Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @fig22 Bildigim kadariyla gecmise donuk tum DS2019lari basvuruya eklemeniz gerekiyor, diger arkadaslar da dogrularsa sevinirim. Gecmisteki DS2019'u mutlaka alin. Ilerde green card basvurusu vs yaptiginizda yine isteyecekler. Ben su an AOS asamasindayim, geriye donuk hepsini ekledim. Okulun ISSS departmanina yazin, cevap alamiyorsaniz arayin derim.


  • Selamlar,

    Sonunda waiver geldi, bu amansız bekleyiş benim için bitti 🙂 Ama eşiminki hala gelmedi.

    Tüm sürecin yazıyorum;

    Final Waiver’ın postayla gelmesi: April 7th
    Notice of action received: April 5th
    Approval: April 4th
    USCIS field office received the case: March 29th

    Recommendation Sent March, 22 2023
    No Objection Statement Received October, 13 2022
    Fee Received October, 06 2022
    Form DS-3035 Received October, 06 2022
    Form DS-2019 Received October, 06 2022
    Passport Data Page Received October, 06 2022
    Statement Of Reason Received October, 06 2022


  • @YECOW Selamlar. Recommendation yolladıktan 15 gün sonra mı aldın waiverını .? Abi 1 aydır bekliyorum USCIS hala received yapmadı benim dosyayı. Bu nasıl iş hiç anlamadım.


  • @YECOW selamlar ayrıca birşey sorabilir miyim . Notıce of action ı nasıl aldın ? Posta ile mi yolladılar mail mi attılar ?


  • @yecow uscıs henüz onaylamadı 1 ay geçti üzerinden


  • @beteer selamlar, Evet yaklaşık 15 günde geldi. NOA’ı da postayla yolladılar, mail atmıyorlar. NOA gelmediyse USCIS’in websitesinde Emma var, ona bağlan “live chat” yaz, oradan dosya numaram elime geçmedi vs yazıp “receipt number”ı öğrenmeye çalış.

    Neye göre hareket ediyorlar bilmiyorum ama süreler aynı ülkeden olan kişiler arasında bile çok değişiyor. Umarım yakın zamanda hallolur.


  • @YECOW Teşekkürler ama EMMA ya bi türlü bağlanamıyorum. bi türlü kimseye bağlanamadım.


  • Merhaba arkadaslar.

    Bizim NOS 8 Aralikta 'received' olarak gorunuyor. O tarihten itibaren 18 haftayi devirdik. Basliktan anladiklarima gore 22-23 hafta bekleyenler ancak alabilmis FR larini. Bizim durumumuz su sekilde, FR gelir gelmez universite bizim icin lottery exempt H1B basvurusunu gonderecek. Ancak J1/J2 vizemiz 31 Mart'ta sonlandi ve grace periodumuz 30 Nisan'da doluyor. O tarihe kadar FR alamayacagimiza artik biz emin olmaya basladik ve 29-30 Nisan gibi burada evimizi barkimizi birakip mecburen Istanbul'a donup sureci oradan takip etmeye devam edecegiz.
    Waiver FR geldikten sonra H1B/H4 basvurumuz premium process olarak gonderilecek, bize soylenen bunun 15 gun icinde sonuclanacagi. Ancak biz visa stamplerimizi almadan US'e geri giremeyecegiz. Sizelere sorum sudur, bu stampleri almak H1B/H4 basvurumuz onaylandiktan sonra ne kadar surer? Tecrube etmis olan var midir? Ayrica Istanbul konsolosluktan erken randevu almak gerekir mi ?

    Bu sureclerden gecen tum arkadaslara sabirlar diliyorum.
    Cevaplariniz icin tesekkur ederim.


  • Merhaba yazılan deneyimler çok faydalı oluyor öncelikle herkese teşekkür ederim.

    Benim daha önce ki DS2019 belgelerinin hepsini yüklemekle alakalı bir sorum var.

    Ben 2012 yılında Work and Travel programı ile 3 ay Amerika da bulundum. J-1 vizesi ile gelmiştim fakat Two Year kuralı yoktu vizemde, yani iki yıl kuralına tabi değildim o zaman fakat J-1 olduğu için sonuçta DS2019 ile geldim.

    Daha sonra Amerika da J-1 iki yıl kuralı ile dil okulu, master, ve şu an doktora yapıyorum. Doktora bittikten sonra evrakları hazırlayıp waive sürecine başlayacağım

    İki sorum var

    1. Work and Travel da ki DS2019 umu eklemek zorundamıyım? Waive başvurusunda "Amerika ya ilk giriş tarihini" soruyor, o kısma 2012 mi yazmam gerekiyor ? Bunu Tax için sorduğum zamanlar Tax uzmanı 2012 yazacaz diyordu. Waive sürecinde ne yazmam gerekiyor ? Sonuçta biz toplu waive edilmesi için bütün DS2019 ları göndermiyor muyuz? Eğer two year rule içermeyen bir DS2019 u göndermek ne kadar mantıklı bilmiyorum

    2. Dil okulundayken ilk önce 6 aylık DS2019 almıştım daha sonra dil okuluna gittikten sonra mastera başlayacağım için dil okulunu erkenden bıraktım ve Türkiye ye döndüm master vize işlerini halletmek için. Okul yeni DS2019 düzenlememiz gerekiyor demişti, erken ayrildigim icin. Bu en son yeni düzenlenen ben de yok ama ilk 6 aylık olan DS2019 var. Ben dil okulunda ki her iki DS2019 u da yükleyecek miyim yoksa o program için hazırlanan en son DS2019 yeterli olur mu. (Not: En son olan ben de yok, okula mail attim bekliyorum)

    Teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum. Aslında iki soru da çok basit fakat bunları resmi olarak kime sorabiliriz? iadeli taahtutlu bir dilekce ile sorsak cevaplarlar mi? Bu tür soruları nereye soruyorsunuz.


  • @Mol Merhaba, haklisiniz bizim tecrubelerimize dayanarak dusununce yetismesi cok zor gibi duruyor. Konsoloslukta randevu almak hala zor ve uzun bir zaman sonraya veriyorlar fakat bu durumun cozumu yok degil, iki seyi deneyebilirsiniz:
    a. bir yil sonra gibi bir zaman randevu aliyorsunuz once sonra tekrar tekrar girerek bosalan zamanlari kollayip alabildiginizce one aliyorsunuz, bu sekilde bir arkadasim ilk Ekim 2024'e randevu alip onu sonradan bu nisana cekebilmisti.
    b. gene ilk baya bir ileri bir tarihe randevunuzu aldiktan sonra acil randevu talebinde bulunuyorsunuz, iste isimde cok onemli seyleri yapiyorum bana soyle boyle ihtiyaclari var diye bir mektup yaziyorsunuz, advisorinizdan da ne olur ne olmaz sizin yazdiginiz seyleri destekleyen bir mektup aliyorsunuz. Acil randevu taleplerini makul bir sebebi varsa kabul ediyorlar iki arkadasim da bu sekilde yapti

    Kolay gelsin.


  • @EfeNevada Merhaba, benimde ayni sizin gibi 13 subatta no objection statement DOS'a ulasmis gorunuyor. Tarihlerimiz cok benzer oldugu icin merak ettim. Siz FR alabildiniz mi? Ben suan bekleme asamasindayim. Cok tesekkurler.


  • Bu arada herkese yardimci olmasi acisindan paylasmak istiyorum. Elcilik 15 subatta NOS'u ilettigine dair bir mail atti bana. Fakat 10 Nisan'a kadar bunu DOS sistemindede goremedim. Elcilige ve DOS'a mailler attim, bu surecte elcilik benim belgemi DOS'a birdaha yolladi. 15 Nisan tarihinde DOS'tan bir cevap aldim, belgemin onlara iletildigine dair. DOS sisteme NOS'u received tarihi olarak 13 subat yazdi. (bulundugumuz gunden yaklasik 2 ay onceki bir tarih)

    Sanirim bu surecti NOS'umu ya kaybetmisler, ya da sisteme girmeye unutmuslar. Eger NOS'unuz uzun bir suredir sistemde gorunmuyorsa, elcilige ulasmanizi tavsiye ederim.


  • @ken123 Merhabalar hala pending olarak beklemekte malesef sizde de herhangi bir degisiklik olursa haber bekliyorum.


  • @eggnog Bir gelisme var mi sizin tarafta acaba?


  • @researchescholar Hicbir gelisme yok, email attik iki hafta once falan, cevap da alamadik. Sizde durumlar nasil?


  • Selam arkadaslar! Bizim grace period bittigi icin pazar gunu Turkiye ucagina biniyoruz. Bu yuzden change of status yapma firsatini kacirdik ve H1B basvurumuz consular petition seklinde devam edecek. Sanirim en az 2-3 ay Turkiye'de bekleme durumumuz var. Bizim NOS December 8 olarak iletilmis gorunuyor sistemde, tahminim FR mayis sonu gelecek gibi forumdaki ornekleri dusununce.
    H vizesi randevulari Istanbul'da 31 gunde veriliyor ama ornegin Baku'deki konsolosluktan 3 gun icinde alabiliyorsunuz. Yurtdisindan randevu alip vize basvurumuzu o sekilde yapabiliyor muyuz tecrube etmis olan var midir?
    Bizim sabir tasimiz catladi sizlere sabir diliyorum 🙂


  • @eggnog Maalesef ben de hala bekliyorum. 1 ay oncesinde mail attigimda jenerik bir mesaj almistim, o yuzden cevap vermemelerine cok takilmayin derim.


  • @Mol Cok gecmis olsun, Kasim icin hala bekliyorum sizin dediginiz gibi en erken Mayis sonuna alirsiniz diye tahmin ediyorum. En azindan ortalamayi 5-6 ay olarak guncelleseler websitelerinde de biz de planlarimizi ona gore yapabilsek, benim de green card basvuru surecim cok etkilendi waiver yuzunden..
    Gecen yil J1 vizesi icin bakarken baska ulkelerden vize alma durumuna bakmistim. Ulkeden ulkeye degisiyor sanirim o yuzden Azerbaycan'daki konsolosluga sormakta fayda var (bazi ulkeler izin vermiyordu). Fakat yine de en guvenlisi kendi ulkenden almak olduguna kanaat getirmistim zaman konusunda cok sikismadikca.


  • @drsoftware Sanırım burada sorduğum soru ile ilgili deneyimi olan birisi yok, ikinci bir sorum olarak bu sorumu sorabilecegim bir avukat tavsiye eder misiniz Amerika da.


  • @researchescholar @Mol kendi ulkesinden almak konusuna katiliyorum, ben de birkac yerden oyle duydum, bence sizin durumunuzda eger 1 aya veriyorlarsa hakikaten baya iyiymis, direk Turkiye'den alin derim, Mayis sonu bile cok iyimser bir tahmin bence FR icin sizin icin. Bizim 14 Kasim NOS, bizim anca Mayis sonu gelir gibime geliyor, Hintlilerin anca Eylul basvurulari geliyor su anda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum