Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @charon dün akşam saatlerinde ekim ayındaki randevumu 3 marta aldım, ara ara kontrol etmenizde fayda var umarım erkene çekebilirsiniz :)

  • ⭐⭐

    @khan abd banka hesabina bakmaz


  • @charon orada gezecek param olup olmadığını bilmek istemezler mi? Gerçekçi bir planım var mı yok mu? Çok net cevap verdiniz şaşırdım


  • 13 martta randevum var nasip olursa gideceğim. Ama nufus kayıt örnekleri ve ikametgah belgelerinin translate edilmesi gerekiyormu. Birde bankada ne kadar bir miktar para bulunmasi gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


  • geçen yıl ds formu doldurdum, oraya gidilecek tarihleri yazdım, vize görüşmesini erteledim. şimdi görişmeye gideceğim ama tarihler geride kaldı. tekrar ds formu doldurmam gerekli mi


  • @ahmetalimatur Merhaba. Randevu alabilmişsiniz. Sizinle benzer durumdayım. Acaba nasıl hallettiniz. Teşekkürler.


  • İyi akşamlar herkese @denizci10 abi bu konsolosluk yeni bir uygulama mı çıkartmış 24 ay içinde vize reddi aldınız mı gibisinden bir bilginiz var mı acaba?


  • @yenihayaletadam geçen gün yazmıştım ama bazı arkadaşlar inanmamıştı. Aynı vize türünden 24 ay başvuru yapılamıyor maalesef. Aslında yapılıyor ama randevu alınamıyor şu an


  • @denizci10 sanırım yoğunlıktan dolayı herhalde (bir tane yakın arkadaşım bir ay içinde 3 kere red yemişti bundan yola çıkarak yoğunluktan dedim) ya ama 24 ay da çok uzun değil mi ya


  • @yenihayaletadam sırf bu durum bile 65 gün önceye çektirmiş randevuları. 365 olan bekleme günü 300 güne düşmüş. 2 yıl evet abartı en azından 6-7 ay sonrasına randevuya izin verse iyi olabilirdi


  • @waterman doğrudur çok ciddi başvuru yapan arkadaşım vardı ilk reddi alıpta ikinci, üçüncü başvuru yapanlar o süre daha da kısalacaktır bence


  • @yenihayaletadam bir zahmet kisalsin,iki sene nedir ? Çok uzun değil mi ya


  • @khan bence de çok uzun inşallah bir düzeltme yaparlar. Aşağıda ki yazıda Amerika uzmanı (Gökçe) postta detayları yazmış okumak isteyen bakabilir.

    https://www.instagram.com/p/CpIIF6cur3A/?igshid=YmMyMTA2M2Y=


  • @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @khan bence de çok uzun inşallah bir düzeltme yaparlar. Aşağıda ki yazıda Amerika uzmanı (Gökçe) postta detayları yazmış okumak isteyen bakabilir.

    https://www.instagram.com/p/CpIIF6cur3A/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    Gökçe hanım instagramdan beni engellemiş sanırım hesabına kendi hesabımdan erişemiyorum ne alaka hiç anlamadım 😒


  • Merhaba, Portland-istanbul ucusum var, tabi buradan direkt olmadigi icin Chicago aktarmali. Portland-Chicago arasi Alaska airlines Chicago-Istanbul da THY. Chicago da indigim zaman bagajimi almam gerekiyor mu? Yoksa Istanbul ucagima direkt olarak yuklenecek mi ? Daha once ayni deneyimi olan varsa yardimci olursa sevinirim.


  • İyi akşamlar, merhabalar. B2 vizesi için başvuru başlattım ve yarıda bıraktım. Annem üzerinden başlattım ve tamamladım. Diğer aile üyelerini eklemek için print aplication'a bastım. Kendimi eklemek için ilk sayfayı doldururken beni anasayfaya attı. Tekrar aynı yere gelip aile üyesi eklemeye çalıştığımda butonun soluklaştığını gördüm. SSS'ye baktığımda email confirmation'a tıklanıp oradan aile üyelerinin eklenebileceği yazıyor. Dediği gibi yaptım ama öyle bir seçenek çıkmadı. Aşağıya bu sss'yi ekliyorum.

    "I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
    Yes. When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group."

    Burada kafama takılan benim bu formu doldurmadan 1 gün önce kendi adıma başvuru başlatmam ve yarıda bırakmam oldu. Acaba ilk sayfada ismimi girdikten sonra sistem ismimi tanıyıp beni sayfadan atmış olabilir mi? Yani bir anlamda mimlenmiş olmak gibi?

    Konuda bilgisi olanların yardımını rica ederim.


  • Aralık ayında DS160 doldurduk, randevuyu önce ekim ayında vermişti, sonrasında haziran ve en son mart ayına çekebildik.

    Benim sorum;
    Aralık ayında doldurduğumuz bilgiler güncel, bu ds160 formu için en son şu kadar süre kala mutlaka güncellemelisiniz gibi bir şart yok değil mi ?

    1. olarak ds160 formunda tatil planı kısmına sadece otel bilgisi yazdık, bunu detaylandırmadık, bize bir sorun yaratır mı ?

    Son olarak tek hesap üzerinden grup olarak ödemeyi yaptık ve randevuyu aldık. Görüşmeler aile-aile ayrıca mı yapılıyor ? Yoksa randevuda bulunanların hepsi aynı anda mı yapılıyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tuncayarat THY luftansa british airways gibi şirketler ortak olduğu için almazsın sen bağlantısız 2 farklı uçuş aldıysan valizi alman gerekiyor. Bir örnek veriyim gördüğün gibi united Chicago diyorsun sonra THY gitsen de valiz otomatik geçecek

    Screenshot_20230227-001029_Brave.jpg


  • @salih2825 merhaba , iyi forumlar salih bey. ben başvurumu 4 gün önce yaptım önce 10 ekim'e alabildim daha sonra 19 ağustos en son ise 3 mart tarihine çekmeyi başardım. aldığım andan itibaren telefonumun tarayıcısında bir sekmeye ais randevu sitesini sabitledim ve günde 20 25 defa belli aralıklarla girip şansımı denedim. ardından mülakat tarihini bir hafta sonrasına alma şansını yakaladım ve hemen aldım. umudunuzu hiç kaybetmeyin sürekli yakın tarihler boşalıyor ben canım sıkıldığında ara ara bakıyorum bugün 30 mart'a randevu açtılar mesela. dediğimi uygulayabilirseniz yakın tarihe randevu alma şansınız çok yüksek, bol şans :)


  • Arkadaşlar merhaba. Daha önce bu başlık altında konuşulmuş olsa da güncel görüşlerinizi almak için yazma ihtiyacı duyduk. Biz de eşimle birlikte yaklaşık 10 yıldır devlette öğretmeniz. Evimiz, arabamız ve bankada birikmiş paramız mevcut. Önümüzdeki yaz ABD'ye gitmek istiyoruz. Daha önce Birleşik Krallık dahil 15 ülke gezdik. Benim pasaportumda Yunanistan ve Danimarka vizeleri de mevcut. Eşimin pasaportunda da 2 Schengen 1 Birleşik Krallık vizesi mevcut. Kardeşim 2 aydır ABD'de J1 staj öğrencisi. Ağustos gibi onun yanına gideceğiz. Amacımız tamamen turistik olsa da vize türü olarak B1/B2 seçtik. Bu tamamen o anki dikkatsizliğimizden kaynaklandı. Sizce bu durum bir problem doğurur mu? Formu tekrar doldurmalı mıyız? Yoksa bu daha da şüphe çeken bir hareket mi olur? Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz, iyi forumlar..


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    627 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • 4 Oy
    2k İleti
    217k Bakış
    R
    Herkese merhaba. 2022 yılında buradan edindiğim bilgi ve yardımlar sayesinde kendime ds160 formu doldurup vizemi almıştım. Şubat ayında ablam, eşi ve çocukları için form doldurdum bu sabah Ankarada randevuları vardı onay aldılar. Sabah 08:15 de randevuları vardı. Onlardan önceki tüm cocuklu aile ve gençlere red vermişler. Sıra geldiğinde ablama neden gitmek istiyorsun diye sormuş ablam turistik demiş ( detaylı söylemesini şehir ismi vermesini tembihlemiştim sanırım heyecan yaptı ) ne iş yapıyorsun demiş (ablamın şirketi vardı biz formları doldurduktan sonra şirkete kapanış verdi formda kendi şirketi yazıyordu, eşimle çalışıyorum demiş, eşine ne iş yapıyorsun diye sormuş ve ona ait iş yerlerinin ismini bir kağıda yazıp pasaportları almış vizeniz onaylandı demiş onay kağıdını vermiş. Başka hiçbir soru sormamış ve evrak talep etmemiş.
  • 11 Oy
    200 İleti
    24k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum