Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2 kere F1 vizesi almak hakkında;

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
2 2 616 1

  • Arkadaşlar selamlar öncelikle üniversite okumak için 2012 de 5 yıllık F1 vizesi aldım. özel sebeplerden dolayı gidemedim. Sonra 2016 da dil okulu için tekrar F1 vizesi aldım. 5.5 ay kaldım. Okulun programı bittikten sonra bildiğiniz üzere 60 gün tatil veriliyor, bende bu süre zarfında gezmek istediğim eyaletleri gezdim. Başka bi eyalette dil okuluna kayıt yaptırmak istediğim de geç kaldığımın farkına vardım. Hemen bitirdiğim dil okulu ile irtibata geçtim. Onlarda 60 gün bitiminde okula yazılmış olmam gerektiğini söyleyip hemen çıkış yapman lazım dediler. 2-3 gün geçmişti ve bu süre içinde vize statüm düşüyor ne yazık ki farkettiğim an hemen çıkış yaptım ülkeden bir daha gelmelerim de sıkıntı olmaması için, unuttum çünkü tarihe bakmamıştım. Sormak istediğim soru şimdi Turist vizesine başvurmak istiyorum bu 2-3 gün geç çıkmam bana sorun yaratır mı? 2 tane F1 vizesinden sonra turist vizesi almakta sıkıntı yaşarmıyım yoksa F1 mi almam gerekli gene.


  • @furk4n Buyuk ihtimal bir problem yasamazsiniz. Zaten 3 yil ban almak icin 180 gunden fazla out-of-status kalmak gerekiyor, o nedenle sizin birkac gunluk surec cok dikkate alinmayacaktir. Fakat siz yine de DS-160 formuna bu bilgiyi eklediginize emin olun, birkac gun icin sorun etmezler; hatta bu konuda samimi olmaniz daha cok yarariniza olur diye dusunuyorum. Bol sanslar!


Benzer Başlıklar

  • Mülakat Olmadan Öğrenci Vizesi Almak

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    7
    0 Oy
    7 İleti
    442 Bakış
    crazycellsC
    @Enis-Burak-Akyürek, içinde söyledi: Mülakat Olmadan Öğrenci Vizesi Almak Merhaba,daha once yarida kalan masterimi bitirmek icin posta yardimiyla vizemi yenilemeye yolladik. Mart ayinda b1 vizemizi esimle birlikte almistik. Yollayali felan bir hafta oluyor ama sistemden kontrol ettigimde hala no status diyor . Tahmini olarak bekleme suresi nedir? (Heycanliyiz biraz o yuzden sabirsizlaniyoruz 🐒) Birkac hafta icinde gorunur, mulakatsiz vize yenileme islemi 1 ay kadar surebiliyor, bilginize.
  • 0 Oy
    5 İleti
    769 Bakış
    crazycellsC
    @eso, içinde söyledi: Direkt F1 vizesi almak vs statü değişikliği yaparak F1 almak arasındaki fark Merhaba. Amerikaya dil okuluna başvuru yaptım. Dil okulundan onay aldım Aralık ayında konsolosluk randevum var. Ben amerikada iken eşim için de F2 başvurusu yapsak daha sonra statü değişikliğine başvurup F1 vizesi alabiliyor muyuz? bilgisi olan var mı Evet, eger esiniz de bir okula baslayacaksa kendisi icin I-20 formu alip F1'e gecis yapabilir. Fakat ABD disina cikmasi gerekirse, geri donmek icin konsolosluktan F1 vizesi almasi gerekecek, bilginize.
  • Yeniden eğitim vizesi almak.

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    171 Bakış
    crazycellsC
    @ilkerbkr, içinde söyledi: Yeniden eğitim vizesi almak. Ya ben birsey sormak istiyorum Ben 2018 yılından 2019 yılına kadar ingilterede 1 senelik dil eğitimi aldım Şimdi ise amerikaya dil eğitimi için yeniden başvurmak istiyorum Sizce amerika 1 sene zaten İngiltere de dil eğitimi almışsın şimdi neden dil eğitimi almak için gitmek istiyorsun diyip Red verebilir mi yoksa 3 4 tane Avrupa ülkesi görmemi ve İngiltere de 1 sene kalmamı olumlu yönde görüp onay verebilir mi? Eğer başvuru yapmak istiyorsam nasıl bir bahane bulmam gerek yardımcı olursanız sevinirim peki ingilizce egitimi almak istemenizin nedeni nedir? Bir de 1 yillik egitimin neden gerekli olmadigini dusunuyorsunuz? Bu iki soruya cok net cevap verebilmeniz lazim...
  • F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında

    Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    59
    1 Oy
    59 İleti
    4k Bakış
    Ayşenur ZazaA
    Bu başlığı hortlatıyorum fakat emin olamadığım birkaç şeyi sormak istedim (gitmeden önce her şeyi eksiksiz yaptığımdan emin olmaya çalışıyorum). Ben F1 statüsüyle kampüste teaching assistant olarak çalışacağım için SSN almam gerekiyor fakat bunun işlemlerini ancak oraya gidip Designated School Officer'ım ile görüştükten sonra başlatabileceğim yanlış anlamadıysam? Gerekli I-94 formunu da Amerikaya giriş yaptıktan sonra görüntüleyebiliyorum sanırım. Son olarak DS-2019 formunun onay sayfası yeterli oluyor mu bu işlem için yoksa tüm formu çıktı almak daha mı mantıklı? Yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum