@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Arkadaşlar merhaba. Formu yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. Aranıza yeni katıldım. Eb2 niw başvurumu Temmuz 2025 te yaptım ve 26 Mart 2026 da pp yaptım. 43. İş gününde RFE geldi. Ancak RFE de sadece diploma denkliğim istenmiş. Sanırım diğer koşullar kabul edilmiş. Forumda sadece bu tip evrak eksikliğine dayalı RFE alan arkadaş var mıdır?
-
@ayvalik10 bende aynı şekilde size katılıyorum, erken gitmek için işi riske atmaya gerek yok bence, geç olsun güç olmasın
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@charon Evet 2019'da başvurdum fakat başvurunun son aşamasını uzunca bir süre ertelemek zorunda kaldım.
-
@dpdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@Batuhan-Catalkaya vasıfsız işçi dediğiniz kategori EW kategorisi oluyor. Bunun için de tüm aşamaların tamamlanması (Türkiye’de konsolosluk görüşmesi dahil) bugünlerde, 4-5 yıl gibi bir zaman alıyor. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Eb3 de vasifsiz isci kategorisine giriyor.
Eb3 profesyoneller ve digerler olarak ayriliyor -
@Batuhan-Catalkaya dogru. Eb3 vizenin altında EW vize vasıfsız işçiler için geçerli olan. Visa Bulletin’de takip ederken EW vize, EB3 ten ayrı belirtiliyor. O yüzden vurgulamak istedim. Çünkü onun kotası daha kısıtlı.
Çoğunlukla bu belirtilmiyor, başvuran kişi de Eb3 olarak başvuruldu zannediyor. İşlemlerinizi başlatırken avukatınıza bu konuyu sormanızı tavsiye ederim. İnşallah herşey istediğiniz gibi olsun. Uzun bir süreç ama imkansız değil. -
@Batuhan-Catalkaya dusuk ucretten vermek diye birşey söz konusu değil. İlk aşama pwd şuan 9 ay civari sürüyor department of labora bu işe bu kadar maaş verilmesi için onay alınması gerekiyor. Bunun birçok sebebi var bir taneside ucuz iş gücünü yurt dışından getirip çalıştırıp amerikan vatandaşlarının işsiz kalmasını önlemek. Yani şirketiniz 1 aylık iş ilanını vermeden önce PWD alması gerek burada çok düşük bir wage belirtilirse DOL zaten red eder sizde 9+ ay beklemiş olup, eğer şirket hala ilgileniyorsa tekrardan PWD submit edip bir 9+ ay daha beklemek zorunda kalırsınız.
Eb2/3 hiç kısa bir süreç değil, uzun ve sancılı bir süreç. Sabır gerektiriyor her anlamda. Şuan pwd 9 ay en az+45 gün job advertisement ve cooldown period+9 ay ETA9089 yada PERM application. Bu aşamalar daha green card başvurusu değil sonrasında I-140 duruma göre I-485 yada consular processing, en iyi ihtimalle 3 senelik bir süreç, en iyi ihtimal. Herhangi bir audit yada RFE istendiğinde çok rahat 1-2 yıl atabilirsiniz.
Eb3 3 tane alt kategorisi var, skilled worker, professional and unskilledworker. her ne kadar allocation yapıldığı açıklanmasada, bu veriler public data, DOL in sayfasından bütün Perm ve PWD onay/red case verilerine yıllık bakabilirsiniz, quarterly açıklanır. UW için onay rakamları öyle malesef çok yüksek değil. Bunun yanısıra avukatlar stratejik değişimler yapabilir. Mesela şuan EB2 kategorisi retrogression oldu Nov/22 tarihine all continents için, avukatlar eb2 dan başvuru yapılması planlanan insanları eb3 SW yada Professionala kaydırabiliyorlar çünkü eb3 statüsü current olduğu için. Pozitif olmak lazım konuyla ilgili ama gerçekleri göz ardı etmemek lazım. Bol şans -
Merhaba, bu sabah mulakat mailimiz geldi. 25 Mayis interview tarihimiz. Mulakat bekleyen arkadaslari bilgilendirmek istedim. Dq tarihinden 19 ay sonra mulakat maili aldik.
-
@dpdemir tebrikler görüşme detaylarını bekliyoruz
-
@dpdemir Tebrikler, umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Mart ayında ciddi bir hızlanma olmuş. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html Geçtiğimiz aylarda toplam ortalama 30K civarı randevu verilmiş. Mart ayında 50K randevu vermişler.
9 Şubat'ta AILA toplantısı yapılmış, merak edenler için toplantı notları şurda: https://travel.state.gov/content/dam/visas/AILA/AILA-Agenda-02-09-2023.pdf -
@mrfry, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@dpdemir Tebrikler, umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Mart ayında ciddi bir hızlanma olmuş. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html Geçtiğimiz aylarda toplam ortalama 30K civarı randevu verilmiş. Mart ayında 50K randevu vermişler.
9 Şubat'ta AILA toplantısı yapılmış, merak edenler için toplantı notları şurda: https://travel.state.gov/content/dam/visas/AILA/AILA-Agenda-02-09-2023.pdfVerdiğiniz kaynak için teşekkürler 2023 yılında uscisin genel olarak 6 ayda aile birleşimi vizeleri konusunda sözü vardı. Sanıyorum ki bu hızlanmalar uscisin sözünü tutacağının en net göstergesi ki 9 şubatta yapılan toplantının notlarına göre göçmen vizelerdeki süreci en asgariye indirmeye gayret ediyorlar cok güzel bi gelişme..
-
@mrfry cok tesekkurler.
-
@waterman tesekkurler.
-
@dpdemir interview tecrubelerinizi bekliyoruz, gozunuz aydin
-
@niwss tesekkurler. Insallah paylasacagim buradan.
-
Aşağıdaki videoda EB3 Unskilled Workers olarak bir firma ile Green Card alan birisi var. Tüm detayları izleyebilirsiniz.
-
@denizci10 bahsettigi firma imzanızda da yer alan eb3vize.com yabi sizin çalıştığınız firma degil mi?
-
@baybarsmutercim evet kurucuları arasında olduğum firma
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ayvalik10
-
merhaba. şimdiye kadar hep green card'ı çekiliş üzerinden deneyip olumlu sonuç alamayınca farklı vize türlerini araştırmaya başladım ve eb3 vizesi ilgimi çekti. bu konu ile ilgili merak ettiklerim hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?
kuzenimin çok yakın bir arkadaşı, abd'de birkaç farklı eyalette operasyonları olan bir tekstil işinin başında. kuzenimle daha önce yaptığımız konuşmalarda "green card çıkarsa iş konusunda arkadaşım sana yardımcı olur" diyordu. tabii iş o noktaya gelmedi hiç.
ben arkeolog olduğum için ve bildiğimiz sponsorluk vizelerinde o arkadaşın şirketinde bana sponsor olabileceği herhangi bir görev tanımı olmadığından sponsorluk vizesini hiç düşünmemiştim ama son günlerde duyduğum bu eb3 vizesi acaba benim işime yarar mı merak ettim.
anladığım kadarıyla aracı firmalar abd'deki bazı zincir restoranlarda çalışmak üzere insanlara vize konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. peki yine bu vize türüyle, kuzenimin arkadaşı kendi şirketine beni alabilir mi? sonuçta benim uzmanlığım arkeoloji ve o şirkette bana uygun pozisyon yok ama vasıfsız işçi olarak mc donalsd's veya amazon nasıl bu vizeyle alım yapıyorsa ben de o şirkete girebilir miyim? aracı firmayla çalışmayıp şirketin kendi avukatıyla bu süreci yöneterek eb3 vizesi almam mümkün mü yoksa yasal olarak bunun önüne geçen engeller var mı?
-
Merhabalar employment based vize kategorileri arasinda interview date bekleme istatistikleri var midir bir yerde? Mesela E1, E2 ve E3 den en fazla E3 basvurusu vardir diyebilir miyiz?
-
@u2rem Herkesi DQ tarihine göre çağırıyorlar. Örneğin benim başvuru E2, DQ tarihi benden 2 ay önce olan E3 başvurulu birine benden iki ay öncesine randevu verdiler. Bana ve E3 başvurulu arkadaşa 19-20 ay sonra randevu tarihi geldi. Bundan sonra hızlanabilir.
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum