Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Konsolosluk yazıdan anladığım kadarıyla Gayri menkul için SPK ya kayıtlı bir gayrimenkul uzmanı istemiyor sanırım. Remax Turyap vb. gibi seçkin bir emlak ofisinden almamız yeterli sanırım.
    Mali para durumu için Bankadaki hesabın döviz hesabı mı olması gerekiyor TL hesabı olması bir sorun teşkil ediyormu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    Konsolosluk yazıdan anladığım kadarıyla Gayri menkul için SPK ya kayıtlı bir gayrimenkul uzmanı istemiyor sanırım. Remax Turyap vb. gibi seçkin bir emlak ofisinden almamız yeterli sanırım.
    Mali para durumu için Bankadaki hesabın döviz hesabı mı olması gerekiyor TL hesabı olması bir sorun teşkil ediyormu ?

    evet, bir emlak ofisinden almaniz yeterli. bankadaki hesabin TL ya da USD olmasi farketmez.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells teşekkürler . Daha ilginç bir sorum daha olacak. Yat veya motor yat türevi tekneler için herhangi bir ekspertiz zorunluluğu var mı?
    Tekne usa bayraklı olması durumunda tekne sigortasında yazılı bedel kanıt olarak gösterilebilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    @crazycells teşekkürler . Daha ilginç bir sorum daha olacak. Yat veya motor yat türevi tekneler için herhangi bir ekspertiz zorunluluğu var mı?
    Tekne usa bayraklı olması durumunda tekne sigortasında yazılı bedel kanıt olarak gösterilebilir mi?

    Yani siz bir kagida su yatin bedeli su kadardir yazmadiginiz surece, isi bilen birinden bu mektubu aldiginiz surece kabul edeceklerdir 🙂 dediginiz gibi sigortalar evraklarindaki bedel cok iyi olur, kabul gorur.


  • @crazycells @redsat2000 Konu tekne olunca hemen yazayım dedim. ABD'den kredi ile alacağım tekneyi Türkiye'ye getirip turizm amaçlı kiraya vermeyi düşünüyorum. Bu mümkün müdür, olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Bilebildiğiniz kadar yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.


  • @redsat2000 merak ediyorum emlakçılar kaça belgeyi veriyor. Lisansli Ekspertiz raporlari 498 + kdv fiyatlardan başlamakta

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @i-e-e Bizim evin satışını yapan emlakçı bu belgeyi ücretsiz vermişti. Daha doğrusu, belgeyi ben hazırladım, emlakçı sadece imzalayıp kaşeledi. Tapuda evin gerçek değeri (veya ona yakın bir değer) yazıyorsa böyle bir belge almanıza da gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    @crazycells @redsat2000 Konu tekne olunca hemen yazayım dedim. ABD'den kredi ile alacağım tekneyi Türkiye'ye getirip turizm amaçlı kiraya vermeyi düşünüyorum. Bu mümkün müdür, olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Bilebildiğiniz kadar yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

    Bu, ayri bir konu basligi olmali kanimca; isterseniz surada yeni bir konu acin:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/104/türkiye-cumhuriyeti

  • ⭐⭐⭐⭐

    @i-e-e spk kayıtlı olan ekspertiz raporuna gerek yok. remax veya benzeri bir emlak ofisten evinizin satın alma değeri kira degerı ve haciz ipotek durumu ile ilgili sadece 1 sayfa lık yazı+ imza sirküleri ve tapu kopyası olan formal bir evrak yeterli. Gayri menkul uzmanı / emlka ofisin sahibi (broker) olması yeter

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells konu ile ilgili @murat-taskin mesaj attım.


  • merhabalar bir sorum olucakdı green kart mülakatındaki mali kaynak kısmında tapu göstermek istiyorum ve tapu babamın adına olsa sıkıntı olurmu veyahut emlakçıdan imzalı sahte bir mal belgesi olsa bir sıkıntı olurmu bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim teşekürler 🙂


  • Kendi arkadaşım üzerinden örnek vermek istiyorum 15.000 dolar olayı tamamen hikaye. 3 arkadaşımında 5.000 doları vardı onuda zaten yanınızda götürmüyorsunuz yani birinden borç olarak alıp bankaya koyup dekont alıp geri verseniz sıkıntı olmayacak. Hiç olmadı size güvenen birilerinden yada ailenizden o parayı bankaya koyup gidene kadar durmasını istersiniz gidincede online işlemlerden yada telefon aracılığı ile geri gönderirsiniz. Kendi arkadaşlarımın 3 üde 5.000 gösterdi ve ceplerinde 1.000 dolar ile amerikaya gittiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sefer-sarı Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    merhabalar bir sorum olucakdı green kart mülakatındaki mali kaynak kısmında tapu göstermek istiyorum ve tapu babamın adına olsa sıkıntı olurmu veyahut emlakçıdan imzalı sahte bir mal belgesi olsa bir sıkıntı olurmu bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim teşekürler 🙂

    babanizin adina gosteremezsiniz, cunku konsolosa o evi satip o parayla ABD'de yasayacaginizi ima etmis oluyorsunuz. ABD'de yeni bir hayata baslamak oldukca masrafli bir surec, dolayisiyla yeteri kadar maddi birikiminiz yoksa bu isi ciddi bir sekilde dusunmelisiniz.

    Sayin @Quillinasty biraz sagduyusuz bir yonlendirme yapmis ama tabii dedigi gibi yaparsaniz da vizeyi alabilirsiniz, fakat onemli olan ABD'de yasayabilecek kadar paraniz var mi yok mu...

    Insanlar isin konsoloslugu yaniltip ya da kandirip vize almak oldugunu saniyor, oysaki o para sizin ABD'de yasamaniz icin gerekli bir para. 15.000 dolar ile giden kisiler bile keske daha fazla para ile gelseymisim diye temennilerde bulunuyorlarmis diye diger arkadaslar belirtmisti daha once. Eger ABD'de tanidiginiz yoksa ya da size yardimci olacak birileri yoksa ilk aylarda harcamalariniz oldukca fazla olacak.

    Medyanin yaydigi "cebinde 100 dolar ile ABD'ye geldi milyoner oldu" hikayelerine cok inanmayin, medya gercekleri saptirmayi ve ayni sonuca ulasmayan 10.000'lerce kisiyi gormemeyi genelde tercih ediyor 🙂 Green Card cekilisi ile ABD'ye gidip Turkiye'ye kesin donus yapan kisilerin onemli bir bolumu, maddi yetersizlik ile ABD'ye gidip perisan oldugundan bu karari aliyor.


  • Qualificationı ve burda birikimi olmadan oraya giden bir ailenin 1-2 sene kendini toparlabileceğini düşünmüyorum dogrusu. En başta 3-5 bine araba aldınız , bunun sigortası kaskosu arızası , heleki kaza filan yaparsanız , umulmadık masraflar , sağlık harcamaları yada sigortası , Amerikada kaliteli ve konforlu yaşamak filmlerlerde görüldüğü kadar kolay değil. Kendi açımdan, Interview de sorun yaşamazsam gidince ilk 3 aylık yerleşim ve araç masrafım olarak 25-30k doları gozden çıkardım.


  • Diyelim ki kazanan erkek.Tapu yada para, kadının (eşi) üzerinde bulunuyor.Aile olunduğu için uygunmudur? Yoksa illa hesaplar yada tapu ruhsat vb.kazananın üzerinde mi kayıtlı bulunmalı? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @topraxxx Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    Diyelim ki kazanan erkek.Tapu yada para, kadının (eşi) üzerinde bulunuyor.Aile olunduğu için uygunmudur? Yoksa illa hesaplar yada tapu ruhsat vb.kazananın üzerinde mi kayıtlı bulunmalı? Teşekkürler.

    O sorun olmuyor, ailece gidiliyorsa giden kisilerden herhangi birinin ustunde olmasi yeterli.


  • Şimdi 4-5 bin lira var banka hesabımda gc kazandıktan sonra 100 bin tl alsam ailemden hesaba koysam bir sorun çıkarmı ? bu para nerden geldi vesaire ? @crazycells


  • @Hasta-La-Vista-Baby sorun olmaz ama önemli olan Amerika da iş bulup hayatınızı düzene sokacak kadar birikim ile gitmek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasta-la-vista-baby Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:

    Şimdi 4-5 bin lira var banka hesabımda gc kazandıktan sonra 100 bin tl alsam ailemden hesaba koysam bir sorun çıkarmı ? bu para nerden geldi vesaire ? @crazycells

    genelde konsolosluk sormuyor kaynagi ama tabii sayin @ikizbabasi 'nin dedigi gibi onemli olan ABD'ye yetecek miktarda para ile gidebilmek.


  • @crazycells Ben gerçekçi yaklaştım konuya sağduyu ile alakası olduğunu sanmıyorum olayın. Gidilir mi? gidilir. Konuya cevap niteliğinde yazdım ben bunu. Gidip orada her işi yaparım diyen bir insana iş gayet çok. Milyoner olmaktan bahsetmiyorum ki ben. Oraya gidecek insan elbette fiyat araştırmasını yapıp gidecek fakat 15.000 dolar kadar uçuk miktarlarada ihtiyaç yok yaşamak için. İş bulmakta sıkıntı çeken bir insan yani komik geliyor onun yaşayası yoktur orada. 3 ila 5 bin dolar nakit para ile tek kişi gidip yaşamını sürdürebilir bu bir gerçek. Diğer tarafı lükse kaçar azıda çileye girer.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum