Green Card için Mali Geçim Kanıtları
-
@crazycells sponsor için bir format var mı yoksa serbest metin şeklinde sponsor bilgileri ve onayını belirten bir mektup yeterli olur mu? Teşekkürler
-
@jamesbrain tamamdir, belgeyi sayin @knnrn paylasmisti, kendisine haber verdim, belgeyi paylasacak birazdan.
-
@commodore I-134 formunu doldurmaniz gerekiyor sponsor icin.
https://www.uscis.gov/i-134 -
@jamesbrain Ben bir emlakçıya şu formu imzalatıp kaşelettim.

-
@crazycells Cok Teşekkürler
-
@knnrn @crazycells çok ama çok teşekkürler
-
@knnrn Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@jamesbrain Ben bir emlakçıya şu formu imzalatıp kaşelettim.
Sadece bunu göstersek ayrıca paraya gerek olur mu?
-
@sChAdOw elinizdeki miktara gore buyuk ihtimal yetecektir. Ama sahip oldugunuz butun mal varliginizi ve nakit miktarini gostermenizi tavsiye ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@emre Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
Forumdan edindiğim bilgiler ışığında, Vize görüşmesi sırasında banka hesabında belirli bir miktar para göstermek gerekiyor. Bununla beraber başka mali kanıtlar da gösterebiliriz, ev araba gibi. Beni sorum şöyle olacak; iki banka ile icralık bir durumum var. Dolayısı ile herhangi bir banka hesabına para yatıramıyorum. Mülakat sırasında mali kanıt olarak parayı nakit göstersem olur mu. Veya bir döviz bürosundan noter tasdikli paramın emanette olduğunu gösterir belge işe yarar mı. Forumdaki bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse çok memnun olurum.
Konsoloslugun yonergesine gore eger ABD'den is teklifi veya bir kefiliniz yoksa kendi kaynaklarinizi da gosterebilirsiniz:
BAŞVURANIN KENDİ KAYNAKLARI
Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü kendi mali kaynakları ile yerine getirmeyi planlayan bir başvuru sahibi, aşağıdaki kaynaklardan bir veya daha fazlasından gelen maddi gelirinin kanıtlarını Konsolosluk Görevlisine vermelidir:-
Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde para yatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren, bankanın kıdemli bir yetkilisi tarafından verilen beyan. (Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış ise bununla ilgili açıklama verilmelidir);
-
Tapu, senet veya bunların eşdeğeri gibi mülk veya gayrimenkulun mülkiyetinin kanıtları ve avukat, banker veya yetkili bir emlakçıdan alınan malın şimdiki değerini gösteren bir yazı (mülkler üzerindeki ipotekler veya borçlar belirtilmelidir),
-
Sahip olunan hisse senedi veya bonoların güncel piyasa değerleri veya bunlardan beklenen muhtemel kazançları gösteren belgeler,
-
İş yatırımlarından veya diğer kaynaklardan elde edilen gelirler hakkında kanıtlar. Eğer gelirler Birleşik Devletler dışındaki bir kaynaktan geliyorsa bu gelirin Birleşik Devletler’e nasıl aktarılacağı konusunda bir açıklama yapılmalıdır.
-
-
Bu ileti silindi! -
Esinizle gorusmeye gitmeden ona nasil vize alacaksaniz? Medeni durumunuzu yanlis beyan ederseniz red yersiniz
-
Konsolosluk yazıdan anladığım kadarıyla Gayri menkul için SPK ya kayıtlı bir gayrimenkul uzmanı istemiyor sanırım. Remax Turyap vb. gibi seçkin bir emlak ofisinden almamız yeterli sanırım.
Mali para durumu için Bankadaki hesabın döviz hesabı mı olması gerekiyor TL hesabı olması bir sorun teşkil ediyormu ? -
@redsat2000 Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
Konsolosluk yazıdan anladığım kadarıyla Gayri menkul için SPK ya kayıtlı bir gayrimenkul uzmanı istemiyor sanırım. Remax Turyap vb. gibi seçkin bir emlak ofisinden almamız yeterli sanırım.
Mali para durumu için Bankadaki hesabın döviz hesabı mı olması gerekiyor TL hesabı olması bir sorun teşkil ediyormu ?evet, bir emlak ofisinden almaniz yeterli. bankadaki hesabin TL ya da USD olmasi farketmez.
-
@crazycells teşekkürler . Daha ilginç bir sorum daha olacak. Yat veya motor yat türevi tekneler için herhangi bir ekspertiz zorunluluğu var mı?
Tekne usa bayraklı olması durumunda tekne sigortasında yazılı bedel kanıt olarak gösterilebilir mi? -
@redsat2000 Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@crazycells teşekkürler . Daha ilginç bir sorum daha olacak. Yat veya motor yat türevi tekneler için herhangi bir ekspertiz zorunluluğu var mı?
Tekne usa bayraklı olması durumunda tekne sigortasında yazılı bedel kanıt olarak gösterilebilir mi?Yani siz bir kagida su yatin bedeli su kadardir yazmadiginiz surece, isi bilen birinden bu mektubu aldiginiz surece kabul edeceklerdir :) dediginiz gibi sigortalar evraklarindaki bedel cok iyi olur, kabul gorur.
-
@crazycells @redsat2000 Konu tekne olunca hemen yazayım dedim. ABD'den kredi ile alacağım tekneyi Türkiye'ye getirip turizm amaçlı kiraya vermeyi düşünüyorum. Bu mümkün müdür, olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Bilebildiğiniz kadar yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
-
@redsat2000 merak ediyorum emlakçılar kaça belgeyi veriyor. Lisansli Ekspertiz raporlari 498 + kdv fiyatlardan başlamakta
-
@i-e-e Bizim evin satışını yapan emlakçı bu belgeyi ücretsiz vermişti. Daha doğrusu, belgeyi ben hazırladım, emlakçı sadece imzalayıp kaşeledi. Tapuda evin gerçek değeri (veya ona yakın bir değer) yazıyorsa böyle bir belge almanıza da gerek yok.
-
@murat-taskin Green Card için Mali Geçim Kanıtları içinde söyledi:
@crazycells @redsat2000 Konu tekne olunca hemen yazayım dedim. ABD'den kredi ile alacağım tekneyi Türkiye'ye getirip turizm amaçlı kiraya vermeyi düşünüyorum. Bu mümkün müdür, olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Bilebildiğiniz kadar yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Bu, ayri bir konu basligi olmali kanimca; isterseniz surada yeni bir konu acin:
https://yesilkartforum.com/forum/category/104/türkiye-cumhuriyeti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum