@nvd05 malum kişinin keyfini
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@debbieLA77 lüks değil ihtiyaç bu bir gün ama yapamıyoruz işte yazık oğlum her hafta sonu evde anane babanne geziyor biz yaşadık öyle böyle anılar var da üzülüyorum onun için anı biriktiremez olduk diyorum biriktirip bı yurtdışı yaparım bari pasaport güçlenir, geçen markete girdik sadece bir şey alabilirsin dedim gitmiş kutu da Ece çikolata var ya onu almış biliyorum yemeyecek almadım 80 TL olmuş yuh dedim dün gece kumbarasina para atıyor biriksin bayram çikolatası alcam dedi 4 buçuk yaşında
9 yaşında ki komşu kızı kapılarda ki market broşürlerini topluyor niye dedim yazın fiyatlara bakar gülerim dedi bu şartlar bu yaşta çocuklara enflasyon ekonomi iktisat öğretti -
@waterman Irmağının akışına öldüğüm Türkiye'm yine hiç şaşırtmıyor :,) umarım bir an önce dosya bulunur ve işleriniz tamamlanır...
-
Ben 24 yaşında bir genç olarak bu ülkede önümü görememekten dolayı çok üzgünüm şahsen. Hepimiz olması gerekeni yaşamak için yerimizi yurdumuz hatta kimimiz ailemizi sevdiklerimizi geride bırakarak umuda yol almak istiyoruz. Bir sinemaya gitmek bir çikolata almak dışarıda bir öğün yemek yemek bu kadar zor ve maliyetli olmamalı. Güzel ülkemizi bu halde olmaya ve bizi de bu şekilde yaşamaya mahkum edenlere ne desek boş sözler kifayetsiz...
-
@Zelene oyun oynamayı öğreneceklerine, yeni oyunlar oynayacaklarına güleceklerine hallerine bak çocukların... offf diyecek birşey yok.. şunun için seviniyorum ama ben yengeç burcuyum duygusalım giderken yok anam yok babam vay evim vay eşyalarımda ne güzel dermiyim diye sızlanırdım arada artık hiç sızlanmıyorum yemin ediyorum tam zamanı bugün çıksa allah sağlık problemi vermesin arkama bakmam suanda tam o moddayım belki de bu bir ruhani hazırlıktır öyle düşünelim ...
-
@debbieLA77 boya badana gibi uzun vadeli işleri bende bekletiyorum aslında çıkacağını düşündüğümden değilde umudumu daha sonuç açıklanmadan baştan kaybettim dememek için

-
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bugün annemin doğum borçlanması ile alakalı SGK’ya gittik aldığımız cevaba bakın: Dosyanızı kaybettik bulamıyoruz sizin iletişim bilgilerinizi alalım biz sizi ararız bulunca
️Türkiye’deki devlet kurumları kesinlikle güvenini kaybetti gerçekten bugün orda gördüklerimden sonra aidiyet hissimi tamamen kaybettim Türkiye’ye karşı..
ben şuan bişey dedim ama yazmadım anla sen

-
@debbieLA77 ayrılık özlem sızlanma olayın da hala lider @Orhan-Cabarov ailesi ile ayrılışını okusan zaten ağlarsın. O bile şu anda 15 ay geçti gideli kaldı ki tekrar Türkiye geldi tekrar geri döndü.
-
@debbieLA77 anlıyorum seni bende yengeç burcuyum
ben haberleri izlemem takıyorum kafaya Ocak itibariyle sosyal medyayı sildim telefondan eskiden çok siyasi paylaşımlar yapardım uyandırma servisi gibi ama değmez diye bıraktım bencillikse bencillik umrumda değil değiştiremeyeceğim şeyler için üzülmekten bıktım -
@Ping-PONG Evet maalesef Ankara bu senede oldukça yavaş ilerliyor. Şu 4 aylık süreç her ne kadar geçen seneye göre iyi gözükse de, pandeminin etkilerinin kalmadığı normal bir süreç için oldukça yavaşlar
-
@Zelene ds 260 kazanınca sosyal medya hesapları sorusuna sakın yok deme silsen de yine de yazmayı sakın unutma
-
@tolgasatir hmmm güzel taktik diycem ama hepsi aynı kapıya çıkıyor :))) umudumuz hayırlara çıksın gerçek olsun hayallerimiz :)))
-
@Zelene valla yengeç yengeç amerikaya gidelim artık... bende bezen fazla düşünmekten başım ağrıyor valla
-
@Lossantosdy hahahahahahahah
-
@ayvalik10 yok telefondan sildim WhatsApp dahil duruyor hepsi canım isterse PC den açıyorum bir bunaltı geldi Instagram da geçirilen süreye baktım günlük ortalamam 2-3 saat oturup o kadar vakit harcamıyorum sorsan ama arada girip bakmalar o kadar tutmuş gereksiz zaman kaybı oturup günde 3 saat ingilizce çalışırım
-
şu tiktoku indirin bi yarım saat gezinin nerde Allahın krosu konuşmayı bilmeyen cahil cüheylası amerikada hepside malum yolla çıldırmamak elde degil ya,,,
-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
bir şey sorucam şu duygu kimlerde var? üstüme başıma bir şey almıyorum, evde yapılacaklar var badana boya tamir işleri vs yaptırmıyorum... az para harcamaya çalışıyorum... hep erteliyorum ve ağzımda hep nasılsa gidicem ne gerek var şimdi... hem hoşuma gidiyor böyle düşünmek hem korkutuyor beni valla :)))
Benzer psikoloji ile sanki kesin çıkacakmış gibi mal varlığımı nakite döndürmeye başladım. Uzun vadeli yeni iş planlarını, tekliflerini konuşmuyorum, görüşmüyorum vs. Çıkmazsa psikolojik olarak epey boşluğa düşebilirim gibi. İnsan mevcut durumundan memnun değilse, çıkma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu bilse bile bir şekilde kaptırıyor kendini.
-
@Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ayvalik10 yok telefondan sildim WhatsApp dahil duruyor hepsi canım isterse PC den açıyorum bir bunaltı geldi Instagram da geçirilen süreye baktım günlük ortalamam 2-3 saat oturup o kadar vakit harcamıyorum sorsan ama arada girip bakmalar o kadar tutmuş gereksiz zaman kaybı oturup günde 3 saat ingilizce çalışırım
Bence de çok işinize yarayacak. Ayrıca İngilizce sesli ve altyazılı olarak Netflix’s de çok işe yarıyor. Abd de intibakınızı hızlandırıyor Türkçe dizileri bile İngilizce seyrediyorum. Bir zaman sonra Türkçe anlamını düşünmeden İngilizce direk konuşmaya başlıyorsunuz. Türkçe biraz köreliyor. Kelime Unutkanlıkları başlıyor. Sıkıntı değil .
-
Buraya geldiğimden beri Sosyal Medyadan çok forumda vaktimi geçiriyorum. 2024 grubu formun eski günlerindeki tempoyu tekrar yakaladı. Umarım gönülden isteyen herkese nasip olur. 2019 dan beri diğer gruplarda mülakat ve gidişlerlerle ilgili ciddi sıkıntılar oldu. Bu sene herşeyin normale geleceğine inanıyorum.
-
@redsat2000, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bence de çok işinize yarayacak. Ayrıca İngilizce sesli ve altyazılı olarak Netflix’s de çok işe yarıyor. Abd de intibakınızı hızlandırıyor Türkçe dizileri bile İngilizce seyrediyorum. Bir zaman sonra Türkçe anlamını düşünmeden İngilizce direk konuşmaya başlıyorsunuz. Türkçe biraz köreliyor. Kelime Unutkanlıkları başlıyor. Sıkıntı değil .
işte maalesef eşim öyle izleyemiyor
ama yalnız başımayken öyle izliyorum gerçekten faydası oluyor -
Greencard muhabbetini daha önce duymuştum ama tr de iyi bir konumda çalıştığım için aklımın ucundan bile geçirmemiştim taki 2022 senesine kadar eşimle birlikte oturduk şöyle bir baktık yaş 29 oldu ben maaş + prim 20k maaş alıyorum eşimde 10k en az alıyor şirket aracım var yakıt derdim yok güzel bir konumdayım senelerce emek verdim karşılığını aldık dedik sonra düşündük ya çocuklarımız ne olacak dedik onların gelecekleri bizim gibi olacak mı dedik bencilce davranmanın yanlış olduğunu düşündük ve yurt dışında hayat kuralım dedik başta irlanda ankara anlaşmasını araştırdık gayet iyidi ama bana vize çok kolay çıkıyor hesaplarım yüzünden eşimede kolay çıkıyor ama ikimize aynı anda çıkmıyor göçmen gibi oluyoruz dil okulu ile gidip ankara anlaşmasına başvurup kalalım demiştik sonra greencard dedi arkadaşlar bu sene ilk denemem olacak son mu olur bilmiyorum ama çok umutluyum bu yüzden şimdiden birikim yapmaya başladım tr para değerindne dolayı kendi hesabımdan 10kusd karşılığı ALTIN eşimden de şuana kadar 2kusd kaşrılığı ALTIN VE 2K USD birikim yaptık çıkarsa diye 200gr altın ayırık orada sıfırdan hayat kurmak için çıkmazsa ne olacak ne yapacaksın birikimi dersek sanırım TR de bir ev alacaz kredi çekip umarım herkes için hayılısı olur
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k