DV2024 Sohbet Odası
-
@ayvalik10 korkuyorlar işte korkudan herşey... herşey için ayrı yetki ve izin almak gerek her seferinde de ulaşamıyorlar tabiki... borsanın açık kalması da bu yüzdenmiş adamlar açıklama yapmışlar gizli tutulan kaynaklardan gelen haberlere göre... ismi verilmiyor kaynakların sağlam olduğu söyleniyor ilk iki gün açık kaldı ya herşey tavan oldu ulaşamamışlar ama sonrasında herşey alt üst olunca hemen kapatmışlar bir de ilk açıklama ekonomiye zarar veririz kapanırsa falan demişler...herşey karma karışık iş bilmez insan sürüsü işte...özetle herşey bir ulaşılamamışlıktan yetki alınamasından kaynaklanıyor... eee şimdi emir büyük yerden diye bir laf var... bir de sonuna eklemek istiyorum.... ülkemizdeki durumu... herkes korkuyor kurumlarda maalesef korkuyor ve işler yürümüyor... '' evet efendim''
'' tamam efendim'' -
@tufank yapay deprem yok değil var ama bunun o olup olmadığı ile ilgili bir şey söylenemez... harrp bir gerçek mesela ama buradaki durum için kimse çıkıp kesin ve net konuşarak bunları söyleyemez... gerçek veriler bulunmalı... gerçek deliller bulunmalı... ama buldozerle yıkılan devlet dairesi gib olmasın hepsinin sonu dosyalar dağılmasın yani ortalığa paramparça...
-
-
@dytmelek Yazdıklarınızı okuyunca yaşamış gibi hissettim. Çok çok geçmiş olsun.
-
@depresif, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Herkese geçmiş olsun öncelikle Daha yeni forma bakma fırsatı buluyorum.Ben İskenderunluyum ama uzun yıllardır Diyarbakırda yaşıyorum.Annem ve babam 5 yıldır Pazarcıkta oturuyorlardı.ev yıkılmış ama Allaha şükür kendilerini dışarı atabilmişler.şimdi bir köye yerleşmişler korkudan ordan çıkmak istemiyorlar.Kızkardeşlerim İskenderundaydılar evler ağır hasarlı olduğu için ve evleri limana yakın olduğu için yangından dolayıda başka illere attılar kendilerini.Yinede şükür ediyosun canlarına bişey olmadığı için.Ama yinede insanın isyan edesi geliyo.bir haftadır nefes almaktan bile suçluluk hisseder oldum.Sağlıkçı olduğum için kimsenin yanınada gidemiyorum.Nasıl geçer bu süreç hiç bilmiyorum.Allah hepimize sabır versin.Bu arada forum yöneticimiz Ali Beyde(ismini yanlış hatırlıyoda olabilirim)Antakyalıydı.Umarım aile üyelerinde bir kayıp yoktur ve diğer arkadaşlarda da
Geçmiş olsun 😔
-
@hadi-BE Sağolun
-
@debbieLA77 yapay depremden kasıt; fayları bir müdahale ile kırmak ise bunun mümkün olmayacağını söylüyorum. Yani belirli bir faya müdahale ile kırabilecek ve bunu planlı bir şekilde istenilen noktaya yapabilecek bir teknoloji yok. Yoksa yapay deprem pek tabi olabilir, bir atom bombası atmak, başka bir şekilde sarsıntı yaratmak bunlar mümkün ve deprem etkisi yaratacaktır. Ana konu burada bu kadar geniş bir alanı etkileyen fay hattını dışarıdan bir müdahale ile nokta atışı bir şekilde kırmak. Bunun mümkün olmayacağını zaten yer bilimciler de çok net bir şekilde söylüyor.
-
@Rüştü-Gürbüz Bilim ile yakından uzaktan ilgisi olmayan, askeri operasyonlar konusundaki tecrübelerinden faydalanılarak üretilen bu komplo teorinlerinin deprem felaketlerini önlemede bize hiç bir faydası yok. Bomboş komple teorileri, bize zaman kaybettiriyor sadece. Bunları izledik duyduk elimize ne geçti? Bizi deprem ile yok etmeye , işgal etmeye çalışanlar varmış.. Devlet ve millet olarak biz öylece saf saf bekliyoruz ve bilim adamlarının da bundan hiç haberi yok öyle mi? Biz artık daha basit şeylere odaklanmalıyız. İnşaat kalitesi, zemin analizleri, depreme uygun şehirler, acil durum planları. Ana konumuz bunlar olmalı bence..
-
@tufank ben bu kadar komple teorilerine katılmıyorum sadece deneyler denemeler vs siyasi oyunlar olabilir mi acaba diyorum sadece çünkü bu denli bişey çokta inandırıcı gelmiyor aklım almıyor gerçekten dediğim gibi HARRP bir tek bu olaya var bir gerçek ama bizimle ne alakası var o kadar detay için kafa yoracak bir moralim yok zaten...
-
@tufank MAALESEF O DEDİĞİN MÜMKÜN... ama burada devreye girip girmediği muamma... sen biraz daha araştır :)
-
@tufank ayrıca çokta nokta atışı olmamış yani... noktadan bahsediyoruz nokta bu biraz virgüller atarak gitmiş gibi sanki di mi ? neyse konu tartışma konusu değil... herkes bir şeyi savunuyor savunada bilir gerçekler ortada... allah bizi korusun... dikkat etmek gerek olaylar büyüyecek gibi inşallah büyümez
-
@tufank neyse konumuz zaten öyleydi böyleydi değil her iki türlüsü de büyük felaket... kendimizi ve gelecek nesilleri bunlardan nasıl kurtarırız onu düşünmek gerek
-
@Chromium deme öyle :( lütfen... belediyeler başlatmış zemin ve bina denetlemeleri yazdırın kendinizi yıkım kararı aldırın gerekirse binaya o zaman sorumlular ve devlet yardım eder inşallah taşınmaya ve yeni bir eve kafamızı sokmaya falan diye umuyorum... acımız büyük uyuyamıyorum yermek yiyemiyorum ama sıra bize de gelmeden bir adım atalım @waterman sende hemen sitelere bak başvurunu yap kolon kestiler falan diyosun bu cinayettir
-
@debbieLA77 kardeşim sence hepsi tesadüf mü? geminin gelmesi, konsoloslukların kapanması , soylunun kısa bir süre önce deprem tatbikatı yapması.
-
@goyro666 gc asıl şimdi anlamlaştı.
-
@Kara-Kartal hakkinizda hayirlisi olsun
-
@Kara-Kartal değil gibi... bir sürü senaryo var... ben bunun çokta doğal bir deprem olduğuna başından beri inanmıyorum zaten... dünyanın hiç bir yerinde bu kadar büyük bir deprem felaketi hemde ard arda olmadı... dünya doğalında olan felaketlere biri parmak atarsa iş kontrolden çıkar ve daha büyük bir şeye dönüşür ya doğalıyla aynı olmaz tabi...cam gibi camın bir yerini isteyerek çatlatamazsın... küçük bir yerini çatlatıcam diye yola çık bakalım bi bak nasıl tııırrrrrttt diye boydan boya yarılıyor ve tuzla buz oluyor elinde o misal işte...mesela çocuğu olmayanların gördüğü tedavilere bak bir çocuk beklerken 5 çocuk oluyoveriyor ikizler üçüzler hep doğal olmayan insanların etkileriyle tedavi yöntemleriyle bu hale geliyor... her şeyin doğal olmayanlarında bir gariplik var istisnalar kaideye bozmaz tabi istisnalarda olabilir ama ve doğal olmayan herşeyin kendini belli ettiğine inanıyorum.... ama kime neyi anlatıcaz nasıl ispatlanacak... nasıl kanıtlanacak eğer öyle bile olsa...
-
@Kara-Kartal ahhh yaaa hemde nasıl...
-
@Kara-Kartal soylu diye soyadını kullanarak hitap etmeyelim bu kişiye sinirim bozuluyor...
-
@goyro666 vericek bizde görücez inşallah :folded_hands:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum