Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐⭐⭐

@gokayK eğer yeniden ds160 dolduracaksanız yeni fotoğrafla yapın. İsteseniz yeni confirmation sayfasından yanınızda götürün isterseniz de mail atın konsolosluğa.

• Merhaba tekrardan,10 günlük gezi için banka hesabimda gostermem gereken makul tutar nedir?

• @charon dün akşam saatlerinde ekim ayındaki randevumu 3 marta aldım, ara ara kontrol etmenizde fayda var umarım erkene çekebilirsiniz :)

• ⭐⭐

@khan abd banka hesabina bakmaz

• @charon orada gezecek param olup olmadığını bilmek istemezler mi? Gerçekçi bir planım var mı yok mu? Çok net cevap verdiniz şaşırdım

• 13 martta randevum var nasip olursa gideceğim. Ama nufus kayıt örnekleri ve ikametgah belgelerinin translate edilmesi gerekiyormu. Birde bankada ne kadar bir miktar para bulunmasi gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• geçen yıl ds formu doldurdum, oraya gidilecek tarihleri yazdım, vize görüşmesini erteledim. şimdi görişmeye gideceğim ama tarihler geride kaldı. tekrar ds formu doldurmam gerekli mi

• @ahmetalimatur Merhaba. Randevu alabilmişsiniz. Sizinle benzer durumdayım. Acaba nasıl hallettiniz. Teşekkürler.

• İyi akşamlar herkese @denizci10 abi bu konsolosluk yeni bir uygulama mı çıkartmış 24 ay içinde vize reddi aldınız mı gibisinden bir bilginiz var mı acaba?

• @yenihayaletadam geçen gün yazmıştım ama bazı arkadaşlar inanmamıştı. Aynı vize türünden 24 ay başvuru yapılamıyor maalesef. Aslında yapılıyor ama randevu alınamıyor şu an

• @denizci10 sanırım yoğunlıktan dolayı herhalde (bir tane yakın arkadaşım bir ay içinde 3 kere red yemişti bundan yola çıkarak yoğunluktan dedim) ya ama 24 ay da çok uzun değil mi ya

• @yenihayaletadam sırf bu durum bile 65 gün önceye çektirmiş randevuları. 365 olan bekleme günü 300 güne düşmüş. 2 yıl evet abartı en azından 6-7 ay sonrasına randevuya izin verse iyi olabilirdi

• @waterman doğrudur çok ciddi başvuru yapan arkadaşım vardı ilk reddi alıpta ikinci, üçüncü başvuru yapanlar o süre daha da kısalacaktır bence

• @yenihayaletadam bir zahmet kisalsin,iki sene nedir ? Çok uzun değil mi ya

• @khan bence de çok uzun inşallah bir düzeltme yaparlar. Aşağıda ki yazıda Amerika uzmanı (Gökçe) postta detayları yazmış okumak isteyen bakabilir.

https://www.instagram.com/p/CpIIF6cur3A/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@khan bence de çok uzun inşallah bir düzeltme yaparlar. Aşağıda ki yazıda Amerika uzmanı (Gökçe) postta detayları yazmış okumak isteyen bakabilir.

https://www.instagram.com/p/CpIIF6cur3A/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Gökçe hanım instagramdan beni engellemiş sanırım hesabına kendi hesabımdan erişemiyorum ne alaka hiç anlamadım 😒

• Merhaba, Portland-istanbul ucusum var, tabi buradan direkt olmadigi icin Chicago aktarmali. Portland-Chicago arasi Alaska airlines Chicago-Istanbul da THY. Chicago da indigim zaman bagajimi almam gerekiyor mu? Yoksa Istanbul ucagima direkt olarak yuklenecek mi ? Daha once ayni deneyimi olan varsa yardimci olursa sevinirim.

• İyi akşamlar, merhabalar. B2 vizesi için başvuru başlattım ve yarıda bıraktım. Annem üzerinden başlattım ve tamamladım. Diğer aile üyelerini eklemek için print aplication'a bastım. Kendimi eklemek için ilk sayfayı doldururken beni anasayfaya attı. Tekrar aynı yere gelip aile üyesi eklemeye çalıştığımda butonun soluklaştığını gördüm. SSS'ye baktığımda email confirmation'a tıklanıp oradan aile üyelerinin eklenebileceği yazıyor. Dediği gibi yaptım ama öyle bir seçenek çıkmadı. Aşağıya bu sss'yi ekliyorum.

"I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
    Yes. When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group."

Burada kafama takılan benim bu formu doldurmadan 1 gün önce kendi adıma başvuru başlatmam ve yarıda bırakmam oldu. Acaba ilk sayfada ismimi girdikten sonra sistem ismimi tanıyıp beni sayfadan atmış olabilir mi? Yani bir anlamda mimlenmiş olmak gibi?

Konuda bilgisi olanların yardımını rica ederim.

• Aralık ayında DS160 doldurduk, randevuyu önce ekim ayında vermişti, sonrasında haziran ve en son mart ayına çekebildik.

Benim sorum;
    Aralık ayında doldurduğumuz bilgiler güncel, bu ds160 formu için en son şu kadar süre kala mutlaka güncellemelisiniz gibi bir şart yok değil mi ?

1. olarak ds160 formunda tatil planı kısmına sadece otel bilgisi yazdık, bunu detaylandırmadık, bize bir sorun yaratır mı ?

Son olarak tek hesap üzerinden grup olarak ödemeyi yaptık ve randevuyu aldık. Görüşmeler aile-aile ayrıca mı yapılıyor ? Yoksa randevuda bulunanların hepsi aynı anda mı yapılıyor ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tuncayarat THY luftansa british airways gibi şirketler ortak olduğu için almazsın sen bağlantısız 2 farklı uçuş aldıysan valizi alman gerekiyor. Bir örnek veriyim gördüğün gibi united Chicago diyorsun sonra THY gitsen de valiz otomatik geçecek

Screenshot_20230227-001029_Brave.jpg

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    613 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k