Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @misi-misiyos Sizin bilgileriniz ankara konsolosluk kısmında gerekli amerikada nişanının bilgileri önemli adres değişikliği basit bir işlem zaman kaybetmeden yapın:)


  • @graombze tesekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaslar nişamlım bilgi alma amaçlı bir mail yollamıştı gelen cevap ta A ile baslıyan beneficiary numarası var bu dosyamın açıldıgı ve surecin sonuna geidiğim anlamına gelirmi ilk mektuptan farklı aynı bilgilerin yanında beneficiary numarası yazıyor surecle ilgili bir bilgi verirmi bilginiz varmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sekinbicer K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Arkadaslar nişamlım bilgi alma amaçlı bir mail yollamıştı gelen cevap ta A ile baslıyan beneficiary numarası var bu dosyamın açıldıgı ve surecin sonuna geidiğim anlamına gelirmi ilk mektuptan farklı aynı bilgilerin yanında beneficiary numarası yazıyor surecle ilgili bir bilgi verirmi bilginiz varmı

    dosyaniz isleme konulmus demek, zaten NOA1'den sonra numaranin verilmesi normal. Sadece sabirla beklemeniz gerekiyor 🙂


  • @misi-misiyos bu problem olmaz. Önemli olan ikamet adresiniz. Sizin işinizle ilgili bilgi değişikliği gerektirmez. Ama eğer içiniz rahatlayacaksa uscis arayıp sorabilirsiniz. Önemli olan nişanlınizin iş değişikliği ve ikamet adresi ile ilgili değişikler. Yararlanicinin iş değişikliği ile ilgili birşeye şahit olmadim.


  • @sekinbicer bizim 6 ay dolmak üzere. 7 Mayıs tarihli dosyamiz California da. Süreyi çok fazla düşünmeyi bu süre sadece tahminidir.


  • @kewanee evet mantıklı ama sanırım stresten biraz paranoyaklaştım 😕 bir evlilik bu kadar zor olmamalı 😞


  • @misi-misiyos konu USA olunca bu böyle. Burada evlilik çok daha kolay sadece bir evrak. 🙂


  • Cevap veren herkese tesekkürler


  • Merhaba arkadaşlar,

    Bizim Aos sürecimiz başlamış bulunuyor.

    30 Ekim 2018 tarihi itibari ile başvurumuzun teslim alınıp işleme konulduğu ve daha sonra ki aşamalar ile bilgi veren I-797C Formu USCIS tarafından posta yoluyla iletildi.

    Bu süreçle ilgili tarihleri ve tecrübelerimi elimden geldiği kadar aktarmaya çalışacağım.

    Daha önce ki iletilerimi okuyan arkadaşlar K1 vize sürecimize vaakıflar.Yeni okuyacak arkadaşlar için de kısaca özetlemek gerekirse K1 vizesi ile 22 Eylül 2018 tarihin de Amerikalı nişanlım ile evlenmek maksadıyla Atlandan Amerikaya giriş yaptım.Buraya kadar yazmış olduğum süreci daha önce ki iletilerim de aktarmıştım.

    Şimdi gelelim bundan sonra ki süreç olan evlilik işlemleri ve Aos süreci ile ilgili tecrübelerime.

    EVLİLİK İŞLEMLERİ

    Biz nişanlım ile ne kadar erken evlenirsek Aos sürecini de o kadar erken  başlatabileceğimizi bildiğimiz için 24 Eylül 2018 tarihin de evet yanlış duymadınız geldikten hemen 2 gün sonra  courthouse da evlendik.Yıldırım nikahı bu olsa gerek ☺ Evlilik için sizin pasaportunuz ve nişanlınızın geçerli bir kimliği yeterli oluyor ayrıca $85 dolar kadar bir ücret alıyorlar.Biz sabah 9 da courthouse'a gittik.Görevli hanım orada bulunan bir bilgisayarda bilgilerimizi girip daha sonra yanına gelmemizi rica etti biz de bilgisayarda bilgilerimizi girdik bunlar ad soyad ,anne baba adı, uyruk, adres vb. Bİlgileri girmemiz 10 dakikadan kısa sürdü.Bilgileri girdikten sonra görevli hanımın yanına tekrar gittik ve kendisi bilgilerimizi çıktı olarak alıp teker teker bize sorarak teyit etti ve akabinde gösterdiği alanları imzalamamızı rica etti bizde imzaladık ardından tebrikler sadece bu belgeyi sizi tanıyan bir arkadaşınıza imzalatmanız gerek bende ardından orjinal evlilik sertifikanızı size postayalacağım dedi biz de peki deyip courthouse 'un tam karşısında bu belgeyi imzalamaya yetkili olan kişilerin ofisleri vardı birini seçip içeri girip imzalattık. Bunun için de $60 dolar ödedik tabi bu belgeyi normal bir arkadaşınız da imzalayabiliyor para ödemeniz şart değil biz yalnız gittiğimiz için bu yola başvurduk gerçi ben courthouse dan çıkarken aşağı da görevli olan şerife sordum kolluk kuvveti olarak bu belgeyi imzalar mısınız  diye nişanlım baya kahkaha attı bu girişimimden dolayı şerifde kıl çıktı yukarıya sormam gerek kanunen imzalamam da bi sorun yoksa imzalarım dedi ne soruyorsun at işte imzanı di mi ☺ neyse hayın şerif taytıs yukarıya sordu ve onlar da imzalayamacağını belirtmişler o da haliyle imzalamadı ☺ Biz de belirtmiş olduğum o ofislerden birine gittik imzalar atıldı küçük de bi seronomi yapıp evlilik yemini ettirdiler ve tebrik ettiler o zaman tam anlamıyla farkına vardım diyebilirim evlendiğimin ☺ Ofiste ki hanımefendi geri kalan işlemleri kendisinin halledeceğini belirtti ve 2 hafta sonra da orjinal evlilik sertifikamız bize ulaştı.

    Netice itibari ile evlilik işlemleri Alabama eyaleti için en fazla 1 saatinizi alıyor tabi bu yerine yoğunluğa göre değişebilir bazı eyaletler de randevu almanız da gerekebilir bunu eyaletinize göre araştırın lütfen .

    AOS SÜRECİ

    Biz Aos başvurumuzu elimizden geldiği kadar hızlı ve hatasız yapabilmek adına bir ajans vasıtasıyla yaptık kendiniz de çok rahat yapabilirsiniz ama biz eşimin herhangi bir belge de hata bulunup sürecin uzamasından korktuğu için ajans vasıtasıyla gerçekleştirdik ve gerçekten faydalarını gördüğümüzü söyleyebilirim.

    Sayın @crazycell in Aos konusunda bu süreçten çok açık ve anlaşılır şekilde bahsettiği için doldurduğumuz formlar istenen evrakları vs gibi konuları uzun uzadıya yazmayıp kısa kısa ve önemli noktaları belirterek anlatmaya çalışacağım ayrıyetten ayrıntılı olarak sorusunu olan arkadaşlarımız olursa seve seve yardımcı olurum.

    Doldurduğumuz Formlar 3 Adet

    *I-485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status : Bu form bildiğiniz üzre AOS başvuru formu. Statümün değişmesi ve 2 yıllık geçici green kartımı almam için doldurmuş olduğum form.

    *I-756 Application for Employment Authorization : Bu form statüm değişip green kart elime geçene kadar geçici olarak çalışma izni vermeleri için doldurmuş olduğum form.

    *I-131 Application for Travel Document : Bu form da gerektiği taktirde ülkeden çıkıp tekrar girmemi sağlayacak belge için doldurmuş olduğum form.Sanırım bu belgeyi acil durumlar için kullanmak gerekiyor kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ederim.

    Bütün konunun en önemli parağrafı şuan yazdığım parağraf burayı dikkatlice okumanızı rica ederim.Arkadaşlar K1 vizesi ile gelip evlilik yapıp Aos'a başvurduğunuz taktirde AYRIYETTEN AMERİKA DA SAĞLIK RAPORU Ve AŞI BELGESİ ALMANIZA GEREK YOK ben bu konuyu çok araştırdım en son başvurumuzu yapan ajansın belirttiği şu yazı sonucu da sağlık raporuna ihtiyaç olmadığından emin olduk.
    Bu da bize nerden baksanız en az $300 dolar kazandırdı çünkü USCIS in sitesinde belirtmiş olduğu kliniklerden en uygunu rapor ve aşılar için bizden belirtmiş olduğum tutarı talep etti.

    Ajansın Yazısı ;

    *If you had a medical exam when you received your Visa and it was less than one year ago, you will not need another exam. However, you must attach a copy of your shot record, the DS-3025, which
    was given to you at your medical exam. You do not need to submit your chest x-ray.

    *Note that if your DS-3025 is marked "Incomplete", you may not have received all the necessary shots during your medical exam. You will need to get those shots from a Civil Surgeon before you can submit your AOS, unless the DS-3025 indicates the shots are not age appropriate or a waiting
    interval is necessary.

    Yukarıda ingilizce olarak belirttiği üzere  bizler vize görüşmesi için sağlık raporu ve aşı belgesi aldığımız için tekrar Amerika da almamıza gerek yok tabi sağlık raporunun üzerinden 1 yıl geçmemesi şartıyla.

    Aşı belgesi DS-3025 içinse üzerinde tamamlanmamıştır kutucuğu işaretlenmemişse bu belge geçerli Amerikada bu belgeyi kullanabilirsiniz yeniden aşı olup Aşı belgesi almanıza gerek yok. @crazycell yanlış çevirmiş olduğum ya da aktardığım bi nokta varsa lütfen düzeltin .

    DS-3025 denilen evrak vize görüşmesine gitmeden Unganlardan alınan Aşı Belgesi bu belgenin fotokopisini size veriyorlar bu belge çok önemli arkadaşlar bu belgeyi iyi saklayın ve muhakkak taratıp bir yerde muhafaza edin.

    Tarihlere Gelecek Olursak

    Amerikaya Giriş : 22 Eylül 2018

    Evlilik Tarihç : 24 Eylül 2018

    AOS Başvuru Formları Gönderim : 16 Ekim 2018

    USCIS Received Date : 19 Ekim 2018

    USCIS Notice Date : 24 Ekim 2018

    USCIS den evraklarımızın ulaştığı ve işleme alınıp diğer aşamalar hakkın da bilgilendirme yapan I-797C Formunun bize posta yoluyla ulaştığı tarih : 30 Ekim 2018

    Sayın @crazycell bu yazıyı K1 üzerinden tecrübe ettiğim için bu başlık altında paylaştım ama dilerseniz Aos başlığı altınada ekleyebilirim tabi sağlık raporu kısmını silip.

    Yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerimdir arkadaşlar yazım hataları olabilir affola.Kendi tecrübe etmediğim ve doğruluğundan %100 emin olmadığım hiçbirşeyi yazmadım lakin yanlış bilip tecrübe ettiğim noktalar da olabilir , bilginiz varsa lütfen bunları düzeltin düzeltin ki istemeden de olsa kimsenin sürecine zarar vermeyelim☺

    Süreç ile ilgili gelişmeleri ilerleyen zamanlar da gelişme oldukça paylaşacağım.

    Umarım bu yazının sizlere az da olsa yararı dokunur sağlıcakla kalın ☺


  • @Rookie gerçekten teşekkür ederim. Özellikle AOS ile ilgili olan kısımda çok önemli bilgiler paylaşmışsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rookie elinize saglik sayin @Rookie , tahmin ettiginiz gibi oyle rica edecegim 🙂

    Ben AOS konusuna K1 vizesini de ekleyip, iletinin en altina ek bilgi ilistirdim, rica etsem siz de o konuda tekrardan paylasir misiniz? Saglik raporu kismini da ekleyin lutfen konuya, o da bulunsun, ben de ilk iletiye ekledim zaten bu bilgiyi (bilgilendirme icin ayrica tesekkurler)

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


  • Rica ederim @kewanee @crazycells ☺


  • Merhabalar herkese, bir sorum olacaktı. Şimdi benim kız arkadaşım abd ye iltica ile gitti 9 aydır orada yaşıyor tahminimiz ce 1 2 ay için de Green card ulaşır. Green card aldıktan sonra biz evlenip abd yaşamak istiyoruz nişanlilik vizesi mi gitmek gerek nasıl bir süreç bizi bekliyor.ikinci sorum onun Greencard aldıktan sonra Türkiye ye gelip mi işlemleri başlamamız gerek yoksa ben abd turist vizesi ile gelip orda mı başlamamız gerek teşekkür ederim şimdiden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @idrtny K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhabalar herkese, bir sorum olacaktı. Şimdi benim kız arkadaşım abd ye iltica ile gitti 9 aydır orada yaşıyor tahminimiz ce 1 2 ay için de Green card ulaşır. Green card aldıktan sonra biz evlenip abd yaşamak istiyoruz nişanlilik vizesi mi gitmek gerek nasıl bir süreç bizi bekliyor.ikinci sorum onun Greencard aldıktan sonra Türkiye ye gelip mi işlemleri başlamamız gerek yoksa ben abd turist vizesi ile gelip orda mı başlamamız gerek teşekkür ederim şimdiden

    kiz arkadasinizin mahkemesi sonlandi mi? Bir de kendisi TC vatandasi mi?

    Sizin yolunuz F2A olacak gibi, nisanlilik vizesi sadece ABD vatandaslarinin nisanlilari icin alinabiliyor. Su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak


  • Kız arkadaşım Moldova vatandasi. Refugee ile gitti . Ailesi davet etmişti. Dini olarak ülkesinde sorunlar yaşıyordu bu şekilde iltica etti .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @idrtny K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Kız arkadaşım Moldova vatandasi. Refugee ile gitti . Ailesi davet etmişti. Dini olarak ülkesinde sorunlar yaşıyordu bu şekilde iltica etti .

    Tamamdir, cunku TC vatandasi olup iltica etseydi, sonra Turkiye'ye girmesi sorun yaratabilirdi sizin islemlerinizde. Su durumda size tavsiyem yukaridaki konunun ve su konunun ilk iletilerini okumaniz. Sureclere asina olmaniz lazim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik


  • Çok teşekkür ederim inşallah bi sonuca varabilirim. Daha önce böyle durumda olan kimseler denk geldiniz mi ve kız arkadaşım Hristiyan refugee gittiği için acaba
    Türkiye müslüman ülkesine gitmek sorun olur mu onun için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @idrtny K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Çok teşekkür ederim inşallah bi sonuca varabilirim. Daha önce böyle durumda olan kimseler denk geldiniz mi ve kız arkadaşım Hristiyan refugee gittiği için acaba
    Türkiye müslüman ülkesine gitmek sorun olur mu onun için

    hayir, kendi ulkesine gitmedigi surece bir sorun olacagini sanmam. Moldova vatandaslarinin vize durumunu bilmiyorum, onu disisleri bakanliginin sitesinden bakin isterseniz. F2A surecini incelerseniz sizin bekleme sureniz olacak cunku, yani yukarida anlattiginiz planlar cok gercekci degil. Size verdigim konulari okuyup surecin nasil isledigini anlamaya calisin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum