(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Metto-0 schengen için facebookda re-vize ve ucuzaucak gruplarını takip edebilirsiniz, şu anda İtalyanın biraz daha fazla olumlu sonuç verdiği söyleniyor
-
@Rüştü-Gürbüz Balkanların zaten Abd için bir faydası yok
Schengen, İngiltere, Kanada.. Olursa bunları cebinize koyun
-
@Ping-PONG Yorumunuza kesinlikle katiliyorum. Amacım reklam yapmak degil. Mülakatıma 1 hafta kala kafamda soru işaretleri ve şüphe oluştu ikilemde kaldigim konu vardi. Ve gerçektende hatalı davranmışım. @denizci10 sayesinde 1 hafta kala yeni form doldurup, yeni bilgilerimle mülakati yapıp onay aldım. Bu vize hataya yer vermiyor arkadaşlar soru işaretiniz oluşursa bilgili insanlarla çalışın lütfen. Şimdi 24 ay krizide geldi dahada zor duruma sokarsınız kendinizi..
-
merhaba , abd' de iş gezisi kapsamında masraflarım karşılanarak(sponsorlu) davetli olarak gideceğim. ds160 formunda vize türünü b1/b2 olarak seçtim. bunu b1 olarak değiştirmeme gerek var mı? bir sorun yaratır mı ?
-
@sensei her hangi bir sorun olmaz aynı şey aslında
-
@tolgasatir bende öyle düşündüm aslında ama olarak b1 ve b2 olarak iki ayrı seçenek olduğu için teyit etmek istedim. teşekkür ederim
-
@charon Kesinlikle katılıyorum..
-
@Muhtaradana Tavsiyenize uyacağım, eyvallah.
-
@Muhtaradana Çalıştığım şirkette bugün bir arkadaşım vize onayı aldı , bu konudan haberi vardı , ve oradaki türk bir memura durumu sormuş red alırsam 24 ay bekleyecekmiyim diye memur aynen bu cümleyi kurmuş " 24 ay kuralı birden fazla başvuru yapanlar için getirilmiş bir sistem ve bu şekilde vize slotlarını ilk kez vize alabilecekler daha çok kullanabilecek , yığılma azaldığın da emin olmamakla birlikte 24 ay kuralının esnetilecek diye belirtmiş"
Uzun lafı kısası üstü kapalı bir sizi istemiyoruz ama komple de sistemi kapatamıyoruz böyle bir çözüm bulduk demek gibi bişey. Bu benim şahsi görüşüm tabi ki.
-
@ob16222 şimdi aslında bir nokta da haklı olabilirler red alıp daha konsolosluk kapısınadn çıkıp eline telefon pc alıp tekrardan başvuranlar var açıkçası , hiç bir değişiklik göstermeden hiç bir geliştirme yapmadan tekrar başvurmak ne bileyim bana mantıklı gelmiyor, benim de görüşmem var, red yer isem gelirimi düzeltirim bir kaç ülke ziyareti daha eklerim bir şekilde gelişim sağladıktan sonra başvururum. Ben tekrar başvurudan ziyade yeni insanalrın başvurularına böyle yaklaşmalarını çok mantıksız bulmuyorum ama süreç biraz fazla 1 yıl yada 6 ay falan daha mantıklı olurmuş 2 yıl gerçekten fazla.
-
@Muhtaradana Merhabalar, eşim ile birlikte İtalya gezimiz olmuştu, tabi shengen vize süremizde doldu. Balkanlar’ı istiyoruz, hatta uygun uçak bileti ve kiralık araç bularak tirandan seyahate başlayacaktık. Kotor ve Budva yı gezmeyi/ziyaret etmeyi çok istiyorum. Sadece Amerika vizesi için düşünmedim @historian

Mart ve Nisan ayında farklı tarihler de ayrı ayrı gidiş-dönüş Düsseldorf- Cenevre-Brüksel biletlerimiz vardı. Eşim ile yönü Amerika’ya çevirince iptal ettik 🫠
Şu an DS160 da Miami üzerinden giriş yapıp tatil yapacağız. Bir de fuar var işim ile alakalı ona da katılmak istiyorum konsolosluğa sunmalı mıyım emin değilim
-
@Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum
-
@waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Rüştü-Gürbüz ortalama Balkanlar turunun fiyatı nasıl oluyor? Annemin sırp pasaportu var hiç yurtdışına çıkmadı balkanları görmeyi çok istiyor bu yaz kısmet olursa götürmeyi düşünüyorum. İnternette gördügümüz fiyatlar sürekli degisken genel bi fikir edinmek istiyorum
Selamlar, turun içeriğine göre fiyatlar değişkenlik göstermekte (Kaç gün-Konaklama-Ekstra Turlar)
Fikir olması açısından Tur firmalarının Balkanlar tur program içeriklerini incelemeni tavsiye ederim. Kendim rota oluşturarak yaparsam geziyi yarı fiyatına halledebiliyordum tabi bu gidiş zamanınıza da bağlı. Tur firmaları ile görüşerek detaylı bilgi alarak başlayabilirsin, oradan alacağın bilgi ile aklına farklı bir fikir getirebilir bende öyle olmuştu
-
2022 yılında J1 vizesi ile ABD'ye gidip zamanında geri döndüm şimdi ise turist vizesine başvurmayı düşünüyorum pasaportumda amerikan vizesi dışında başka vize yok sizce onay alma durumum nedir? daha önce giriş çıkış yapıp tekrar başvuru yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
-
@Rüştü-Gürbüz kaç ülke gezeceksiniz bilmiyorum ama 2-3 ülke gezeceksiniz en azından 6-7 gün ayırmanızı tavsiye ederim. Seyahat planı oluştururken ucuzaucak Facebook grubundaki eski soru ve yorumlara bakabilir ya da siz grupta bir soru sorabilirsiniz. Balkanlar konusunda inanılmaz bir bilgi birikimi var. Sırbistan dahil hiç bir ülkede ırkçılıkda karşılaşmanız çok zor ben hiç karşılaşmadım.
-
balkan gezisinin abdye bir yararı olacağını zannetmem. Karadağdaki abd elçiliği görevlisi almanyaya neden gittin, ingilterede işin neydi vs. soruları soruyordu karadağ pasaportu sahiplerine. Adamlara schengen ülkeleri vizesiz mesela, ona rağmen çogunluk vize alamadı.
vizeli ülkelerin değerli olma sebebi; schengen belli belgeleri istiyor, ülkesine de geri dönmüş, abdden dönme ihtimali daha fazladır diye düşünülmesi.- dünya ülkesi vatandaşlarının 1.dünya ülkelerine gidip geri döndüklerinde diğer 1.dünya ülkelerine daha kolay vize almalarının sebebi budur.
-
@waterman kampanya olduğu zaman 350-400 € bandında görmüştüm. Turlar daha organize ve hızlı hareket ediyor ama şuna dikkat edin 5 günde 4 ülke filan gezmesin. Aradaki kara yolu mesafeleri çok uzun bu kadar sıkışıklığa gerek yok. 7 güne 2-3 ülke ve o ülkelerin içindeki farklı şehirler olduğu bir tur harika olurdu. Sırbistan başlangıçlı Üsküp bitişli olabilir güzel olur. Birde kendi seyahat planı yapanlar varış ve kalkış ülkesi aynı olmasın. Üsküp gidiş dönüş almış sonra dönüşü Bosna-Hersek olarak değiştirmiştim.Balkanlarda otobüs sistemi biraz sıkıntı olabiliyor. Flixbus avrupdaki gibi çalışmıyor en iyi site https://busticket4.me/En ama ben hep otogardan aldım biletleri.
-
@Rüştü-Gürbüz şu anda 1639 tl ye Mart-Nisan gidiş-dönüş Sarajevo biletleri var, bu biletler efsane fiyat

Biletler için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz
️https://bilet.ucuzaucak.net/f/istanbul-saraybosna-ucak-bileti--15fu0o
-
@ob16222 arkadaşınızı tebrik ederim,B1-B2 mülakat deneyimlerinde görüşme detaylarını yazarsa çok seviniriz
Ayrıca bende @tolgasatir beye katılıyorum, tamam iyi niyetli bir düzenleme olabilir ama süre çok fazla 6 ay olur 12 ay olur ama 24 ay insanların seyahat etme özgürlüğünü elinden almamalısınız değerlendirmeye bile almak istemiyorsunuz bu acımasızca -
ds160 formunda son 5 yılda ziyaret edilen ülkeler soruluyor ya , oraya 5 yılı hafiften geçen ülkeleri de yazabilir miyiz
2018'de almanyaya gittik bunu yazdık forma. 2017 bahar ve yaz aylarında italya ve ispanyaya gittik. Onları ds160 formunda gösteremiyor olmak kötü. İşin aksi pasaportlarımız da yenilendi süresi dolduğu için, tertemiz yeni pasaportlarla gideceğiz. Eski pasaportları yanımızda götüreceğiz ama umarım gösterme şansımız olur bize sorulursa. eski pasaportlarımız dolu, en az 6-7 giriş çıkış var ama bunlar 2012 ile 2017 arası.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.