Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenibasladim, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @ekdodo Merhabalar, Aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum, 2020, 2021 yıllarında yurtdışında idi. 2022 Ağustos ayında işe başladı ama yıl sonuna kadar poverty level'i yakalayamayacak. Aktif kazancı poverty level üstünde. Bu bir sorun teşkil eder mi?

    Saygilar.

    hemen ustteki bilgiler sizin icin de gecerli, guncel olan geliri daha yuksekse bu bilgileri gosterip sponsor olabilir. Sanirim siz henuz NOA2'yi almadiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazeno, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhabalar, I 864 formunu doldururken takıldığım bir nokta oldu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle bir ön bilgi vereyim, ben Amerikan vatandaşıyım eşim için I864 formunu dolduruyorum. Eşimle birlikte Türkiye'de yaşıyorum doğumumdan beri Amerika'da bulunmadım, çalışmadım ve vergi ödemedim. Amerika'da yaşayan bir tanıdığımız joint sponsor olacak. Formla ilgili sorum ise şu 1. resimde my current annual income kısmına 0 yazdım hemen aşağısındaki kısma eşimin Türkiye'deki gelirini dolar cinsinden girmem gerekiyor mu? İkinci olarak da eşimin gelirini girmezsem 2. resimdeki total household income kısmı otomatik olarak dolmuyor ve 0 olarak giremiyorum. Ne yapmam gerektiğiyle ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Esiniz ABD'de yasamiyorsa dahi vergi bildirimi yapmasini tavsiye ederim. Sponsor olacak kisinin vergi bildirimi yapmasi onemli, eger vergi odemediyse neden vergi odemedigini gormek isteyeceklerdir.

    IRS dokumlerindeki bilgileri bu forma girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ekdodo, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba,

    I-864 formunu dolduruken ne kadar asset'iniz var sorusuna verilen cevapların kanıtı nasıl sağlanıyor?

    Banka hesabımızdaki parayı nasıl deklare etmem gerekiyor?

    Sadece su bilgileri girmeniz yeterlidir:

    What can be used as assets?

    Financial sponsors can only include assets that are convertible into cash within one year and without considerable hardship or financial loss to the sponsor and his/her family. Examples of assets easily convertible to cash are savings, stocks, bonds and property. Sponsors may include the value of their home. They may not include the value of their automobile, unless they can show they have more than one and the primary automobile is not included as an asset.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damien, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba, ben de erkek arkadasimin yanina gidecegim 2022 agustos ayinda ama o da nisan 2022 de abd ye giris yapacak green cardi ile. 90 gunun ardindan evlenecegiz ve basvuruyu gonderecegiz. Halen is bulamamis veya bulsa bile bir yili dolduramayacagi icin tax aciklayamayacak. Fakat biraz nakit bulundurabiliriz hesabimizda. Bu durum 2. bir sponsor bulmamiza neden olur mu ya da o zamanki mevcut durumla basvurup sansimizi denemeli miyiz?

    F2A basvurusu mu yapiyorsunuz? Bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz...

    Peki yillik maasini dusununce sartlari sagliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells yanlış anlamamak adına bir kaç sorum var

    • I-864 dolduran Amerikadaki eş, çocuğuyla birlikte Amerikada yaşıyor ve Türkiyedeki eşe sponsor olacaksa Family size kısmını 3 kişi olarak hesaplıyacak değil mi?

    -Amerikadaki eşin mali durumu yeterli değilse joint sponsor da arayabiliriz biliyorum ama aradaki eksiği sponsor banka hesabımızdaki para ile tamamlayabilirmiyiz, bunun hesaplaması nasıl oluyor, sponsor banka hesabının Amerikada ya da Türkiyede olması farkeder mi?

    -Ankara konsolosluğu gelirdeki 3-4 bin dolar eksiğe müsamaha gösteriyor mu?

    Evet, 3 olarak hesaplayacak.

    Genelde yeterli geliri gormek istiyorlar, banka hesabi tek basina yeterli olmuyor. Eger gelirinizin bir kismi eksikse bunu ek birikim veya tasinmazlarla gosterebilirsiniz; ama kabul edip etmemek USCIS gorevlisine bagli.

    Hayir, USCIS sinirlar konusunda oldukca kati, resmi siniri gecmek zorunda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iuz93, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhabalar ,

    Eşim amerikan vatandaşı 7 aydır Amerika'da yaşıyor ve çalışıyor. Kazancı fakirlik sınırı üstünde. Joint sponsorumuz olmadığı için maalesef bankada yeterli miktarda para göstererek başvurma gibi bir risk alıyoruz.
    Eşim Amerika'ya ilk gidişinde (7ay önce) Türkiye'de ki çalışmaları için vergi beyanında bulundu. (usd olarak çevirildiğinde fakirlik sınırı altında kalıyor tabi).

    1- Türkiye kazancını H&R Block da beyan etmişti ve bunun kopyaları mevcut , I864 beraberinde ek belge olarak eklememize gerek var mı IRS evrağı değil sonuçta. Transkript IRS sistemine düşmemiş, sanırım o dönem Amerika'da çalışmadığı için.
    2- Bu durumda çalışma evrakları, maaş ödemeleri, birikim hesap bakiyesi dışında başka bir evrak sunmamız gerekir mi I864 formu ile beraber ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

    Basvuru bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz. Guncel olan maas miktari (yil olarak dusununce) yoksulluk miktarinin ustunde mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhabalar; 21 mart 2021 de başvuru yaptigimize i 130 formunda 5 ekim 2022 de nvc onay aldım. su an ds260 formu doldurma asamasindayiz.

    gelirim yetirsiz olduğu icin sponsor gerekli oldu. sponsor abd vatandaşı. sadece 864 formu doldurması yeterli olacak diye anladim. ayni formu ben online doldurup sonra a kendisi mi doldurup imzalayacak? yoksa ikimizde ayrı ayrı kendi bilgilerimizi doldurup imzalayıp ds 260 formuna yüklememiz mi gerekecek?

    diger emin olmak istediğim şey ise sponsorum sadece tax return bildirecek ben onu sisteme yükleyeceğim degil mi?

    yani tek basıma sırasıyla ve doğru bir sekilde bu ds260 formunu nasıl submit edebilirim.? hangi asamalara dikkat etmeliyim. 15 gündür submit edemedik. her gecen gun get kaldigimi hissediyorum. bilgi ve tercrubelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşekkür ederim.

    Hem siz hem de sponsorunuz (joint sponsor) ayri ayri I-864 formunu dolduracak. Bu formlari ve diger belgeleri CEAC'in sponsorluk bolumune yukleyeceksiniz...

    Gelir seviyesini gosteren W2, 1099, 1040 formlari ve tax transcriptlerini yuklemelisiniz. Ayrica sponsorun "ABD'de domicile" oldugunu gosteren yani ABD'de yasadigini gosteren belgeleri de yuklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vmature, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    18 Ekim'de U4U(Uniting For Ukraine) programına katılabilmek adına bizim için USCIS üzerinden I-134 formu dolduruldu, üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala bir hareketlilik yok. normalde ertesi gün bile onay alan var, sizce sürecin hızlandırılması için ne yapmalı? bilgisi olan var mı? @crazycells

    Maalesef tam emin degilim sayin @vmature , bilmedigim bir basvuru programi. Isterseniz sorunuzu Muslu Hukuk Burosuna sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannibalunicorn, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba arkadaşlar öncelikle merhaba 2022 greencard talihlisiyim.9 yıllık birlikteliğimiz sonucu amerikaya birlikte gitmek isteme sebebiyle eşimle evlendim.Bankada 12.000 dolar gösterebileceğim.Yetersiz olacağını düşünüyorum.Bunun yanında amerikada tanıdığım işyeri olan bir tanıdığım var.Bu tanıdığım I 134 formunu siyah mürekkeple elle doldurup imza kaşe basıp pdf olarak taratıp bana yollasa bunu konsolosluğa sunabilir miyim.Aynı şekilde istenilen diğer belgeleri de.Lütfen yardımcı olur musunuz çünkü zamanım kalmadı.İstenilen parayı denkleştiremiyorum yardım isteyebileceğim kimsem yok.Amerikada tanıdığım ıslak imzalı belgeleri bana yollamak zorunda mı yardımcı olur musunuz?

    Eger kaliteli olarak tarayip size gonderirse sorun yasamamaniz lazim. Islak imzali olmasa da kabul ediyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vermaynen, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    İşyeri sponsorluğu ile başvuru da yıllık ne kadar işverenin vergi göstermesi gerekiyor?

    hangi vizeye basvuru yapiyorsunuz? bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @beyza890, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba,

    Amerikalı nişanlım ile yakında k1 nişanlı vizesine başvuracağız ancak aklımıza takılan bir soru var. Nişanlım 3 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve son 1 yıldır burada maaşlı çalışıyor. Amerika'da bir kazancı olmadığı için ailesini sponsor olarak göstermeyi düşündü, bu bir sorun olur mu veya geçerli olur mu? Aynı zamanda oradaki evlerini arabalarını vs. de gösterebilirler. Nişanlım burada kazandığı maaşını ve Amerikan banka hesabındaki birikmiş parasını da göstermeyi düşünüyor.

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

    Evet, esiniz sponsor olacak ve I-864 dolduracak, bunun yaninda esinizin ailesi de I-864 formunu dolduracak ve joint sponsor olacak. Eger annesi ve babasi beraber sponsor oluyorlarsa diger kisi I-864A doldurmali.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canbolatunal, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells merhaba crazy calls green kart talihlisiyim 3 şubatta konsoloslukta görüşmem vardı görüşmenin sonunda konsolos sarı bir kağıt verdi ve işaretledikleri ı864 form, tax return, w2 form , ırs tax 4 adet kutu işaretledi her şey tamam bi sponsor bulmalısın dedi bu konula alakalı pek türkçe kaynak yok bir tanıdığım var ailesi ile birlikte yaşıyor ek vergi çıkar falan dedi karısı ve 3 çocuğu var benide ekler ise ne kadar fazladan vergi çıkar veya böyle bir durum varmı bu konuyla alakalı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi günler dilerim

    Gecmis olsun. Sorun degil, ne kadar birikim gostermistiniz?

    sponsor bularak sorunu cozebilirsiniz. Kendisi, esi ve 3 cocugu varsa toplam 5 kisi, 1 de siz 6 kisi... Minimum geliri $46.487 olmali...

    Screen Shot 2023-02-04 at 17.00.11.png

    Dedigi gibi bir durum yok, sadece maddi gelir seviyesini gosterecek ve sponsor olacak. Bu islem ucretli degil, ayrica vergi de odemesi gerekmiyor.

    Bu arada DV kategorisi icin I-134 doldurmasi daha uygun olur.


  • @crazycells ilk denememizde 2021 yılı bilgileriyle sponsor olabildi. Bu ayın başında Cincinati'de yeni bir işe başladı ve maaşı neredeyse 90K'lara kadar çıktı. Bunu DS-260 formundan değiştirmemizi tavsiye eder misiniz? Mülakatta bir sorun olur mu? Maaş teklifini gösteren mektubunun bir kopyasını mı götüreyim? Yoksa halihazırda DQ olduğumuz için bu tarz bir aksiyona gerek yok mu?


  • @crazycells evet ustunde . Surecimiz cok sukur olumlu sonuclandi. Sponsorsuz basvurduk, esim bankada bir miktar para ve maasina ek olarak sirkette calistigina dair gerekli belgeleri sundu. Ilk basvuruda Biz Turkiyedeki son 3 yillik kazancini bildirmistik formda cunku amerikaya gecince turkiyede calistigi yillari beyan etmisti. Bu biraz kafalarini karistirmis olmali bizden w2 evragi talep ettiler. Biz durumumuzu aciklayici bir mektup yazdik. Vergi beyan ettigi tutarlarin Turkiyeye ait oldugu, amerikada 1 yildan az suredir calistigini ancak birikim ve maas durumunun sponsorluk icin yeterli olacagini ve amerikadaki kazancina gore degerlendirilmesini rica ettigi bir mektup yazdi. Korkuyla bekledik ancak cok sukur onay alabildik. Bu durumda olan arkadaslar varsa ozellikle belirteyim , biz ilk basvuruda da onyazi yazmistik bu durumumuzu anlatan ama ya dikkate alinmamis yada dogru baslikta eklemedigimiz icin degerlendirilmemis, w2 ile ilgili bir aciklama koyacaksaniz evrak ekleme kisminda w2 ile ilgili bir secenek var mutlaka onu secmelisiniz.

    Ayrilik cok kotu maalesef, suan vize gorusmesi bekliyoruz umarim en kisa zamanda haber aliriz tum bekleyenlerle beraber 🙏🏻


  • @crazycells 19 bin dolar civari göstermiştim fakat hesaba daha önce o boyutlarda para girmemişti muhtemelen ona dikkat ettiler görevlinin verdiği kağıtta ı134 o da var fakat ı864 formunu işaretledi diğerini işaretlemedi. bu konuda profosyonel yardımı nereden alabiliriz. Doldurma aşamasında problem çıkmaması için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ekdodo, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells ilk denememizde 2021 yılı bilgileriyle sponsor olabildi. Bu ayın başında Cincinati'de yeni bir işe başladı ve maaşı neredeyse 90K'lara kadar çıktı. Bunu DS-260 formundan değiştirmemizi tavsiye eder misiniz? Mülakatta bir sorun olur mu? Maaş teklifini gösteren mektubunun bir kopyasını mı götüreyim? Yoksa halihazırda DQ olduğumuz için bu tarz bir aksiyona gerek yok mu?

    Su an hicbir sey yapmayin, ta ki dosyaniz Ankara'ya aktarilana kadar. Daha sonra guncel sponsorluk belgelerini CEAC'a yukleyip, mulakatta yaninizda goturebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iuz93, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells evet ustunde . Surecimiz cok sukur olumlu sonuclandi. Sponsorsuz basvurduk, esim bankada bir miktar para ve maasina ek olarak sirkette calistigina dair gerekli belgeleri sundu. Ilk basvuruda Biz Turkiyedeki son 3 yillik kazancini bildirmistik formda cunku amerikaya gecince turkiyede calistigi yillari beyan etmisti. Bu biraz kafalarini karistirmis olmali bizden w2 evragi talep ettiler. Biz durumumuzu aciklayici bir mektup yazdik. Vergi beyan ettigi tutarlarin Turkiyeye ait oldugu, amerikada 1 yildan az suredir calistigini ancak birikim ve maas durumunun sponsorluk icin yeterli olacagini ve amerikadaki kazancina gore degerlendirilmesini rica ettigi bir mektup yazdi. Korkuyla bekledik ancak cok sukur onay alabildik. Bu durumda olan arkadaslar varsa ozellikle belirteyim , biz ilk basvuruda da onyazi yazmistik bu durumumuzu anlatan ama ya dikkate alinmamis yada dogru baslikta eklemedigimiz icin degerlendirilmemis, w2 ile ilgili bir aciklama koyacaksaniz evrak ekleme kisminda w2 ile ilgili bir secenek var mutlaka onu secmelisiniz.

    Ayrilik cok kotu maalesef, suan vize gorusmesi bekliyoruz umarim en kisa zamanda haber aliriz tum bekleyenlerle beraber 🙏🏻

    bol sanslar 🙂 mulakat sonrasi iyi haberlerinizi bekliyoruz o halde...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canbolatunal, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells 19 bin dolar civari göstermiştim fakat hesaba daha önce o boyutlarda para girmemişti muhtemelen ona dikkat ettiler görevlinin verdiği kağıtta ı134 o da var fakat ı864 formunu işaretledi diğerini işaretlemedi. bu konuda profosyonel yardımı nereden alabiliriz. Doldurma aşamasında problem çıkmaması için

    gecmis olsun, neyse ki sponsorla cozulebilecek bir is bu... isterseniz suradan konsolosluga yazin tekrardan, sponsorum I-864 yerine, I-134 doldurabilir mi diye?

    Merak etmeyin, gozunuz korkmasin, sorularinizi bu baslikta sorabilirsiniz...


  • Merhaba, Amerikan vatandaşı eşimli Türkiye'de evlendik ve uzun süredir burada yaşıyoruz. ancak şimdi benim için green card başvurusunda bulunduk, sponsorlukla ilgili kafamız karıştı biraz: 1. Eşimin geliri yok ama Amerika'daki hesabında yeterli para ve yatırımları (istenenden en az 5 katı fazla) var. Bu şekilde bana sponsor olabiliyor mu? 2. Dediğim gibi burada oturuyoruz, ama birlikte gitmeyi planlıyoruz. Domicile olarak kabul edilmesi için bu yeterli mi? Orada evimiz yok ama federal seçimlerde oy veriyor, banka hesapları var, kardeşinin adresinde görünüyor, postaları o adrese geliyor. Bunlar domicile kabul edilmesi için ve bana sponsor olması için yeterli mi?
    Çok teşekkürler.


  • @crazycells merhaba konsolosluk ı134 formunu ek belgeler ile gönderebilirsiniz diye mail atmış yani kabul ettiler tax return w2 formu ve vergi dökümü belgelerinin tarihi ne zaman olmalı geçen senenin belgelerimi olmalı bu senenin belgelerimi olmalıdır cevaplarsanız çok sevinirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum