Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cryzsell DV20 de aldığım green kartım yanlış adrese yollandığı için kayıp oldu. Yeni Kart için I-90 başvurusu yaparken uscis kaynaklı bir hata olduğu için ücret ödemedim. 2 yıldır yeni green kartımı bekliyordum. Uscis hatanın benden kaynaklandığını ve ücret ödemesi yapmadığım için başvurumu reddetti. Doğru ücretlerle yeni başvuru yapmam gerektiğini içeren bir mektup yolladı. 33 günlük itiraz süresini dolmadan Yeni başvuruyu yapabilir miyim? Dikkat etmem gereken birşey var mı? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @enessolcerr, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @cryzsell DV20 de aldığım green kartım yanlış adrese yollandığı için kayıp oldu. Yeni Kart için I-90 başvurusu yaparken uscis kaynaklı bir hata olduğu için ücret ödemedim. 2 yıldır yeni green kartımı bekliyordum. Uscis hatanın benden kaynaklandığını ve ücret ödemesi yapmadığım için başvurumu reddetti. Doğru ücretlerle yeni başvuru yapmam gerektiğini içeren bir mektup yolladı. 33 günlük itiraz süresini dolmadan Yeni başvuruyu yapabilir miyim? Dikkat etmem gereken birşey var mı? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

    Ekstra bişey yapmanıza gerek yok. tekrardan I-90 doldurun ücretini ödeyin kartın adrese postalanmasını bekleyin. Eğer yurtdışına çıkmanız gerekiyorsa uscis ofislerinden pasaportunuza stamp bastırmanız gerekir bilginize


  • 26 Kasım 2022 de Abd ye ilk giriş ve 6 Şubat 2023 tarihiyle temelli giriş yapmama rağmen hala yeşil kartım basılmadı . 24 Şubat itibariyle 90 günlük süreyi tamamlamış olacak. https://egov.uscis.gov/e-request/displayNDCForm.do?sroPageType=ndc&entryPoint=init linkinden başvuru mu yapmam gerekir ? Siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @umuryunus, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    26 Kasım 2022 de Abd ye ilk giriş ve 6 Şubat 2023 tarihiyle temelli giriş yapmama rağmen hala yeşil kartım basılmadı . 24 Şubat itibariyle 90 günlük süreyi tamamlamış olacak. https://egov.uscis.gov/e-request/displayNDCForm.do?sroPageType=ndc&entryPoint=init linkinden başvuru mu yapmam gerekir ? Siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    Resmî süre 180 gündü sanırım ondan önce yapılan herhangi bi request işleme alınmıyor

    Eşit: 120 günmüş konunun ilk iletisini inceleyin lütfen..


  • Herkese merhabalar,
    esimin iki yillik greencardi dolmak uzere 1.5 ay once I-751 formunu doldurup posta ile yolladik sonrasinda bize hicbir geri donus gelmedi. USCIS in sayfasinda da hicbir sey yok nasil bir yol izlememiz lazim. herhangi bir para yatirmadan gonderdik.
    simdiden tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @Mrs-Cakal, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Herkese merhabalar,
    esimin iki yillik greencardi dolmak uzere 1.5 ay once I-751 formunu doldurup posta ile yolladik sonrasinda bize hicbir geri donus gelmedi. USCIS in sayfasinda da hicbir sey yok nasil bir yol izlememiz lazim. herhangi bir para yatirmadan gonderdik.
    simdiden tesekkurler

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-basvurusu-kosullu-green-card-in-kosulunu-kaldirmak/2

    Su konuyu incelemeniz gerekir bu işlem ücretsiz değildir muhtemelen dosyanız uscis tarafından reddedildi.


  • @waterman cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Ben yeni I-90 başvurusunu yaptım ama Şuan pasaportumda eski I-90 başvuru receipt numarası olan I-551 stamp i var. Tarih olarak hala valid ama yeni başvuru yaptığım için receipt number değişti. Yeni bir stamp bastırmam gerekiyor mu yoksa valid olan eski stamp i kullanabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐

    @enessolcerr, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @waterman cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Ben yeni I-90 başvurusunu yaptım ama Şuan pasaportumda eski I-90 başvuru receipt numarası olan I-551 stamp i var. Tarih olarak hala valid ama yeni başvuru yaptığım için receipt number değişti. Yeni bir stamp bastırmam gerekiyor mu yoksa valid olan eski stamp i kullanabilir miyim?

    Eğer yurtdışına çıkmayı planlıyorsanız valid tarihi geçerli ise halen yeni stampe gerek kalmaz muhtemelen. Zaten siz statü olarak Lprsiniz


  • Selamlar herkese, 10 yillik kart icin basvurumun ustunden 17 ay gecti(Ekim 2021'de basvurmustum) ustune green cardimin 24 ay uzadigina dair mektup aldim ancak hala 10 yillik card icin bir interview maili almadim. Sizce uscis ile iletisime gecmeli miyim?
    Bir de change of address degisikligi yaptim onlinedan ancak 6 hafta gecmesine ragmen mail almadim, ne yapmami onerirsiniz. Tesekkurler iyi forumlar 🙂 @crazycells


  • Bugun ikinci extension letter'i aldim ve green card suresinin 48 ay daha uzadigi yaziyor. 48 aylik surec 2 yillik green card'in sonuna mi ekleniyor yoksa 2 yil greencard + 24 months extension'a mi ekleniyor acaba?


  • Merhaba arkadaslar. I-90 surecim ile ilgili yasadiklarimi ve mevcut durumumu yazmak istiyorum. Belki benzer durumda olanlar icin surec ile ilgili katkim olur, belki de bana ne yapmam gerektigi ile ilgili fikir verebilirsiniz 🙂 5 Eylul 2022de esimle birlikte, asil talihli ben olacak sekilde Atlantadan giris yaptik. 5 Ekim tarihinde benim, 9 Ekim`de de esimin karti USPS takip nosu ile takip ettigimiz uzere adresimize postalandi.

    14 Ekim cuma gunu bagli oldugumuz sehrin USPS ofisinde kartim delivery asamasinda tikandigi icin suphelenmeye basladim ve esimle birlikte USPS ofisine bir baskin yapalim dedik. Durumu anlatip, takip numarasini gosterince onlar da bir gariplik oldugunu belirtti ve oturup beklememizi, detaylica arama yapacaklarini belirttiler. Zira onlara cok onemli oldugunu ve bulmalari gerektigini soyledim. 10 dakika sonra ellerinde bir zarfla gorunce tam bir rahatlama gelecekken, zarfin bana degil esime ait oldugunu anladik. Yani benimkinden 4 gun sonra postaya verilen esimin karti oradaydi ancak benimki ortada yoktu, eyvah eyvah. Telefon numaramizi aldilar ve siz gidin arayip bulacagiz ve size haber verecegiz dediler. Tabi haber falan yok. Ertesi hafta carsamba, persembe, cuma gunu her gun is yerinden izin alip git gide sesler yuksele yuksele nerde benim kartim diye sorgulamaya basladim. Ortam geriliyordu her gittigimde, hatta ulan yine geldiler moduna girmeye baslamislardi. 22 Ekim cumartesi gunu bu sefer resmen kavga etmeye gittik. Mudurleri ile konustuk ve (bu arada yavas yavas ben I 90 surecini arastirmaya baslamistim, alamazsam ne yapmam gerektigi ile ilgili) artik maalesef kaybettiklerini kabul ettiklerini belirttiler ve ozur dilediler. Bunu yazili ve imzali olarak kagida dokmelerini, kart bizim tarafimizdan kaybedilmistir gibi bir yazi yazmalarini istedim. Cunku bu kanit dokumani I 90 basvurusu sirasinda sisteme yukleyecek ve ucret odemeyecektim. Dedigimi yaptilar ve gozumde tomurcuk yaslar ile ofisten ayrildik.

    Okuduklarimdan yola cikarak, ilk teslimatta kart kaybolursa / duserse vb. USCISe geri donuyormus. I-90 doldurmadan once emin olmak icin biraz daha bekleme karari aldim. Bu arada kartim takip numarasi ile birlikte hala Card Was Picked Up By The United States Postal Service asamasinda hic degismeden bekliyordu. Artik kartiminin 100 % kayboldugundan ve USCISe geri donmeyeceginden emin olduktan sonra 21 kasim tarihinde I-90 formunu doldurdum. Tabi dedigim gibi doldururken kanit dokumanlar, takip numarasi screen shot, pasaport, kimlik vb. her seyi sisteme yuklemistim. Tam 5 gun sonra (26 kasim) bir mail aldim ve 15 Aralik icin bana en yakin olan Atlanta USCIS ofiste randevum olusturuldu. Mutluydum.

    15 aralik tarihinde Atlantaya gidip parmak izi, fotograf verdikten sonra mekandan gururlu bir sekilde ayrildim. 16 aralik tarihinden itibaren I-90 apllication durumum USCISde Case Is Being Actively Reviewed By USCIS olarak degisti. Arastirdigim kadariyla bu asamadan sonra bir kac senecek mevcut. Red yemek, ek dokumanlar istenmesi, kabul edilmesi ve card is being produced asamasina gecilmesi.

    Su an 4 Nisan 2023teyiz arkadaslar ve yaklasik 4 ay olacak, caseim hala ayni durumda : Case Is Being Actively Reviewed By USCIS.

    Red yiyecek miyim, kanit dokumanlarim yeterli mi, ne kadar bekleyecegim, kartim ne zaman elime ulasacak hic bir fikrim yok. Var mi bir fikri olan? Benim gibi ilk kartini alamamis ve karti kaybolmus olan? Herhangi bir tavsiye verecek olan? 🙂

    Kendim kaybetmis olsam hic sorun yok hakettim derim ancak bu durum cok sinir bozucu gerecekten arkadaslar. Temmuz ayinda 3 haftaligina aileyi ziyarete gidiyoruz, ilk basilan stamp 5 Eylul 2023`e kadar gecerli tamam sorun yok ancak aktarmali ucus yapamiyoruz. Vize Kasim ayinda expie oldu cunku. Gel de Alman, Fransiz polisine anlat derdini yoksa.

    Umarim kisa surede kartim elime ulasir ve sevinc goz yaslariyla burada guncel durumu sizlere aktaririm. Saglicakla kalin...


  • Merhabalar,
    Uzun bir bekleyiş sonucunda eşim 08-23-22 tarihinde Amerika’ya geldi çok şükür. Geldiğimizde 2. Evlilik yıldönümümüz dolali 1 ay olmuştu. Görevli kisiye pasaportlarimizi verdikten sonra 2. Evlilik yıldönümümüzün dolduğunu ve 2 yil yerine 10 yillik green card verilebildiginin bilgisini paylastim. Sonra bizi havaalanında pasaportu teslim etmeden bi ofise götürdü, bi sure bekledikten sonra pasaportumuzu baska bi gorevli teslim etti ve ayrildik. Herhalde oldu dedik ama Pasaporta yine de CR1 yazılmis. Yani 2 yıllık green card var suan. Ben 2 yilin dolmasina 3 ay kala I-751 doldurmamız gerekiyor saniyordum ama biraz daha arastirdikdan sonra i-90 doldurabiliyormuşuz diye öğrendim. Cunku bu onlarin yaptigi bir hataymis ve ucret de ödememiz gerekmiyormus. Biz giriste belirttik ve 2. Yıldönümümüz dolmustu ulkeye girmeden. Tek sorunumuz Agustos ayında Turkiye’ye gitmeyi düşünüyoruz. O zamana kadar gecici bir belge elimizde olur mu acaba sorunsuz bir sekilde ülkeye giris cikis yapabilmek icin? Riske de girmek istemiyorum ama boyle bise yasayan oldu mu sranizda? Yada bekleyip i-751 mi doldursam?


  • Merhabalar,
    Uzun bir bekleyiş sonucunda eşim 08-23-22 tarihinde Amerika’ya geldi çok şükür. Geldiğimizde 2. Evlilik yıldönümümüz dolali 1 ay olmuştu. Görevli kisiye pasaportlarimizi verdikten sonra 2. Evlilik yıldönümümüzün dolduğunu ve 2 yil yerine 10 yillik green card verilebildiginin bilgisini paylastim. Sonra bizi havaalanında pasaportu teslim etmeden bi ofise götürdü, bi sure bekledikten sonra pasaportumuzu baska bi gorevli teslim etti ve ayrildik. Herhalde oldu dedik ama Pasaporta yine de CR1 yazılmis. Yani 2 yıllık green card var suan. Ben 2 yilin dolmasina 3 ay kala I-751 doldurmamız gerekiyor saniyordum ama biraz daha arastirdikdan sonra i-90 doldurabiliyormuşuz diye öğrendim. Cunku bu onlarin yaptigi bir hataymis ve ucret de ödememiz gerekmiyormus. Biz giriste belirttik ve 2. Yıldönümümüz dolmustu ulkeye girmeden. Tek sorunumuz Agustos ayında Turkiye’ye gitmeyi düşünüyoruz. O zamana kadar gecici bir belge elimizde olur mu acaba sorunsuz bir sekilde ülkeye giris cikis yapabilmek icin? Riske de girmek istemiyorum ama boyle bise yasayan oldu mu sranizda? Yada bekleyip i-751 mi doldursam?
    @crazycells

  • ⭐⭐⭐

    @ozlemcorut konunun ilk iletisini inceleyebilirsiniz.


  • Mrb
    Evlilik yoluyla aldığım 2 yıllık green cardi yenilemek için Ekim ayında basvurdum.10 yıllık green cardım gelmedi ama 2 yıl gecerliligi olan bir mektup geldi.bu durumda bu belgeye turkiyeye gidip gelebilir miyim?
    Yoksa pasaporta stamp mi gerekiyor? 21 mayısta turkiyeye gideceğim.


  • Merhaba, acil bir şekilde Türkiye’ye dönmemiz gerekti ve döndük ancak stamp bastıracak vaktimiz olmadı ve Amerikada’yken 1,5 yıl bekledik ama Green card’ımız hala gelmedi şimdi Türkiye’den I-90 formuna başvurumu yaptım ama biyometrik için çağırıyolarmış bu çok kötü oldu. Direk yeni adrese yollamıyorlar mı? Vizemdeki tarih de dolmuş tekrar ABD’ye giremeyecek miyim? Bütün haklarım yandı mı? Çünkü stampım da yok bir çıkış yolu var mıdır lütfen yardımcı olun teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Esra-Karaca-0 evet var konsolosluga iletişime geçerek border foil alabilirsiniz.


  • @waterman cook teşekkürler peki nasıl başvuracağım başvuru ücreti vs nedir? Reddetme ihtimalleri var mı? Biraz bilgi verirseniz çok mutlu olurum internette arattım pek sonuç alamadım

  • ⭐⭐⭐

    @Esra-Karaca-0, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @waterman cook teşekkürler peki nasıl başvuracağım başvuru ücreti vs nedir? Reddetme ihtimalleri var mı? Biraz bilgi verirseniz çok mutlu olurum internette arattım pek sonuç alamadım

    Su linki inceleyebilirsiniz bildiğim kadarıyla 1.250$ ücreti var. Reddedilme gibi bi durum genelde söz konusu değil.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Arkadaşlar, önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. Bu bilgi, ailece gidecek olup, çocuğu önümüzdeki beş yıl içinde 14 yaşına girecek olanları ilgilendiriyor:

    Greencard'ı 14 yaşından önce alan kişiler, eğer greencard geçerlik süresi 16 yaşına girmeden önce bitmiyorsa, 14 yaşına girdikten sonra bir ay içerisinde USCIS'e I-90 formu ile başvurarak greencard yenileme talebinde bulunmalılar. İlgili formun 2.g.1 maddesi ki form linki aşağıda verilmiştir.

    Ayrıca, greencard yenileme süresi şu anda 20 ay sürdüğü için, bu süre zarfında ABD dışına çıkacaksa kişi, pasaportuna re-entry permit bastırtması önemli. (Bu durum, greencard'ının süresi dolanlar ve kaybedenler içinde geçerli). Bu işlemi kişi ancak ABD'de iken yapabiliyor.

    https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-90instr.pdf&ved=2ahUKEwiyt9Kglb7_AhXcQPEDHa6LC04QFnoECAkQBg&usg=AOvVaw3heOS16dk4k-kJAwM7X4Jo


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 2
  • 1
  • 951
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum