Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @ariassacro Tebrikler, vizeleriniz hayirli ugurlu, yolunuz acik olsun.


  • @ahmet_ herkese o kadar yardımcı oldun ve hayatına dokundun ki karşılığını da anlattığın gibi almışsın:) ailenle Amerika’da mutluluklar. Umarım orada da görüşürüz 🙏🙏


  • @lumos Teşekkürler tüm destekleriniz için :crossed_fingers_medium-light_skin_tone:


  • @ahmet_ yüreği güzel kardeşim .bizler sadece vesile olmaya destek olmaya çalıştık .sizler çabalarınız sayesinde hak ettiğiniz vizenizi aldınız .daha nice güzel sevinçler yaşamanız dileğiyle yolunuz açık olsun.@lumos ile geliyoruz arkanızdan :))

  • ⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 :crossed_fingers: :crossed_fingers: :crossed_fingers: :crossed_fingers:


  • @ariassacro ricalar efendim (: sevgiler.


  • @ariassacro vizeniz hayırlı olsun Abd de bol şans dilerim


  • Bir yıllık çaba. Forum’u ve Telegram grubunu izleme, Ankara’nın ataleti nedeniyle moral bozukluğu... Ama mutlu son!

    Esas talihli olan eşim ve dört yaşındaki oğlumuzla üç kişilik bir aileyiz.

    11K dosya numarasıyla Ankara’dan mülakat geleceğini umduğum için dosya taşımaya yeltenmiyordum. Ta ki Uğur Bey (Güçarslan) artık sürecin yokuş aşağı gideceğini ve dosya taşımanın vakti olduğunu söyleyene kadar.

    Yeşil pasaportlu olduğumuz için vize almakla uğraşmayacağımız ülkeleri yoklamaya başladım. Çok geçmeden Viyana’dan olumlu yanıt aldım. Kısa bir süre sonra bu defa Viyana’dan mülakat daveti aldık. Gelen epostada mülakatta bekledikleri açık açık yazıyordu. Sorduğum birkaç soruyu hemen ertesi gün yanıtladılar.
    Standart belgeleri hazırlamanın yanı sıra sağlık muayenesi maliyetimi azaltmak için aşılara karşılık gelen antikor testlerini yaptırdık. Testleri devlet hastanesinde yaptırdık.

    Sevgili eşim Viyana’da geçireceğimiz her dakikayı planladığı için vaktimiz dolu dolu ve çok keyifli geçti. Viyana’da insanlara soru sormadan kendileri “yardımcı olabilir miyim,” diye soruyor. Çok hoş insanların olduğu muhteşem kültür ve sanat dolu bu şehirde vaktin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Şehrin lunaparkı Prater ve doğal yaşam parkı Schönbrunn’a birer gün ayırın. Eğer varsa, küçük çocuğunuz buralara bayılacaktır.

    Arthotel Ana Gala’da kaldık. Fiyat-performans olarak en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Çok memnun kaldık. Ayrıca otel müdürü Çağrı Bey çok yardımcı ve hoş bir insan.

    Sağlık muayenemiz 24 Nisan’daydı. Medizin Augarten’daki muayenemiz çok basitti ve hiçbir zorlukla karşılaşmadık. Tercüme edilmiş antikor testlerimiz ve aşı sertifikalarımız kabul edildi ve aşılar için ekstra ödemedik. Ancak muayene sonrası göğüs filmi için gittiğimiz radyoloji merkezi Diagnosezentrum Brigittenau tıpkı Türkiye’dekiler gibi darboğazdı. Bugüne kadar bekletilmediğim bir radyoloji servisi/merkezi hatırlamıyorum. Demek ki Avusturya’da da durum aynıymış😊
    Mülakatımız sağlık muayenesinin hemen ertesi günü, 25 Nisan’daydı. Evrak inceleme özellikle paramız sorgulandı. Bu arada evrak incelemesini yapan hanım Türkçe biliyordu, ama öyle hissettirdiği için mülakatı İngilizce yapmayı tercih ettik. >50K$ beyan ettiğimiz için gayrimenkul belgelerini sunmama rağmen gerek olmadığı yanıtını aldım. Çok kolay bir mülakattı ve sorular çalıştığımız yerlerden geldi😊 Neler mi soruldu?

    • Çeşitlilik piyangosuna kaç kere başvurdunuz?
    • Amerika’da yakınınız var mı?
    • Eğitim durumunuz (eşim ve bana ayrı ayrı)?
    • Amerika’da nereye gideceksiniz?
    • Amerika’ya ne zaman gideceksiniz?

    Aslına bakarsanız konsolos çocuğumun enerjisi nedeniyle pek soru sormaya fırsat bulamadı. Sonunda sağlık muayenesinde bir pürüz yaratmayacağı müddetçe vizeleri onaylayacağını söyleyip, oğluma küçük bir Amerikan bayrağı hediye ederek bizi uğurladı.

    Vizemizin basıldığına dair konsolosluğun epostasını hemen ertesi gün, 26 Nisan’da aldık. Öğleden sonra gönderimizi teslim alabileceğimiz yazıyordu ama kargo şirketi Pack&Weg yetkilisi kargo paketimizin ofiste olmadığını söyledi. Ne dersiniz, Türkiye’deki kargo şirketlerini anımsatmıyor mu?:) 27 Nisan’da kargo şirketine tekrar giderek pasaport ve zarflarımızı teslim aldık.

    Ankara’nın çok az mülakat vermesi nedeniyle dosya taşımak tek çözüm. Ama maliyet konusunu atlamamak lazım. Viyana çok hoş bir şehir ve muhteşem zaman geçirdik. Lakin işin mali yönünü ciddiye almanız gerekiyor. 1’e 22 kur nedeniyle Viyana bizler için çok pahalı. Her attığınız adımda avuç dolusu para ödeyeceksiniz. En az sağlık muayenesi ve vize ücreti kadar ilave bir maliyeti göze almalısınız.

    Büyük bir özveriyle Yeşil Kart Forum ve Telegram grubunu yürüten Uğur Bey ( @gucarslan ), Gökçe Hanım ( @cerkezkizi09 ), Ogün Bey ( @achillesoag ), Arya Hanım (@ariassacro ), Uğur Bey ( @ugurs1907 ) ve diğer tüm admin ve soruları özenle yanıtlayan yardımsever insanlara kucak dolusu teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Bu insanlar onlarca, yüzlerce insanın vize almasını sağlayıp, hayatlarını değiştirdiler. Harika işler yaptılar! Kimileriyle hiç karşılaşmadığımız bu insanlar aile sohbetlerimizin bir parçası oldular.

    Tüm talihlilerin vize almasını temenni ediyor ve sevgili Uğur Bey’in bir sözüyle bitirmek istiyorum. Işık sizinle olsun, namaste!

  • ⭐⭐⭐

    @MuratA Tebrikler, vizeleriniz hayirli olsun.


  • @MuratA hayırlı ugurlu olsun dıyelım darısı bızlerın başına :)

  • ⭐⭐

    @MuratA Hayırlı olsun Ailenizle Mutluluklar


  • @ahmet_ Hayırlı olsun, yeni hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim:clapping_hands_medium_skin_tone:


  • @MuratA tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @Zeynep-Uslu vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @MuratA Tebrikler. Amerika'da viyana peynirlerinin kokusunu unutmamanız dileğiyle :grinning_face_with_sweat:


  • @MuratA tebkler,bol şanslar


  • @MuratA tebrikler adaş.


  • @ariassacro tebrik ederim yolunuz bahtınız açık olsun


  • @ariassacro tebrik ederim. yeni yaşantınızda başarılar dilerim :)

  • ⭐⭐

    @MuratA güzel hikaye olmuş tebrikler.
    bu arada kur'dan dolayı pahalı değil viyana. Tr şu an dolar kuruyla bile avrupadan daha pahalı bir ülke.


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    331k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 33 Oy
    11k İleti
    796k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum