Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Henry-bloor Yabancılar da yanı durumda ama. Rus/Ukraynalı ve İran'lıların 4 bin, 6 binlerde hala mülakat alamadıklarını okuyorum Ankaradan.

    Türk kotasıyla alakası yok. Ankara'dakilerin keyfi bu kadar.


  • Ankara'nın verileri güncellendi.

    Mart için 62 EU mülakatı verilmiş. (18-Jan-2023 ready olanları saydım. Yanlış varsa düzeltin lütfen.)

    Bunların ne yazık ki yarısı dışardan. Dışardakiler de çoğunlukla Ruslar. Global kanalda konuşulanlardan biliyorum.

    Bundan sonra önünüzdekileri 2 ile çarparak daha doğru bir veriye ulaşırsınız.

    Mart itibariyle 287 EU (sayıdan tam emin değilim) mülakatı verilmiş oldu. En yüksek cn 2023EU736x. (yabancı)

    Ankara ne yazık ki hem geçen seneye göre kötü çalışıyor, hem de bizim hakkımızı Ruslara veriyor.


  • @ahmet_ demek ki bizide ayni goruyorlar yazik.


  • @ahmet_ ne olacak bu gidiş böyle listenin ne kadarına ulaşacaklar ne kadar vahim umarım hızlanırlar


  • bu gidişle case number 10k ları anca görür eylüle kadar, çok yavaş değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet_ ruslar konusunda o kadar emin olmayın lütfen.
    global gruplarda yapılan yorumların %70 - 80'i doğru olmuyor ve bir o kadarı da spekülasyon amaçlı yapılıyor.

    şuan için tek gerçek, ankara'nın beklenenden az mülakat vermesi..
    ben inanıyorum ki önümüzdeki aylarda bu biriken backlogu tıpkı geçen sene olduğu gibi bir ayda eritmesi.


  • iyi günler ; ds260 formu doldururken eşimle nikah tarihimiz yerine düğün tarihimizi yazmışız. sonrasında fark ettik acaba görüşmede sorun olur mu? düğün davetiyemizi götürsek faydası olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emrahcin ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    evlilik cüzdanınızı götüreceğiniz için sorun teşkil etmez merak etmeyin. bu tür ufak detaylar önemli değil..


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim; her şeyi hazırladık evrakları hazırlarken son kontrolde fark ettik. 27 Ocakta randevuda reddedilirsek diye korku oluştu şimdiden


  • @emrahcin aynı hatayı bizde yaptık sıkıntı etmeyin hiç bir problem olmuyor biz evrak tesliminde görevliye söyledik görevli mühim bir hata değil dedi hatta görevliye konsolosluk görevlisine söyleyelim mi dedim hayır gerek yok evlilik cüzdanınızdaki bilgiler dikkate alınıyor dedi.


  • @sedat3459 teşekkür ederim bizde onca şeyden sonra tüm evrakları tamamladıktan sonra hatamızı gördük. çok teşekkürler


  • @emrahcin @emrahcin bizde bu hatadan dolayı stres yaptık sağ olsun sayın @gucarslan bey'e danıştık bu konuyu kendisi evrak tesliminde söyleyin dedi problem olmaz dedi. Birde değerli yönetici ve admin arkadaşların size daha sağlıklı cevap verebilmesi için lütfen sürecinizi imzaya taşıyın.


  • @tonymiami daha evvel yaşanmış olumsuz örnekler sizin başınıza da gelecek diye bir şey yok. Değerlendirmeyi konsolosluk memuru yapacak. Onun tavır, tutum ve davranışı sizin durumunuzu belirleyecek. Bu nedenle hemen öyle gemileri yakmayın, ancak çok fazla beklenti içerisinde de olmayın. Kimler burada, geçmiş tecrübelere istinaden şöyle olmaz, böyle olmaz dediler de, bunların tam aksi olduğu yine burada görüldü. Yani durum, olaya, duruma, konsolosluk görevlisinin o anki tutumuna vesair bir çok hususa göre farklı farklı sonuçları ortaya çıkarabilir...Örneğin geçmişte turist vizesi ile giderseniz aos yapamazsınız denildi, fakat bu durumun sadece bir risk olduğu ve bir çok kişinin turist vizesi ile aos yaparak green kart aldığı görüldü. Örneğin 2022 de ufak adres hatalarında bile "ds260 düzeltmezseniz başınız ağrır, sorun yaşarsınız, ds260 kilidini açtırın ve düzeltin diye tavsiyede bulunuldu" biz de bunun üzerine ds kilidini açtırdık, bu tavsiyeyi verenler yüzünden bizim umutlar hayallerde kaldı. Oturum olmadan dosya taşıyamazsınız dendi, dv2022 de dosya taşıyanların bir çoğunun oturumu yoktu. Ha oturum olmadığı nedeniyle bir sürü masraf yapıp konsolosluk kapısından dönenler ve vize alamayanlar da oldu...


  • @ahmet_ forumda ankarada mülakat alan 175 kişi var, dvcharts a göre 231 kişi ankaradan mülakat almıştı, şimdiki verdiği rakamları saymadım ama sizin söylediğiniz gibi 62 mülakat verilmişse toplam 293 EU mülakatı vermiş oluyor

    Yani bu durumda mülakat alanların %60 ı bizim forumda şuan için 1.67 ile çarparsak önümüzdeki net kişi sayıısını görebiliyoruz , tabi bu 3 düşer 5 yükselir ama ortalama 1.7 ile çarpmak gerekiyor, geçen senede aynı oran vardı.

    Ruslar cut off olarak gerideler bizim kadar mülakat alabileceklerini zannetmiyorum. Ankara bültenlere göre mülakat veriyor, nisan dağıtımında 15 bin cutt oflu olanlara mülakat verecektir, temennimiz 15k ya kadar toplu bir mülakat dağıtması olacaktır veya 2 ay içinde full 6-15k arasına çalışacaklar, hazirandan sonra 15-26k arası dağıtımlar başlar. Ne yazıkki geçen sene gibi kazanan arkadaşlarımızın %50 si mülakat alamayacak gibi duruyor inşallah yanılırım...


  • Selamlar, aklıma takılan bir durum var şimdi bildiğiniz üzere konsolosluk mülakatları sumbit tarihini baz alarak veriyor benim sumbit 17.05 ve numaram bu ay current oldu bu önümüzdeki aylarda mülakat verileceği anlamına mı geliyor?


  • @tohma31 2NL update diye bir sayfa var ordan baktım. Bir kaç güne Dvcharts'a eklenir zaten. Mart gerçekten 62 mülakatsa, mülakat alanların yarısı dışarda oluyor. Çünkü gruptan 30 kişi var Ankara.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abzr öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu mail bir zorunluluk değil, hiç atmazsanız bile olur ya da her gün atsanız da.


  • Merhaba sürecimizi imzaya taşımak nedir tam olarak anlamadım açıklarsanız sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abzr bu bağlantıda detayları çok rahat görebilirsiniz;

    https://bit.ly/3cIMFIw


  • @gucarslan Teşekkürler. Son cümle gerçekten umut verici.

    Aslında benzer örnekler yok değil. Geçen yıl Nairobi Haziran'a kadar 254 mülakat vermiş. Haziran'dan itibaren 1.017 mülakat dağıtmış.

    Sadece Ağustos içinde 715 mülakat vermiş.

    Bilmiyorum belki cut-off yüzündendir. Bültene de bir bakayım.

    Edit: Evet en yüksek 64k falan, Nisan'da 50k current, Mayıs'ta 63. İsterse erkenden de verebilirmiş yani ama son zamana bırakmış.

    DV2022_CEAC_Data.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

62
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum