Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ekdodo Tesekkurler.

    @lucky2022 Benim icin gereksiz oldu ama siz yine de yaninizda bulundurun. Sizden isterlerse yazdigima pisman olurum : )


  • @Adil-0 bizim 4 bucuk aya çıkmış 3 haftadan


  • @lucky2022, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @t34 cok tesekkurler kisa ve net bilginiz icin!
    demek ki hazirladigim bir kucuk valiz evraklar gereksiz mi (kanitlayici evraklar, formlar, vergiler vb)?

    Bence gereksiz bende yüzlerce şey cıkardım yok yazışmalar yok uçak biletleri vs hiçbirine bakmadılar. İstedikleri evraklar 10 15 tane nikah ve nişan resimleri aile pozlarını aldılar. Boşuna uğraşmayın kanıtlayıcı evraklar falan yüzüne bakmıyorlar.


  • Herkese merhaba, 1 hafta önce eşim mülakata girmişti vizesinin onaylanıp onaylanmadığını söylememişlerdi ama pasaportunu almışlardı, eşimin vizesi onaylanmış, bugün seçtiğimiz ptt şubesinden pasportunu teslim aldı. Her şey için foruma teşekkür ederiz. Elimden geldiğince ara ara foruma girip bildiğim ve tecrübe ettiğim konularda yardımcı olmaya çalışacağım. Hepinize bu zorlu ve maalesef uzun süreçte bol şans ve sabır diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.


  • Arkadaşlar iyi akşamlar. NVC'ye yukledigimiz civil documentslardan polis sertifikamiz kabul edilmedi. Ingilizce bir şekilde yüklemiştim ama su anda boyle bir geri dönüş aldık! Please replace this upload with a scan of the original language document and a certified English translation. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.
    Sanırsam Türkçesini istiyorlar ama Türkçesinde arşiv kayitli sicil kaydi alamiyorum. Bu konuyla ilgili tercubesi olan var mi acaba? Çok teşekkür ederim


  • @mazeno tebrik ederiz hayırlı olsun 🥰


  • @uogzh Ekstra olarak bu durumun dosyamizda aksaklığa sebep olur mu? Istenen belgenin hem Türkçesini hem de İngilizcesini şu anda tekrardan yükledim ve arşiv kayıtlı halini de bulabildim. Teşekkür ederim


  • @uogzh arşiv kayıtlı Türkçe halini nasıl yaptınız acaba olmuyor e devletten ancak arşiv kayıtsız halini buluyorsun Türkçe


  • @uogzh defalarca konuşuldu ama tekrar söyleyelim nvc tüm belgeleri türkçe kabul ediyor. Ayrıca orjinal dili türkçe yada ingilizce olamayan belge varsa sadece bunlar ingilizceye cevrilmeli. benim tüm belgelerim türkçe yüklendi ve kabul edildi hiç bir sıkıntı yasamadım.


  • @yasmin982 adliyelerden alabiliyorsunuz


  • @enayt direkt olarak e devletten temin ettim ama Türkçe olarak yükledim bu sefer. Bu yeni belgeleri incelemeleri yine uzun mu surer yoksa ekstra evrak oldugu icin normalden daha kısa mı sürer sizce?


  • @ecom direkt olarak e devletten temin ettim ama Türkçe olarak yükledim bu sefer. Bu yeni belgeleri incelemeleri yine uzun mu surer yoksa ekstra evrak oldugu icin normalden daha kısa mı sürer sizce?


  • Arkadaslar merhaba. Benim saglik muayenesi ile ilgili bir sorum olacak. Randevu icin konsolosluk vize randevu tarihini verdikten sonra mi yoksa nvc den dq olduktan sonra mi alabiliyoruz? Ekstra olarak doktor randevu tarihleri genel olarak dolu mu oluyor acaba? Bizim dosyamizda expedite request var ve sanirsam randevu tarihimizi dq dan 1 2 ay sonra alacagiz. Cok tesekkur ederim


  • @uogzh you will be able to sign up for your doctors appointment after you receive your interview date.

    You’re allowed to schedule yourself in as far as one month ahead of your interview date, the system will tell you what days your cut off dates are for processing purposes.

    When I signed up there was so many open time slots for the doctors appointment, I highly advice you get the earliest time available for which ever day you’re looking to go.


  • @uogzh çoğu zaman başa sarıyor süre malesef ama nadiren kısa zamanda onayladıklarıda oluyor. Saglık muayenesi randevu tarihi verildikten sonra en erken bir ay öncesi alınabiliyor.


  • Hello to All,
    I just wanted to say thank you for everything that you guys have done. My wife and daughter are finally here in the States with me. Her visa got issued on March 20, 2023 and they flew on March 27. Immigration process was pretty smooth at the airport. They did not really ask too many questions. I wish you all the best and hopefully you will all hear something good very soon. I also think about documenting everything that we have gone through to help some other people who would need some help in the future. Please let me know if I can be any help..


  • Arkadaşlar merhaba,

    2 Mart'ta eşimin randevusu vardı, bütün evraklarımız tam olmasına rağmen yurtdışında İngiltere'de 6 aydan fazla yaşadığı ve oradan da polis kaydı (adli sicil kaydı) almamız gerektiğinden ve bunu malesef görüşme öncesinde bilmediğimizden eşime pasaportu - sarı kağıt geri teslim edildi. Konsolosluk çıkış kapısında malesef bunca emek , 24 aylık bekleme sonrası büyük bir şok ve hayal kırıklığı yaşadık. Akabinde belgeyi bir ton ekstra maliyete katlanarak hızlı kargo ile İngiltereden getirttik ve evrakları konsolosluğa 10 Mart'ta teslim ettirdik. 27 Mart'ta vize issued oldu ve dün pasaportu eşim PTT'den teslim aldı.

    Birilerine tecrübe olması adına kendi deneyimimizi yazmak istedim, yurtdışında eğer yaşandıysa mutlaka adli sicil evrağınızın görüşmede ve öncesinde NVC sitesine yüklü olduğundan emin olun. Biz acı bir tecrübe ile yaklaşık 3 hafta da ekstra hop oturup hop kalkarak tecrübe ettik.

    Psikolojik açıdan oldukça zorlayıcı ve insanı yıldıran bir süreç, sakin kalıp umudu kaybetmemek gerekiyor. Bu başlık bizim sürecimizde çok faydalı oldu başta Ali Bey @crazycells , tüm moderatör ekibi ve başlığa - foruma katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür eder, tüm vize bekleyen forumdaşlara bol sabır ve başarılar dilerim.


  • Merhaba,
    16 Mayıs için mülakat tarihi aldım. DS-260 formum 6 aydan eski olduğu için (doktor randevusu oluşturabilmek için) formu açtırmak üzere konsolosluğa inquiry gönderdim 1 hafta kadar önce, bu süreçte DS-260 formunda 4 tane ufak hata/değişiklik farkettim form açıldığında hepsini güncellerim diye düşündüm ancak bugün konsolosluktan aşağıda eklediğim şekilde bir mail geldi. Doktorun sisteminde görünüyorsunuz, formu güncellemeniz gerekmiyor şeklinde.
    Bulduğum o 4 hata da şu şekilde:

    1. İlk soyisim kısmına kızlık soyadımı, alias kısmına evlendikten sonraki soyadımı yazmışız. (ters olmuş yani)
    2. eposta adresimde hata var (bunu nvc manuel olarak düzeltmişti süreçte, mailleri alıyorum)
    3. Yaşamak istediğim adres olarak kayınvalidemin evini yazmıştım ancak eşim kendi evine taşındı onu değiştirmeliyiz sanırım?
    4. En sonraki sorular kısmında "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?" sorusuna evet cevabını vermişim. Çocukluk aşı belgelerimi elde edemedim.
      Bu bilgileri değiştirmek üzere konsolosluktan formu tekrar açmasını istemeli miyim? Yoksa mülakatta bu güncellemeleri yapmak mümkün mü? Destek olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. @crazycells beyden özellikle destek rica ediyorum.

    email embassy.JPG

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @naja merhaba, bu bilglerin hiçbirini değiştirmenize gerek yok, hepsi çok ufak değişiklikler.
    dilerseniz mülakattan önce evrak tesliminde tekrar dile getirirsiniz ama IV mülakatlarının neredeyse hiçbirinde bu bilgilerin eksik / hatalı olamsı sorun olmadı.

    siz yine de içiniz rahat etsin diye mülakattan önce evrak tesliminde bunu dile getirin.

    mülakatınızda bol şans.


  • @gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ben de detay olduğunu düşündüğüm için önemsemiyordum ama yine de aklıma takıldı. Konsolosluğa ilk gittiğimde evraklar istendiğinde bu değişiklikleri nasıl belirtebilirim? Yazılı olarak güncel adresi mi götüreyim? Green Card'ın teslim edileceği adres kayınvalidemin evi olarak kaldı çünkü. Adresimin güncel olması önemli diye söylendiği için ona takıldım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum