Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @rdvnzgr Tebrikler yeni hayatinizda basarilar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @Rychous vizeniz hayırlı olsun, tebrikler 🙂


  • @waterman evet red ihtimalini göze alarak tamamladık süreci. Umarım aynı durumda olan herkes için işler yolunda gider.


  • @rdvnzgr vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte yeni yaşantınızda mutluluklar dilerim.


  • @waterman merhabalar bir sey sormak istiyorum, ornegin ben turkiye dogumluyum, suan kazakistan vatandasligim var, mulakati kazakistanda yapsam kabul etmezler mi?

  • ⭐⭐⭐

    @omarmtl-tv, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @waterman merhabalar bir sey sormak istiyorum, ornegin ben turkiye dogumluyum, suan kazakistan vatandasligim var, mulakati kazakistanda yapsam kabul etmezler mi?

    Konsolosluk dosyanızı kabul ederse tabiki olur


  • @waterman ben DS260 formu doldururken dogum yeri turkiye, mulakat yeri kazakistan secmistim, sorun olur mu acaba

  • ⭐⭐⭐

    @omarmtl-tv hayır olmaz zaten vatandaşlığınız var orda sınırsız yasama hakkınız var


  • @rdvnzgr Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda sağlık , huzur ve başarı dilerim.


  • HAYAT TA EN ZOR ŞEY BEKLEMEK BİDE SONUNDA ACABA VARSA 🙂
    BUNA HERKEZ KATILIR KESİN


  • @Rychous vizeniz hayırlı olsun


  • @waterman tesekkurler cevap verdiginiz icin. ve tum vize alan arkadaslara hayirli olsun, darisi bekleyen herkesin basina


  • Herkese merhaba, sıcağı sıcağına deneyimimizi paylaşmak isterim.

    15.03.2023 Çarşamba, iki yetişkin, bir 11 yaş çocuk olarak, 3 kişilik ailemizin Unganlar randevusu vardı. Düzen Laboratuvarı'nın olduğu işhanı içinde Unganlar.
    Önce dördüncü kata giriş işlemleri için çıktık. Eşimden,
    Pasaportları,
    Covid Aşı çıktılarını (E-Nabız),
    Çocuk Aşı belgelerini aldılar.
    Ben çocuğumuzun hastane aşı kartını saklamıştım. Ancak oradaki bazı aşıları ve bazı aşıların dozları E-Nabız ’da görünmüyordu. Aile hekimimize elimdeki özel hastane aşı bilgileri ile E-Nabız çıktısında “Yapılmadı“ diye yazan aşıları nasıl güncelleyebilirsiniz diye sordum. Böyle bir şey yapamayacağını ama mevut çıktıları kaşeli imzalı verebileceğini söyledi. Öyle yaptık. Özel hastanenin aşı kartının da fotokopisini, doğum yaptığım hastanenin tıbbi sekreterliğinden ıslak imza kaşe yaptırdım. Eminim hepimizin yöntemi farklılık gösteriyordur, bazı hekimlerin bunu halledebildiğini duymuştum çünkü.
    Fotoğraflarımızı çektiler.
    Sonrasında, kan vermek için 5. Kata yönlendirildik. Eşim asıl talihli; ondan kan istenmedi. Ben kan verdim yalnızca. İkimiz de röntgene girdik. Çocuğumuza laboratuvar ile ilgili işlem yapılmadı.
    Düzen Laboratuvara 1564 TL ödedik.
    5. Katta işimiz bitti ve oradan, 3. Kata Röntgen için yönlendirildik.
    Röntgenden sonra tekrar ilk çıktığımız 4. Kata inip, doktor sıramızı bekledik. Önce eşim, sonra ben ve en son çocuğumuzla tekrar ben girdim. Klasik sorularla hızlıca bitti (Kalp, şeker, diyabet, astım, ameliyat, alkol, psikiyatrik tanı, sigara var mı? Vs.)
    Çocuk için; TDap, Menenjit, Varicella, Influenza
    Bizim için; TDap, MMR, Hepatit B, Varicella, Influenza
    Bizim için ; 340’ar $, çocuk için 350 $ = Toplam 1030 $ ödedik.
    Ertesi gün 15:00 itibariyle alabilirsiniz dediler. Ödeme esnasında mail adreslerimize eş zamanlı hemen faturaları gönderdiler,
    09:00 da başlayan işlemler, 11:15’te bitti. Biraz gecikirseniz öğleden sonraya kalma durumu var sanırım. Kalabalıktı ve sadece DV işlemleri yoktu gözlemlediğim kadarıyla. O yüzden olabilir.
    Tüm personel, yardımsever, ilgili, güler yüzlü ve sabırlıydı.

    17 Mart Cuma 09:15 Konsolosluk randevusu için, Tunalı’dan 08:20 gibi çıkıp, 08:45’da konsolosluğa ulaştık. Bunu özellikle şu yüzden belirttim; 08:00’den sonra trafik biraz yoğundu Ankara’da. Taksici arkadaşlar son yaşanan felaketlerden sonra bu yöne göçün artığını, trafiğin daha da yoğunlaştığını söyledi. Biz de 4 gün boyunca deneyimlemiştik. 08:00 öncesi varırsanız sanırım yollar daha boş.
    08:45 de sıraya girdik hemen. İlk giriş sağdan, çekmeceye pasaportları bıraktık. Mülakatımız kontrol edildi listeden. Sol kapıya yönlendirildik. Çantayla gelen kişiler vardı. Onları sıklıkla uyardı. Çantalarını verdiği yakınlarının da uzaklaşmasını istedi görevli. Montlarımızı çıkardık, biz tüm takı ve metallerimizi otelde bırakmıştık. XRayden geçtik, pasaportlarımızı aldık ve bahçedeki yoldan soldaki binaya yöneldik. Girer girmez, yine solda bankoda pasaportlarımızı verdik, barkod yapıştırıldı, 330$ ödeme için vezneye geçtik ve 2 adet sıra no aldık. Bu arada saat 09:00 oldu. Zannediyorum 20-25 dk sonra çağırıldık evrak teslimi için.
    Görevli evrakları tek tek istedi;
    Pasaportlar (Fotokopileri almadı)
    Fotolar (5x5) 3 kişi için
    Unganlar Sağlık raporları
    Evlilik Cüzdanı Aslı ve fotokopileri 2’şer adet
    Vukuatlı Nüfus örnekleri (E-Devlet’de Aile durumunu seçerek aldık, eşimin belgesinden 2 adet çıktı aldık. Benimki yine aile olarak, tek çıktı) .
    Adli Sicil Kayıtları ( E-Devlet çıktısı)
    Eşimin Üniversite Diploması ve Fotokopisi
    İki banka yetkilisi imzalı, kaşeli, noter onaylı, son 6 aylık Banka Hesap dökümü
    Tapu ve araba ruhsatının sadece fotokopisini istedi.
    Endeksadan ve Arabam.com’dan alınan değerleme çıktılarını da verdik.
    DS-260’daki adresimizin güncel olup olmadığını sordu. Güncel olmadığını söyledikten sonra, A4’e büyük puntolarla GC’nin gönderileceği yeni adres ve kişinin ad ve telefon bilgisinin yazdığı kâğıdı verdim.
    Yine DS-260’da beyan ettiğimiz, çocuğumuzun pasaport yenilenmesi durumuna bağlı olarak değişen eski pasaportunu alıp almayacaklarını sordum. Bunu mülakatta konsolos görevlisine sorun dedi ve almadı. Türkçe mi ingilizce mi yapacağımızı sordu görüşmeyi, türkçe istediğimizi belirttik
    Tekrar yerimize dönüp, mülakatımız için çağırılmayı bekledik.
    Burası biraz uzun sürdü. Numaralar biraz karışık gitti sanırım (+ - birkaç numara sadece). DV’ye bakan 2 banko gözlemledik.
    Biz güler yüzlü bir kadın konsolosluk görevlisine denk geldik. İngilizce konuşabilir misiniz, deneyelim mi dedi. Peki dedik, İngilizce devam ettik.
    İlk olarak yemin ettik ve parmak izlerimizi aldı ve sorulara geçti.
    İlk evliliğiniz mi?
    Tek çocuğunuz mu?
    Başka evliliğiniz oldu mu?
    Daha önce 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadınız mı?
    Nereye gideceksiniz? Orada kim var? Şuan ne iş yapıyorsunuz (eşim ve bana)?
    Hiçbir problem görünmüyor, vizenizi onaylıyorum. Önümüzdeki hafta PTT’de olur. Bu kadar sürdü. Sanırım en fazla 5 dk.
    Eski pasaportu gösterdim, gerek yok dedi. Diploma ve 6 aylık banka dökümünü ve diğer teminat fotokopilerini de geri verdi. AIS kaydını da istemediler.

    Çok uzattıysam kusura bakmayın.

    Aynı deneyimler gibi görünse de hepimizin takıldığı, dikkat ettiği ya da “bilseydim..” dediği küçücük bir detay, başka bir arkadaşın deneyimini değiştirebilir. Deneyimleri hep okudum o yüzden.. Forumda vakit geçirdim. Çünkü buradaki dayanışma ve ağı çıkarsızca yöneten bu sevgili ekip, bizlere sadece GC ya da Visa süreçlerinde değil, bir çok noktada dokundu. Tweetler, afetler, yeni yıllar, dayanmalar, dayanışmalar.. Bir parçamız burada sosyalleşti, gülümsedi. Yakınlarımıza söyleyemediğimiz şeyleri burada başka birinin postunda görünce bazen oh be dedik, bazen eyvah dedik..
    Hepinize teşekkür ederim. Tüm adminlere ve sizlere.. Paylaştığınız her detay için çok sagolun.
    Forumdan telegrama üye olmamı sağlayan sevgili @achillesoag a, sevgiler, teşekkürler ve vizesi için tebrikler…
    Ve tabii ki tüm sarkastik postlarını, yorumlarını merakla izlediğim, şehirlerarası otobüste her şeyimizi anlattığımız, yan koltuktaki sabır taşımız Sn. @gucarslan a sonsuz teşekkürler..
    Gönülden diliyorum ki, Nisan itibariyle EU numaraları coşsun,
    Ve dileyen herkes güzel bir Ankara baharında mülakatını alsın..


  • Hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @cebrailoz teşekkür ederim, sizin de kolaylıkla ilerler inşallah süreciniz


  • Merhabalar ben de sizinle sağlık raporu ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    9 Mart Unganlar
    Sabah 11'de Unganlarda randevum olduğu için yaklaşık 2 saat öncesinden Ankara'ya vardım. Konumdan unganların adresine doğru yola koyuldum. Adrese geldiğimde unganların hemen girişinde olan kafede kahvaltı yaptım. Bu arada çok memnun kaldım sizlere de öneririm. Ardından 10:30 gibi yukarıya çıktım. Bu kısımları atlamak istiyorum bildiğiniz gibi kan testi, idrar testi..vb. Tam 460 dolar tuttu. 500 dolar verdiğim için paranın üstünü Türk lirası olarak aldım. Önlüğü giyip Mehmet Ungan beyi beklemeye başladım. Merhaba dedi, merhaba dedim. Elimi uzatıp elini sıktım. Elimi sıktı ama sonrasında güler yüzle maalesef el sıkışmıyoruz artık malum covid muhabbeti buraya günde 50 tane insan geliyor dedi. Tabi o sıra ufak gülüşmeler oldu ve sonrasında klasik soruları sordu. Herhangi bir hastalığınız var mı vesaire vesaire. Muayeneden sonra raporumun ertesi gün alabileceğimi söylediler. Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim Unganlarda çalışan bütün herkes güler yüzlü ve çok ilgililer. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Tam hatırlamasam da saat 12:30 gibi işlerim bitmişti ve geriye kalan günün tamamını arkadaşlarımla Ankara'yı gezerek geçirdim. Abro Hotel'de konakladım. Zaten sadece gece yatmak için gittiğimden pek fazla size otelle ilgili tavsiyede bulanamam kusura bakmayın 🙂 Ertesi gün 3 gibi gidip raporumu aldım.

    17 Mart Vize Mülakatı

    Ve büyük gün. Görüşme saat 8:45'de idi. Gece 3 otobüsüyle yaklaşık 4 saatlik bir yol geldikten sonra 7 gibi Ankara'ya indim. Hemen bir taksiye atlayıp konsolosluğun önünde indim. Görüşmeye daha vakit olduğu için ve karnım acıktığı için kısa bir gezintiye çıktım. Konsolosluğun hemen karşısındaki bütün mekanlar o saatte kapalı idi. Ben de diğer yoldan biraz yürüyerek pastane, kafe ve restoranı olan bir mekana girdim. Orada kahvaltımı yapıp garson abiden rica ederek çantamı buraya bıraktım. Ve yanımda sadece gerekli evrakların bulunduğu dosya ile konsolosluğa geçtim. Sıra vardı fakat ön taraftan görüşmesi 9'dan önce olanlar öne gelsin dedikleri için ön taraflara geçtim. Orada pasaportumu verdim ve sonrasında güvenlikten geçtim. Ama içimde nasıl bi heyecan var bi görseniz 🙂 Sonrasında sıra numarası aldım ve vize ücreti olan 360 doları ödedim. Burada 500 dolar verdim. Aslında 400 verecektim ama yanlışlıkla 500 vermişim. Sağolsun görevli abi bana 100 doları ve paranın üstü olan 70 doları geri verdi. Sonrasında malum sıra bekleme muhabbeti. Sıram yandı ve kalkıp yürümeye başladım. Artık nasıl bir heyecan varsa sanldayeye takıldım. Görevli kadın mülakatın türkçe mi ingilizce mi olacağını sordu ben de Türkçe dedim. Sonrasında benden pasaportumu, 2 adet biometrik fotoğrafı, adli sicil kaydını, nüfüs kayıt örneğini, banka dökümümü ve diplomamı istedi. Hepsini verdim fakat diplomamın fotokopisini çıkartmamıştım sadece aslını götürmüştüm. Fotokopisi yok mu bunun dediğinde içimden terlemeye başladım. Sonrasında tamamdır dedi ve ben de sayımın tekrar yanmasını bekledim. Bu arada orada sıra beklerken diğer arkadaşların mülakatlarına şahit oluyorsunuz. Ve benim sayım yandı. Bu sefer sandalyeye takılmayım diye dikkatlice yürüdüm 🙂 30'lu yaşlarda güleryüzlü, çok tatlı bir hanımefendi vardı. Bana günaydın dedi ben de ona günaydın dedim. Ve amerikalı hanımefendi bana direkt 'Do you know English?' diye sordu. Ben de hemen 'Yeah I know but I am so excited' dedim. Bu arada bana mülakatın nasıl olacağını soran hanımefendi Türkçe dediğim için çevirmek için Amerikalı görevlinin yanındaydı. Görevli bana olsun deneyelim dedi ve Türk görevli kadına sen git istersen bir şey olursa gelirsin dedi. Şimdi 3-4 dakika süren mülakatımda bana sorulan sorulardan bahsedeceğim. K : Konsolosluk Görevlisi, B ise benim cevaplarım;

    K: Nerde oturuyorsun?
    B: Sakarya
    K:Daha önce hiç Türkiye dışında bir ülkede altı aydan fazla bulundun mu?
    B: Hayır
    K: Nereye gitmek istiyorsun?
    B: Los Angeles
    K: Waow tarzı bir şey dedi. Tam hatırlamıyorum 🙂

    K:Neden Los Angeles?
    B: Çünkü orada arkadaşım var ve ilk gittiğimde bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
    K: Orada ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    B: Turizm Rehberliği okuduğum için turizm sektöründe çalışmak istiyorum.

    Ben lise diplomamı götürmüştüm çünkü üniversiteden yeni mezun olduğum için henüz diplomam çıkmamıştı. Ben yine de yanıma üniversite mezun belgemi de götürmüştüm.
    Sonrasında ben üniversiteden mezun olduğumu ama diplomayı henüz alamadığımı söyledim. Neden diye sordu. Ben de çünkü zaman alıyor dedim.

    Gülümsedi, bana baktı ve; Tebrikler yeni hayatında başarılar diliyorum. Vizeni onaylıyorum. 3 gün içinde vizenizi ptt şubesinden alabilirsiniz dedi. Ben de güldüm ve teşekkürler diyip çıktım. Bu arada çok yoğun bir şekilde yağmur yağdığı için seri adımlarla konsolokluktan çıktım ve çantamı emanet verdiğim yere almak için yürüdüm. Yolun yarısında benim kafama dank etti. Az önce vizem onaylanmıştı. Yağmurdun dolayı sevinmeyi unutmuşum. Tam o dank ettiği esnada bana anlık bir mutluluktan ağlama hissi geldi.

    İşte arkadaşlar, abiler, ablalar, kardeşlerim benim mülakat deneyimim de bu şekildeydi. Umarım sizler de bu mutluluğu yaşarsınız. Sağlıcakla kalın.


  • @Apsaras-0 vizeniz hayırlı olsun ailenizle yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @mertcanyildiz vizen hayırlı olsun kardeşim ABD’de ki hayatında başarılar.


  • Bu ileti silindi!

  • @Apsaras-0 hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans başarılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum