[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Viyana oturumsuz green card kazananlara mülakat veriyor anladığım kadarıyla (shengen vizesi olmayan bazı kişiler) sağlık muayene evraklarını shengen konsolosluguna göstererek shengen vizelerini almışlar forumda bu şekilde net bir bilgi edinemedim kimse tam olarak anlatmamis Viyana slotları dolu şu anda mülakat vermiyorlar ilerleyen tarihlerde tekrar denenir çok gizli bilgi paylasmayin :)
-
@coptenfirlayankedi Direkt schengen vizesi alıp sonra viyanaya mail atsak ne derler acaba?
-
Merhabalar hersekese,17 Mart Londradaki mulakat deneyimimi ve 17 Subat saglik muayenesini buradan paylasmak istiyorum.
Oncelikle bu forumu kuran,yoneten ve devam ettiren herkese tesekkuru bir borc bilirim. Iyiki varsiniz.
Saglik Muayenesi:
Londradaki saglik muayenesi Londra konsoloslugunun yonlendirdigi visamedicals'da yapiliyor. Sitesine girip genel bir bilgi aliyorsunuz daha sonra, visamedicals'i arayarak booking yapiyorsunuz.
--Engec mulakata 2 hafta kalaya kadar gelmenizi soyluyorlar telefonda. Booking'i yaptiktan sonra, size bir email gonderiyorlar telefonda gorusmesinden sonra, yaninizda getirmeniz gereken belgeler icin muayeneye giderken.
--Pasaport, 4xfoto, Polis Sertifkasi fotokopisi, Asi sertifikalari, GP summary health record, medical questionare formu, DVlottery kazandi belgesi isim soyisim sira numarasi yazan, varsa diger saglik problemlerinizle ilgili bilgi ve belgeler isteniyor.
Note: Ingilizcenizin yeterli seviyede olmasi bekleniyor. Disardan Professional/Sertifikali tercuman tutabiliyorsunuz, oncesinde bilgi vermeniz gerekebilir.Muayene gunu tam saatinde sizin iceri gelmenizi istiyorlar, belgelerinizi verdikten sonra, size detayli bir saglik formu verip doldurmanizi istiyorlar, herhangi bir saglik probleminizin olup olmadigi bilgisini almak icin anket doldurur gibi tikliyorsunuz.(Kizamik oldun mu, sarilik oldun mu, kalp problemin var mi, ameliyat oldun mu vs...). Bekleme salonuna gecip kendiniz dolduruyorsunuz bu formu. Formu doldurunca teslim ediyorsunuz.
Daha sonra adinizi cagiriyorlar, ilk ciger filmi cekiliyor, sonra hemsireyle eskiden oldugunuz asi kayitlariniz hakkinda konusuyorsunuz, elinizde asi kayitlariniz yok ise ki genelde yok kovidler haric, size burda eksik olan butun asilari yapiyorlar. Tam sayisini hatirlayamiyorum bana birkac tane asi yaptilar kovid haric.
Insan bi an tedirgin olmuyor degil bukadar asiyi tek seferde yiyince... Bu arada asi basina £50-60 civari para kesiyorlar.
Daha sonra, doktor sizi cagiriyor, bir guzel doldurdugunuz formun uzerinden geciyor, bir kac genel sorular soruyor sizi anlamak adina sohbet eder gibi, genel fiziki ve goz muayenesini yapiyor. Bir yerde kan orneginizi de aliyorlar ve sizi odemeye yapmaniz icin kasaya ugurluyorlar. Yetiskin ucerti £350+yapilan asilar, odeyip kendinize geliyorsunuz.Mulakat:
Yagmurlu bir Londra sabahinda uyanmistim ve nihayetinde o beklenen gun gelmisti.
--Tavsiye edilen 30 dk oncesinde konsoloslugun onundeydim, metroyla gittim ulasim kolaydi. Giriste kucuk bir kiosk'ta 2 bayan sizi karsiliyor.
--ECS belgenizi isteyip listeden adiniz kontrol ediyorlar.
Sonrasinda guvenlik girisine yonlendiriliyorsunuz, uzeriniz kisaca araniyor, telefonunuz kontrol ediliyor, yanimda sadece cuzdan, anahtar, telefon ve dosyam ile gitmistim.
Guvenlikten gectikten sonra ana binaya yonlediriliyorsunuz bahce/outdoor bir alandan gecip.
Ana binanin girisinde sizi tekrar bir front desk karsiliyor ve onlara yesil kart icin burda oldugunuz soyluyorsunuz.
-- Ve onlarda pasaportunuza bir sira numarasi yapistirip, size ust kattaki yesil kart giselerini tarif edip yonlendiriyorlar, asansorden cikinca cift sol yaparak yesil kart gise bolumune varacaginizi soyluyorlar.
Burada yesil kart icin geldiginizi belirtmeniz gerekiyor cunku ust katta baska giselerde var, yesil kartinki ayri, karisiklik cikmamasi adina.Tam asansorden cikiyorum, hop karsimda kucuk bir coffee bar var, biraz etrafima bakarken sag neresi sol neresi derken, bir bakiyorum coffeeci abla hemen olaya mudahil olmaya calisip beni sag tarafa yonlendirmeye calisiyor.
Belliki yardimci olmak istiyor, icimden "hang on a minute" diyip pardon "one minute!" diyip, bana asagidan danismandan cift sol dediler diyip sola gidiyorum.
Sonra ilerde solda gorevliye benzeyen bir abi genel bir organizator gibi birisi dolasiyor, abi siz yetkili bir abiye benziyosunuz diyip derdimin yesil kart oldugunu anlatiyorum, o da bana gel kardesim surdan hemen sol yap diyor karsida giseler, solu duyunca bir seviniyorum, asagidan da sol demistilerdi diyorum.
Ve giseleri buluyorum bir an seviniyorum, baktim herkes bekliyor, ben de kendime bir koltuk bulup basliyorum beklemeye.Ama icimde bir kurt acaba dogru yerdemiyim, benim sira numaram neden LCD ekranlarda gozukmuyor, benim neyim eksik derken, dayanamayip gozume kestirdigim yogun olmadigini gordugum kahvesini icen bir memura yaklasip " execuse me ma'am " benim numaram niye ekranlarda yok acaba diyorum.
Tabi o an kafamda Kemal Sunal'in sen gel me lan a*i sahnesi gelir gibi oluyor :).
Memur abla sakin ol sampiyon dercesine bana bakip, yerime gecip yetire kadar beklersem benim de numaramin gozukecegini ve ozaman cagrilacagimi soyluyor, boylece rahatliyorum ve kafamdaki kurtlari dagitiyorum.Tam o sirada benim sira numarasi yaniyor ve iste o beklenen an geldi diyorum, gunlerdir stresli bekledigimiz mulakata beni cagiriyorlar.
--Memur bey, benden pasaportumu, fotografimi ve tek tek gerekli evraklari istiyor once, evraklari tek tek veriyorum (forumda yazan klasik evrak listesinin hepsini veriyorum orjinallerini ve turkce olanlarin yeminli tercumelisiyle birlikte).
-- Parmak izi aliniyor, Amerikaya tahmini girisimi soruyor.
Not: Banka dokumu yanimda olmasina ragmen banka dokumunu istemediler.
-- Beni daha sonra yandaki giseye yonlendirip odeme yapmami istiyor, yandaki gisede 330 dolar oduyorsunuz, kredi karti da kabul ediyorlar.
--Odemeyi yaptiktan sonra tekrardan beklememi soyluyorlar, sira numaramin tekrardan LCD ekranlarda gozukmesini bekliyorum.-- Sira numarasi aktif oluyor tekrardan ve soylenen gise numarasina gidiyorsunuz.
Iste beklenen asil mulakat geldi diyorum kafamda onu sorarsa boyle cevap veririm, bunu sorarsa soyle cevap veririm gibi gibi pratikler yapiyorum…
-- Vize memuru once yemin etmemi istiyor, yemin ediyorum, tekrardan parmak izimi aliyor, heralde kontrol amacli ayni kisi olup olmadigima dair.
-- Evli olup olmadigim teyit edilidi, hangi ulkelerde yasamadigim teyit edildi, daha once USA’ya gidip gitmedigim soruldu, nereye gidecegimi sordu, ve vizeniz onaylanmistir dedi.
Bi an sasiriyorum tabi burda bukadar kisa surecegini hic tahmin etmiyordum. Sapsal bir tebessum ile tesekkur edip ayriliyorum.
Icimden okadar hazirlandik diyorum mulakat 1-2 dakika suruyor… Aklimda seninle bir dakika umutlandiriyor beni sarkisi calmaya basliyor tabi o an… :)Yazimda aralarda birazcik da mizah olsun istedim, gergin anlarda bir tebessum ettiribildiysek ne mutlu bize, isteyen herkese, kismet olmasi dilegiyle 🙏
-
@zem_nod5 Hayırlı uğurlu olsun, çok tebrik ederim👏
-
@zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şanslar
-
@zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar
-
@zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans diliyorum.
-
@karaçay Ben gecmiste 10 ay Italya’da ve 6 ay Hollanda’da bulundum. Mulakat sirasinda bu ulkelerden police certificate istenmedi.
-
@zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
-
@zem_nod5 Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı diliyorum.
-
@zem_nod5 Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.
-
@zem_nod5 hayırlı olsun, yani hayatınızda başarılar :D
-
@coptenfirlayankedi yani diyorsunuz ki ben forumu okumayı bilmiyorum, ve inatla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorum.
gayet güzel bir aproç, ama minimum..
-
@zem_nod5 tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !
-
@gucarslan :ok_hand:
-
@zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun.
-
Herkese Merhabalar,
24 Şubat Cuma günü olan mülakat deneyimimi sizler ile paylaşmak istiyorum.
Mülakat maili aldıktan sonra 30 Ocak gününe Unganlar dan randevu aldım.
Unganlar da ki işlemlerim yaklaşık 2 saat sürdü. Annemin küçükken sağlık ocağında olduğum aşıların yazılı olduğu ve atmadığı aşı kartı işime yaradı.
Sadece 2 ek aşı yapıldı aşılar dahil toplamda 460 $ muayene ücreti ödedim ve ertesi gün öğlen sağlık evraklarımı kapalı zarf ile aldım.
23 Şubat Perşmebe akşamı abim ile Ankaraya gittik, otelde kaldıktan sonra sabah 09.45 mülaktım için sabah 09.20 gibi büyükelçiliğe gittik, kapıda uzun sıralar vardı ancak randevu saati 10.30 olan kişiler bile sıraya girmişti, randevu saati erken olanları sıranın önüne alıyorlar zaten, saat tam 09.45 gibi içeri girdim.
İlk önce 330 $ vize ücretini nakit ödedim, ardından diğer bankoya geçtim ve buradaki hanımefendi evraklarımı istedi sonrasın da mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimi sordu, mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim, sonrasında içeride 30-40 dk lık bir bekleme sürem oldu. Ortalama 30-40 dk sonra sıra numaram yandı ve bankoya geçtim, karşılayan memur orta yaşlı sarışın hafif seyrek saçlı erkek bir görevli idi. Beni direkt Türkçe konuşarak karşıladı ve sırası ile bana soruları sordu. Cevapları mümkün oldukça kısa ve net olarak verdim.
Sormuş olduğu sorular ve vermiş olduğum cevapları diyalog şeklinde yazacağım.
Mülakat toplamda en fazla 2 dk sürdü.
Ben ( B ) / Görevli ( G )G : Merhaba, Hoşlgediniz
B : Merhaba, Teşekkürler
G : Evli misiniz ?
B : Hayır
G : Çocuğunuz var mı ? ( Hafif tebessüm ederek )
B : Hayır, yok. ( Hafif gülerek )
G : Öğrenci misiniz ? ( Evraklarımdan görmüş olabileceğini düşünüyorum )
B : Evet, Üniversite son sınıf öğrencisiyim, son sınavlarıma girdim birkaç hafta içinde mezun olacağım.
G : Hangi eyalete gideceksiniz ?
B : New Jersey
G : Ne iş yapacaksınız.
B : İlk etapta hizmet sektöründe çalışmayı düşnüyorum, sonrasında okuduğum bölüm ile alakalı karşıma iş fırsatları çıkması durumunda kendi alanım ile ilgili bir işte çalışmayı istiyorum. ( İşletme Fakültesi İşletme Lisans Mezunuyum )
G : Tebrikler, vizeniz onaylandı
B : Teşekkür ederim.Mülakat çok rahat ve kısa sürdü, umarım dileyen herkes biran önce vizesine kavuşur.
-
@baris1662 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.
-
@baris1662 Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şanslar
-
@baris1662 tebrikler, yolunuz acik olsun, vizeniz de hayirli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum