Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells
    Kiz arkadaşım Amerikalı
    Eğer ki statü değişikliğinden red almaz isem mayısta düşünüyoruz
    Diyelim ki red aldım bana verilen bir süre var değil mi ülkeden ayrılmam için
    Bu süre içinde evlenirsem herhangi bir problem yaşar mıyım ? Teşekkürler

hayir, maalesef boyle bir sure yok. Eger "Change of Status" ya da "Extension of Status" reddedilirse ABD'den en hizli sekilde cikmaniz gerekiyor.

Fakat ABD vatandasi ile evlenince statu disi olsaniz da AOS surecine baslayabilirsiniz; lakin soyle bir durum var... evliliginizin iyi niyetli ve gercek olmasi gerekiyor, yani siz statunuzu kaybeder kaybetmez hemen bir evlilik yapip ABD'de gocmen olmak icin basvuru yapmaniz supheli gorunebilir, bilginize.

Ne zaman evlenmeyi planliyorsunuz? Eger yakin zamanda evlenmeyecekseniz 3 yillik ve 10 yillik ban suresine dikkat etmelisiniz.

Aynı şekilde sponsor bulduk diyelim hcam AOS sürecine başlanabilir mi ülkede statüsüz kalmamak için.
    Eğer ki evet ise sponsorluk süreci hangi aşamada olmalı ? Biliyorsunuz 2yil kadar sürüyor ortalama.

• @musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Şöyle kız arkadaşımla 8 aydır tanışıyorum aslında work and traveldan sonra süreci uzatmam kız arkadaşım içindi herşey gerçek kız arkadaşım şuanda üniversite son sınıf mayısta mezun olacak sadece onu bekliyoruz çünkü beraber farklı bir eyalete taşınıp beraber yaşamaya başlayacağız bunlar da evlilik için önemli noktalar
    Eğer ki statü değişikliği başvurum devam ederken sadece evlenmem ileride oluşabilecek bazı şüpheyi kaldırır mı ?
    Ve evlendiğim gibi işlemleri başlatmam mı gerekir teşekkürler 🙏

Hayir, hemen baslatmaniza gerek yok. Daha once de dedigim gibi ABD vatandaslari esleri statulerini kaybetseler de sureclerine devam edebiliyorlar.

Siz evliliginizin gercek olduguna dair belge biriktirin bence, cok daha iyi olur bir sonraki asama icin, son anda evlenseniz dahi akillarda olusabilecek soru isaretlerini kaldirmis olursunuz.

• @mexido, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells
    Kiz arkadaşım Amerikalı

hayir, maalesef boyle bir sure yok. Eger "Change of Status" ya da "Extension of Status" reddedilirse ABD'den en hizli sekilde cikmaniz gerekiyor.

Fakat ABD vatandasi ile evlenince statu disi olsaniz da AOS surecine baslayabilirsiniz; lakin soyle bir durum var... evliliginizin iyi niyetli ve gercek olmasi gerekiyor, yani siz statunuzu kaybeder kaybetmez hemen bir evlilik yapip ABD'de gocmen olmak icin basvuru yapmaniz supheli gorunebilir, bilginize.

Ne zaman evlenmeyi planliyorsunuz? Eger yakin zamanda evlenmeyecekseniz 3 yillik ve 10 yillik ban suresine dikkat etmelisiniz.

Aynı şekilde sponsor bulduk diyelim hcam AOS sürecine başlanabilir mi ülkede statüsüz kalmamak için.
    Eğer ki evet ise sponsorluk süreci hangi aşamada olmalı ? Biliyorsunuz 2yil kadar sürüyor ortalama.

Sponsor derken tam olarak ne demek istiyorsunuz acaba? Evleneceginiz kisinin maddi durumu yetmedigi icin, size mali sponsor olacak baska biri mi var?

• @crazycells
    Teşekkürler bu kanıtlar için bir örnek listemiz varmıdır kendi fikrimce kanıt olabilecek şeyleri tutuyorum

• @musthawe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells
    Teşekkürler bu kanıtlar için bir örnek listemiz varmıdır kendi fikrimce kanıt olabilecek şeyleri tutuyorum

evet, ilk iletide I-130 basliginin altinda belgeler var...

• Evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mexido, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells
    Kiz arkadaşım Amerikalı

Sponsor derken tam olarak ne demek istiyorsunuz acaba? Evleneceginiz kisinin maddi durumu yetmedigi icin, size mali sponsor olacak baska biri mi var?

Evlilik değil hcam işyeri sponsorluğundan bahsettim aslında.
    .

• @mexido, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mexido, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells
    Kiz arkadaşım Amerikalı

Evlilik değil hcam işyeri sponsorluğundan bahsettim aslında.
    .

Anladim :) o halde yanlis basligi kullaniyorsunuz.

Maalesef statu disi olmaniza ragmen AOS'ye devam edebilmek sadece ABD vatandaslarinin yakin akrabalari yani IR kategorileri icin (IR-1 , IR-5 vs) verilmis bir ayricalik... EB vizelerinde boyle bir ayricalik yok, eger statu disi kaldiysaniz 6 ayi gecirmeden ABD disina cikmalisiniz.

• @crazycells
    Teşekkürler hcam:)👍

• 67EF0C64-2DCE-4473-A548-66B1EF59926C.jpeg F76396C9-CA16-4091-A3B4-3F949238E88B.jpeg 8EB05905-4998-4D7F-A25E-7A74132C1170.jpeg Arkadaslar selam. Yaklasik bir senedir amerikadayim. Universite egitimim icin geldim haliyle F1 vizem var. Fakat bundan 217 gun once esim uzerinden green card'a basvurmustum. Biyometrik ve parmak izi randevusuna cagirildim. Gittim. Sonra oturdum SSN'i beklemeye basladim. Fakat gecen hafta bana USCIS'den boyle bir belge geldi. Esim 2021 yilindan once Amerika'da yasamadigi icin belli bir finansal gecmisi yok. Tax, Pay-Check vs. Kendisi USA vatandasi. Bu belgeye gore bizim su an ne yapmamiz gerek? Birinden bize sponsor olmasini rica edersek karsi tarafi cok ugrastirir miyiz? Yuk altina girmis olur muyum? Cunku isteyebilecegim bir iki kisi var fakat bilirsiniz ki insan bir sey istemeye cekiniyor. Bu konuda bizi aydinlatmak isteyen birisi varsa cok mutlu oluruz. Belgeleri asagiya birakiyorum. Tesekkurler...

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• @ismail-dincer, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Arkadaslar selam. Yaklasik bir senedir amerikadayim. Universite egitimim icin geldim haliyle F1 vizem var. Fakat bundan 217 gun once esim uzerinden green card'a basvurmustum. Biyometrik ve parmak izi randevusuna cagirildim. Gittim. Sonra oturdum SSN'i beklemeye basladim. Fakat gecen hafta bana USCIS'den boyle bir belge geldi. Esim 2021 yilindan once Amerika'da yasamadigi icin belli bir finansal gecmisi yok. Tax, Pay-Check vs. Kendisi USA vatandasi. Bu belgeye gore bizim su an ne yapmamiz gerek? Birinden bize sponsor olmasini rica edersek karsi tarafi cok ugrastirir miyiz? Yuk altina girmis olur muyum? Cunku isteyebilecegim bir iki kisi var fakat bilirsiniz ki insan bir sey istemeye cekiniyor. Bu konuda bizi aydinlatmak isteyen birisi varsa cok mutlu oluruz. Belgeleri asagiya birakiyorum. Tesekkurler...

Oncelikle I-864 formunda yanlislik yapmissiniz (hanehalki sayisi bolumunde) ve imzalamayi unutmussunuz.

Esiniz 2021 yilinda vergi bildirimi yapti mi? Yoksa hic yapmadi mi? Eger yapmadiysa neden yapmadigini aciklayan bir mektup yazip I-864 formuyla gonderdi mi?

• Merhaba Sayın @crazycells
    I-130 ve I-485 formlari icin USCIS account dan kontrol ettigimde, dun itibariyle statülerin “case approved” olduğunu görüyorum. Bu evlilik sebepli green card sürecimin mülakatsız onaylandığı anlamına mi geliyor yoksa bilmediğim başka birşey mi var? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@MuRtY evet süreciniz mülakatsız onaylanmış tebrikler

• Cevabiniz icin tesekkur ederim @waterman

içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@MuRtY evet süreciniz mülakatsız onaylanmış tebrikler

• @MuRtY Tebrikler, gözünüz aydın.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhaba
    Ben 2016 dan beri eşimle evliyim..kendisi abd vatandası..oğlumda abdede 2017 de doğdu..bu sene ücretsiz izin alarak kendim devlet memuruyım amerikaya geldim..pandemi git gel sıkıntı olmasın diye bu seneye kadar basvurmadık..bu sene basvurmuzu yapmak isyiyoruz..ancak 3,5 aydır burdayım ve bu süreçte annem rahatsızlandı taporları var.ben burdan basvuru yapsm hastane raporlarını göstererek seyahat iznim gelir mi gelirse ne zaman dilimİnde gelir? Normalde seyahat izni kaç ayda geliyor bilen var mı? Yoksa hiç risk alamyıp burdan eşim basvursa yaza doğru gidip te de beklesem ve anlaradan mı alsam? Bu trden basvurup gelme kısmı ne kadar sürer bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim..zaten görüşme olmaksızın uzun süreli grenncard çıkması yuZde yuZ bizim için ve tüm evraklarımız mevcut sadece sorunum seyahat izni ..diğerlerinin gelme süresi çok önemşi değil..en kısa nerden halledenilirim onu sormaktyım tesekkürler

• @burakshop, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Herkese merhaba
    Ben 2016 dan beri eşimle evliyim..kendisi abd vatandası..oğlumda abdede 2017 de doğdu..bu sene ücretsiz izin alarak kendim devlet memuruyım amerikaya geldim..pandemi git gel sıkıntı olmasın diye bu seneye kadar basvurmadık..bu sene basvurmuzu yapmak isyiyoruz..ancak 3,5 aydır burdayım ve bu süreçte annem rahatsızlandı taporları var.ben burdan basvuru yapsm hastane raporlarını göstererek seyahat iznim gelir mi gelirse ne zaman dilimİnde gelir? Normalde seyahat izni kaç ayda geliyor bilen var mı? Yoksa hiç risk alamyıp burdan eşim basvursa yaza doğru gidip te de beklesem ve anlaradan mı alsam? Bu trden basvurup gelme kısmı ne kadar sürer bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim..zaten görüşme olmaksızın uzun süreli grenncard çıkması yuZde yuZ bizim için ve tüm evraklarımız mevcut sadece sorunum seyahat izni ..diğerlerinin gelme süresi çok önemşi değil..en kısa nerden halledenilirim onu sormaktyım tesekkürler

Malesef en kısa diye bir durum söz konusu değil. Hiç değilse 6-8 ay sadece seyahat veya çalışma izni gelmesi. Daha uzun bekleyenler de var, ve belki daha kısa ama bu zamandan daha kısa zamanda alanlar çok çok nadir. Ayrıca dosyanızın bulunduğu service center göre de bu durum değişkenlik gösteriyor. Ve ne yazık ki service center seçebilme gibi bir lüks de söz konusu değil.

Elinizde bulunan ailenize ait raporları belki “Expedite “ yapabilirsiniz ancak bunu dosyanızı gönderir göndermez yapamazsınız. Her şeyin belli bir süre çerçevesi var. Malesef uscis içerisinde işler bu şekilde ilerlemiyor. Tr’den başvuru başlatıp başlatmamak tamamen sizin kararınız elbet. Abd içi başvurulara nazaran biraz daha uzun sürdüğü aşikar.

• @MuRtY, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba Sayın @crazycells
    I-130 ve I-485 formlari icin USCIS account dan kontrol ettigimde, dun itibariyle statülerin “case approved” olduğunu görüyorum. Bu evlilik sebepli green card sürecimin mülakatsız onaylandığı anlamına mi geliyor yoksa bilmediğim başka birşey mi var? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eger I-485 onaylanmissa mulakatsiz onaylanmis demektir sayin @MuRtY , tebrikler :) gozunuz aydin...

• Sayin @crazycells cevabiniz iicn tesekkur eferim. 3 hafta icinde green card’in tarafima ulasacagini varsaysak surecim toplam 5 ayda sonuclandi. Bu tahminimin cok ilerisinde ve guzel bir gelisme. Demekki pandemi sebebiyle biriken dosyalari hizli hizli mulakatsiz tamamlamaya calisiyolar.

• @MuRtY merhaba evlilik yoluyla grenncard basvurunuz 5 ayda mı sonuçlandı.uzun süreli bir evlilik miydi?

• Herkese merhaba,

Amerikan vatandasi kiz arkadasimla Subat ayinda Amerikaya tatile geldigimde tanistik ve daha sonra ben Turkiyeye donus yaptim.
    Devam eden surecte telefonla gorusmelerimiz vs devam etti ve isim geregi 1-2 gunlugune 2-3 sefer Amerikaya geldigimde de gorustuk.
    Daha sonra da Eylul ayinda kendisi Turkiyeye gelerek 10 gun beni ziyaret etti, bu sirada ailemle de tanisti.
    Kasim ayinin sonunda isten izin alip ben Amerikaya kiz arkadasimi ziyarete geldim ve simdi ise evlilik karari aldik, 90 gunluk sureyi beklemekteyiz.
    Forumda yazilanlari mumkun oldugunca okuyup inceledim ancak kafama takilan bazi seyler var ve bunlarla ilgili yardimci olabilirseniz cok sevirim.

-Kiz arkadasimi Turkiyede ailemle tanistirdigimi belirtmem, turistik vizeyle geldigim icin onceden evliligi planlamisiz gibi gozukup eksi olarak mi doner yoksa evliligimin gercekligini gosterip kanit olarak arti mi olur?

-90 gun bekledikten sonra evliligi yapmak, turist vizesiyle gelip evlenmenin onundeki engeli kaldirmis mi oluyor? Yani sormak istedigim "Sen buraya turist vizesiyle gelip evlenmissin ama daha onceden zaten devam eden bir durumunuz var boyle yapamazsin" gibi bir durumla karsilasabilir miyiz?

-Evliligin ardindan kendisi benim soyadimi almak istiyor, eger evraklari simdiki soyadi varken yollarsak ve bu surecte soyadi degisikligi oldugunda tekrar mi evrak yollamamiz gerekir yoksa surec etkilenmeden devam eder mi?

-Evliligin ardindan benim Turk konsolosluguna evliligimi beyan etmem gerekiyor mu buradaki evraklari yollamadan once?

-Kiz arkadasimin yillik geliri istenen gelirin cok ustunde ancak hesabinda birikmis parasi pek yok. Bu bir sorun olur mu? Asil onemli olan gelir mi yoksa birikim olarak beklenen bir miktar var mi?

-Gelirken yanimda getirdigim bir miktar para var. Bu parayi onun hesabina yatirirsak hesap hareketlerinde bu olumsuz bir izlenim verir mi inceleme yapildiginda?

Tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k