@TurboTez, içinde söyledi: Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi?
Arkadaşlar bir sorum var? Green card seçilişinde pasaportun geçerlilik süresinin önemi var mı? 6ay süreli. Alsam iş görür mü?
Basvuru sirasinda gecerli olmasi yeterli.
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...
Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
@redsat2000 tşk ederim. Önemli bi karar verecez
@serkanist aynen vallahi billahi
Aile yüzünden gitmekten vazgeçecek kadar emin olmayan Greencard hakkını yakacak olan varsa umarım en hayırlısı olup onlara başından çıkmaz böylece kimseninde şansına girmemiş olurlar.
Aileyi hazırlamak konusunda biraz üzücü olacak ama gaddar olmanız gerekicek, bu süreçte biraz eski kafalı olabiliyorlar aileler maalesef hele birde işiniz varsa siz mutlu olmasanız kendinizi geçindirebiliyorsanız aileler biraz daha şükredin kafasında olabiliyorlar. Ama siz gitmeyi kafaya koyduğunuzu bunu onlar istesede istemesede gerçekleştireceğiniz iyi bir şekilde empoze etmeniz gerekiyor. Siz gittikden sonra zaten 1 sene bile geçmeden sizin orada daha mutlu olduğunuzu görüp onlarda bu sefer iyi ki diyorlar.
Greencard olarak değil ama benzer bir tepkiyi 1 seneliğine SanFranciscoya çalışmaya ve yaşamaya giderken yaşadım engel olmadılar asla tabii ama giderken çok üzüldü özellikle annem 1ay geçmeden telefonda konuştukça orada ne kadar mutlu olduğumu görünce üzülmekten çok keşke kalabilsen bir yolu olsa vs demeye başladı 
Hakkında hayırlısı olsun demişlerdi
@Muhtaradana, içinde söyledi: Green Card Kazanınca Ailenizin Tepkisi Ne Oldu?
Hakkında hayırlısı olsun demişlerdi
Annemin şu olgunluğa gelmesi için dua ediyorum

Ailemizden çok önce kendi tepkimden bahsedeyim gün boyu ben heyecanla beklerken nişanlım eski fotoğraflarımızı kullandığımız için baştan eleneceğimizi düşünerek hiç ümidi yoktu hatta o saatte yakın biraz uzanıcam diye içeri odaya yatmaya gitti.Ben saat 19a doğru önce conf numberlarımızı bulup ardından baksam mı bakmasam mı düşüncesindeydim daha önceki senelerden tecrübe olarak o anki yoğunluktan kontrol edemeyeceğimi gece bakmayı düşünüyordum ama dayanamdım ve şansımı bir deneyeyim dedim.Öncelikle kendi başvuru mu kontrol ettim ve her sene olduğu gibi yine hnbs ile karşılaştım emin olmak için bir tekrar kontrol daha ettim.Emin olduktan sonra nişanlımınkini kontrol etmek için sayfayı yeniledim bilgileri girip entrye bastıkdan sonra bir anda farklı bir ekran çıktı karşıma daha önce hiç görmemiştim seçilme ekranının nasıl olduğunu ilk bir şaşırdım yanlış bir şey mi girdim hata bildirimimi acaba diye düşündüm
ardından okumaya başlayınca bir anda has been selected yazısını görünce şoka girdim napcağımı şaşırdım bağırsam mı seslensem mi nasıl haber versem diye. Nişanlımın annesi salondaydı ona döndüm yüzümde bir gülümseme var ama bir şey diyemiyorum.Sonra Gc talihlisi olduğunu sevindim ve ekran görüntüsünü alıp nişanlıma attım odadan çıkıp gelişi ve fake mi bu dalga mı geçiyorsun diyerek bir inanmadı ilk başta ekranı gösterene kadar.O anki şokla sadece heyecandan bir titreme ve ne yapacağını bilememe durumu oluştu ikimizdede.Mevcut J1 ile gitme durumumuz olduğu için nasıl olcak acaba düşüncesine girdik sevinçle birlikte bir karamsarlık anlayacağınız.
Aileler kısmına gelince hepsi çok sevindi mutlu oldu tabii ki bizim için ne kadar istediğimizi başından beri biliyorlardı
Kazanmış biri değilim ancak bu sene ilk defa başvuracağımı, ailemle paylaştığımda ailemdeki herkes son derece olumlu ve destekleyici bir konuşma yaptı. Muhtemel çıkması durumunda da ellerinden gelen maddi/manevi desteği sonuna kadar yapacaklarını belirttiler. Burada kurmuş olduğum işletmemi de kendilerine gözüm arkada kalmadan bırakacağımı belirttim bu konuda da destek gördüm. Tek gayelerinin çocuklarının geleceklerini huzur ve refah içinde yaşamaları için ellerinden geleni yapacakları belirttiler. Bu sene benimle birlikte ailemden birçok kişiye bu fırsatın artık zamanı geldiği ve bir şekilde şanslarını zorlamaları gerektiğini belirttim çoğu da olumlu yanaştı.
Kazanınca tepkilerinin ne olacağını bilmiyorum ama 2022 yılında eşimle irlandaya ankara anlaşması ile gitmeyi düşündük süreç şu şekilde olacaktı dil okulu ile gidecektik başta daha sonra orada kalacaktık irlanda ile türkiye arasındaki anlaşma gereği eğer bir türk vatandaşı orada 1 yıl kesintisiz aynı işyerinde çalışırsa oturum izni veriliyor eğer 3yılı aynı işyeri kalan 2 yılıda herhangi bir işyerinde toplam 5 yıl çalışırsa vatandaşlık veriliyordu türkiyeden gitmek için bizim için güzel bir fırsattı ve iyice araştırdık okul + ulaşım + konaklama bize 12000 euro yeterli bir rakamdı ve bu rakam bizde vardı sürece başladık danışmanla randevu ayarladım okulu buldum ailelere söyleme kararı aldık herşey hazırdı eşim ailesine söyledi onlar siz bilirsiniz dedi gün geldi ben ailemesöyleyeceğim haftasonuydu pazartesi danışmanla randevu vardı annemlere konuyu açtık annemin başından kaynar sular döküldü gibi oldu ağlamaya başladı ben 60 yaşına geldim zaten ne kaldı ömrüm ben sizsiz yapmam demeye başladı neyse sakinleştirdim eve geçtik gece telefon çaldı ablam arıyor annem ağlıyor hıçkıra hıçkıra aradım yarım saat sonra anne nasılsın iyimisin işte gitme sebeplerini anlattım dedim siz babamla çalışarak bize iki ev sahibi oldunuz benim eşimle aylık 20 bin kazanıyorum kredi dahi ev alamam çocuklarıma gelecek sunamam aç kalmam açıkta kalmam ama çocuklarıma gelecek bırakamam siz bizler için en iyisini istediniz senelerce çalıştrınız 50 yaşına kadar çalıştın ben bir ömür çalışsaamda yapmam bliyorsun dedim evet dedi o zman hakkımızda hayırlısı iste daha danışmana gitmedik dedim belki olmayacak biz önceden paylaşalım dedik belki kafamıza yatmayacak dedik gece rahatlattım sabah ablama anlatmış kubilay işi olamayacak ben rüyamda gördüm demiş ablam bize söylüyor güldüm annem ne zaman kafasına birşey taksa rüyasında görür 
Danışmana gittik bana vize çıkacağını çok kolay olduğunu eşimede çıkacağını ama ikinize aynı andaçıkmaz göçmen olursunuz yada sen gidersen eşin arkadan vize alırsa öğrenci vizesi gelmesi zor riskli aynı anda deneyelim çıkmazsa gitmeszsin dedi denemek için o zman tl karşılığı 20bin tl di buda bize mantıklı gelmedi gidip aile birleşim alırız dedik o süreçte iralanda için çok zormuş dedik olmayacak anneme geldim söyledim ben rüyamda görmüştüm dedi bana sarıldı
şimdi 2024 green card başvurdum bu süreçte vizem pasaport basılana kadar haber vermeyeceğim çünkü yine kafasına takılacak 
Bu iletim tarafımdan silinmiştir.
@Serap-2 Serap Hanım sizin yazılarınızda hep bir huzur hissi alıyordum, bu mesajınızla iyice emin oldum çok güzel bir insansınız 🥰 Umarım size de bu sene çıkar da oğlunuzla birlikte huzur içinde yaşarsınız 
...........
Bizim ilk baştan sadece benim annem biliyordu, çok destekledi aynı zamanda da torunlar uzak olacağı İçin üzülüyordu. Şimdi süreç bitmesine bir kaç ay kala eşimin ailesine de söyledik. Ve tepki gayet olumlu oldu. Sadece herkes elimim İngilizce için endişeleniyor bir de Gani ev araba var sizin daha ne olsun bir defa sohbet ettik :))
sevindiler. ama o sevinç yerini daha sonra soru işaretlerine bıraktı. ne olacak, ne yapacaksın orada, rahat edecek misin vs... tabii ki ülkemiz makul bir yaşam sunabilseydi de gitmek zorunda kalmasaydık diye düşündüler sonra.
..........
Uzun süredir bir şekilde yurt dışında yaşamak istediğimizi bildiklerinden, çok sevinmişlerdi. Şimdi vizemizi aldıktan sonra artık gidişimiz kesinleştiği için ufak duygusallaşmalar, göz dolmaları oluyor ancak bir yandan da yanımıza geldiklerinde neler yapacağımızı planlıyoruz beraber:)
Bizimkiler baştan inanmadı. Gerçek olduğunu anladıktan sonra ise şaşkınlıkla karışık bir endişe içinde olduklarını hissettim. Daha sonra yavaş yavaş bu fikre alışmaya başladılar. Ülkenin ekonomik durumu her geçen gün kötüye gittiği için her ne kadar başlarda gönülsüz olsalar da benim daha iyi bir geleceğe sahip olmamı istedikleri için daha sonra bu fikri desteklemeye başladılar. Ama beni bundan sonra daha az görecekler diye içlerinde hafiften bir burukluk var. Bunu hissedebiliyorum. Sanırım tam olarak ne hissettiklerini bir gün baba olduğumda aynı durumu yaşarsam o zaman anlayacağım.
sayın katılımcı arkadaşlar bu konu geride bırakılan hayat için çok önemli benim yaşım 59 allaha şükür her şeyim var 2 oğlumu okuttum mühendis oldular
biri evlendi öbürü almanyayla iş sözleşmesi imzaladı türkiyeden çalışıyor ve seneye almanyaya gidecek bende anamın yanına gittim amerlikaya gidecem diye
önce bir baktı sonra ne işin ver rahat battımı dedi o kadar bilirki ben dediğimi yaparım üstelemedi çıktığını çok kisiye söylemedim ama söylediğinizde kim arkadaş kim
değil anlıyorsunuz desdek verenler oluyor ama köprü altına düşersiniz sürünürsünüz diyenlerde var umurumda değil gençliğim hep gelecek kurmakla çalışmakla geçti şimdi sıra hayallerin gerçekleşmesine geldi ben bu süreçte sadece eşimin görüşünü aldım ölümüne varmısın dedi varım dedi çocuklarım desdekliyor geride bir anam var onunda elini öper helalliğini alırım belki çoğunuzdan büyüğüm ama sizlere diyeceğim hayallerinizin peşinden gidin yere düşün sürünün asla pes etmeyin beni hiç bir şey yıkamaz deyin ben o zihniyetle gideceğim motivasyonum dedem 1910 yılında amerikaya gitmiş 5 yıl yaşamış dönmüş hep derim ben dedemin torunuyum
şahsen 2023 kazananıyım ve halen söylemedim , mülakat günü vizem onaylanana kadarda söylemeyi düşünmüyorum .
@viskican Bizde de durum aynı. Bir çok kez söylemeye niyetlendik ama, vize alamama durumunda boşuna heyecan yaratmış olmak istemiyoruz. GC vizeleri basılı pasaportlarımızı elimize aldıktan sonra güzel bir yemek organizasyonunda söylemeyi düşünüyoruz.