Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Scavel merhaba vizeniz hayırlı uğurlu olsun... orada neden girdiniz? dosya taşıma olayı mı eğer öyleyse süreçten bahseder misiniz biraz... neden form doldurmak için ekimi beklediniz mesela türkiyeden vietnama mı gittiniz görüşmelere ne zaman başladınız vs... teşekkürler


  • Herkese merhabalar öncelikle başta @gucarslan olmak üzere forumda ve grupta emeği geçen herkese cok teşekkür ederim. Bizim de vizemiz onaylandı. Sağlık muayenesini ve mulakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Unganlar deneyimim:
    10.03.2023 tarihinde İSTANBUL dan Ankara ya aynı gün sabah 8 de uçakla geldik. Saat 9.40 da unganlardaydık. Geç kalma ihtimaline karşı randevuyu 11.50 ye almıştık. 4. Kattaki gorevli arkadaş  içerdeki kişilerin işlemi bittikten sonra 10.50 de bizim işlemlere başladı. Covid aşı kartımızı ve pasaportumuzu aldılar. Internet adresinde yazan diger belgeleri istemediler. Tabi bu yatirim tavsiyesi değildir:) Sonrasinda fotolari cekip 5. Kata kan vermeye çıktık. Orada kan verdikten sonra 1 saat bekledik cunku rontgende cok sira varmış. Sonra 3. Kata inip akciğer röntgenlerimizi fazla bekletmeden cektiler. 4. Kata tekrar çıktığımızda 12.30 da muayene için bir seyler yedikten sonra gelmemizi soylediler. 12.40 gibi dr. Mehmet bey sırayla esimi ve beni muayeneye aldı. Kronik hastalığımın ve ameliyat olup olmadığını sordu. Muhabbet esnasında 2 adet aşıyı yaptı. Sonrasında hayırlı olsun dedi. Ertesi gün saat 11 de esim ve benim raporumu ben teslim aldım.

    17.03.2023 mülakat deneyimi
    8.15 teki randevumuz için 7.30 da konsolosluğun önüne geldik. Geldiğimizde cok kisi yoktu. Iceriye randevu saatine göre aldılar. Guvenlik gorevlileri çekmeceden pasaportumuzu aldı.  Girişte cakmak çanta ve elektronik esya olmamasını defalarca tekrar ettiler. Sadece araba anahtarına izin veriyorlar. Güvenlik kontrolunden gectikten sonra binaya giriş yaptık. Ilk olarak sol tarafta türk bir gorevliye pasaportumuzu verdim. Pasaportun arkasına barkod yapıştırdıktan sonra ödeme bölümüne yönlerdi. Burada ilgili memuru 15 dk bekledikten sonra 660 dolar nakit ödemeyi yaptım. Emur 2 barkottan oluşan V.. harfiyle baslayan bir sira numarasi verdi. Daha sonra 14 nolu giseye evraklarımızı görevlinin istek sirasina göre teslim ettik. Bunlar:

    1. Pasaport ve 2 adet resim
    2. Diploma ve fotokopisi not: esimden istemediler
    3. Sağlık muayenesi
    4. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    5. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    6. Askerlik belgesi
    7. Evlilik cuzdani ve 2 adet fotokopisi
    8. Banka hesap dökümü. Not: ev tapusu ve degeri ,arac ruhsati ve degerini bizden gerek gormediler. Hesap dökümünü incelediğini de düşünmüyorum ama siz mümkün oldugunca hazırlıklı gidin aynı sey sizin başınıza gelmeyebilir. Buradaki görevli hanımefendi daha once 6 aydan fazla yurtdışında yaşayıp yaşamadığımızi sordu. Mulakat dilini sordu Turkce sectik. Bekleme kısmına gecip sira numaramizin yanmasini yarım saat kadar bekledik. 11 no lu gisedeki güler yüzlü Amerika li kadın görevli mulakatimiza başladı. Mülakatı hanımefendi ingilizce yapmak istedi. Zorda kalmadikca ingilizce konuştuk. Bu arada arka tarafta türkçe bilen tercuman vardı. Sorular:
    9. Amerikada bulundunuz mu
      Cevap. Evet 3 defa tarihlerini ve surelerini soyledik
    10. Çocuklarınız Amerikan vatandaşı. Doğumunuz nerde ve hangi hastanede diye sordu
      Cevap. Chicago St alexandre hospital
    11. Ne kadar ödeme yaptınız ve devletten destek aldiniz mı
      Cevap. Her biri icin 11000 dolar civarında odeme yapmıştık ve benefitten faydalanmadik.
    12. Faturalarinizi gorebilir miyim
      Cevap. Buyrun  not. Faturaları iyice inceledi.
    13. Nerde yasacaksiniz
      Cevap. Chicago
    14. Neden chicago
      Cevap. Arkadaşlarımız var.
    15. Ne is yapacaksınız
      Cevap. Once hizmet sektörü sonra kendi isimi yapmayı düşünüyorum.
    16. Ne mezunuydunuz
      Cevap. Dis hekimi
      Bilgisayara not aldıktan sonra Tebrikler dedi. Turist vizemizi iptal edip 3 is gunu içerisinde pasaportumuzu göndereceklerini soyledi. Teşekkür ettik
      Bence mulakattaki en önemli unsur dürüstlük ve tutarlılık.
      Mülakata gidecek tüm adaylara başarılar.🙏

  • @Scavel Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı diliyorum.


  • @gürkan01 Detaylı ve güzel bir anlatım olmuş , teşekkürler. Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı diliyorum.


  • @berkaycett Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐

    @dtveli vizeniz hayırlı olsun yeni hayatinizda başarılar


  • @dtveli Detaylı ve sıralı bir şekilde paylaştığınız için teşekkürler. Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐

    @dtveli yeni hayatınızda başarılar darısı bizim başımıza vizenizi onaylıyorum lafını bizlerde duyarız inşallah en kısa zamanda


  • @dtveli vizeniz hayırlı olsun, ABD’de ki yeni yaşantınızda ailenizle birlikte size mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @dtveli vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şanslar


  • @dtveli Merhaba, öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Sizin sıralamanız kaçtı acaba? Ben de kızım için mülakat bekliyorum ve 21 binlerdeyiz. Sizin kaçtı ona göre mantık yürüterek bize ne zaman tarih verileceğini hesaplayacağım


  • @dtveli detaylı bir şekilde paylaştığınız için teşekkürler, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Mustafa-4 merhaba kızınızın bilgilerini aşağıdaki gibi imzanıza yazarsanız arkadaşlar daha iyi cevaplar verebilirler.

    Dosya Numarasi: 2023EUXXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dtveli vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐

    @gürkan01 @berkaycett @dtveli Tebrikler , Vizeleriniz hayırlı olsun.


  • Merhabalar.

    Green karta 5-6 yıldır başvuruyordum. Yine umutsuzca 2023 green kart sonuçlarını sorguladım. İngilizce farklı bişeyler çıktı. Translate ile tercüme ettim ve rasgele seçildiniz yazıyor. İnanamadım. Herhalde yanlış siteye girdim ben dedim. Araştırdım baktım link doğru. Olayı hazmettikten sonra ds260 formu doldurma telaşı başladı. Onuda hallettim. Daha sonrası ise malum mülakat beklemekle geçti. Case numaram yüksekti fakat geçen yıl daha yüksek numaraların mülakat aldığını excel de gördüğüm için umutluydum. Günler geçtikçe mülakatların çok az verildiğini gördüm ve umutsuzluğa kapıldım ve farklı çözümler düşünmeye başladım. Dosya taşımak uygun çözüm olabilirdi. Forumda dosyasını viyana taşıyan arkadaşları gördüm bende viyanaya mail attım. Viyanada oturma ve çalışma iznim yoktu. Bir kaç gün sonra geri döndüler dosyamın taşınması kabul edildi ve 3 hafta sonrada mülakat aldığımı öğrendim.

    Mülakat maili alır almaz pegasus uçak biletimi aldım ve 1 haftalık bookingden hotel ayarladım.
    Muayeneyi yapacak olan hastaneneye mail atarak randevu istedim ve bana mülakattan 1 gün öncesine randevu verdiler.
    Pasaport iade hizmeti için (tr deki Ais) bir siteye kayıt oldum.

    15 Martta uçakla viyanaya uçtum otelime yerleştim.

    16 Martta sağlık randevum vardı sabah 9 da orada oldum. Aşılarımı Türkiyede olmuştum ve aşı kartımı götürmüştüm. Aşılarım kabul edildi ve orada aşı olmadım. Benden kan alındı ve doktor muayenesi yapıldı. İngilizcemin yetmediği yerlerde translate kullanarak anlaştık. 1 kişi için 390 euro ödememi yaptım ve beni röntgen için başka bir hastaneye yönlendirdiler, otobüsle oraya giderek film çektirdim ve muayene işlemi tamamlandı. Muayene sonucu direk elektronik olarak konsolosluğa gönderiliyormuş.

    17 Mart saat 13 te mülakat için Viyana Amerikan Konsolosluğuna metro ile gittim. Tam dakikası gelmeden içeriye almıyorlar. Üstümü çantamı aradılar içeriye girdim. İçeride benden başka kimse yoktu. bir masada 5 dakika bekledim. Sonra camlı bölmesi bir bankondan sesli olarak çağırıldım ve oraya gittim. Türkçe bilen bir bayan beni çağırdı (babası Türkmüş) benden evrakları istedi 1-Polis belgesi (e devlet) 2- Mezuniyet (e devlet) 3- Doğum belgesi (e devlet) 4- Boşanma Belgesi (e devlet) 5-Banka dökümünü verdim. Sağlık raporunun onlara ulaştığını söyledi. Ödeme için sizi tekrar çağıracağız dedi ve tekrar masama oturdum. Başka bir bankodan ödeme için çağırıldım. Nakit olarak hazırlamıştım zaten 330 dolar verdim. Sonra masama oturdum yine. Bütün evraklar konsolosa gitti evraklarım incelendi 10 dakika sonra konsolos çağırdı. Bana nerede yaşayacağımı, ne zaman gideceğimi, Amerikan adresimin kim olduğunu sordu. Türk çalışan buralarda bana yardım etti. Vizenizi onaylıyorum dedi ve oradan ayrıldım.

    20 Mart tarihinde konsolosluktan mail geldi ve evrakların postaya verildiği söylendi.
    20 Mart akşam postaneden mail geldi ve evrakları ertesi gün alabileceğim söylendi

    21 Mart 14'te sarı zarf ve pasaportumu aldım.

    22 Mart saat 15 te uçağıma binerek Türkiyeye döndüm.

    Bu süreçte, tecrübelerin paylaşıldığı Yeşilkart Forum ve Telegram gruplarından çok faydandım ve birçok kişiyede benim faydam dokunmuştur. Yeşil Kart forum ailesine çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Ayhan2023 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim,

  • ⭐⭐

    @Ayhan2023 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun.
    Süreci böyle ayrıntılı anlattığınız için çok teşekkürler.


  • @Ayhan2023 Benimde mülakatım 17 mart 13.30 daydı muhtemelen bende mülakata girmiş olsam konsoloslukta karşılaşmış olacaktık, Vizeniz hayırlı olsun, amerikada ki mücadelenizde bol şans dilerim


  • @Ayhan2023 tebrikler. dilerim ABD'de çok kez "iyi ki" dersiniz...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum