(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@salih2825 merhaba , iyi forumlar salih bey. ben başvurumu 4 gün önce yaptım önce 10 ekim'e alabildim daha sonra 19 ağustos en son ise 3 mart tarihine çekmeyi başardım. aldığım andan itibaren telefonumun tarayıcısında bir sekmeye ais randevu sitesini sabitledim ve günde 20 25 defa belli aralıklarla girip şansımı denedim. ardından mülakat tarihini bir hafta sonrasına alma şansını yakaladım ve hemen aldım. umudunuzu hiç kaybetmeyin sürekli yakın tarihler boşalıyor ben canım sıkıldığında ara ara bakıyorum bugün 30 mart'a randevu açtılar mesela. dediğimi uygulayabilirseniz yakın tarihe randevu alma şansınız çok yüksek, bol şans :)
-
Arkadaşlar merhaba. Daha önce bu başlık altında konuşulmuş olsa da güncel görüşlerinizi almak için yazma ihtiyacı duyduk. Biz de eşimle birlikte yaklaşık 10 yıldır devlette öğretmeniz. Evimiz, arabamız ve bankada birikmiş paramız mevcut. Önümüzdeki yaz ABD'ye gitmek istiyoruz. Daha önce Birleşik Krallık dahil 15 ülke gezdik. Benim pasaportumda Yunanistan ve Danimarka vizeleri de mevcut. Eşimin pasaportunda da 2 Schengen 1 Birleşik Krallık vizesi mevcut. Kardeşim 2 aydır ABD'de J1 staj öğrencisi. Ağustos gibi onun yanına gideceğiz. Amacımız tamamen turistik olsa da vize türü olarak B1/B2 seçtik. Bu tamamen o anki dikkatsizliğimizden kaynaklandı. Sizce bu durum bir problem doğurur mu? Formu tekrar doldurmalı mıyız? Yoksa bu daha da şüphe çeken bir hareket mi olur? Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz, iyi forumlar..
-
@waterman hahahaaa aramıza hoş geldin. Maalesef beni öven veya benimle konuşan herkes nasibini alıyor😂😂
-
@avuz1313 hayır sadece zaman aşımına uğramışsınız. Ben günde 15 kez falan yaşıyorum bu sorunu merak etmeyin size özel değil.
-
@ozanpala hayır bir sorun olmaz. Hatta daha iyi olur sizin için çünkü randevuları buna göre alıyorsunuz seçeneğiniz artar
-
@khan hocam bakmiyorlar cok spesifik birsey olmadikca.
Isinize gore zaten asagi yukari cakiyorlar maddi durumunuzu. -
@ayvalik10 tesekkurler
-
arkadaşlar merhabalar, vize randevumuzu ben, eşim ve 7 yaşındaki kızım için aldık. Bazı video'larda çocukları görüşmeye yani içeriye almıyorlar gibi şeyler duydum, bu doğru mu? Yani o an bırakabileceğimiz yer yok ve zaten başvuruya ve randevuya çocuğumuz da ekli. Vize görüşmesine çocuğumuzu getirmemiz için bir engel yok değil mi? ( önce kendi vizemizi alıp posta yoluyla çocuğumuza almak daha kolay olabiliyormuş sanırım ama biz artık ailece randevu almış olduk )
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
arkadaşlar merhabalar, vize randevumuzu ben, eşim ve 7 yaşındaki kızım için aldık. Bazı video'larda çocukları görüşmeye yani içeriye almıyorlar gibi şeyler duydum, bu doğru mu? Yani o an bırakabileceğimiz yer yok ve zaten başvuruya ve randevuya çocuğumuz da ekli. Vize görüşmesine çocuğumuzu getirmemiz için bir engel yok değil mi? ( önce kendi vizemizi alıp posta yoluyla çocuğumuza almak daha kolay olabiliyormuş sanırım ama biz artık ailece randevu almış olduk )
Hayır kesinlikle öyle birşey yok. Çocuğunuzla birlikte gider, çocuğunuzla birlikte de konsolosluğa girer işleminizi yaptırırsınız. Bazı videolarda açıkçası saçmalayabiliyorlar, ciddiye almayın.
-
@daydreamer çok teşekkürler bilgilendirme için. Çok haklısınız, alakasız video'lar, bir sürü bilgi kirliliği var.
-
@denizci10
Soyisim ve pasaport değişti ise yine bu kural geçerli mi? -
@ICu yani oradaki soruya hayır deyip de geçebilirsiniz ama sonrasında ne olur bilemem tabii. soru çok açık aynı vize türünden son 24 ayda ret aldınız mı diyor.
-
@ahmetalimatur Teşekkür ediyorum. Buna benzer bir süreci bende yaşamıştım ve randevumu öne almıştım. Benim asıl sormak istediğim son 24 ay içindeki ret konusunu nasıl çözdüğünüzde açıkçası. Ben son 24 ay içinde ret aldım mesela. Başvuru yapabiliyor muyum yoksa vermem gereken bir cevap mı var formu doldururken.
-
Herkese merhaba, annemin vize randevusu için tamamen açıklık getirmek istediğim bi kaç sorum var.
- Ds160 formunu güncelleme işlemini nerden yapmam gerekiyor ve yaptığımda yeniden mi randevu oluşturmam gerek? (5 nisanda görüşme, o gün randevu saatine yine de gidebiliyor mu güncelleme yapsak dahi, çünkü ds160 numarası farklı olacak sanırım ) Bi kaç kişiden yeni numarayı sisteme işletemediklerini duymuştum.
- Güncelleme yaptıktan sonra yeni confirmation sayfasını mı götürmeliyiz sadece mülakata yoksa eskisini de mi ? Ve oraya girildiğinde ne diyeceğiz güncel form ile ilgili?
- Vize görüşmesine giderken onay ve talimatlar sayfasını çıktı alıp gidin diyor sitede, onu direkt o websitesinden çıkarıp yanımızda mı bulundurmalıyız?
Şimdiden çok teşekkür ederim, annem biraz stresli herşeyden emin olmak istiyorum görüşmesine giderken. 🙏🏼
-
Arkadaşlar merhaba;
Gaziantep bölgesinde depremden dolayı eşimi ve çocuklarımı kendi ülkesine Azerbaycan'a bıraktım. 2 çocuğumuz var yaşlar 2 ve 3 annesi çocuklar adına vize başvurusu yapabilir mi? eşim azerbaycan vatandaşı. çocuklar türk vatandaşı. -
@merlin2020 merhaba,
1- DS160 formu imzalandıktan sonra güncellenemiyor. Eski formunuzdaki bilgileri "retrieve application" diyerek yeni bir form oluşturmada kullanabilirsiniz. Ya da sıfırdan bir form doldurabilirsiniz. Yeniden randevu oluşturmanıza gerek yok. Randevuda yer alan ds160 numarası farklı olması sorun değil. Randevu gününden 3 gün önceye kadar yapmanız sorun yaratmayacaktır. şu başlığa bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/204
2- Yeni forma ait confirmation sayfasını götürmeniz yeterli. Güncel ve sizin onlara vereceğiniz ds160 formunu dikkate alacaklar.
3- AIS Onay ve talimatlar + ds160 confirmation sayfasını götürmelisiniz.
-
Merhabalar, konsolosluk Ocak ayı verilerini paylaşmış.

-
@Rüştü-Gürbüz rakamları ve başlığı silsen sürücü kursuna gidenlere göstersen ehliyet sınıflandırması diye cevap verirler.
-
@ayvalik10 Silersen direk öyle zaten :) Yalnız mülakat onay oranları az mı normal mi bilgili kişilerin yorumlarını dinlemek isterim.
-
@Rüştü-Gürbüz hangi siteden paylaşımı aldıysan orada muhakkak geçmiş dönemin de vardır. Onları yan yana koyarak kıyaslama yapabiliriz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum