IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Herkese merhaba
24 Eylül 2022'de DQ mesajını aldim
kaç ay beklemem gerekiyor (mülakat) için -
@Abdul-0 5 ayı buluyor şimdi alan arkadaşlardan gördüğümüz kadarıyla.
-
@Abdul-0 tebrikler bu arada.
-
@Abdul-0 bu Türk vatandaşları için ama. Sizin için emin değilm. Umarım en yakın sürede haber gelir.
-
@Abdul-0 Merhaba, sizin doğum yeriniz Türkiye değilse biraz daha uzun beklemek zorunda kalabilirsiniz. Eşim Fransa doğumlu ve 30 Ağustos da DQ olmasına rağmen hala mülakat randevusu verilmedi.
-
@Olkan-Oflaz-0 merhaba. bizde önce 10.5 ay yazıyordu şimdi 14 ay gözüküyor.
-
Arkadaslar net fikri olan varsa cevaplayabilir mi? Daha gecen haftaya kadar 3.5 hafta olarak gozuken ucsis processing-times suan da 4.5 ay gozukuyor. Basvuruyu baslatali 11.5 ay oldu. Sizce onay gelir mi 3 haftaya? Yoksa gerçekten 4.5 ay daha mi bekleriz

-
@Berkan-Duru bunu keske göreceğimiz bi sisteme sahip olsalar beklemek dışında hiçbirşey yapamıyorsunuz süreçler artıyor bazen azalıyor o kadar şans ki dosyanın onaylanması vs. Eğer cok uzun sürdüğünü düşünüyorsanız USCİSE request oluşturun bi nebze belki dosyanızla ilgilenirler
-
Bu ileti silindi! -
@Öykü-Gülatik ABD içinde değilseniz süreciniz CP olarak işler. Eğer turist vizeniz varsa sürece ABD’de başlayarak aos yapabilirsiniz. Kabaca bekleme süresi 2 yıl maalesef..
-
Bu ileti silindi! -
@Berkan-Duru Hiçbirimiz bununla ilgili net bir şey söyleyemeyiz sanırım ama USCIS başvuru tarihlerimiz birbirine yakın, ben 31 Mart’ta onay aldım. Üstelik bana verdikleri tahmini süre 3,5 ay uzatılmasına rağmen. Buna istinaden diyebilirim ki, bu ayın sonunda sizin de onay alabilme ihtimaliniz var. Umarım şansınız yaver gider.
-
@Berkan-Duru biz tam 1 yıl bekledik ve geçtiğimiz ocakta i130 onayımızı aldık. Ama mesela 2 hafta içinde de nvc belgelerimizi onayladı. Bizden daha önce başvuran bir arkadaşımız da mesela bizimle aynı tarihte i130'a cevap aldı. Onların i130'unun onaylanması 16 ayı buldu. Çok değişiyor kişiden kişiye. Umarım en kısa zamanda yanıt alırsınız.
-
@Adil-0 umarım dediğiniz gibi olur
bekliyoruz -
@gok334 16 ayda onay alan arkadaşınız abd vatandasi ile mi evliydi yoksa esi greencard holder miydi?
-
@yusufkeser, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar,
Bugun esimin interview vardi Ankara'da. Gorusme gayet iyi gecmis sorulan sorular oyle pek absurd degilmis, ancak esime eksik evraginiz var bu eksik evragi hemen gun icinde sisteme yukleyin ve bir hafta icinde pasaportunuza vizeyi basip gonderecegiz demisler. Eksik olan evrak ise; sponsorun vergi iade formu. Bu arada esimin pasaportunu konsoloslukta tutmuslar, yani esime geri iade etmemisler. Interview ile ilgili herhangi baska bir sorunun olmadigini da belirtmisler. Sisteme hemen yuklemeyi yaptim, ama sistemde yukleme yaptiktan sonra halen hernagi bir desigiklik yok. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslar var mi acaba? Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederiz.
Yusuf Bey merhaba, umarım kısa süre içerisinde süreciniz sonuçlanmıştır.
Süreciniz kaç gün içinde sonuçlandı acaba?
CEAC sistemine eksik olan evrağınızı yükledikten sonra sistemde hangi kısım kaç gün sonra değişti?
Cevabınız için çok teşekkürler.
-
Herkese merhaba. Şuan Amerika’da öğrenci olarak kalıyorum. Amerikan vatandaşı kız arkadaşım ile evlenmek ve ardından green card sürecine başlamak istiyorum. Ancak süreci askerliğimi yapıp bunun gibi işlerimi halledebilmek için Türkiye’de sürdürmek istiyorum. Son zamanlarda süreç yaklaşık ne kadar sürmekte? Yaklaşık 5-6 ay sonra dönme planım var, öncesinde uscis’e başvuruyu Amerika’da iken yollasam süreci hızlandırmak adına bu mümkün olur mu? Yoksa consular processing sürecine başlamak için Türkiye’ye dönmüş olma şartı var mı? Bekleme süreleri uzayabiliyor gördüğüm kadarıyla o yüzden böyle düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba? Ayrıca evliliği Amerika’da mı yapmak yoksa Türkiye’de mi yapmak süreci daha olumlu etki eder? İki şekilde de yapma şansım var. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum. Çok Teşekkürler şimdiden, selamlar.
-
@nazmi4343 eğer ABD vatandaşı ile Türkiye’de evlenir consular procces olarak devam ederseniz bekleme süreniz 1.5-2 yıl olur şuanki güncel bekleme süreleri bunlar uzayabilirde azalabilirde.
Eğer ABD’de evlenir aos ile green card almak isterseniz daha mantıklı olur J1 vizesiyle ordaysanız öncelikle waiver alıp sonra green carda başvurmanız lazım. Green card onay sürecine kadar ABD’den cıkmamanız lazım süreciniz iptal olabilir. Eğer evlenip süreci başlatırsanız askerliğinizi 35 yaşına kadar erteletme imkanınız olabilir. Sonrasında ise dövizli askerlikten yararlanabilirsiniz
-
@waterman Değerli vaktiniz ve cevabınız için teşekkür ederim. F-1 vizesiyle buradayım. Çalışma iznim olmadığı için ve uzun bir süredir burada olup yapmam gereken işler olduğu için Aos yapma yerine Türkiye’ye dönüp süreci başlatmayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi süreç sonuçlanmadan dönmek sürecin iptaliyle sonuçlanabilir. O yüzden sürecin Türkiye’den işlemesi taraftarıyım. Dönmeden önce burada evlilik yapıp gelmem mi daha iyi olur yoksa bekleyip Türkiye’de mi evlilik yapmalıyım? Kız arkadaşım Amerika’da yaşıyor. Eğitimini tamamlaması açısından ve benim de askerlik ve iş durumlarımdan ötürü consular pr. tercih ediyorum. Onun haricinde henüz ülkeye dönmemişken consular pr. başlatabiliyor muyuz onay sürecini çok beklememek açısından o konuda da bilginiz varsa yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
-
@lzrs9909
https://visawhen.com/nvc
Güncel sonuçlanma gün sayısını paylaşan bir sayfa burdan takip edebilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum