Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @intelcorei5 tüberküloz şüphesiyle balgam testi istiyorlar malesef acaba covid geçirmiş miydiniz. 3 ameliyat geçirdim yakın zamanda. Ciğerlerimde bi sorun yoktu inşallah bişey çıkmaz. Haftaya sağlık kontrolüm var korkuyorum Sizi de ayrıca tebrik ediyorum hayırlı olsun


  • @hanifeersan covid malesef 1 kere geçirdim. Onun haricinde sigara tiryakisiyim diyebilirim. Zaten bu yüzden test istediğini düşünüyorum doktorun. Endişelenmeyin labaratuvar çalışanlarıyla yaptığım konuşmada verem olupta bunu burada öğrenen kişi yok denecek kadar az demişti. Zaten aktif hastalığı taşıyan biri iseniz kendinizi bilir farkına varırsınız.


  • Herkese merhaba
    24 Eylül 2022'de DQ mesajını aldim
    kaç ay beklemem gerekiyor (mülakat) için


  • @Abdul-0 5 ayı buluyor şimdi alan arkadaşlardan gördüğümüz kadarıyla.


  • @Abdul-0 tebrikler bu arada.


  • @Abdul-0 bu Türk vatandaşları için ama. Sizin için emin değilm. Umarım en yakın sürede haber gelir.


  • @Abdul-0 Merhaba, sizin doğum yeriniz Türkiye değilse biraz daha uzun beklemek zorunda kalabilirsiniz. Eşim Fransa doğumlu ve 30 Ağustos da DQ olmasına rağmen hala mülakat randevusu verilmedi.


  • @Olkan-Oflaz-0 merhaba. bizde önce 10.5 ay yazıyordu şimdi 14 ay gözüküyor.


  • Arkadaslar net fikri olan varsa cevaplayabilir mi? Daha gecen haftaya kadar 3.5 hafta olarak gozuken ucsis processing-times suan da 4.5 ay gozukuyor. Basvuruyu baslatali 11.5 ay oldu. Sizce onay gelir mi 3 haftaya? Yoksa gerçekten 4.5 ay daha mi bekleriz :/

  • ⭐⭐⭐

    @Berkan-Duru bunu keske göreceğimiz bi sisteme sahip olsalar beklemek dışında hiçbirşey yapamıyorsunuz süreçler artıyor bazen azalıyor o kadar şans ki dosyanın onaylanması vs. Eğer cok uzun sürdüğünü düşünüyorsanız USCİSE request oluşturun bi nebze belki dosyanızla ilgilenirler


  • Bu ileti silindi!

  • @Öykü-Gülatik ABD içinde değilseniz süreciniz CP olarak işler. Eğer turist vizeniz varsa sürece ABD’de başlayarak aos yapabilirsiniz. Kabaca bekleme süresi 2 yıl maalesef..


  • Bu ileti silindi!

  • @Berkan-Duru Hiçbirimiz bununla ilgili net bir şey söyleyemeyiz sanırım ama USCIS başvuru tarihlerimiz birbirine yakın, ben 31 Mart’ta onay aldım. Üstelik bana verdikleri tahmini süre 3,5 ay uzatılmasına rağmen. Buna istinaden diyebilirim ki, bu ayın sonunda sizin de onay alabilme ihtimaliniz var. Umarım şansınız yaver gider.


  • @Berkan-Duru biz tam 1 yıl bekledik ve geçtiğimiz ocakta i130 onayımızı aldık. Ama mesela 2 hafta içinde de nvc belgelerimizi onayladı. Bizden daha önce başvuran bir arkadaşımız da mesela bizimle aynı tarihte i130'a cevap aldı. Onların i130'unun onaylanması 16 ayı buldu. Çok değişiyor kişiden kişiye. Umarım en kısa zamanda yanıt alırsınız.


  • @Adil-0 umarım dediğiniz gibi olur 🙏 bekliyoruz


  • @gok334 16 ayda onay alan arkadaşınız abd vatandasi ile mi evliydi yoksa esi greencard holder miydi?


  • @yusufkeser, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar,

    Bugun esimin interview vardi Ankara'da. Gorusme gayet iyi gecmis sorulan sorular oyle pek absurd degilmis, ancak esime eksik evraginiz var bu eksik evragi hemen gun icinde sisteme yukleyin ve bir hafta icinde pasaportunuza vizeyi basip gonderecegiz demisler. Eksik olan evrak ise; sponsorun vergi iade formu. Bu arada esimin pasaportunu konsoloslukta tutmuslar, yani esime geri iade etmemisler. Interview ile ilgili herhangi baska bir sorunun olmadigini da belirtmisler. Sisteme hemen yuklemeyi yaptim, ama sistemde yukleme yaptiktan sonra halen hernagi bir desigiklik yok. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslar var mi acaba? Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederiz.

    @yusufkeser

    Yusuf Bey merhaba, umarım kısa süre içerisinde süreciniz sonuçlanmıştır.

    Süreciniz kaç gün içinde sonuçlandı acaba?

    CEAC sistemine eksik olan evrağınızı yükledikten sonra sistemde hangi kısım kaç gün sonra değişti?

    Cevabınız için çok teşekkürler.


  • Herkese merhaba. Şuan Amerika’da öğrenci olarak kalıyorum. Amerikan vatandaşı kız arkadaşım ile evlenmek ve ardından green card sürecine başlamak istiyorum. Ancak süreci askerliğimi yapıp bunun gibi işlerimi halledebilmek için Türkiye’de sürdürmek istiyorum. Son zamanlarda süreç yaklaşık ne kadar sürmekte? Yaklaşık 5-6 ay sonra dönme planım var, öncesinde uscis’e başvuruyu Amerika’da iken yollasam süreci hızlandırmak adına bu mümkün olur mu? Yoksa consular processing sürecine başlamak için Türkiye’ye dönmüş olma şartı var mı? Bekleme süreleri uzayabiliyor gördüğüm kadarıyla o yüzden böyle düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba? Ayrıca evliliği Amerika’da mı yapmak yoksa Türkiye’de mi yapmak süreci daha olumlu etki eder? İki şekilde de yapma şansım var. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum. Çok Teşekkürler şimdiden, selamlar.

  • ⭐⭐⭐

    @nazmi4343 eğer ABD vatandaşı ile Türkiye’de evlenir consular procces olarak devam ederseniz bekleme süreniz 1.5-2 yıl olur şuanki güncel bekleme süreleri bunlar uzayabilirde azalabilirde.

    Eğer ABD’de evlenir aos ile green card almak isterseniz daha mantıklı olur J1 vizesiyle ordaysanız öncelikle waiver alıp sonra green carda başvurmanız lazım. Green card onay sürecine kadar ABD’den cıkmamanız lazım süreciniz iptal olabilir. Eğer evlenip süreci başlatırsanız askerliğinizi 35 yaşına kadar erteletme imkanınız olabilir. Sonrasında ise dövizli askerlikten yararlanabilirsiniz


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum