Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @achillesoag İnşallah Ogün bey, tekrar teşekkürler

• @sytahmt Teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için

• @Ferhat-Kar Teşekkür ederiz, darısı sizlere inşallah

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederiz Emre bey her şey için, tüm destekleriniz için.. Bu hafta sizin de güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

• @BuroSulu Çok sağolun, darısı sizlerin başına.. Mayısta siz de güzel haberler alırsınız umarım

• @Buse-Esen vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda bol şanslar

• @Ranje Çok teşekkür ederiz, darısı sizlerin başına

• @aemte Çok teşekkür ederiz, tabii ki

• ⭐⭐⭐⭐

Bugün tamamladığımız unganlar deneyimimizi aktaracağım. Aslında unganlar randevumuzu geçen ay için planlamıştık fakat yaşanan deprem felaketi yüzünden ertelememiz gerekti.Paylaşım için mülakatı bekleyecektim ama hazır bilgiler taze aklımızdayken unutmadan yazmak istedim

Unganlar Deneyimimiz

Sabah 8:20 uçağıyla İstanbuldan Ankaraya yola çıktık eşimle birlikte. Unganlardaki randevumuzu 11:50ye stres yaşamayalım yetişme konusunda rötar olursa diye.Herhangi bir rötar olmadı fakat havaalanından servisin kalkmasına daha vakit vardı ve erken gidip işlemlere erken başlayabileceğimizi bildiğimiz için taksi kullanmaya karar verdik.Havaalanından taksiyle kuğulu parka geçtik 320TL tuttu.Sabah 6da yola çıktığımız ve hiçbir şey yemediğimiz için hemen içeri girmek yerine aşağıda bulunan A4 kafede kahvaltı edip kahvemizi içtik gayet güzel bir kafe tavsiye ederim.

İlk önce 4. Kata unganların ofisine çıkarak kaydımızı tamamladık sonra bizi 5. Kata kan vermek için yönlendirdiler. Burada kan tahlili için iki kişiye toplam 95 dolar ödeme yaptık kan verme işlemi hızlı sonuçlandı ve ciğer röntgeni için 3. Kata yönlendirdiler burada yoğunluk nedeniyle bir süre bekledikten sonra ciğer röntgenimizi çekip tekrardan 4. Kata unganların ofisine yönlendirdiler doktor muayenesi için.buradada bir hayli bekledik çünkü sağlık muayenesine gelen sayısı oldukça fazlaydı, maalesef bunların büyük çoğunluğu yabancı ülke vatandaşlarıydı.

Herkes de olduğu gibi üstümüzü çıkarıp verdiği önlüğü giymemi istedi, klasik sorularını sorarken bir yandan fiziksel muayeneye başladı. ameliyat geçmişi, kullandığın ilaç, psikolojik sorun, sigara ve alkol, intihar isteği vs.Ardından sağ ve sol koluma 2şer tane aşı yaptı ve muayene böylece benim için tamamlanmış oldu. Eşimde benzer adımlardan geçmiş, ekstra olarak ona Amerikada nereye gideceğimizi sormuş ve onada toplamda 4 aşı yapmış. Aşılardan biri karma aşı olduğu için 5 aşı olarak faturalandırılıyor. İki kişi için toplamda 680 dolar ödeme yaptık burada da. Yaşlarımız nedeniyle bizden idrar tahlili alınmadı böylece sağlık raporunu 95$ ve 680$ olmak üzere toplamda 775$ ile kapatmış olduk.Şimdi cuma günkü mülakatımızı bekliyoruz🙏

• @Emre-Kurtulmuş Geçmiş olsun hocam herşey gönlünüzce olsun. Darısı isteyen herkesin başına.

• @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun. inşallah mulakatınız da sorunsuz geçer ve vizenizin hayırlı haberlerini de okuruz

• @Emre-Kurtulmuş Geçmiş olsun , hayırlısıyla mülakatınız da sorunsuz geçsin de deneyimlerinizi okuyalım.

• @Emre-Kurtulmuş Sabah uçağı ile gitmek biraz heyecanlı olmuş. Ben olsam akşamdan giderdim. 🙂 Neyse ki rötar vs olmadan rahatça yetişmiş kahve bile içmişsiniz. Sonuçları almak için bu gece Ankara'dasınız sanırım. Kolay gelsin.

• @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun umarım mülakatınız da kolayca hallolur.

• @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun aynı süreci 2 gün sonra bende yaşayacağım, zaten cuma günü oturup görüşeceğiz emre hocam sıkıntısız, problemsiz umarım hep birlikte alacağız vizemizi. 🙂

• @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun,mülakatınızda başarılar

• Merhabalar,

28 Şubat Unganlar Süreci

İstanbul'dan Ankara'ya 27 Şubat 22:00 treniyle(Ankara Ekspresi) yola çıktım.Trenle ilk defa yolculuk ettiğimden ve hızlı trene göre daha yavaş olduğundan dolayı yolculuk bir tık yorucuydu.28 Şubat 07:35 de Ankaradaydım.Randevu saatim 10:00 da olduğundan dolayı biraz vakit geçirip 09:30 da Unganlar a geçiş yaptım. 10:00 da 4.kata çıkarak kaydımı tamamladım.10:03 de 5.katta kan verdim ve 47,5 dolar ödeme yaptım.10:17 de 3.katta röntgen filmi çekildim ve muayene için 11:00 da gelmem söylendi.11:30 da muayene için çağrıldım.

Handan Hanım gelmişti ve herkes de olduğu gibi üstümüzü çıkarıp verdiği önlüğü giymemi istedi.Klasik sorularını sorarken bir yandan fiziksel muayeneye başladı. Ameliyat geçmişi, kullandığın ilaç, psikolojik sorun, sigara ve alkol, intihar isteği vs. ardından sağ ve sol koluma 2 şer tane aşı yaptı.Yaştan dolayı idrar tahlili istemediler.Toplam muayene süreci 10 dk sürdü ve 340 dolar ödeme yaptım.Toplam ödenen tutar 387.5 dolar.

3 Mart Vize Mülakatı

08:15 deki mülakatım için 07:40 da konsolosluk önündeydim.08:25 de pasaportu verip güvenlik kontrolünden geçtim.Taşlı yoldan yürüyüp ana binaya giriş yaptım.Girişte sıra numarası alıp belgeleri vermek için numaranın gelmesini bekledim.Tahmini 5 dk sonra numaram gelmişti.Konsolosluk görevlisine belgeleri verip mülakat için numaramın tekrardan gelmesini bekledim.09:20 de mülakat için sıra numaram geldi.Kadın konsolosluk çalışanı karşıladı ve kısa bir konuşma oldu.

K:Mülakatı ingilizce yapabilir misiniz?
    B:Türkçe yapabilirsek daha iyi olur.
    Tercüman geldi...
    K:Amerika'da nereye gideceksiniz?
    B:Chicago
    K:Orada tanıdığınız var mı?
    B:Halamın tanıdıkları var.
    K:Gittiğinizde ne iş yapacaksınız?
    B:İlk başta küçük işler, doordash vs. ileride yazılım sektörü..
    K:Çok iyi, lise mezuniyeti ve üniversite giriş tarihi arasında neden 3 sene var?
    B: Bir sene tekrardan üniversiteye hazırlandım.İki sene İngilizce hazırlık eğitimi aldım.
    K:Teşekkürler, vizenizi onaylıyorum...

Bu sürecin benim açımdan en stressiz ve kolay aşamasıydı 🙂 Başta @gucarslan olmak üzere tüm Yeşilkartforum yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.Emeklerinize sağlık..

• Sağlık muayenesi ve vize görüşmesi deneyimim:

Sağlık muayenesi
    Sabah 7.00 gibi Otogarda olmuştum. 19 nolu kapıdan çıkınca Kızılay'a ücretsiz servisler varmış.
    Unganlara 8.40'ta girdim. Sadece bir kişi vardı.
    4.kat 45 numaralı kapı. İçeri girdikten sonra pasaportumu verdim ve 5.kata gidip kan ve idrar vermem söylendi. Bunun için 127,5$ ödedim.
    Ardından 3.kata gidip ciğer filmi çektirdim. Ciğer filmi 10.30'da çekildi. Tekrar 4.kata çıktım. Orada beklemem gerektiğini, 11.30'da tekrar gelmem söylendi.
    11.30'da tekrar geldiğimde fiziksel muayene oldum. Ardından aşılar yapıldı. Bundan sonra 340$ ödeme yaptım.12.05'te işlemler bitti.
    Yarın 15.00'dan sonra raporumu alabileceğim söylendi.

Vize görüşmesi
    8.15'teki randevu için 8.10'da büyükelçilik önünde oldum. Fazla sıra yoktu. Pasaportu verip içeri geçtim. İçeride X-rayden geçtikten sonra görüşmenin yapılacağı salona gittim. Girişin hemen solunda bulunan vezneden pasaport kontrolü yapıldı. Ardından oranın çaprazında bulunan vezneden 330$ vize ücretini ödeyip sıra numarası aldım ve ön tarafa geçip bekledim. Sıra numaram ekranda yanınca ilk olarak evrakları teslim etmek için bir bankoya geçtim. 16 numaralı bankoydu. (Orta yaşlı sarışın gözlüklü bir kadın vardı. 'Biraz asabi birisi'.) Orada sırasıyla evrakları istediler. Türkçe olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Bildiğimi ama Türkçeyi tercih ettiğimi söyledim. Ardından Evrakları teslim ettikten sonra tekrar beklememi, aynı sıra numarası ile tekrar çağrılacağım söylendi. Bir süre bekledikten sonra tekrar sıra numaram yandı ve mülakat için 11 numaralı bankoya geçtim. Orada nazik, güler yüzlü bir hanımefendi vardı. İngilizce olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu. İngilizce bir şekilde bildiğimi ama Türkçeyi tercih ettiğimi söyledim. Kendisi Türkçe bilmediğini söyledi ve benim için İngilizce deneyebilir misiniz diye sordu. Kabul ettim ve konuşmaya ingilizce devam ettik. İlk önce sağ elimi havaya kaldırıp yemin ettim. (Yes/No cevabı yeterli.) Sonra parmak izi alındı. Sonra burada yazan adres doğru mu diye sordu. Evet dedim. Ardından nerede yaşadığım, çalışıp çalışmadığım, en son hangi okuldan mezun olduğum soruldu. Lise mezunu olduğumu ve şu anda da üniversitede mühendislik öğrencisi olduğumu söyledim. Ne zaman mezun olacağımı sordu ve Haziran dedim. Ardından Amerikada ne iş yapacağımı sordu. Başlangıçta ehliyetimi kullanarak taksi şoförlüğü vb. bir iş yapacağımı aynı zamanda bir yandan da mühendislik işi arayacağımı söyledim. Ardından Amerikada nereye gideceğimi sordu. Chicago dedikten sonra 'neden Chicago?' diye sordu. Orada bir tanıdığım var dedim. Ardından banka belgeleri ve lise diplomamı geri verdi ve vizenizi onaylıyorum, pasaportunuzu PTT ile size göndereceğiz dediler. Büyükelçilikten çıktığımda sanırım saat 10.00 civarındaydı.

• @hamitcangv vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.

• @Emre-Kurtulmuş Emre bey çok teşekkür ederim sizden de güzel haberleri bekliyorum 🙏

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k