DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @svsucr sonrasında vize aldık.


  • Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle kendimi tanıtayım. cn 269xx, dv2023 kazananıyız. Eşim ve çocuklarımın Türk vatandaşlığının yanısıra Bulgaristan vatandaşlığı da var. Benimse Bulgaristan oturumum var ama bu oturumu, dosyamızı Bulgaristan’a taşıttıktan sonra aldım. Asıl kazanan benim. Bütün ayrıntılarıyla anlatmak istiyorum ki akla takılabilecek bütün sorulara cevap vermiş olayım.

    Öncelikle dosyamızı nasıl taşıdığımızı anlatmak istiyorum. Bulgaristan’dan aile birleşimiyle Oturum almaya çalışmam da bunu öngörerek oldu açıkçası. Kazandığımızı öğrendiğimizde hemen bg oturumu için çalışmalara başladım. Tek amacım Ankara’da mülakata giremeyecek gibi olursam, dosyamızı bg ye taşıyabilmekti açıkçası. Ankara tabiiki ,malesef şaşırtmadı ve çok yavaş gidiyordu. Ben oturum alıp, dosyamızı taşımak için mail atarım diye düşünürken telegram grubundaki (daha önceden mülakat deneyimini paylaşmış olan: cornelius) başka bir beyefendinin dosyasını Bulgaristan’a taşıdığını gördüm. Bunu nasıl yaptığını sorduğumda eşinin kazanan olduğunu, eşinde bg oturumu ,vatandaşlığı vs olmadığını, sadece kendisinin çifte vatandaş olduğunu ve bunu kullanıp KCC ye mail atarak dosyalarını taşıttıklarını öğrendim kendisinden.( Bu esnada cutoff yanlış hatırlamıyorsam eu için 15000 idi. ) Bende oturum almayı beklemeyip hemen eşimin, çocuklarımın bg pasaportlarını tarayıp mail ekine ekledim , Bg’deki adresimizi de yazarak dosyamızı Sofya’ya taşımak istediğimizi belirten bir mail attım. Ertesi gün Kcc den dosyamızın sofyaya taşındığını belirten maili aldım. İyiki beklememişim çünkü yine grubumuzdan başka bir beyefendi bizim durumumuzdaydı, kendisi cn si current olduktan sonra konsolosluk ile dosyasını taşıtmayı istediğinde nerede ikamet ettiğini sormuşlar. Türkiye olduğunu öğrenince de dosyasını taşımadılar malesef. Yani siz siz olun Bulgaristan oturumunuz, vatandaşlığınız varsa ve dosyanızı Sofya’ya taşıtmak isterseniz, ki cn>5k ise taşıyın, dosya numaranız current olmadan taşıyın.

    Dosya numaramız current olduktan sonra bize neredeyse hemen mülakat tarihi verdiler 27.04.2023 olarak. Tabi bu aşamadan sonra evrak toplama, ne lazım araştırma işleri yoğunlaştı.

    Sağlık mülakatına Bulgaristan da girmemiz gerekiyordu ve Ankaradakinin aksine Sofyada 5 yaşından büyüklerden covid19 aşısı olmuş olmaları isteniliyor. Oğlumuz 9 yaşında. Bu büyük bir problem oldu. Çünkü aşı yaptırabileceğimiz yer bulamadık. Türkiye de ne cimer kaldı ne sağlık müdürlüğü hiçbir netice alamadım. Bilim kurulumuzun kararı bu şekilde deyip kestirip attılar sağolsunlar. Bulgaristan da aşı yaptırmaya çalıştığımızda ise sorduğumuz bir çok yer aynı anda 10 kişinin gelmesi gerektiğini ve şu anda aşı için kimse gelmediğinden aşı yapamayacaklarını söylüyorlardı. Bende sofyadaki konsolosluğa mail atıp aşıyı yaptıramadığımı söyledim. Ertesi gün kendi anlaşmalı hastaneleri olan Vita hospitalde aşının yapıldığına dair bir mail attılar bana. Sofya bize biraz ters kaldığı için hiç düşünmemiştik açıkçası. Daha sonra hastaneyi arayıp sorduğumuzda pazartesileri aşıyı yaptıklarını söylediler. Bizde 13 mart 2023 gününe randevu alıp gidip oğlumuzun ilk aşısını yaptırdık. 2. Aşının en erken 21 gün sonra yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine bizde aynı tarihte sağlık mülakatımızın da yapılmasını istediğimizi söyledik. Yani 03.04.2023 günü 🙂 Bize aşı kayıtlarımızı, fotoğrafları, mülakat mektuplarını ve ds260 confirmation pageleri getirmenizi söylediler.

    Bugün sağlık mülakatına geldik hep birlikte. Bu Vita hospitalden 2 tane var Sofya da ikisi de anlaşmalı. Biz filip kutev adresindeki Vita 2 ye gittik. Biraz erken gelmiştik. Danışmadaki hanımefendi her şey ile ilgilendi. Ds260, mülakat maili fotokopilerini ve fotoğraflarımızı aldı. Pasaportlarımız ile ilgili kayıtları vs. yaptı. Diğer aşı belgelerini doktorun inceleyeceğini söyledi. Önce hep birlikte bir alt kata inip hep beraber kan verdik. Ben, eşim, oğlum ve kızım(2yaşında). Sonra sadece eşim ve benim akciğer röntgenimiz çekildi. Sonra doktor hanım hepimizi sırayla çağırdı. Eşimin yanında da ingilizcesi yeterli olmayacağından ve Bulgarca da bilmediğinden ben kaldım muayene esnasında. Covid aşı kayıtlarını tarih tarih işliyor ekranda. Bu nedenle bütün aşıların sertifikalarını çıkartın tek tek e-nabızdan. Çocukların aşı kayıtlarını da tek tek işledi. E devletten çıkartmış olduğum her şeyi kabul etti doktor hanım. Ben ekrandan İngilizceye çevirtip çıkartmıştım aşı kayıtlarını liste olarak, onları da çeviri için kullandı. Muayene esnasında klasik sorular; ameliyat geçirdiniz mi, alkol problemi var mı, sigara kullanıyor musunuz, ciğerlerinizde problem var mı, vs. Sonra ciğerlerimizi dinledi, tansiyon, boy, kilo ölçümü yaptı. Sonra sadece eşimi ve beni aşı olmamız için yan odaya gönderdi. Çocuklara aşı yapmadılar. Oğlum 2.covid aşısını oldu tabi ki, ayrıca aşı yapılmadı. Eşimin de kayıtlı tetanoz aşısı olduğundan eşime 3, bana 4 tane aşı yapıldı. Aşılar ile ilgili kayıtların bize verilip verilmeyeceğin sorduğumda vereceklerini ve bu kayıtların Amerika da işimize yaracağını söyledi. Bize akciğer röntgenlerini CD olarak verdiler. Çocuklar için 435’er leva, eşim için 515, benim için 530 leva(tetanoz farkı:) ) aldılar. Kredi kartı ile ödedim. Sonuçları ne zaman alabileceğimi sorduğumda danışmadaki hanımefendi hazır olduğunda sizi arayacağım, sonrasında istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz dedi. Doktor hanıma da sormuştum “the day after tomorrow” demişti 🙂

    Biraz ayrıntılı anlatabilmek için sağlık mülakatını önce paylaşmak istedim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Süreci takip eden ve gidebilmeyi gönülden isteyen herkes umarım yaşar bu süreçleri.

    27 Nisan mülakatımız sonrası da neler yaşadığımızı böyle ayrıntılı paylaşacağım. Herkese bol şans diliyorum.


  • @nisikli tebrikler vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni yaşantınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @korgolem bende de çifte vatandaşlık var. Öyle bir durumda Rus vatandaşlığımı kullanarak taşıtmak isterim ,ama onlarda varşovada giriyor mülakata. Ve orasıda inanılmaz kalabalık. Bakalım çıkarsa göreceğiz neler olacak. Tabii çifte vatandaşlığımız rus olduğu için olumsuzluk yaşamazsak.
    Neyse evrene olumlu mesajı göndereyim ben. 🙂


  • @selamibasaran umarım düşük cn li bir kazanan olursunuz ve gerek kalmadan halledersiniz bütün işlerinizi. Bol şans diliyorum


  • @nisikli hayırlı olsunn


  • @korgolem tebrikler umarım vizeyi alırsınız.Vatandaş vs. olmayan kişiler dosyalarını taşıyabilir mi?


  • @Sinan301 halbuki yazımda bg için vatandaş olanların bile taşıyamadıklarından bahsetmişken soru biraz garip oldu. Şöyleki şansınızı deneyip mail atın. En fazla olumsuz olarak dönerler.


  • Selamlar, vizeyi aldıktan sonra gitmeden herhangi bir estetik operasyon yaptırılırsa ülkeye girerken sorun olur mu? Fotoğrafa benzemiyorsunuz şeklinde :). Örnek burun vs.


  • @Furkan-Aydın Hocam benim vizede sakalsız ve kiloluyum, ülkeye gelince sakallı ve kilo vermis olarak geldim 😃 sorun olmaz sonuçta ana hatlar sabit


  • @Gül-Kazancioğlu ABD de kaldıysaniz ve bunun için adli sicil kaydı gerekmiyor


  • @melikeugur
    Teşekkür ederim hocam hayırlı olsun yeni hayatınız 😊. Vize alınca sanırım herkes bi evrimsel sürece giriyor yeni hayat yeni imaj


  • @Furkan-Aydın Biraz öyle. Sira sizde 😉


  • @melikeugur
    Merhabalar, tecrübe eden biri olarak 🙂 belki sizlere ilginç gelebilir ama pasaport polisi yeniden yüz taraması ve parmak iziniz ile doğrulama talep ediyor.
    30 Ocak günü İstanbul'dan Boston'a uçuşum vardı. Pasaportumu polis noktasında (İstanbul Havalimanı pasaport polisi) verdikten sonra memur dedi ki; kameraya tekrar bakar mısınız? Epey uğraştı. Maalesef kamera yüz doğrulaması yapamıyor. Biraz kilo almışsınız ve daha önceki taramalarda sakallı imişsiniz dedi. Bu yüzden içerdeki ofiste tekrar yüz taramanız yapılacak, parmak iziniz alınacak ve e-devlet bilgileriniz ile eşleştirilecek, sonra geçebilirsiniz dedi.
    Yani içimden artık şaka yapıyor demiştim. Tam iki polis memuru gelmişti, polis ofisine gidecektik. Son saniyede kamera doğruladı, geçtim. Ama böyle bir uygulama olabiliyormuş.
    Boston girişinde U.S. için yüz taraması ilk defa yapıldı (daha önce U.S. e giriş çıkış yapmadıysanız ilk defa), parmak iziniz zaten elçilikte mülakatta alındığî için sormuyorlar.
    Bilgilerinize arkadaşlar.
    Sevgiler, selamlar, bol şanslar.


  • @TravelerAn Hahaha iyimiş hocam.Tamamen kafayı yenilemicez zaten ama sorun yok 😃 Parmak izleri aynıysa tamamdır


  • @TravelerAn Bende hiç ama hiç öyle bir şey olmadı 🙂 Benden 1 ay sonra giriş yapmissiniz ABD'ye hiç bir sekilde sormadılar desem yeridir


  • @melikeugur Bende Boston Havalimaninda yuz taramasindan gecmistim. Herhangi bir problem olmadi. Herkese yapilan bir uygulamaydi


  • Merhabalar, mülakat deneyimimi uzun uzun anlatmak istiyorum.

    Öncelikle CN 152xx yani risksiz sayılabilecek bir numaram varken burayı çok geç bulup, facebook gruplarında öğrendiğim kadarıyla sorun olmaz diye düşünerek formumu Haziran sonu gibi yolladım, telegram grubuna girip okumaya başladıkça tabi gerginlikler vs. başladı ama ilk başlarda iyi gidiyorduk çok kasmamıştım ta ki mülakatlar kesilene dek. Bu arada henüz 23 yaşındayım ve Ekim ayında eşimle evlendik, insan panik halinde hep negatif düşünmeye başladığı ve üzerine ekstra anksiyete sahibi biri olduğum için daha Kasım ayında eyvah biz ümidi keselim artık moduna girmiştim ta ki Sinan Abimle tanışana kadar. Kendisi gerçekten 3 yaşında çocuğa anlatır gibi neler yapmam gerektiğini bana neredeyse 10 defa usanmadan anlatıp, üstüne sürekli sakin ol, geçecek, halledeceksin tarzı konuşarak benim akıl sağlığımı yerinde tutabilmiş yegane kişidir. Kendisinin hakkını ödeyemem, iyi ki telegram grubuna girip tanıdım onu.

    Ocak ayı gibi artık bu böyle olmayacak gibi düşünerek mail atmaya başladım, birinin Bükreş'ten burada olursanız taşırız dosyanızı yazısını görünce de rahatlamıştım, bana da atarlar oraya giderim hesabı yapmıştım ama birden Viyana'dan dosyanızı taşıyoruz maili atıldığını görünce aşırı rahatladım. (Mail attığım her yere dosya taşıma talebimi geri çekiyorum tarzı bir mail attım, size haber vermeden taşıyabiliyorlar böyle bir durumla karşılaşmayın.) Tabi hemen sonrasında yeni bir panik başladı;

    Schengen Vizesi

    Mülakat maili aldım Viyana'dan fakat yaşadığım şehir olan İzmir'de vize randevusunu hiçbir şekilde bulamadım. Vize merkezinin kapısına kadar gidip lütfen yardım edin yetişmeyecek dedim ama nafile, internetten randevu alabilirsiniz sadece dediler. En sonunda dedim böyle olmayacak deyip Bursa'dan vize randevusu aldım, eşimle birlikte atlayıp gittik Bursa'ya hemen. Öncelikle Schengen için sadece ve sadece kendi görüşümü paylaşmak istiyorum; Eğer İşsiz ve size schengen için sponsor olacak bir tanıdığınız yoksa lütfen çok çok etraflıca düşünün Schengen ülkesine dosya taşımayı, çünkü bu sebeplerden red alan örnekler gördüm maalesef. Gideceğiniz ülkeyi geri döneceğinize dair resmi belgelerle ikna etmek zorundasınız. Schengen reddi aldıktan sonra mülakat maili almanın bir anlamı kalmıyor çünkü.

    Sağlık Merkezi

    30 Mart Sabah Saat 10:00'da sağlık merkezine girdik eşim ile birlikte, unganlardan çok bir farkı olmadığı için burada bilgi kalabalığı yapmama çok gerek yok diye düşünüyorum. Kan tahlili, yaşımızdan ötürü idrar tahlili, muayene ve röntgen.
    Ankara'dan farklı olarak;

    1- Röntgen merkezi yaklaşık 15 dakika uzaklıkta ve aşırı yoğun yaklaşık 3 saat bekledik
    2- Türkiye'de yapılan aşıları yeminli tercüme ederseniz kabul ediyorlar ama yine de daha ucuz sanmayın 2 kişi 780 € ödedik.
    3- Sağlık raporunuzu konsolosluğa kendileri ulaştırıyorlar.

    Mülakat Günü

    Öncelikle vize sonrası evlenen kişilerin içine biraz su serper diye detaylı anlatmak istiyorum. Konsolosluğun girişinde beklerken güvenlik randevumuzu sordu saat 13.00'da olduğunu söyledim, bana eski soyismimle seslendi. Ben soyismimin değiştiğini ve eşimi add applicant yaparak eklediğimi, bunu da konsolosluğa bildirdiğimi söyledim, kafası karışık bir şekilde içeri girdi ve konsolosluktan birileriyle görüştü. Bu süreçte tabi ben çoktan tırnaklarımı yemeye başladım, sonrasında görevli bizim ve Ukraynalı olduğunu tahmin ettiğim bir hanımefendinin pasaportlarını aldı. Bizim pasaportlara bakarak tekrar içeriyi aradığını görünce artık dedim biz bir şeyleri kesinlikle yanlış yaptık ve geri dönüşü kalmadı. Sonrasında görevli çanta kontrolü yaptı ve gülerek içeri girebilirsiniz dedi. İçeride 5-10 dakika bekledikten sonra evrak teslimi yapmaya başladık. Çok az Türkçe bilen bir hanımefendi var, kendisinin babasının da İzmir'de bir zamanlar yaşadığını, oradan konuşmayı öğrendiğini anlattı, onunla konuşmak tabi çok rahatlattı içimizi. Belgelerimizi aldı, ilişki kanıtlarınızı hazırlayın ve mülakatı bekleyin dedi. Biz eski yerimize geçip oturmaya başladık. Tabi bizim bir endişemiz daha vardı, bizim 2021 Aralık - 2022 Mart tarihleri arasında birlikte yaşadığımız belli olan birkaç whatsapp konuşmamız ve eşimle olan nişan,nikah, eş dost ve kedilerimizle olan fotoğraflarımız vardı sadece. Otel, konser. tiyatro vb. gibi kanıtlanacak belgelerimiz yoktu ve 2021 Ağustos ayında tanıştık daha 2 sene bile olmadı aslında bakarsanız. Mülakat için 7 numaralı gişeye gelebilirsiniz diye anons geçildi ve mülakatımız başladı:

    Merhaba, yemin ve klasik nerede yaşayacaksınız kısımlarını geçiyorum, direkt ilişkiyle ilgili olan önemli kısmı anlatıyorum.
    (K: konsolos, B: ben, E: eşim)

    K: Ne zamandır birliktesiniz?
    E: 12 Ağustos 2021
    K: (gülerek) çok detaylı bir cevap.
    K: DS-260 formunu doldurmadan önce bir ilişkiniz var mıydı?
    B: Evet.
    K: İlişkinize dair kanıtlarınız var mıdır?
    (Fotoğraf ve yazışmaları uzattık)
    Konsolos Bey ilk olarak mesajlarımıza gülüp daha sonrasında fotoğrafları incelemeye başladı.
    K: Kediniz var demek, benim de var.
    B: Bizim kedimizi geçtiğimiz aylarda kaybettik maalesef.
    (Üzüldüğünü belirttiği bir ifade takındı)
    Daha sonrasında vizenizi onaylıyorum Georgia'da bol şans!

    Biz tabi olayın mutluluğundan neredeyse dans ede ede konsolosluktan çıkıp iki dakika sonra geri döndük ve pasaportumuzun onlarda olduğuna dair
    bir yazı alabilir miyiz diye rica ettik, evraklarımızı alan hanımefendi gülümseyip tabii dedi ve sonrasında çıkış yaptık.
    Paskalya tatili araya gireceği için bizim pasaport teslimimiz biraz hızlı gerçekleşti ve 2 gün sonrasında teslim aldık.
    Başta Uğur Bey olmak üzere tüm adminlerimize ve özellikle bana bu süreçte gerçekten öz ablammış gibi hissettiren, geçirdiğim anksiyete krizleri ve panik ataklara rağmen hep sakin sakin her soruma yardımcı olan @lumos Tuğba Hanıma çok teşekkür ederim. İyi ki sizleri tanıdım.


  • @Zeynep-Uslu Gozunuz aydin çok sevindim adiniza..
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.46060662-65f9-4c24-99d9-166ec419067c-image.png


  • @Zeynep-Uslu tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

345
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum