Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @gzdtkntknr bir sualim olacak evlilik cüzdanının aslını götürmek yetiyor mu çeviri istediler mi sizden?


  • İngilizce çevirisi istenmedi. Yanımda ayrıca çevirisini götürmedim. Evlilik cüzdanının kendisi yeterli diye bilşyorum


  • @yasmin982 istenen evraklar arasında başanma evrak(ları) vardı. Benden istenen evrakların dışında fazladan hiç evrak uzatmadım. Ama yanımda ikimizinde orjinal evraklarını götürdüm. Nitekim eşimin evrağıda istendi.
    Düşündük sonradan şu kanıya vardık: önce eşimin belgesi yüklendi sisteme, sonrada benim belgem. Ama benimki iki defa üst üste yüklenmiş. Görevlide sayfaya bakınca benimkileri gördü aşağıya inmedi bakmadı ve üçüncüyü görmedi. (Zira eksik evrak olarak istenirdi önceden. İstenmemişti)


  • @gok334 yaklaşık beş ay diyebiliriz


  • @hanifeersan teşekkür ederiz. Darısı en kısa zamanda bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah


  • Bu ileti silindi!

  • @kdrr
    Teşekkürler. Darısı en kısa zamanda bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah


  • @ecom
    🙏🏻 Teşekkürler. Darısı en kısa zamanda bekleyen tüm arkadaşların başına inşallah. Umarım sizlerinde kolay geçer


  • @yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ecom güncel ankara için mülakat öncesi kontrol listesiankara büyük elçiliği
    Doğum belgesinin aslı yazıyor o zaman mühürlü gerekiyor konsolosluk kısmında nvcde barkodluyu kabul ediyorlar lakin mülakatta aslını istiyorlar.Anladığım kadarıyla sadece şu aklıma takıldı evlilik cüzdanı yeterli mi yoksa tercümede gerekecek mi anlayamadım bu hafta mülakata girenler yazarsa bilgilenmiş oluruz.Hatta diğer götürdüğünüz belgeleride yazarlarsa mutlu oluruz.

    DV talihlisi arkadaşlar var yoğun mülakata giren ve onlar genelde e devletten alıp götürüyorlar sorun olmuyor demekki. Aslı zaten, e devletten aldığımız belgelerde ülkemiz bu sistemi uzun yıllardır kullanıyor ve resmi kurumlar dahi kabul ediyor kabul etmemesi için bilmiyor olması lazım ki konsolosluk bizden iyi biliyor bizim sistemi. Tüm bilgilerimiz var e devlette ve sahte belge olma ihtimalide yok çünkü hepsi barkodlu yani teyid edilebilir gerçekliği. Ayrıca konsolosluk tüm evrakları türkçe kabul ediyor. Sadece her hangi bir mahkeme kaydiniz sicil kaydınız varsa bu belgeleri cevirtmeniz gerekiyor. Ben fark edeceğini düşünmüyorum kişinin tercihine kalmış içine sinmeyen gidip nüfustan adliyedende kolayca alabilir bu evrakları büyütülecek bir şey yok bence.
    Siz mülakat tarihi aldığınızda gotureceginiz evraklarla ilgili kafanız karışırsa, eminim buradaki bir çok deneyimli arkadaşımız size yardımcı olacaktır yasemin hanım telaş etmeyin.


  • @cedric merhaba, bizim avukatımız doğum belgesinin yerine geçen vukuatlı nüfus kaydının çevirisini istemişti. Çok kolay bir şekilde çevirisini yaptırdık.


  • Merhabalar, doğum belgesi ile ilgili gördüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/pre-interview-checklist/ adresine giderseniz sayfanın alt kısmında document tips yazan yerde e devletten alınan belgenin kabul edildiğini görebilirsiniz.

    "Birth Certificate – Vukuaatli Nüfus Kayıt Örneği: can be obtained through the e-Government website or by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or the Turkish Consulates abroad. (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO)"


  • @ecom I agree with you, I followed the US Department of State civil documents guideline. It literally leads you to the list of e-Devlet documents needed to be submitted. Why would the NVC accept one thing but the Embassy want something else? I downloaded new versions of all e-Devlet documents so it’s all within a months time frame.

    The embassy goes off of what’s on their computer screen which is your submitted application and paperwork. They then compare the paperwork you give once in line for the interview.

    I’ve always been told, you give what your asked for and nothing more. I think if you tried to submit a different version of a few documents it wouldn't go over well with the person interviewing you and possibly annoy them. To be honest they would also question why the documents personally handed while at the embassy isn’t the same as the ones in the system. The barcode should be available to the interviewer if that’s what you provided the NVC.

    To each their own of course but after reading so many peoples experience on here, no one ever mentioned their e-Devlet paperwork not being accepted (at least I haven’t read it).

    If anyone interviewing within the next few days can provide their experience that would be great!!


  • Merhaba arkadaşlar, sabah 8'de mülakatım vardı. Ne yazık ki mülakatım iyi geçmedi. Eşim sponsorum olmasına rağmen sponsorluğunun yeterli olmadığına kanaat getirdiler. Eşimin yeni iş değiştirdiğini söyledim ve iş teklif mektubunu gösterdim. 2-3 aylık pay stubları elçiliğe posta ile yollamamı söylediler. Tabiki pasaportu da geri verdiler. Eşim 28'inde ikinci maaşını alacak. 29'unda pay stubları yollayacağım. Hiç beklediğim bir şey değildi. DQ olmuşken neden böyle bir sorun oldu bilmiyorum.Sarı kağıdı da beyaz kağıdı da verdiler. Gerçekten çok yıprandım artık. Hayırlısı olsun.

    Edit: Bir de postayı yollarken adres olarak sadece Ankara Amerika Büyükelçiliği mi yazacağım yoksa açık adresi mi yazacağım? Bilgilendirme yaparsınız mutlu olurum.


  • @ekdodo merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Görüşme öncesi siz nvc ye sponsor eklememiş miydiniz?


  • @Berkan-Duru eklemiştik, eşimdi. Dq da olduk.


  • @cedric tabii ki edevlet belgesi kabul ediliyor. ben mülakatta edevletten aldığım barkodlu türkçe belgeleri götürdüm ve kabul edildi. sayın @skrbtk lütfen yanlış bilgi paylaşmayınız.


  • @ekdodo yani eşiniz dışında sponsor eklediniz mi demek istemiştim. Riske etmemek gerek sanırım biraz. Umarım kısa sürede süreciniz sorunsuz tamamlanır. Ayrıca sorununuz çözümlenirse detayları da buradan paylaşır mısınız sizlere zahmet. Bol sabırlar dilerim.


  • @Berkan-Duru yani ben olay nvc'de bitiyor sanıyordum. Böyle bir örnek öncesinde var mı emin de değilim. Çok şaşkınım hala da şaşkınım açıkçası. Neden dq yaptınız o zaman sorusuna cevap da alamadım. Neyse ikinci maaşını aldıktan sonra göndereceğim postayı. Hayırlısı.


  • @ekdodo Yeni gelişmeleri buradan paylaşırsanız seviniriz.


  • @ggbbww, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @cedric tabii ki edevlet belgesi kabul ediliyor. ben mülakatta edevletten aldığım barkodlu türkçe belgeleri götürdüm ve kabul edildi. sayın @skrbtk lütfen yanlış bilgi paylaşmayınız.

    Yanlış bilgi paylaşmıyorum, örnekleri forumda çok mevcut takıntılı bir memura denk gelirsin belgenin aslını istiyorum der kaşeli mühürlü olanı 1 ay ileri atar seni. Pürüz çıkarmak için bahane arıyorlar zaten git nüfus müdürlüğüne ve adliyeye al 2 dakka kaşeli aslıdır yazanı çok zor degil.
    Ben yine lafımın arkasındayım avukatımın dediği söylüyorum. Nüfus kayıt örnegini ve sabıka kaydının e devlet harici asıllarınıda alın garanti olsun çok zor değil maliyeti yok bişey yok alın dursun.. Ve size gelen mülakat mailinde evrakların benim dediğim gibi getirmenizi isteyecekler kırmızı mühürlü.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum