık. Tatlı bir beyefendi -ki tam olarak bu linkdeki bey
      karşıladı bizi. Eşimle benim parmak izlerimiz alındıktan sonra, eşim talihli olduğu için ona üniversite mezuniyet bölümünü sordu, daha sonra ABD akrabanız var mı dedi, son olarak bana burada ne işle meşgul olduğumu sordu. Cevapları dinlerken -hatta dinlemezken mi! ilgisiz gibiydi, daha ziyade bilgisayarla haşır neşirdi. Sorular amiyane tabirle laf olsun diye soruluyor izlenimi yarattı bende. Sonrasında söylediklerimizin doğruluğu konusunda yemin ettirdikten sonra mütebessim bir ifadeyle, vizeleriniz onaylanmıştır gidebilirsiniz deyiverdi. O andan sonraki şaşkınlık ve mutluluk karışımı hisleri bu forumdaki herkesin yaşamasını temenni ederim.
    • Bu süreçte bilgilerini ve deneyimlerini bizden esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese çok ama çok teşekkürler. Yine başta AP sürecindekiler olmak üzere süreci devam edenlere bol sabırlar, kolaylıklar ve mutlu neticeler dilerim. Son olarak mutlu sona erişenlerin new life yoksa another life mı deseydim (ki buradan da ABD'ki yaşam üzerine sofistike bir konu başlığı çıkar 🙂 "Life in the US: new life or another life") her neyse her şey gönüllerince olsun. Sanırım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ama şaire sormuşlar niye bu kadar uzun yazdın diye, kısa yazacak kadar vaktim yoktu demiş 🙂 Sevgiler, Selamlar...

    hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar 🙂


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @suffix DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese Selamlar,

    Aylardır çok sıkı şekilde tüm konuları takip etmeme rağmen ilk defa şuan ileti paylaşıyorum.. Önceki yazılanlar, yönlendirmeler ve deneyimler o kadar kıymetli bilgiler ki emek veren herkese tüm içtenlikle teşekkürlerimi sunarım. Dün eşimle beraber saat 08:00'de randevumuz vardı (tekrar içerikli bilgi olmaması adına detaylandırmayacağım) malum konsolosluk işlemlerinden sonra "hayırlı olsun" cümlesini işittik. O cümleyi duymak ve sonrasındaki hislerim umut eden, bekleyen ve sabreden herkese nasip olur umarım.

    Forumda aradığım tüm konulara neredeyse yanıt buldum fakat bir noktada @crazycells 'in ve deneyimli arkadaşların yanıtlarına ihtiyaç hissediyorum. Şubat ayında kısmetse eşim ile beraber ABD'ye giriş sağlayacağız, ben geri dönmeyeceğim lakin SSN vb. işlemleri hallettikten sonra eşim 2-3 hafta kalıp 4-5 aylık süre için TR'ye geri dönecek. Eşimin de kaldığı 2-3 haftalık sürede Green Card'larımız verdiğimiz adresimize gelirse ok fakat henüz elimize ulaşmamış olursa eşim tekrar giriş çıkış sağlarken sorun yaşar mı? Kısacası ilk giriş sonrası tekrar TR'ye dönerken illa ki Green Card'ı alıp mı dönmek gereklidir, gelene kadar beklemelimiyiz ? Bu konuda resmi bir bilgilendirme var mıdır? (Malesef bulamadım)

    Konu Green Card Sahiplerinin ABD dışı kalış başlığıyla da alakalı fakat mülakatımızın sonucunu da paylaşmak istediğim için buraya yazdım.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.. AP durumu, bekleme durumu vs. herkesin konsolosluktan mutlu ayrılacağı süreçler yaşamasını dilerim..

    ABD'ye ilk girisi yaptiginizda damgalanacak gocmen vizenizi 1 yil sureyle Green Card yerine kullanabilrisiniz. Bu vize ABD'ye giris icin yeterli.


  • Arkadaşlar merhaba. Case numaram 12*** banada az önce mail geldi.


  • @crazycells çok teşekkürler..


  • Demekki sırayla herkese gönderecekler herhalde, sadece ocak mülakatı için yayınlanacak bülten rakamını belirlemek için olsaydı 12lere kadar gelmezdi sanki.. Sanki ileriki ayların bültenlerini de şekillendirecek bir çalışma içerisindeler.


  • @aysegul evet ben de öyle düşünüyorumm


  • @mhepekiz teşekkürler, inşallah her şey gönlünüzce olur...


  • @tearyaki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar selam. 2 Kasım Cuma günü olan mulakatımız beklediğimizden çok daha rahat geçti ve vizelerimiz onaylandı. Deneyimlerimi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim.

    • Öncelikle 9.15'deki randevumuz için 8.30 sularında Elçiliğin 2 nolu kapısındaydık. Kısa süreli bir bekleyiş ve küçük bir güvenlik taramasından sonra 8.45 gibi içeri girdik. Kapı girişinde -tekrar hatırlatmakta fayda var, poşet, çanta, cep telefonu vb. elektronik cihazlar kesinlikle içeri ALINMIYOR. Bununla birlikte, ARAÇ ANAHTARI (bendeki elektronik kapı anahtarı idi ona rağmen sıraya girmeden görevliye sordum içeri alınıyor mu diye, sorun olmaz dedi), güneş gözlüğü, küpe, yüzük vb. takılar, kağıt veya madeni paralar içeri ALINIYOR.
    • Güvenlik bölümünü geçip büyük salona geçtiğimizde, diğer vize görşmeleri de olduğu için epeyce kalabalıktı. Girişte hemen solda herkese numara veriliyor. Normal vize- göçmen vize numaraları farklıydı. Bankolar büyük çoğunlukla normal vize için gelenlere hizmet verdi öcelikle o yüzden bizim gibiler epeyce beklemiş oldu ki işlemlerimiz bittiğinde saat 11.30 olmuştu. Numaramız ilk yandığında evrak teslimi için bankodaydık ve öncelikle herkesin toplu halde pasaport, sağlık raporları ve fotoğrafları alındı. Sonrasında, evvala asıl talihlininkiler olmak üzere evraklar istendi sırasıyla.
    • Evrak tesliminde, banka cüzdanın aslına bakılıp geri verildi ve fotokopisi alındı, bu arada ben bu fotokopinin altına (hiç gerek ver mı yok mu diye sormadan) birer adet tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi ve araç kasko değerini gösteren internet çıktısını da koymuştum. Memure hanım bunlara da hızlıca baktı ve dosyaya yerleştirdi bunların asıllarını filan sormadı. (Hatta Elçilikten bize gelen hatırlatma mailinde mali kriterlerle ilgili herhangi bir evrak isteği yoktu. Ancak biz "unutmuşlardır yoksa bize kıyak çekecekleri yok herhalde :)" deyip bunları da getirmiştik ki doğal olarak istendi.) Evrak tesliminde en dikkat çekici nokta, - daha öncede paylaşmıştım isim değişikliğine ilişkin mahkeme kararımız vardı, bunun (TÜRKÇE) aslı (ki bu asıl evrak mulakatta geri verildi, diploma ve evlilik cüzdanı ile birlikte) ve (İNGLİZCE) YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ istendi. Ben aslının fotokopisiyle birlikte yeminli tercümanlı evrakın da fotokopisini verdim ancak yeminli tercümanlı evrak fotokopisi geri verildi ve aslı bizde kalacak denildi. Yani mahkeme kararlarının YEMİNLİ TERCÜMANLI ÖRNEĞİ isteniyor ve bunun ASLI onlarda kalıyor.
    • Evrak tesliminden sonra numaramız ikinci kez yandığında 4 kişi için 4*330=1320 USD yatırdım vezneye.
      -Numaramız nihayet son kez yandığına mulakat için bankodaydık. Tatlı bir beyefendi -ki tam olarak bu linkdeki bey
      karşıladı bizi. Eşimle benim parmak izlerimiz alındıktan sonra, eşim talihli olduğu için ona üniversite mezuniyet bölümünü sordu, daha sonra ABD akrabanız var mı dedi, son olarak bana burada ne işle meşgul olduğumu sordu. Cevapları dinlerken -hatta dinlemezken mi! ilgisiz gibiydi, daha ziyade bilgisayarla haşır neşirdi. Sorular amiyane tabirle laf olsun diye soruluyor izlenimi yarattı bende. Sonrasında söylediklerimizin doğruluğu konusunda yemin ettirdikten sonra mütebessim bir ifadeyle, vizeleriniz onaylanmıştır gidebilirsiniz deyiverdi. O andan sonraki şaşkınlık ve mutluluk karışımı hisleri bu forumdaki herkesin yaşamasını temenni ederim.
    • Bu süreçte bilgilerini ve deneyimlerini bizden esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese çok ama çok teşekkürler. Yine başta AP sürecindekiler olmak üzere süreci devam edenlere bol sabırlar, kolaylıklar ve mutlu neticeler dilerim. Son olarak mutlu sona erişenlerin new life yoksa another life mı deseydim (ki buradan da ABD'ki yaşam üzerine sofistike bir konu başlığı çıkar 🙂 "Life in the US: new life or another life") her neyse her şey gönüllerince olsun. Sanırım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ama şaire sormuşlar niye bu kadar uzun yazdın diye, kısa yazacak kadar vaktim yoktu demiş 🙂 Sevgiler, Selamlar...

    Hayırlı olsun:) Bir yıldır forumu takip ediyorum ve her gün yeni bir şey öğreniyorum. Ben de mahkeme kararıyla ismimi değiştirdim ve sayenizde -eğer çıkarsa- bu konuyu da halletmiş olacağım. Teşekkür ederim kendi adıma.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum