Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Programmer ABD her zaman ilk tercihimizdi, birkac yil once Hollanda firsati cikinca burayi degerlendirdik. Burayla ilgili hicbir olumsuz dusuncemiz (yilin 6 ayinda hava haric) olmasa da ileri donuk hedeflerimiz acisindan ABD hala daha makul, o nedenle bu firsati kacirmak istemedik.

  • ⭐⭐

    @clementine @dodo99 Tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @leviathan Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @clementine Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @clementine Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda green card çekilişi kadar şanslı olmanız temennisiyle.


  • @leviathan Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar


  • @clementine umarım şansınız Amerika da devam eder vizeniz hayırlı olsun bir de neden bu kadar çok soru soruldu acaba

  • ⭐⭐⭐

    @dodo99 Hakkınızda hayırlısı olsun. Hollanda beğendiğim ülkeler arasında.


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba,

    13 Ocak 2023 günü olan mülakat deneyimimizi sizlerle paylaşmak için buradayım. Birçok aşamada gerek forum gerek telegram grubu bizim yardımımıza yetiştiği için olur da bu ileti günler/aylar/yıllar sonra birinin sorusuna yanıt olursa benim için büyük bir sevinç olur. Unganlar deneyimimiz diğer deneyimlerle benzerlik gösterdiği için zaten uzun olma potansiyeli olan bu iletide değinmeyeceğim; forumdaki bilgiler ve sitede yazanlar fazlasıyla yeterli olacaktır. Gelelim bizim hikayemize:

    8 Mayıs günü talihli olduğumu öğrendiğimde yıllardır başvuruyor olmama karşın olur da çıkarsa ne yapacağıma, nasıl bir yol izleyeceğime dair bilgim çok kısıtlıydı. Mektuptaki yönlendirme DS-260'ı mümkün olduğunca hızlı doldurmamı söylüyordu ancak hızlı doldurmanın ne kadar önemli olacağını henüz idrak etmemiştim. Gel gelelim 10 Mayıs günü formumu bekar olarak submit ettim. O yüzden aramalarda çıkabilecek ilk keyword'ü verelim: "DS-260 doldurduktan sonra evlilik"

    Bu gelişmeler olurken en az benim kadar şaşkın, bir yandan da "yahu kız gidiyor" diye endişelendiğini tahmin ettiğim o zamanlarki erkek arkadaşım, şimdiki eşimin araştırmaları sonucu Yeşilkart Forum grubunu buluyoruz. İyi ki de buluyoruz. Hali hazırda submit etmiş olduğum DS-260'ımda "Amerika'da doktorluk yapmayı planlıyor fakat henüz akredite değil misiniz" benzeri soruya evet dediğimi ve bunun aslında hiç de evet denmeyecek bir şey olduğunu fark ediyoruz. İkinci keyword'lerimizi vereyim: "DS-260'ta hata".
    Bunun aslında yasal olmayan bir doktorluk planını öğrenmek için sorulan bir soru olduğunu öğreniyoruz gruptan; bizim tabii ki öyle bir planımız yok ama demişiz işte. Vah. Ne yapalım diyoruz, Ezgi Hanım formunuzu bunun için açtırmayın, mülakat aldığınızda açtırırsınız diyor. O cevabı olduğu gibi bırakırken tabii ki içimize bir kurt düşüyor (ve ben o kurdu yazdığım senaryolarla 7-8 ay besleyip büyütüyorum) ama kısacık bir zaman içerisinde bile deneyim/yönlendirmelerle foruma güvenmiş vaziyetteyiz, tavsiyelerini dinliyoruz. Açtırmıyoruz, değiştirmiyoruz. İyi ki de öyle yapıyoruz, teşekkür ederiz.

    Yine gruptan aldığımız yönlendirmelerle, evlenip birlikte Green Card alabileceğimizi öğrendiğimiz eşimle evleniyoruz ve hemen ardından kendisine bir DS-260 dolduruyoruz. Keyword: add applicant (benim gibi evhamlı arkadaşlara: başka bir kurt beslememiz gerekmiyor çünkü sayın adminlerimiz bunun submit tarihini değiştirmeyeceğini söylüyorlar)

    Gel gelelim, DS-260'ı doldurduk, kendi mali yılımızın başlamasını bekliyoruz ama benim yazın Chicago'da bir laboratuvarda ayarlanmış araştırmacı pozisyonum var; plana göre halihazırda mevcut olan B1/B2 vizemle gideceğim. Evlilik sonrası pasaportumu değiştirdiğim için vizemdeki isimle pasaportumdaki isim farklı, bir de üzerine B1/B2 vizesinin amaçlarına uygun girecek olduğumu belgeleyen davet mektubum olmasına karşın doldurulmuş bir de DS-260'ım var (gördüğünüz üzere kurt besleyiciliği ve yetiştiriciliği üzerine kendimi epey geliştirdiğim bir dönemdeyiz). Ankara NIV'e ve telegram üzerinden birbirimizi bulduğumuz bir başka kazanan aracılığıyla CBP'ye vize ve pasaport üzerindeki soyadların farklı olmasının bir problem teşkil edip etmeyeceğini soruyoruz; evlilik cüzdanını yanımda taşıdığım müddetçe sorun olmayacağını öğreniyorum. Turistik amaçlı olduğumu belirten davet mektupları, dönüş biletim, konaklama bilgilerim, evlilik cüzdanı ve kocamın pasaport fotokopisiyle O'Hare havalimanına uçuyorum. Bunların hiçbiri bana sorulmuyor ama ya sorulursa diye sarılarak gezdiğim kalın dosyamla valizimi almaya ve ziyaret edeceğim laboratuvardaki görevime uğurluyorum kendimi. Keyword: farklı soyad, vizede kızlık soyadı, isim değişikliği, DS-260 doldurduktan sonra turist vizesi ile giriş, DS-260 doldurduktan sonra B1/B2 ile giriş

    Chicago'da araştırmacı olarak çalıştığım günlerin sonuna yaklaşıyoruz ancak henüz ortada mülakat yok ve hatta mülakatsız geçilen bir Aralık ayı bile var. Bu sefer acaba AoS mu denesek diye düşünüp, araştırmalara başlıyoruz. Çok şükür ki Ankara'dan mülakat maili alıyoruz henüz araştırma aşamasındayken ve memlekete heyecanla dönüyorum.

    Mülakat hatırlatma mektubunda (daha sonra evrak tesliminde de istenen) ilişki kanıtlarımızı, yine canım forumumuz yardımıyla, toparlıyoruz. Özellikle aile ile çekilen fotoğrafları toparladığımız, tarihlerle screenshot almaya çalıştığımız(iphone galerisinden veya instagramda paylaşılma, whatsappte gönderilme tarihleriyle) yaklaşık 50-60 adet fotoğrafımız; instagram ve whatsapp konuşmalarımızın olduğu, 4 yıllık ilişkimizi filmleştiren bir yığın kanıtı götürüyoruz yanımızda. Kalan evraklar her zamanki gibi (teşekkürler Rose Bot, sen de iyi ki varsın).

    Mülakat günü randevumuz 10’da olmasına karşın 10:30 sularında ancak içeri alındığımızı tahmin ediyorum. İçeri girdikten sonra görüşmeyi yapacak olan görevli bir süreliğine mülakat “window”unu terk edip 5-10 dakika sonra geri geliyor. Bu süre içerisinde evrakları incelediğini tahmin ediyoruz. Geri geldikten sonra sıra numaramız yanıyor ve haydi Bismillah nidaları eşliğinde cama yaklaşıyoruz:
    Görevli güleryüzlü bir şekilde yemin ettiriyor ve İngilizce bilip bilmediğimizi soruyor; bildiğimizi söylüyoruz ve mülakat buradan sonra İngilizce ilerliyor.
    -Nereye gideceksiniz?
    +Chicago
    -Pek çok kişi bugün oraya gideceğini söyledi
    +Aa öyle mi :):):):):):)):):):):)
    -Orada akrabalarınız veya arkadaşlarınız var mı?
    +Amerika’da yaşayan akrabalarım var ama Chicago’da değiller
    -Doktor olduğunuzu görüyorum, gidince doktorluk mu yapacaksınız?
    +Öncelikle araştırmacı olarak çalışıp daha sonrasında residency’ye başvurmayı planlıyorum
    -Anladım, vizenizi onaylıyorum
    +Teşekkürler! :):):):)):)):):):):)):):):):)):):):) (böyle göründüğüme eminim ama kanıtlayamam)

    İşte böylelikle kurt yetiştiriciliği sertifikası almamı sağlayan sürecimizin şükürler olsun ki mutlu sonuna ulaşıyoruz. Başta Uğur Bey ve ardından emeğini esirgemeyen tüm adminlerimize çoookça müteşekkiriz (önümüzdeki günlerde hepimizin adına lokma döktürüyoruz, haberiniz olsun). Umarım deneyimimiz okuyanlara en az okuduklarımızın bize faydalı olduğu kadar faydalı olur. Darısı mülakatını, vizesini ve hatta önümüzdeki yılın lottery sonuçlarını bekleyen herkesin başına. Sağlıcakla kalın!

  • ⭐⭐

    @doga26 vizeniz hayırlı olsun. İçinizde yetistirdiginiz kurtlarinizla birlikte yeni hayatinizda başarılar 🙂


  • Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınız da başarılar 🙏🙏🙏


  • @doga26 tebrikler,yeni hayatınızda başarılar,mutluluklar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dodo99 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @clementine vizeniz hayırlı olsun, abd'de bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @doga26 Detaylı paylaşımınız için teşekkürler, vizeniz hayırlı olsun


  • @doga26 vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şans ve başarılar 🙂


  • @doga26 Vizeniz hayırlı olsun ABD'deki yaşamınızda mutluluklar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @doga26 yeni hayatınızda mutluluklar dileriz , umarım kurtlarınızı serbest bırakıp daha fazla yetiştirmezsiniz 😃

  • ⭐⭐

    @doga26 tebrikler, kurtlarinizi bu kitada birakmaniz dilegiyle, bereketli yolculuklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum