Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells bey, ben ds260 formunu arkadasıma doldurttuğum zaman zaten açık ögretim lisesinden mezundum 9 temmuzda mezun oldum mezun olduğum gün sigorta girişi yaptırdım ama normalde daha önce partime işlerde çalıştığım için sigorta göstermemiştim 23 yaşıma kadar arkadaşımda daha önce herhangi bir işte çalıştınız mı kısmına hayır yazmış ancak 130 gündür sigortalayım mülakatta herhangi bir sıkıntı çıkartırlar mı birde arkadaşım amerikada hangi işte çalışacaksınız kismina öğrenci yazmış bende mülakatta hem üniversiteye devam edeceğim hemde arkadaşımın yanında çalışacağım desem sıkıntı olur mu yardımcı olabilirmisiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kartal DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells ve @mhepekiz forumdan ulaştığım aşağıdaki linkte Nufüs kayıt örneği maddesinde "kırmızı renkli damgası" olmalıdır yazıyor. Buna istinaden damga gerekliliğini soruyorum.

    sorun olmaz. e-devleti kullanabilirsiniz.
    yonergedeki tum bilgiler guncel degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abdullah1453 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells bey, ben ds260 formunu arkadasıma doldurttuğum zaman zaten açık ögretim lisesinden mezundum 9 temmuzda mezun oldum mezun olduğum gün sigorta girişi yaptırdım ama normalde daha önce partime işlerde çalıştığım için sigorta göstermemiştim 23 yaşıma kadar arkadaşımda daha önce herhangi bir işte çalıştınız mı kısmına hayır yazmış ancak 130 gündür sigortalayım mülakatta herhangi bir sıkıntı çıkartırlar mı birde arkadaşım amerikada hangi işte çalışacaksınız kismina öğrenci yazmış bende mülakatta hem üniversiteye devam edeceğim hemde arkadaşımın yanında çalışacağım desem sıkıntı olur mu yardımcı olabilirmisiniz

    daha once verdigim cevaplar durumunuz icin hala gecerli. eklemek istedigim bir sey yok 🙂


  • 1-)Bana atılan en son ki mülakat tarihimi ve saatini gösteren belgeyi götürmem gerekli mi kazandıgımı öğrendim belge yani case numberımın filan yazılı olduğu belge?
    2-)nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydının aslını aldıktan sonra birde fotokopi si gerekli mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mansfield1 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    1-)Bana atılan en son ki mülakat tarihimi ve saatini gösteren belgeyi götürmem gerekli mi kazandıgımı öğrendim belge yani case numberımın filan yazılı olduğu belge?
    2-)nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydının aslını aldıktan sonra birde fotokopi si gerekli mi?

    1. goturebilirsiniz.

    2. fotokopilerini de goturun.


  • @crazycells teşekkürler bir kaç sorum daha varda

    1-)ben çocukken 11 sene önce bana pasaport çıkartmışız zaten fransa vizesi için ama vize alamamıştık o pasaportu bulamadım sorun olur mu?

    2-)Çekilişi kazandığımı öğrenince öğrenci oldugumdan harç ödememek için öğrenci pasaportu çıkarmıstım ama o 1.5 senelik verdiler sonra Abd de uğraşmamak için onu iptal etmiştim 10 yıllık çıkarmıştım o iptal ettiğimn pasaportu götürmeme gerek var mı(üstünde iptal edilmiştir yazıyor)?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mansfield1 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler bir kaç sorum daha varda

    1-)ben çocukken 11 sene önce bana pasaport çıkartmışız zaten fransa vizesi için ama vize alamamıştık o pasaportu bulamadım sorun olur mu?

    2-)Çekilişi kazandığımı öğrenince öğrenci oldugumdan harç ödememek için öğrenci pasaportu çıkarmıstım ama o 1.5 senelik verdiler sonra Abd de uğraşmamak için onu iptal etmiştim 10 yıllık çıkarmıştım o iptal ettiğimn pasaportu götürmeme gerek var mı(üstünde iptal edilmiştir yazıyor)?

    ikisi de problem olmaz, genelde sadece amerika vizeli pasaportlari istiyorlar.


  • @crazycells çok teşekkürler

  • Yasaklı

    @crazycells İstenen her üç belgeyi ben de e-devlet üzerinden Türkçe alıp gönderdim bakalım nasıl cevap gelecek? Randevu tarihi bekliyorum artık. Geldiğinde yazarım dostlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Necatiarslan tebrikler .Hayırlısı olsun


  • @grslarc merakla bekliyoruz..


  • Biz üç kişiyi ben eşim ve kızım , UnganlardanSaglık muayenesi randevumuzu online olarak 3 kişi için ayrı ayrı mı yapacağım ?


  • @sash DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Biz üç kişiyi ben eşim ve kızım , UnganlardanSaglık muayenesi randevumuzu online olarak 3 kişi için ayrı ayrı mı yapacağım ?

    evet herkes için ayrı ayrı ve yönergelerde önce çocuklar sonra kendiniz için randevu almanız yönünde


  • @abdullah1453 abdullah benim vereceğim cevap kendi yorumum olduğu için hiçbir şekilde kesinlik içermiyor, doğruya en yakın cevapları sn @crazycells ve tecrübeli arkadaşlar verir ancak bana göre şuan çalışıyor olman sorun değil, boşuna stress yapıyorsun. Amerika da ne iş yapacaksınız kısmına öğrenci yazman da sorun değil, çalışmak istesiğin bir iş belirle ve onu söyle, sonrada çalışırken eğitimime devam etmek istiyorum o yüzden öğrenci diye yazmıştım dersin.


  • @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @ilight0196 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sfati @crazycells Hocam ben bekarım ayrıca bana henüz herhangi bir e-mail gelmedi. Yarın bu durumu KCC'yi arayıp görüşeceğim. Edindiğim bir bilgi olursa bu konu üzerinden mesajlaşırız.

    Siz formunuzu dun gondermemis miydiniz?

    Evet dün gönderdim, mesajda bahsettiğim diğer arkadaş size mail geldi mi diye sordu o yüzden ona gelmedi diye cevap verdim. KCC' yi arayıp bu uygulamanın sadece CN'si geçenler için mi yoksa belirli bir tarihten sonra formu yollayan herkes için mi geçerli onu soracağım.


  • @sahin teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için


  • @crazycells teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için şimdiden ister istemez strese ve heyecana girdim o nedenle ha bire mesaj atmak zorunda kalıyorum kusuruma bakmayınız


  • @crazycells , @mhepekiz . Teşekkürler.Benzer soruyu sormak isteyen kişilere de örnek oldu.


  • Merhaba, 2 Kasım'da görüşmeye girdik ve sabıka kaynaklı AP'ye kaldık.
    Evrak tesliminde çok gerildik. Bizden önce aynı bankoda olan aile güle oynaya görevliyle şakalaşarak bankodan ayrıldı. Biz bankoya geçtiğimizde ise öncelikle çok soğuk ve sert bir tavırla karşılandık. Bankonun mikrofonu çalışmıyordu ve görevliyi işitmekte zorlandım. Bazı durumlarda görevli Türk olmasına rağmen anlaşamadık. Öncelikle eşime çocukları alıp salona dönmesini söyledi ve ben yalnız kaldım.Evraklarım bankoda biraz dağıldı, toparlamaya uğraşırken bana elindekileri bırak gibi şeyler söyledi. Açıkçası can sıkıcıydı.
    Neyse paramızı ödedik ve görüşmeye geçtik. İkinci görüşmedi ki görevli daha sakin birisiydi ve bir sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Nerede yaşayacağımız sordu. Atlanta dedik, sebebini sordu. Orada iş bulduğumu söyledim, zaten Job Offer Letter da verdim. Eşime çalışıp çalışmayacağını sordu. Eşim de öğretmen olduğunu fark derslerini tamamlayıp öğretmenlik yapacağını söyledi.
    Sonra mahkeme dosyasını incelemeye çalıştı ve ne olduğunu anlattırdı. Düzgünce açıkladım. Sabıka basit adam yaralama suçundan 20 gün hapis, 500 TL paraya çevrilmiş durumda. Bu arada bu lanet ülkeden gitmek isteme sebeplerimizden birisi de aslında bu, HUKUK ve ADALET YOK. Çalıştığım hastanede hasta yakınları bir hırsız yakalıyor. Hasta yakınları adamı zapt-ederken personel polis çağırıyor. Saat akşam 8 civarı ve o sırada yönetici sıfatı taşıyan tek kişi benim. Bana da haber verdiler, polislerle aynı zamanda lobiye vardım. Polis adamı aldı ve şikayetçi olmamız gerektiğini yoksa adamı karakola dahi götürmeyeceklerini söyledi. Ben de hastane adına şikayetçi oldum. Gece 3te karakoldan telefon, adam da senden şikayetçi gel ifade ver. Adam kariyer suçlu, rahşan affıyla çıkmış bir katil, işi biliyor, benden kim şikyetçi diyor, adımı öğrenip, beni dövdü diye şikayetçi oluyor. Adam mahkemeye bile gelmedi, avukat ve şahitlere rağmen hakim demeye bin şahit gereken bir insan müsveddesi bana ve diğer şikayetçi hastane teknisyeni (teknik odadaki cüzdanından para çalmış adam.) mahkum etti. Kararı da temyizsiz yazdı. Böylece hiç yoktan sabıkalı olduk.
    Konuyu anlattım. Görevli diğer her şey tamam, bu da önemli gözükmüyor ama dosyayı okumamız lazım dedi. Dosya 12 sayfa bu arada. Hatta pasaportlar kalsın, biz bunu hemen çözeriz dedi. Sonra vazgeçti, burada pasaport tutamıyoruz, siz süreci takip edin Internetten, pasaportları postayla gönderirsiniz dedi. %90 onay alacaksınız sadece dosyayı okumamız lazım dedi. Sürecin 1 belki 2 haftada tamamlanacağını söyledi.

    Böylece yine ucu açık bekleme süreci başladı. Çok uzun oldu, kusura bakmayın.


  • geçmiş olsun umarım yakın zamanda olumlu sonuç alırsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum