Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru biz tam 1 yıl bekledik ve geçtiğimiz ocakta i130 onayımızı aldık. Ama mesela 2 hafta içinde de nvc belgelerimizi onayladı. Bizden daha önce başvuran bir arkadaşımız da mesela bizimle aynı tarihte i130'a cevap aldı. Onların i130'unun onaylanması 16 ayı buldu. Çok değişiyor kişiden kişiye. Umarım en kısa zamanda yanıt alırsınız.


  • @Adil-0 umarım dediğiniz gibi olur 🙏 bekliyoruz


  • @gok334 16 ayda onay alan arkadaşınız abd vatandasi ile mi evliydi yoksa esi greencard holder miydi?


  • @yusufkeser, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar,

    Bugun esimin interview vardi Ankara'da. Gorusme gayet iyi gecmis sorulan sorular oyle pek absurd degilmis, ancak esime eksik evraginiz var bu eksik evragi hemen gun icinde sisteme yukleyin ve bir hafta icinde pasaportunuza vizeyi basip gonderecegiz demisler. Eksik olan evrak ise; sponsorun vergi iade formu. Bu arada esimin pasaportunu konsoloslukta tutmuslar, yani esime geri iade etmemisler. Interview ile ilgili herhangi baska bir sorunun olmadigini da belirtmisler. Sisteme hemen yuklemeyi yaptim, ama sistemde yukleme yaptiktan sonra halen hernagi bir desigiklik yok. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslar var mi acaba? Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederiz.

    @yusufkeser

    Yusuf Bey merhaba, umarım kısa süre içerisinde süreciniz sonuçlanmıştır.

    Süreciniz kaç gün içinde sonuçlandı acaba?

    CEAC sistemine eksik olan evrağınızı yükledikten sonra sistemde hangi kısım kaç gün sonra değişti?

    Cevabınız için çok teşekkürler.


  • Herkese merhaba. Şuan Amerika’da öğrenci olarak kalıyorum. Amerikan vatandaşı kız arkadaşım ile evlenmek ve ardından green card sürecine başlamak istiyorum. Ancak süreci askerliğimi yapıp bunun gibi işlerimi halledebilmek için Türkiye’de sürdürmek istiyorum. Son zamanlarda süreç yaklaşık ne kadar sürmekte? Yaklaşık 5-6 ay sonra dönme planım var, öncesinde uscis’e başvuruyu Amerika’da iken yollasam süreci hızlandırmak adına bu mümkün olur mu? Yoksa consular processing sürecine başlamak için Türkiye’ye dönmüş olma şartı var mı? Bekleme süreleri uzayabiliyor gördüğüm kadarıyla o yüzden böyle düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba? Ayrıca evliliği Amerika’da mı yapmak yoksa Türkiye’de mi yapmak süreci daha olumlu etki eder? İki şekilde de yapma şansım var. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum. Çok Teşekkürler şimdiden, selamlar.

  • ⭐⭐⭐

    @nazmi4343 eğer ABD vatandaşı ile Türkiye’de evlenir consular procces olarak devam ederseniz bekleme süreniz 1.5-2 yıl olur şuanki güncel bekleme süreleri bunlar uzayabilirde azalabilirde.

    Eğer ABD’de evlenir aos ile green card almak isterseniz daha mantıklı olur J1 vizesiyle ordaysanız öncelikle waiver alıp sonra green carda başvurmanız lazım. Green card onay sürecine kadar ABD’den cıkmamanız lazım süreciniz iptal olabilir. Eğer evlenip süreci başlatırsanız askerliğinizi 35 yaşına kadar erteletme imkanınız olabilir. Sonrasında ise dövizli askerlikten yararlanabilirsiniz


  • @waterman Değerli vaktiniz ve cevabınız için teşekkür ederim. F-1 vizesiyle buradayım. Çalışma iznim olmadığı için ve uzun bir süredir burada olup yapmam gereken işler olduğu için Aos yapma yerine Türkiye’ye dönüp süreci başlatmayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi süreç sonuçlanmadan dönmek sürecin iptaliyle sonuçlanabilir. O yüzden sürecin Türkiye’den işlemesi taraftarıyım. Dönmeden önce burada evlilik yapıp gelmem mi daha iyi olur yoksa bekleyip Türkiye’de mi evlilik yapmalıyım? Kız arkadaşım Amerika’da yaşıyor. Eğitimini tamamlaması açısından ve benim de askerlik ve iş durumlarımdan ötürü consular pr. tercih ediyorum. Onun haricinde henüz ülkeye dönmemişken consular pr. başlatabiliyor muyuz onay sürecini çok beklememek açısından o konuda da bilginiz varsa yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.


  • @lzrs9909

    Güncel sonuçlanma gün sayısını paylaşan bir sayfa burdan takip edebilirsiniz


  • @Berkan-Duru merhaba, Kadın Abd vatandaşı, adam Hollanda vatandaşıydı. Sanırım center'ları Texas'tı. O yüzden uzamış olabilir. Bence siz bu aralar tam bir yıl olacak, yanıt alırsınız diye düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda yanıt gelir.


  • @nazmi4343 Evet abdde iken evlenip, i130 formunu online olarak doldurup süreci başlatabilirsiniz. Biz de evliyken turist vizesiyle ABD'ye eşimi ziyarete gittiğim zaman başlatmıştık süreci, birkaç hafta sonra Türkiye'ye döndüm bir sıkıntı yaşamadım. Submit etmeniz gereken belgeleri iyi inceleyin, ilişkinizle ilgili kanıtları yüklemeyi unutmayın.


  • @ggbbww Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. Sürecinizin sorunsuz tamamlandığına sevindim. İlişkimiz hakkında yazışmalar, gittiğimiz yerler ve fotoğraflar gibi birçok kanıt mevcut. Henüz evli değiliz ve birlikte yaşamıyoruz ancak şuanda Abd’de bulunduğum vakitte dönmeden evvel evlilik yapmayı planlıyorum. İleride mülakatta vs neden Amerika’da evlenip ardından Türkiye’ye döndün gibi bir soru gelir mi acaba madem burada kalmayıp beraber yaşamayacaktınız neden evlendiniz gibisinden. Kız arkadaşım Amerika’da kalacak college eğitimini tamamlayacak, bu sürede de Türkiye’ye beni ziyarete gelecek görüşebilmemiz ve ailemle tanışmak için. Bu herhangi bir problem oluşturmaz değil mi? Bir de dediğinize binayen Türkiye’ye dönmemişken consular processing olarak dosyaları gönderebiliyor muyuz? I-130 formunda veya herhangi bir formda adres ve bulunulan ülke kısımlar bu başvuruya problem çıkartmaz değil mi şuan Amerika’da bulunuyor olmam? Yoksa ülke dışına çıkmayı mı beklemeli dosyaları postlamadan.
    Teşekkürler..


  • @nazmi4343 Evlendikten sonra Türkiye'ye dönmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta birlikte kalmanız için vizeye ihtiyacınız var ve IR1/CR1 vize için de ülkenize dönmeniz gerekiyor bu çok normal. Biz de mesela Türkiye'de evlendik ve eşim Amerika'ya döndü hemen sonrasında. Formda adres olarak Türkiye'deki normal sürekli adresinizi yazabilirsiniz ve zaten bu formları tamamen online doldurup submit edeceksiniz. Dediğim gibi biz daha fazla beklemek istemediğimiz için ben henüz ABD içindeyken submit ettik ve hiçbir sorun yaşamadık. Zaten onlar sizin dosyanıza bakmaya başlayana kadar siz çoktan Türkiye'ye dönmüş olacaksınız muhtemelen. Bu arada evlendikten sonra siz hazır hala ABD'de iken ortak banka hesabı açmanızı öneririm kanıt olarak faydalı olabilir.


  • Uzun bi aradan sonra herkese selam. Dün itibarıyla I-130 başvurumuz onaylandı. En kısa sürede imzamı da düzelteceğim. Henüz status approved olmadı ama Uscis'e giriş yapınca dökümanlar kısmında approval notice'i gördüm. Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Nvc süreci güncel olarak kaç ay sürüyor ortalama? Birinci sayfadaki evraklar hala geçerli değil mi oraya bakarak evrak listesi hazırlayacağım. $500 gidiyor diye hatırlıyorum güncelini bilenler varsa yine eklesin. Teşekkürler şimdiden.


  • @Samet-Ünlü
    Hayırlı olsun Samet bey , nvc için şanslısınız ki Şuan sonuçlanma süreci çok hızlı , güncel 13 gün görünüyordu . Şu adresten takip etmiştim ben nvc sonuç sürecini


  • Merhaba, mülakata girip pasaportunu teslim alan oldu mu? Aldıysanız Mülakattan kaç gün sonra hazırdı pasaportunuz? Teşekkürler


  • @simaysimon merhaba eşim salı günü girmişti mülakata cuma sabahı pasaportun kargoya verildiğine dair mail gelmişti


  • @enayt Teşekkür ederim 😇


  • @mazeno tesekkur ederim!

  • ⭐⭐

    @mazeno hayirli olsun gozunuz aydin

  • ⭐⭐

    @Samet-Ünlü gozun aydin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum