Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çok teşekkürler, hepimiz için hayırlısı olur umarım


  • Herkese Merhaba
    07 Mart 2023 Jakarta mulakatimizi anlatmak istiyorum.
    Mulakatimizdan 10 gun once kadar South Tangerang bolgesinde bulunan Premier Bintario isimli hastanede muayene olmamiz gerekiyordu o nedenle ilk olarak randevuyu alarak hastaneye gittik hastaneye gitmeden once ilginc asya sartlari olarak pcr testi istediler ve mecburen pcr testi yaptirdik muayeneye saat sabah 7.30 da gittik 10:30 gibi ciktik ben ve esim icin toplam 400 dolar gibi bir para odedik.Yaklasik 4 gun sonra sonuclarimizi konsolosluga gonderdiklerine dair hastaneden mesaj aldik.
    7 Martta saat 09:30 mulakatimiz icin Jakarta'da konsolosluga 08:30 da gittik 30 dk bekledikten sonra bizi konsoloslugun icine aldilar telefonumuz anahtarimiz vs guvenlikte kaldi ikimize yaka karti verdiler.O sekilde ana binaya gittik orada ilk olarak evrak verme sirasina giriliyor evraklarimizi gorevliye teslim ettik.Diploma,evlilik cuzdani,sabika kayitlari,askerlik yapip yapmadigima dair belge,ds forumlarini ayrica dogum belgelerini sundum.Ayrica cok dilli olan formul a belgesini vermeme ragmen cok dilli evragi kabul etmedi ve ceviri gerekli diye diretince yanimda bulunan cevirisi olan nufus kaydini verdim o sekilde kabul etti.Evraklarmizi alan gorevli odemem gereken para miktarini gosteren kagit vererek vezneye gitmemi soyledi orada yanimda nakit olarak 660 dolar hazirlamis olmama ragmen dolar kabul etmediklerini ya nakit rupiah yada kredi karti ile olabilecegini soyledi mecburen kredi kartiyla odedim. Tam odemeyi yaptim makbuzu alirken bingo birden 10 metre oteden biri bizi cagiriyor hemen apar topar oraya gittik ne goreyim mulakat yapilacak bankonun onundeyiz karsimda camin arkasinda biri genc biri orta yasi iki Amerikali bey var.Hemen 1 metre yanimizdada yaklasik 50 kisi turistik vize sirasinda bize bakiyorlar 😁
    O anda asiri gerildim beklemedigim anda kendimi mulakatin orasinda bulunca ufak capli sok gecirsekte basladik mulakata:

    Gorevlinin sordugu sorular
    Amerikada ne is yapmak istiyorsunuz?
    Her ikinizde calisacakmisiniz?
    Birbirinizle nasil tanistiniz?
    Ogrenim durumunuz?
    Hangi eyalet ve hangi sehire gitmek istiyorsunuz?
    Sorulari cevapladiktan tamam dedi ve elime kagit verdi kagidi o heyecanli okuyamadim megersem kagidin en ustunde congratulations yaziyormus.Mulakati yapan gorevliye simdi vizeniz onaylandi mi diye sorunca yes cevabini alinca suratimda gulumseme ve inanilmaz sevincle ayrildik😁
    Vizelerimiz ayni gun issued oldu ve 3 gun sonrada pasaportlarimizi ve zarflarimizi teslik aldik.
    Her hangi bir maddi kaynak mulakatta sorulmadi.
    Umarim verdigim bilgiler Jakarta'da mulakata girecek olan olursa yarari olur.Herkese bol sans diliyorum.


  • @cemalerhan Öncelikle çok üzüldüm sizin adınıza, buraya kadar gelip böyle sonlanması çok üzücü olmuş, ama bunda da vardır bir hayır diyorum kaderci biri olarak. Benim size sormak istediğim şey, çocuğunuzu forma eklemediğinizi yazmışsınız. Benim oğlum da 21 yaşından büyük olduğu için greencard çekiliş formuna biz de eklemedik, eklemeye çalıştık ama sistem kabul etmedi. O kendi adına ayreten başvuru yaptı. Hani olaki çıkarsa bir ihtimal, aynı hatayı biz de yapmayalım diye sormak istedim size ve bu konuda bilgisi olanlara. 21 yaşından büyük çocuğumuzu nasıl forma ekliyoruz? Bilgisi olan ve cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum


  • @cemalerhan İçimiz sızladı Direkten dönmüşsüzün Sizin kadar üzüldük Cemal bey, Size yaşamınızda başarılar diliyorum
    Bizler de son ana kadar dikkatle işi takip etmeliyiz Anladığım

  • ⭐⭐⭐

    @Aleister vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şanslar


  • @Aleister tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @Aleister Vizeniz hayırlı olsun , tebrikler. Yeni hayatınızda başarı , huzur ve şans diliyorum.


  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Size mülakat ve sağlık muayenemizden bahsetmek istiyorum. 1 mart pazartesi sabah 9:00’da Unganlarda saglik kontrolumuz vardi. Türk 2-3 kisi disinda genel olarak yabanci vatandaslar vardı. Once belgelerinizin girisi yapildiktan sonra webcamle fotografiniz cekiliyor. Ve ust kata kan alimi icin gonderiliyorsunuz. Bulasici hastaliklara bakiliyormus burada. Daha sonra sizi akciger rontgeni cektirmeye gonderiyorlar ve doktor muayenesi icin belirli bir saat veriyorlar . Biz de bu surede kahvalti yaptik. O gun sadece bir doktor oldugu icin biraz sureler uzadi ve 14:00 gibi isimiz bitti. Doktor rutin sorular soruyor ve isiniz bitiyor. Ertesi gun 15:00 ile 17:00 arasinda raporumuzu alabilecegimizi soylediler deikleei saatte gittik ve aldik.

    Konsolosluk randevumuz 09:45ti. Baya kalabalikti ama sira hizli geliyor. Giriste pasaportlarinizi kontrol ediyorlar sonrasinda guvenlikten gecip iceri giriyorsunuz. İceri girdiginizde once odemeyi gerceklestiriyorsunuz daha sonra ise sira numaraniz tekrar yaniyor ve bu sefer evraklarinizi teslim ediyorsunuz. Askerlik durum belgemin çiktisini almama ragmen dosyama koymayi unutmusum. Gorevli daha sonra verirsiniz onemli degil demesine ragmen AP ye kalmak istemiyordum. Mobil olarak calisan bir gorevliden disari cikip askerlik durum belgemi evrakimi alip 10-15 dk icerisinde getirebilecegimi soyledim. Gorevli arkadas beklememi soyledi banko arkasinda ki gorevli ile goruserek sonrasinda bana bilgisayar ve yazici olan bir masaya goturdu. Sadece edevletime girebilecegimi ve cikti alabilecegimi soyledi. Haliyle cok sevindim. askerlik durum
    Belgesini alip evrak teslim ettigimiz gorevliye verdim.Daha sonra mulakat icin sira numaramiz yandi. Ben turkce konusmak istedigimi belirtttigim icin tercuman cagirdilar. Once sag elimizi kaldirip yemin etmemizi istedi esimle. Yemin ettikten sonra meslegimi, amerikada ne is yapmak istedigimi sordu. Nereye gidecegimizi sordu. Orada bir yakinimizin olup olmadigini sordu. Bu arada soru sorarken tek tek evraklarimizi kontrol edip tik atti . Daha sonra benden pasaportumu aldi ve 2 sene daha suresi olan amerika vizemi iptal etti. Vizenizi onayliyorum dedi. Surec icerisinde yardimci olan herkese tesekkur ederim. Bir tesekkur de konsolosluk calisanlarina nezaket ve yardimseverlikleri icin..

  • ⭐⭐

    @apoxtrof vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans 🙂


  • @apoxtrof Vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim.
    Darısı hepimize inşallah


  • @apoxtrof vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    Bişey sorucam. Eski Vizenizi iptal ederken damgamı bastı?


  • @cemalerhan çok üzüldüm dosya numaranızda oldukça iyimiş. Çok çok geçmiş olsun. Valla ne diyeceğimi bilemedim.


  • @kugutex evet. Pasaportta vizenin oldugu sayfanin ortasina buyukce bir iptal damgasi vuruyorlar.


  • @apoxtrof haydi hayırlısı darısı tüm bekyeyenlerin başına.


  • 5 Ekim 2022 - Saat 9'da girdiğim mülakatım olumlu sonuçlandı. Forumda başta @gucarslan olmak üzere bana yardımcı olan bütün yetkililere çok teşekkürlerimi sunuyorum. 14.03.2023 Tarihi itibariyle amerikadayım ve mülakat deneyimimi yazmayı unuttuğumu farkettim ve bu hatamı şu anda düzeltiyorum.

    Unganlardaki randevumda oldukça gerildim. Mülakattan 2 hafta önce Unganlara gittim. Biraz erken gitmiş olabilirim ki zaten doktor da aynı şekilde normalden biraz daha erken geldiğimi söyledi, normalde seçilenler 3-4 gün kala ziyaret etmeyi tercih ediyomuş. Ben biraz aceleci davrandım sanırım. Unganlara gittiğimde yetkili kişiler hazırlamış olduğum evrakları benden aldı. Muayne için bekledim ve ardından muayneye girdim. Girdiğimde doktor hızlıca klasik soruları sormaya başladı, İntihar düşündün mü uyuşturucu kullandın mı vs vs. Bu sırada gerildim çünkü amerikaya yakın bir zamanda work and travel için gittiğimden dolayı çok fazla marijuana soludum ve bunun kanımda çıkabiliceğini düşündüm. Bu düşüncemi doktora söyledim ve beni daha da gererek beni ekstra olarak akciğer filmine yönlendirdi ekstra para vermiş oldum. Şu anki rahat kafayla düşündüğümde gerçekten de söylememe gerek yokmuş. Daha sonra testlerimi yaptırdım ve belli bir miktarda para ödedim ama pek hatırlayamıyorum. Daha sonra sonuçlarımın yarın çıkacağını söylediler. Benim de testlerimi yapıp istanbula dönmem gerektiğinden dolayı yetkililere herhangi bir yakınımın test sonuçlarını gelip almasında bir sakıncı olup olmadığını sordum, yetkililer herhangi bir sakıncanın olmadığını söylediler ve dayım ertesi gün sonuçlarımı unganlardan aldı. Ardından mülakat günümü beklemeye başladım.

    5 Ekim 2022 Mülakat günü saat 9

    Mülakattan yaklaşık 45 dakika önce konsolosluğun binasının yakınında beklemeye başladım. Daha sonra sıra bana gelince veznedeki yetkili benden pasaportumu istedi çekmeceli bir kutuya koydum. İsim ve soyismi kontrol ettikten sonra bir sıraya yönlendirdiler. 2. güvenlik yerinde X-rayden geçmeniz isteniyor ve üstünüzdeki her şeyi kutulara koyup x-rayden geçtim. Güvenlikten geçtikten sonra bahçe boyunca yürüdüm ve asıl konsolosluğun içine girdim. Girdikten sonra yetkili kişi yine pasaportumu istedi ve arkasına bir şey yapıştırdıktan sonra beni 18 nolu gişeye ödeme yapmam için yönlendirdi, vezneye gittikten sonra pasaportumu aldılar ardından ödemeyi yaptıktan sonra pasaportumun arasına sıra numarası ve ödeme fişlerini koyup bana pasaportumu geri verdiler. Sıra numaramı bekledim ve sıra numaram geldiğinde benden gerekli evrakları istediler.
    Götürdüğüm evraklar;
    Pasaport, 2 adet fotoğraf, Vukuatlı Nufus kayıt örneği, Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, Diploma, Mali belgeler, Sağlık raporu, Askerlik belgesi. Evrekları veznedeki memura verdikten sonra tekrar beklememi istedi, oturdum ve beklemeye başladım. Ardından tekrar numaram yandığında vezneye gittim.

    Çok kısa bir mülakat geçirdim, konuşma şu keilde geçti
    M:Merhaba hoşgeldin ingilizce biliyor musun
    B: Evet
    M: Harika amerikada nerede yaşamayı düşünüyorsun ve amerikada yakının var mı? ( Bu arada memur amerikalı ama güzel türkçe konuşan birisiydi )
    B: Chicagoda yaşamayı düşünüyorum çünkü ablam orda yaşıyor.
    M: Çok iyi ablan orda ne iş yapıyor
    B: Yazılım mühendisi
    M: Gittiğinde okumaya devam mı edeceksin yoksa işte çalışmayı mı düşünüyorsun?
    B: Okuluma online olarak devam edip orda bitirmeyi ardından ben de ablamın izinden gidip yazılımcı olmak istiyorum
    M: Ne okuyorsun?
    B: İşletme
    M: İngilizce konuşabildiğini söyledin bundan sonra mülakata ingilizce devam edelim, amerikada daha önce bulundun mu
    B: Evet daha önce 2 defa geldim. 2017de ablamı ziyaret etmek için gelmiştim ve 2. side yakın bir zamanda Work and travel için Ohioda bulundum.
    M: Evet çok fazla öğrenci work and travel yapıyor özellikle cedar pointe giden çok türk olduğunu biliyorum sen de mi oraya gittin
    B: Evet ordaydım
    M: Bu arada ingilizcen benim türkçemden daha iyi bunu neden daha önce söylemedin diyip güldü. Ardından bende güldüm.
    M: Her şey harika, vizen onaylandı yeni hayatında başarılar diliyorum. Güzel bir yaşamın olsun. Haftaya ptt ile alacaksınız pasaportlarınızı. dedi ve güldü.
    Büyük bir sevinç ile beraber teşekkür ettim ve ordan ayrıldım. Umarım burdaki bütün arkadaşlar sorunsuz bir şekilde vizelerini alırlar. Şimdi sıra amerikada hayatımı planlamakta. Herkese teşekkür ediyorum. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ahmetcan-0 tebrikler, abd'deki hayatında bol şans diliyorum.
    yolun da bahtın da açık olsun..


  • @Ahmetcan-0 nasıl oluyorda 14 binlerde olan numara daha ilk aydan vize alabiliyor anlamadım. Birde mülakat 5 ekimde ama pasaport teslimi 20 kasımda. Normalde 1 hafta sonra geliyor diye okuyorum buradan. Ben anlamadım. Biri anlatabilir mi bana.


  • @Ozan-D 1400 dür o


  • @baran-bozdogan ekim ayı mülakat yapılan ilk aydır. Bu sürecin ilk 5. Gününde 1400 e sıra nasıl gelebilir. Belki 140 dır:)


  • @Ozan-D Hayır o zamanlar ds-260 ı 16 mayısdan önce gönderenlere göre ilerliyordu o yüzden 1400 ken almıştır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum