Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @charon Schengen için İtalya en yanlış seçimlerden biri ve en az Almanya kadar zor vize veriyor. Yunanistan da eğer ilk vize alınacaksa tatil tarihi için vize basıp bırakıyor. Multi almanız bu iki ülke için çok zor maalesef. Zaten Avusturya en zor vize veren ülkelerden birisi kaldı ki artık slotları yok maalesef gelen mailler bu şekilde. Bu bilgiler güncel çünkü daha yeni Schengen başvurusu yaptım.

  • ⭐⭐

    @Mr-Yavuz italya kolay veriyordu pandemiden önce.
    ülkenin durumu sağolsun kolay veren kalmadı. vizesiz ülkelere taşımak lazım dosyayi. Karadağ falan.


  • @charon vizesiz gidilecek tüm ülkelere mail attım ve hepsinden negatif yanıt aldım maalesef. :( Vize olayı evet ülkenin durumu ile çok alakalı ancak başka sebepler de var vizelerin problemli olması ile alakalı. Denemeye devam umudumuzu kaybetmiyoruz :crossed_fingers_medium-light_skin_tone:


  • @Mr-Yavuz Cumaya kadar yeni mülakatlar dağıtılmazsa bu ay da es geçildi demektir...


  • @aslanamca Bu bilgileri nereden alıyorsunuz bilmiyorum ama böyle bir şey yok. Hangi konsolosluğun ne zaman neyi ne kadar ne şekilde alacağını yada reddedeceğini kimse bilemez. Ayın 7sinde kesin dağıtım yoksa önümüzdeki ayı bekleyin bilgisi herhangi bir resmi kurum tarafından duyuruldu mu? Ben görmedim böyle bir şey siz gördüyseniz paylaşırsanız çok sevinirim :handshake:

  • ⭐⭐

    @aslanamca Böyle bir durumu bilemezsiniz. Ankara aralık ayında 10 gün sonraya mülakat dağıttı ve tüm talihliler işlemleri yetiştirdi. Bu bilgileri incelemeden bu şekilde net konuşmayın lütfen.


  • Merhabalar herkese,
    oturum olmadan schangen vizesi ile dosya taşıyabilir miyiz? Current olduğum için direkt olarak taşımak istediğim konsolosluğa mail atmam gerekiyor değil mi?

  • ⭐⭐

    @Fatih-Taş Öncelikle cutoff olduğunuz için konsolosluklara mail atacaksınız dosya taşıma talebiniz ile ilgili. Konsolosluk sizin vakanızı kabul ederse o zaman vize vb durumlarınızı tamamlayabilir veya öncesinde vizeniz varsa talebinize ekleyerek mail atabilirsiniz.


  • Merhaba, konsolosluklara dosya taşıma için nasıl bir mail atmalıyız? Bir taslak var mı bununla ilgili ya da bir örnek? Şimdiden teşekkür ederim.


  • @Emre-Kurtulmuş, arkadaşın vizeye red aldıktan sonra ne yaptı, dosyayı tekrar Türkiyeye mi taşıdı? Bu şekilde şansını denemenin dezavantajları var mı?


  • @dil sonraki süreci için bilgim yok, kendisi paylaşmak isterse forumda veya telegramda sürecin devamını paylaşır belki


  • herkese kolay gelsin ve sabırlar diliyorum aklıma bir soru geldide sizlere danışmak istedim
    bazı arkadaşlar malum vize dv23 için mulakat için sırası yükseklerde oldugunda yurt dışından mulakat alıp
    heçiyor sorum acaba mulakat alanların sırası 15binlerde diyelim 16 binlere dahamı hızlı sıra gelir gene türkiyeye ayrılmış sıra aynımı


  • @resit-34 Ankaradaki sırada sizin önünüzde olup dosyasını taşıyan varsa bu kişiler Ankara listesinden çıkmış olacağı için sizin için iyi birşey tabii ki. Ama bu demek değilki örneğin ankaradaki 15K CN yurtdışından mülakat aldı hadi biz 16binden devam edelim demezler tabii ki


  • @achillesoag schengen vizesine başvuru yaptım. 6 aylık vize verildi. bu vize ile dosyamı avrupaya taşıyabilir miyim? orada oturum kalmak zorunda mıyım yoksa sağlık muayenesi ve vize görüşmesi için gidebilir miyim?

  • ⭐⭐

    @Fatih-Taş Dosya taşımak için ilgili konsolosluklara mail atarak sormanız gerekli. Tabi schengen sahibi olduğunuzu mail içeriğinde belirtmeniz faydanıza olabilir avrupa konsoloslukları buna olumlu bakabilir. Schengen vize ile normalde dosya taşıma yapamazsınız oturum veya vatandaşlık ister öncelikli olarak konsolosluklar. Bu tarz vizelerle dosya kabul etmek konsoloslukların insiyatifindedir durumunuzu açıklayan mail'e olumlu dönüş yaparlarsa orada kalmak zorunda kalmazsınız sağlık muayenesi ve mülakat için gitmeniz yeterli olur. Siz öncelikli olarak sorgulamaya devam edin kabul aldığınızda diğer durumları değerlendirebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @achillesoag konsoloslukların öncelikle oturum istediğine katılmıyorum.
    Mail atılır ve ona göre hareket edilir. ABD elçiliklerinin hepsi farklı çalışıyor.

  • ⭐⭐

    @charon Siz katılmayabilirsiniz fakat DV sürecinde normal prosedür dosya taşımak için öncelikli olarak oturum veya vatandaşlık olması. KCC üzerinden bu durumları karşılayamıyorsanız zaten taşıma yapamazsınız. Cutoff olduktan sonra konsolosluklar ile iletişime geçildiğinde yine büyük bir kısmı oturum veya vatandaşlık soracaktır. Oturum veya vatandaşlık olmadan dosya taşınması bir önceki mesajımda yazdığım gibi sadece ve sadece konsoloslukların insiyatifindedir.


  • @charon Merhaba, oturum yada vatandaşlık dosya taşıma için ilk öncelikli olarak talep edilir kaldı ki konsoloslukların da sitelerinde bu yazıyor. Mail atılarak şans denenir ama yüzde 95 i bu şart olmadan taşıyamayacağını size yazacaktır. Her yıl inisiyatıf alan konsolosluklar çıkıyor bu sene Viyana geçen sene Bosna gibi. Fakat bu sene için 40 + konsolosluktan aynı cevabı aldım. Geçen senenin Bosna'sı kesinlikle kabul etmiyor bu senenin Viyana'sı artık slot yok diyor.

    Şansınız bol olsun.


  • @charon istisnalar kaideyi bozmuyor maalesef, evet nadiren de olsa oturumsuz kabul edenler oluyor ama bunlar bir elin parmağını geçmeyen sayıda 😔


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 17 Oy
    2k İleti
    280k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum