Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
fenercag
fenercag
7 Kas 2022 15:50Arkadaslar I-797C, Notice of Action belgesi ulasti USA adresime ödediğimizi sanmıştım ama 220 USD Fee ödememişiz. Eşim USCİS hesabına girerek online ödeme yaptı ama websitesi receipt vermeden hata verdi. Ama eşimin banka hesabında 220 usd charge edildi. Bu durumda ne yapmamız gerekli? Eşim pay.gov dan odendiğine dair mail aldı ama websitesi receipt vermemişti. USCİS call centeri arıyoruz ama sürekli otomatik cevaplama karşılıyor bizi. Ödendiğini nasıl anlayabiliriz? Ne yapmamızı önerirsiniz? 60 günü geçti USA girişim Green cardım bu sebepten hala ulaşmamış.
-
Suradaki iletide de paylastigim uzere;
USCIS basvurularinizi/case'lerinizi takip etmek ve basvurunuzda bir "status" degisikligi oldugunda hizlica haberdar olmak icin asagidaki uygulamayi oneririm.
Uygulama, basitce, surekli olarak "status check" gerceklestiriyor ve bir degisiklik olduysa da size haber veriyor (USCIS veya Homeland Security kurumlariyla resmi bir bagi yok).
-
USCIS hesabiniza sign-in yaptiginizda ana ekranda (veya sign-in sonrasi sag ust kosedeki MyAccount-->Home ekraninda) "Your Cases" basligi altinda odeme yaptiginiz case detaylarini goruyor musunuz?
https://egov.uscis.gov/casestatus
Form I-797C, Notice of Action uzerindeki "receipt number" yukaridaki Case Status ekranindan kontrol ettiginizde ne goruyorsunuz? -
@waterman, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@yigitsagun evet ordan bi istek oluşturun bakalım ne olucak. Cevap verme süreleri 60 gün bilginize
formu doldurdum ancak başvurunuz işlem süresi içinde olduğu için soruşturma yapılamaz diyor

-
@crazycells uscis fee ödemesi yaparken herhangi bi hesap oluşturmadım.ödeme alındı ve mail adresime receipt ıd numarası geldi, receipt ıd ile sorgulama yaptığımda 90 gün içinde adresinize postalanacaktir bilgisi var,kartın basım aşaması ve gönderilmesini girmiş olduğum ekrandan takip edebilir miyim.
-
@crazycells Merhabalar. Esim icin göçmen vizesine başvurdum ve bir kaç gun gun once vize elimize gecti. Immigration fee'yi odedim. Fakat esime actigimiz USCIS account'dan verify identity yaparken "An unexpected error occurred" hatasını alıyorum. Aslinda daha oncesinde bu hatayı almiyordum ama beni her denedigimde sürekli üyelik girişine geri gönderiyordu. Anlayacaginiz bilgileri girdikten sonra tekrar tekrar üye girişi yapıp bir yere varamıyordum. Bende kendi USCIS hesabımdan (I-130 başvurusunu yaptıgım) verify identity yapmayi denedim. Maalesef bundan sonra "An unexpected error occurred" yazısı çıkmaya başladı. Galiba sistemin kafasını karistirdim. Ama dediğim gibi oncesindede calismiyordu. Bu durum duzelir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Duzelmese dahi en onemlisi esimin bir kaç gun sonra ABD'ye girişine mani olur mu? Yardimlariniz icin şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: ABD deki adres degisikligimi yaklaşık 6-7 ay once USCIS'e bildirmiştim. Yani adres konusunda herhangi bir silintimiz oldugunu düşünmüyorum.
-
Merhaba
Green card ım verdiğim adrese teslim edilmeden geri gönderilmiş. Takip numarasından baktığımda bır kaç güne imha edileceği yazıyor. Uscis den adres değişikliği yaptım
https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do
Dıd not receive cad by mail den yenileme yapacağım fakat Form Number olarak hangisini seçmeliyim
bilgi verirseniz sevinirim -
2022 dv lottery ile green card hak kazanmıştık
-
K knnrn bu başlıktan bahsetti
-
Eşim greencard sahibi bizde eş statüsünden 2 sene işlem sonrası kızımla 3 mart 2022 de giriş yaptık Amerikaya. Fakat 1 sene oldu hala greencard gelmedi. Tekrar başvuru yaptık parmak izi aldılar ama onun üstünden de 4 ay geçti hala bir haber yok nasıl bir yol izlemeliyiz şimdiden teşekkür ederim.
-
@mervetk ds260 formunda yazdığınız adresi kontrol ettiniz mi. Bu adresi ya konsoloslukta ya da ilk amerikaya girerken değiştirdiniz mi çünkü bu adresleri kontrol etmenizi öneririm.
-
Adres değişikliği yaptık ama bunu bildirdik birde posta olduğunda mail geliyor muhtemelen hiç çıkmadı yola
-
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
@ayvalik10 Benim daha önce sizin gibi uzun süre gelmemişti. Bende adres değişikliği yapmıştım havaalanında. Sonra New york ta Federal binaya randevu alıp gidip sormuştum. Orda öğrendim ilk verdiğim adrese gitmiş green kartım. Ama bu 2009 yılında olmuştu. Şimdi farklı mı bilmiyorum.
-
Yarın telefonla bağlanmayı deneyeceğim umarım bir sonuç alırım
-
@mervetk muhtemelen kartınız ilk verdiğiniz adrese gitti ordanda geri döndü veya kayboldu. Uscis hesabınızdan kartınızın nerde olduğunu sorgulatabiliyorsunuz eğer kartınız sizin tarafınızdan olan sebeplerden dolayı iade edildiyse tekrardan bi I-90 doldurup ücretleri ödemeniz gerekir.
-
@mervetk https://my.uscis.gov/ adresinden account olusturdugunuzda green card gonderimi ile ilgili bir case goruyor olmaniz lazim.
-
@datanist Uscis hesabımda greencard ile ilgili bir yazı yok bu da ayrı bir konu zaten case kapalı hiç bilgi yok. Sürekli kontrol ettim case’yi fakat hiç greencard bilgisi girilmedi oraya. O formu doldurduk yenileme talebiyle ücret ödemedik tekrar parmak izi verdim ama 4 ay geçti yine haber yok
-
@mervetk Account verify islemini yapmis miydiniz?
-
@datanist hatırlayamadım açıkçası nerden yapılıyor kısaca anlatabilir misiniz rica etsem kontrol edeyim
-
@mervetk Asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum