@minnesota Ben dowtownda 1+1 daireyi rezidansta 1125 dolara tuttum kredi skoru vs olsa aynı şartlarda dendiği gibi 800 dolara da bence bulunabilir.
-
@vendralana Merhaba, aynı durumdayız, Türk vatandaşlığını almamak için elimizden ne gelirse yapacağız. Siz bir avukatla görüştünüz mü? Dilerseniz bu konuda ortak hareket edebiliriz.
-
Merhaba, yaz tatili için Türkiye’ye giderken köpeğimi de yanımda götürmek istiyorum. 1 ay kadar bir süre kalmayı planlıyorum. Yapılacak olan testlere, formlara hakimim. Sorum şu; burada hazırladığım evraklarla 1 ay ya da 20 gün sonra tekrar Amerika’ya giriş yapabilir miyim? Yoksa tekrar kuduz aşısı titre testi vs yaptırmak gerekiyor mu? Böyle bir deneyim yaşayan oldu mu daha önce? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkese
-
Merhabalar, bu sene içerisinde mezun oldum ve mezun olmadan önce ailemle beraber Pasaport çıkarttım. Harç bedeli ödemeden sadece defter bedeli ödedim.
Liseden mezun olunca öğrencilik hayatım bitti ama pasaportum geçerliliği devam ediyor mu? Başvuru yaparken 17 yaşında olduğum için 5 yıllık pasaport aldım. 5 yıl boyunca sorun yaşar mıyım? Türkiye'de üniversite kaydı yaptırayım mı? GreenCard çekilişini bekliyorum.
-
Bir önceki mesajımda “kaynak” olarak ilettiğim link’i okudunuz mu? “iki telefon sahiplerinin bu düzenlemeden nasıl etkileneceği kesin olarak bilinmiyor” ama aktif olarak kullanıyorsanız iki telefonunuzu da sorun olmayacaktır diye düşünüyorum mantıken.
Bahsi geçen düzenleme vergisi ödense dahi ticari kar elde etmek için getirilen ve satılması planlanan telefonların yurtdışından getirilmesinin önüne geçmek için yapılan bir düzenleme
-
@xyz, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler
Merhaba,
Neresi uygundur bilemedim sormak icin. Benim esim Amerikan vatandasi, kizimin henuz Turkiye kimligi/pasaportu cikmadi (Turkiye'de cikarmak daha hizli olur diye dusunuyorum ama gorecegiz), benim de Turk pasaportunun gunu gecmis durumda.
Bu durumda biz hepimiz yabancilar girisinden Amerikan pasaportlariyla girmeliyiz degil mi? Ben kimligi de veririm Amerikan pasaportu ile beraber ama artik esime ve cocuga da vize geregi yok galiba artik? Turkiye vatandaslari girisine yeltenmeyelim bile?
Bir de, bu ek soru :), diyelim ki benim ve cocugun Turk pasaportu cikti, ama esimin yok. Onu da alip esim yabanci ama beraberiz deyip Turk vatandasi girisinden hep beraber girebilir miyiz? Yoksa benim de kizin da yabanci ulke vatandasi tarafina mi gitmemiz gerekiyor esimle? Bu durumda olanlar varsa ne yapiyorlar?
..istanbuldan giris yapacaksaniz yabancilar pasaport bolumunde uzun kuyruk olusabiliyor,turksunuz turkce konusuyorsunuz, turk pasaportu sirasina girerseniz ,niye buraya girdiniz diye soran olmaz,istanbulun yeni havalaninda bulunmadim bundan sonrada turkiyeye gidecegimi dusunmuyorum,yeni hava alani hakkinda hic bilgim yok.turk vbeya yabanci pasaport kafaniza takmayiniz.....en son hawaii ye gittigimizde gumrukcu bayan memur o kulubeye git dfiye isaret etti bende gittim ama bir sonraki kulubeye gitmisim,bayhan pasaport memuru,bu kiosk hostesler ve pilotlar icin ama geldiniz hadi verin pasaportunuzu deyip giris yapti..
-
@benjaminblacks Bilgim yok ama cok sacma bir gumruk olayi var. Gonderdigim ilac hala geri gelmedi. Bekliyorum...
-
@sametkaragoz, içinde söyledi: Amerika'dan aldığım blokeli telefon hattını Türkiye'de kullanabilir miyim?
Konuya hakim bi arkadaş acil iletişime geçebilirmi benimle aynı sorunu yaşıyorum 14promax verizon sim kilitli diyor açtırmam için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz
Verizon politikası eğer hala değişmediyse 60 gün o telefonda Verizon hat kullandıktan sonra unlocked olacak telefon ve istediğiniz hatla kullanabileceksiniz.
Ya da telefonun full ödemesini yaparak da Verizon’dan açtırabiliyorsunuz.
-
Merhaba arkadaşlar
Abdli erkek arkadaşımla Türkiyede evlenmek istiyoruz fakat çok merak ettiğimiz bir durum var.Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim -
Selamlar, bir soru sormak istiyorum.
Benim de halihazırda 2 adet bordo pasaportum bulunmakta. Arnavutluk’a girerken 10 yıllık pasaportumla giriş yaptım fakat şimdi bu pasaportu vize başvurusu için konsolosluğa vereceğim. Ülkeden çıkarken aynı pasaportla çıkmak zorundayım sanırım. Bunu sormak istedim. Farklı bir pasaportla çıkmak istediğimde sorun yaratılar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. -
Yurtdisi cikis harci 3000 TL olabilir. Ve her yil guncelleme.
-
-
@Elif-Sema Asagidaki linkten inceleyin:
Technical Difficulties -
@patriot, içinde söyledi: 14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler
@sir-altan Altan bey siz Australia'ya gittiginizde Turkiye'den nasil haber aliyordunuz. Biz sizin kadar eski gelmedik Birlesik Devletler'e ama geldigimizde internet yok gibiydi. Dial-up kullananlar vardi ama IT meraklisi gencler genelde. Ben cocuktum ve babam pek technology sevmezdi o nedenle ilk interneti eve 90larin sonunda lisedeyken ben getirdim. Sanirim 1997 veya 1998. Turkiye'de cok az site vardi ve google yokdu. Site addresslerini bilmek gerekiyordu. Ama bazi haberleri ordan almaya basladik. Ilk yillarda tek haber telefon gorusmelerinden akrabamlardan geliyordu.
.....birader biz ilk australyaya gittigimizde sadece mektupla haberlesiyorduk,bir mektup yazar haftalarca bazen aylarca cevap gelmesini beklerdik,,,1970 lerde turkiyede herkesin evinde telefon yoktu, telefon hatlari altin gibi kiymetliydi.....turkiyeye tatile gidip donen olursa,veya turkiyeden yeni gocmen gelmisse hemen turkiye nasil o nasil bu nasil emlak fiatlari nasil diye sorardik.. o zamanlar mektup ve telegraf vardi.telefon lukusdu..... daha sonralari gocmen radyosu kuruldu haftada bir gun turk programi yapmaya basladi,tabi dogru haberi kim verir,radyo bir sagcilarin eline gecer bir solcularin eline.
..daha sonralari trt int adli turk kanali uydu yayini yapmaya basladi,biraz biraz memleket hasreti gidermeye basladik.
-
@eren-yildiz ve ben mahkemeye verdik. En son 12 temmuzda benim başvurumu göç idaresine iletmiş mahkeme hakimi. Şu anda son durum nedir dönüş olmadığından bilmiyorum. Süreç devam ediyor. Şu anda oturum izni alıp kalamaz cocuk olumsuz sonuçlanıyor. Kimine verilmiş kimine verilmemiş bir ara mart sonu - nisan başı alanlar var ben hepsini yazdım bakalım ne sonuç çıkacak.
-
@caakmemo, içinde söyledi: Türkiye'deki geçmiş yılların aşı kartları hakkında
Merhaba bu konuyu bende araştırıyorum, ancak net bir bilgiye ulaşmış değilim.
Edevletimdeki uyarı: e-Nabız Sisteminde Kayıtlı Çocukluk Aşı Takviminiz Bulunmamaktadır.genelde asilari oldugunuza dair verilen kartlar sizde olur. yani eger sizde degilse ve eger elinizde asi oldugunuzu gosteren bir belge yoksa o durumda bir sey yapmaniza gerek yok.
genelde bu belgeleri geriye dogru cikartmaniz mumkun degildir, zaten oyle de olmasi gerekir, aksi durumda "gercek durumu yansitmayan" asi belgeleri cikartilirdi... O nedenle elinizde belge varsa bunlari goturebilirsiniz, eger elinizde belge yoksa bir sey yapmaniza gerek yok.
-
Amerikadan Türkiyeye nasıl sim kartı getirtebilirim bunu yapan bildiğiniz bir tedarikçi var mı?
Şu an türkiyede bulunan ve elinde kullanmadığı(aktif olması şart değil) fiziksel sim kartı olan varsa satın almak istiyorum. hattın kapalı olması önemli değil, sadece amerika sim kartı olması yeterli. Şimdiden teşekkürler.
-
"tebligat", devlet kurumlarinin bireylere veya tuzel kisilere yaptigi resmi bildirimlerdir. e-tebligat ise bu bildirimlerin elektronik yollarla ilgililere ulastirilmasidir.
Devlet daireleri eskiden bu bildirimleri sadece posta yoluyla yapardi, ama su anda posta yolunun yanisira e-tebligat ile de bildirim yapiliyor. Vatandaslarin ve tuzel kisilerin sorumlulugu ise kendilerine yapilan e-tebligat'lari devletin e-tebligat platformu uzerinden takip etmektir. E-devlet hesabinizla ve sifrenizle bu platforma rahatlikla ulasabilirsiniz. Vatandas olarak birine tebligat veya e-tebligat gonderemezsiniz; bunu sadece yargi kurumlari ya da devletin idari kurumlari yapabilir.
HomeResmi daireler tarafindan sahsiniza veya sirketinize yapilan bildirimleri e-tebligat platformundan takip edebilirsiniz. Vergi daireleri, SGK, mahkemeler ve savciliklar veya devletin baska bir resmi kurumu bu platformu kullanarak size bildirim yapabilir. Devlet kurumlari size bilgi verebilir, sizi gorevlendirebilir, veya sizden veya sirketlerinizden bir takim bilgiler isteyebilir. Bu tur istek ve bilgilendirmeler e-tebligat yoluyla yapilabilir. Devlet bu bildirimlerde "posta" yolunu da kullanabilir, ama gelisen teknoloji ile e-tebligat yontemi daha kullanisli ve yaygin sekilde kullanilmaya baslandi.
5 Ocak 2023'te Adalet Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Disisleri Bakanligi arasinda Elektronik Tebligat Sistemi Isbirligi Protokolu imzalandi. Bu protokole gore artik yurtdisinda yasayan TC vatandaslari da e-tebligat adresi alabilecek ve e-tebligat uygulamalarindan faydalanip hak kaybina ugramayacak.
-
Bir konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi rica edicem, hali hazırda özel sektörde SSK'lı olarak çalışmaktayım 2023 ortasında Amerika'ya taşınma durumumuz söz konusu. Taşındığımız süreye kadar tahmini 4135 prim gününü tamamlamış olacağım yani 4500 prim gününe 1 yılım eksik kalmış olacak. Benzer durumda eksik günü kalmış arkadaşlar bir şekilde taşındıktan sonra bir yerde kağıt üstünde çalışıyor gözüküp prim mi yatırdı aylık olarak yoksa toplu ödeme mi yaptılar eksik kalan prim günlerine istinaden.
4135 küsür günüm olacak ve ne olursa olsun bu günlerimin yanmasını istemiyorum , ne şekilde ilerlemek doğru yaklaşım olur?
-
@ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
-
@Platon59 90 gün geçerlidir. Bu kuralı devlet koyduğu için hiçbir şirket bu kuralın dışına çıkamaz
Subcategories
-
T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler
T.C. Konsolosluklarında Yapılan İşlemler (Askerlik Hariç) ve Sorular...
105
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.3k