@Emrahav, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar Merhaba.
Formda yeniyim açıkcası bütün gün yazılanları okuyup süreçleri öğrenmeye çalışıyorum. Ben eşimle ( abd vatandaşı ) Türkiyede 2017 yılında evlendik ve burda yaşıyoruz. Bir tanede oğlumuz var. Green card sürecini başlatmak istiyoruz. Ama kafamızdaki en önemli sorunun cevabını bulmaya çalışıyoruz. Bu süreci abd mi yoksa türkiyedemi başlatmak sonuca hızlı ulaşmak açısından daha iyi. Yurtdışında başlatmak benim için biraz sıkıntı. Çünkü bende b1 vizesi var. Hersene abd ye gidip geliyorum. Süreci abd de başlattığımız durumda eşim ve çoçuğumun oraya gitmesi lazım benimde türkiyede green cardı beklemem gerekiyor. Çünkü yasal olarak çalışma hakkım olmadan oraya gitmek istemiyorum. Türkiyeden başvuruların ne akdar süre aldığınıda açıkcası bilimyorum. Bildigim sadece ABD de sürelerin çok uzadığı. Benzer süreçleri yaşan sizlerin görüşleri nedir acaba.
Iki yontemin de artilari ve eksileri var. Sizin onceliginiz ne olacaksa buna gore karar vermelisiniz.
Eger ABD'de calisma iznini bekleyecek durumda degilseniz ve Green Card icin birkac yil beklemek sizin icin sorun olmayacaksa ABD disindan bu sureci devam ettirebilirsiniz.
Fakat bu durumda size sponsor olacak birilerini bulmaniz gerekiyor. ABD'de yasayan ve calisan biri olmali...