Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dearosemary DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    yukarıda mülakat için gereken belgeler kısmında ds260 formu çıktısı veya maile gelen mektup yazmıyor bunun gibi belgeler gerekli mi eksik bir şey olsun istemiyorum, bir de sadece greencard talihlisinin mi diploması gerekli,diğer aile üyelerinin eğitim düzeyi önemli değil mi? diploma haricinde mesleki yeterlilik belgesi de var, sadece diploma yeterli mi?

    sadece talihlinin diplomasi yeterli.

    DS260 formunuza ulasmalari gerekiyor ama zaten dosya numaranizdan veya ptt kaydinda verdiginiz bilgilerden zaten cogunlukla ulasabiliyorlar bu forma, o nedenle ayrica ciktisini goturmenize gerek yok. Ama isterseniz ds260'i imzaladiginiz son barkodlu sayfanin ciktisini goturebilirsiniz, formun numarasi orada yaziyor olmali.


  • arkadaşlar merhaba şimdi ben mülakatta nasıl bir senaryo sunacağımı bilmiyorumda kısaca durumumu özetleyeyim istanbulda tıp okuyorum bu eğitimimi amerikaya taşımak çok zor ve amerikada da başka bir bölüm okumak istemiyorum mülakatta burada okuyorum eğitimim bitince temelli oraya yerleşicem tarzında bir söylemde bulunursam gruptaki arkadaşlar mülakatın sıkıntılı geçebileceği ihtimali üzerinde durdular tabi 6 ay da bir giriş çıkış yapabileceğimi belirticem ama işte sizce nasıl bir söylemim olması lazım
    grupta olupta bu yazdıklarımı okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın onların fikirlerine de saygı duyuyorum hem de herkesten fikir almaya çalışıyorum sonuçta bütün hayatımı değiştirecek bir karar olduğu için ince eleyip sık dokuyorum cevaplar için teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag universite bitince yerleseceginizi soyleyebilirsiniz, vize surecinde bir problem yasamazsiniz. Zaten bence tip egitimini ABD'ye tasimamaniz daha iyi olur, Turkiye'den MD diplomanizi alip, ABD'ye gelip USMLE sinavlarini gecip uzmanliginizi yapabilirsiniz.


  • Arkadaşlar,
    Geçen cuma unganlara muayeneye gittim.
    Tecrübemi yazayım istedim.

    4 kişilik bir aileyiz, 7 ve 9 yaşında 2 çocuğum var
    sabah 09:00-09:05-09:10-09:15 e randevularımızı almıştık.
    Unganların arka tarafında otoparka aracımızı bırakarak sabah 08:45 gibi muayene haneye gittik. (4. katta)
    tam 9 da içeri aldılar. Bizimle birlikte toplam 3 aile vardı
    ilk sıra bizim olduğu için pasaport, aşı kağıtları ve case numarasını gösteren kazanma sayfa çıktısını aldılar. webcam le fotoğraf çektiler.
    ben ve eşimi alt kattaki düzen laboratuvarına yönlendirdiler.
    laboratuvar da benim ve eşimin kan,idrar örneğini aldılar ve akciğer filmi çektiler.
    çocuklardan bunları istemediler
    laboratuvar işlemleri 1 saat kadar sürdü, hemen kolayca bitti. bitince orada 2 kişi için 230 dolar ödedik (ödemeler dolar, tl, nakit veya kk ile oluyor)
    üst kata çıkıp beklemeye başladık.
    Sıra ile aileyi içeri alıp doktor hanım genel bir muayene yaptı, pek çok sorular sordu (DS260 daki sağlık soruları gibi )
    Bana 4, eşime 3, çocuklara 2 şer aşı yaptılar.
    Benim hiçbir aşı belgem yoktu, eşimin ve çocukların vardı
    Muayeneden çıkınca 870 dolar ödeme yaptık. (ödemeler dolar, tl, nakit veya kk ile oluyor)

    Sonuçları ertesi gün ctesi saat 11:00 da aldık.
    Sarı Kapalı Zarf, Aşı Belgesi ve Röntgen Film CD si verdiler.

    Önümüzdeki Cuma da Mülakat var. Hadi Hayırlısı ...


  • @crazycells nasıl yapacağım hakkında çok düşünüyordum da böyle bir olaya daha önce denk geldiniz mi yoksa tecrübelerden böyle bir uygulama yapacaklarını mı seziyorsunuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells nasıl yapacağım hakkında çok düşünüyordum da böyle bir olaya daha önce denk geldiniz mi yoksa tecrübelerden böyle bir uygulama yapacaklarını mı seziyorsunuz ?

    evet, lotodan secilen pek cok universite ogrencisi oluyor. Benim bildiklerimin nerdeyse tamami Turkiye'de egitimini tamamlayip sonra ABD'ye goc ediyor. Telasinizin neden kaynaklandigini anlayamadim, sizi ABD'de okulu bitirmeye zorlamazlar merak etmeyin 🙂


  • @crazycells tek telaşım mülakatta bu konuda sıkıntı yaşamak çok soru sormamı mazur görün mülakata 9 günüm kaldı yaklaştıkça tırsıyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells tek telaşım mülakatta bu konuda sıkıntı yaşamak çok soru sormamı mazur görün mülakata 9 günüm kaldı yaklaştıkça tırsıyorum 🙂

    "ABD'de yasamayi dusunmuyorum", "ben kariyerime ve yasantima Turkiye'de devam edecegim", "ABD'ye yerlesmeyi dusunmuyorum ama arada sirada ziyarete giderim" turunden aciklamalar yapmadiginiz surece bir sorun yasamazsiniz. Ayrica eger boyle amaciniz varsa zaten Green Card surecine devam etmemeniz en mantiklisi olur 🙂


  • @crazycells öyle bir planım yok ben gidip orda yaşamayı hep istiyordum zaten de okul işi kafamı karıştırmıştı onu da sayenizde kafamda oturtdum bilgiler için teşekkürler


  • pasaport bilgilerini konsolosluğa gönderdim ama mailden bununla ilgili bilgilendirme mesajı atmadılar acaba görmemişler midir? mülakata üç gün var bir sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dearosemary muhtemelen iş gününde cevabı veriyorlar. Görüşmeniz yakın olduğu için 30 ekimde cevabınız gelir sanırım. (mailden 3 gün sonrası cevaplar geliyor çoğunlukla )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dearosemary DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    pasaport bilgilerini konsolosluğa gönderdim ama mailden bununla ilgili bilgilendirme mesajı atmadılar acaba görmemişler midir? mülakata üç gün var bir sorun olur mu?

    2 gun haftasonuydu, bugun de konsolosluk kapali, bilginize. yani hic is gunu gecmedi siz emaili gonderdikten sonra.
    Bu bilgileri mulakat gunu goturmeniz de yeterli olacak, dolayisiyla telas yapmaniza gerek yok.


  • Merhaba arkadaşlar,

    1. Arşiv kayıtlı Adli sicil belgesi e-devlet'ten çıkarttığım olur mu? yoksa adliyeye gidip mi almalıyım?
    2. Diplomamın ve evlilik cüzdanımın aslıyla birlikte fotokopisini de götürmeli miyim?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umut DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar,

    1. Arşiv kayıtlı Adli sicil belgesi e-devlet'ten çıkarttığım olur mu? yoksa adliyeye gidip mi almalıyım?
    2. Diplomamın ve evlilik cüzdanımın aslıyla birlikte fotokopisini de götürmeli miyim?
    1. e-devletten alabilirsiniz, dert degil.

    2. Evet, fotokopilerini de gotururseniz iyi olur.


  • @crazycells Teşekkür ederim


  • diyelim ki sağlık raporunu aldıktan sonra mülakata giremedik daha sonra mülakat tarihi isteyip verildiğinde tekrar sağlık raporu almamız gerekiyor mu yoksa önceki aldığımız geçerli oluyor mu?


  • Green card çıkan aile bireyi eşine ve çocuklarına kefil / sponsor olmalı mı? I-864 ya da başka bir belge doldurmalı mı?


  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği dışında doğum sertifikası (birth certificate) gerekiyor mu?


  • @umut Mülakat için gerekmiyor.


  • @umut Hayır, talihli ve/veya eşi üzerine olan taşınır/taşınmaz ve/veya nakit toplamının gidildiğinde gelir kaynağı elde edinceye kadar mali yük oluşturmayacağınızın teminatı olması gerekiyor. Yazılı olmayan ve genel kanı 15k+ her birey için 5k $ olması veya eşdeğeri bekleniyor. Çok geçerli bir meslek(ler) veya taşınmazlar da konsolosun iknası için yeterli olabilir.
    Bkz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum