ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Selam @tiba,
Evet I-693 formunu da(saglik raporu) butun formlarla birlikte doldurup gonderdik. Hicbir ekstra adimimiz ya da formumuz olmadi.içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@MuRtY @crazycells Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim, cok yardimci ve aciklayici oldu. Bir sorum daha var size @MuRtY , anladigim kadariyla saglikla ilgili evragi da tum evraklarla yolladiniz degil mi? Onu sonradan yollamadiniz? Tesekkurler.
-
Merhaba @burakshop,
Evet eşimin saatlik(4 saat) avukat hakki vardi. Kendisine doldurdugumuz ve bir araya getirdigimiz butun evraklari ilettik. Kendisi eksikleri, hatalari ve duzeni olusturdu ve bize teslim etti. Biz de son kez goz gezdirip gonderimini sagladik. Avukatin ismini ben bilmiyorum. Esime sorarim ogrendigimde bilgilendiririm.
içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@MuRtY teşekkürler..evrakları sanırım avukatla beraber yaptınız?i31 seyahat izni grencarddan önce gelmedi sanırım size de..varsa avukat ismini alabilir miyim?
-
@crazycells Evet var
-
@crazycells Evet hastanede çalıştı ve hali hazirda cvsi var ve basvuru yaptığı anda ise başlayabiliyor
-
@Caner-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
I-485 ve I-130 gorusme olmadan onaylandi. 232 gun surdu.
tebrikler, gozunuz aydin.
-
@MyLife-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells Evet var
siz sanirim Turkiye'de GC alacaksiniz, dolayisiyla sorulariniz icin dogru basligi kullanmalisiniz. :thumbs_up:
-
@MyLife-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells Evet hastanede çalıştı ve hali hazirda cvsi var ve basvuru yaptığı anda ise başlayabiliyor
Durumu tam anlayamadim. IR-1 basliginda bu surede Turkiye'de olacak demissiniz, bu baslikta da ABD'de olacakmis gibi soruyorsunuz?
Siz ABD'de degilseniz ve ABD'de GC almiyorsaniz sorulariniz icin su basligi kullanmalisiniz:
Bu sorular basligi kullanan diger kisilerin kafasini karistirabilir.
-
Biz Amerikan vatandasi olan eṣimle belgelerimizi doldurmaya baṣladik.. türk konsoloslugundan sadece ingilizce doğum sertificami almam gerekiyor doğru mu ? Çunku yarin randevum var tekrar tekrar gitmek istemiyorum. Tesekkur ederim
-
@MuRtY avukatin bilgilerini paylasirmisiniz ?
-
I-130 ve I-130A belgesini amerikan vatandasi olan kisinin mi uscis hesabindan doldurmasi gerekiyor?
-
Merhaba @Pelşin-Kardeş,
Iki farkli avukatin gorusunu ve destegini aldik. Asagida paylasiyorum.
June Tian
SMS Law Firm, APC
[email protected]
1 (619) 342 - 7887 ext 2006
Headquarters
2221 Camino Del Rio South Suite 100, San Diego, CA 92108Jordana Arias
[email protected] (mailto:[email protected])Main Office
131 Madeira Ave
Coral Gables, FL 33134
Tel: 305‑444‑0060 ▪ Fax: 3
05‑444‑3503içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@MuRtY avukatin bilgilerini paylasirmisiniz ?
-
@Pelşin-Kardeş, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
I-130 ve I-130A belgesini amerikan vatandasi olan kisinin mi uscis hesabindan doldurmasi gerekiyor?
@Pelşin-Kardeş, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Biz Amerikan vatandasi olan eṣimle belgelerimizi doldurmaya baṣladik.. türk konsoloslugundan sadece ingilizce doğum sertificami almam gerekiyor doğru mu ? Çunku yarin randevum var tekrar tekrar gitmek istemiyorum. Tesekkur ederim
ilk iletiyi okuyun isterseniz, hem belgelerin listesi mevcut, hem de hangi formu kimin doldurmasi gerektigi yaziyor.
Vize sponsoru olan kisi, yani ABD vatandasi olan kisi USCIS hesabi olusturacak ve I-130 formunu bu hesaptan dolduracak. I-130A'yi ise GC alacak es dolduracak ve bu formun imzali halini tarayarak I-130 formunun en sonundaki ek belgeler kismina yukleyecceksiniz.
-
@crazycells çokk tesekkur ederim bu bilgi icin bunu dolduruyor olacağiz. Bugun doğum sertifikami aldim. Bunun fotokopisini koysam olur mu ?
-
Merhaba. Konu hakkında doğru bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acil?
Turistik vize ile geldim ve amerikalı eşim ile evlendim. Online I103 ve I130a formunu gönderdik. 6 aydırda greencard dosyalarını bekletiyorduk. Bu süreçte çok yoruldum ve sürecime türkiyeden devam etmek istiyorum. Türkiyeye gidip dosyalarımı konsolosluk üzerinden halledebilir miyim. Yoksa artık çok mu geç.
Çok teşekkürler -
@brkncnt, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba. Konu hakkında doğru bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acil?
Turistik vize ile geldim ve amerikalı eşim ile evlendim. Online I103 ve I130a formunu gönderdik. 6 aydırda greencard dosyalarını bekletiyorduk. Bu süreçte çok yoruldum ve sürecime türkiyeden devam etmek istiyorum. Türkiyeye gidip dosyalarımı konsolosluk üzerinden halledebilir miyim. Yoksa artık çok mu geç.
Çok teşekkürlerevet AOS sürecinden CP sürecine geçebilirsiniz mental olarak zor gelebilir ancak bu süre içinde eşinizden ayrı olucaksınız bunu da göz önünde bulundurun. Turist statüsünü kaybettiğiniz icin vizeniz muhtemelen iptal edilmiştir. Aos sürecini sonlandırmak icin ülkeden çıkış yapıp sürece en baştan başlamanız gerekir diye biliyorum. Etiketlediğim kişiler cok daha bilgi sahibi sizi yönlendirirler ama iyice düşünün.. @crazycells @gucarslan
-
@waterman çok teşekkürler ancak I130 u gönderdik en başta. 5-6 aya sonuçlanacaktır sanırım. Ama turist vizemde hala devam ediyor. Tüm vizelerim iptal mi olacak ?
-
@brkncnt göçmen olmayan vizeyle giriş yapıp göçmenlik isteği gösterdiniz muhtemelen iptal edilmiştir diye düşünüyorum bilen arkadaşlar sizi bilgilendirir
-
Merhaba,
Benim için çok önemli bir sürece başlayacağım. Cevabınız benim için çok önemli.
Yeni GC almış erkek arkadaşım temmuz 2023 tarihinde ABD'ye gidiyor. Ben de
10 yıllık turist vizemle Aralık 2023 gibi ABD'ye gidip 90. günün ardından evleneceğim.
Yıllardır beraberiz, sizce bu süreci ABD'den mi başlatalım yoksa TR'de evlenip,
TR'de mi başlatsak bizim için daha doğru olur? -
@damien Merhaba, erkek arkadaşınız Amerikan vatandaşı değilse sorunuzu ilgili başlıkta sormanız gerekiyor. Bu başlık sadece Amerikan Vatandaşları ile evlilik yapanlar içindir.
Ayrı kalmak istemiyor ve süreç daha hızlı yürüsün diyorsanız evliliği ABD'de yapmanız daha iyi olur. Yalnız bu durumda uzun bir süre ABD dışına çıkamayabilirsiniz. ABD'de işlemlere başladıktan sonra Reentry Permit alabilirsiniz ama dönüşte sorun çıkma ihtimaline karşı bu pek tavsiye edilmiyor.
Süreci Türkiye'de başlatırsanız maalesef süreç biraz uzun sürüyor. Ama sizin Türkiye'deki bekleme süreniz de 1 yıl + ABD'de 3 aylık süreyi de göz önünde bulundurun derim.
Ayrıca aşağıdaki başlıkların ilk sayfalarını ve diğer sayfalardaki deneyimleri de sabırla okursanız fikir sahibi olabilirsiniz.
ABD Yolunda Evlilik
Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) -
@MuRtY tesekkur ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum