(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@nnur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
greencard sürecini bekliyorken (bana çıktı ve mülakat tarihimi bekliyorum) geçen sene lottery sonuçları açıklanmadan vize başvurusunda da bulunmuştum mülakat tarihini 2023 ocak ayına verdiler haftaya çarşamba mülakatım var.
tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim ve turist vizesi başvurusunda bulunmuştum amerikaya gitmeyi çok istiyorum mülakatın olumlu sonuçlanması adına tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi niyet mektubundan bahsedilmiş bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.GC çıkmış olması olumlu bir hava yaratabilir. Tıp okuyorsunuz madem. Bu alanda ve ya başka alanda bir takım üniversiteleri ve şehirleri yerinde görüp ön araştırma yapmak istediğinizi beyan edebilirsiniz. GC sürecinde eğitiminizi aksatmadan bir tercih yapabilmek için araştırma yapmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
GC yi hiç karıştırmayıp DS 160 daki seyahat amaç ve planınızı savunur bir görüşme yaparak, onlar sorarsa evet başvurdum ve GC kazandım, sürecin başlamasını bekliyorum diyebilirsiniz.
Sürece buradamı oradamı devam etmekle ilgili bir imada bulunmayın. Lottery kazanmanız vize almanızı garanti etmediğinden bu yönde bir ima, turist vizesiyle gidip, GC alamazsanız farklı yollara başvurabileceğiniz gibi bir çıkarıma sebep olabilir. Bu yüzden direk olarak sormadıkça bu yönde bir beyanda bulunmayın. Sorarsa seyahatinizi tamamladıktan sonra okulunuzun devam edeceğinden döneceğinizi, sürece burada devam edeceğinizi söylersiniz. -
@eskiciugur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, öncelikle herkesin yeni yılını kutlarım.
6 ocak günü eşimle beraber mülakatımız olacak, o esnada çocuklarımız da bizimle olabiliyor mu.? Vize başvurusu sadece ben ve eşim için fakat çocuklarımızı babaanneye bırakacaktık ama o gün şehir dışında olmaları gerekiyor, bu yüzden çocuklarımızla gitsek bir problem yaşarmıyız ?Konsolosluğa telefonla sormak iyi bir seçenek olabilir. Çok büyük değillerse içeri alınabilirler belki. Ama geçmiş araştırmalardan anımsadığım, vize görüşmesi olmayan kişiyi içeri almadıklarını hatırlıyorum. Biz de ilk görüşmemizde 11 yaşındaki kızımızı arabada bırakmıştık.
-
Vize aldığınız konsolosluk görevlilerinin Yeni yıl planları 😀
https://www.instagram.com/reel/CmywOzsOsff/?igshid=MWI4MTIyMDE= -
@birisi merhaba,
Ben Ankara için takip ediyorum randevuyu fakat henüz açılmadı. İstanbuldan Aralık a aldım ne olur ne olmaz ortada kalmayım diye.
Size sorum değiştirğiniz randevu tarihlerini hangi günlerde hafta sonu ya da hafta içi ya da sabah akşam gece giriş yapıpta denediniz oldu? Yardımcı olur musun? -
@redsat2000 marathon yapan zenci benim vizemi vermişti
-
@mr-bozturk merhaba, bununla ilgili herhangi birşey söyleyemem, ben sürekli kontrol ettim. Ama geri çektiğim tarihleri saat 22:00'dan sonra çektim fakat gün içinde de boşluklar açılıyor.
Bazen birkaç gün boşyer hiç açılmıyor. Fakat unutmayın arka arkaya sürekli sayfayı yenilerseniz size 5 saat yasak koyuyor ve bu süre boyunca boş yerleri göremiyorsunuz.
-
@ibrahimasar GC çıkması negatif bir etki de oluşturabilir. Bununla alakalı şöyle bir yorum duymuştum. GC'ye başvurmanız göçmenlik niyetinizin olduğunu gösteriyor. GC'de mülakat aşamasında Amerika'ya gidişiniz kesinleşmediği için de GC negatif bir etki yaratabilmektedir.
Tabii bu tamamen duyumsal bir şey.
-
@melihguney bahsettiğin duyum burada mülakata giren kişilerin karşılarına direk çıkan engeldir. Yaşanmış olay yani
-
@eskiciugur önce vize başvurusu olanların pasaportlarını girişe teslim ediyorsunuz.Çocuklarınız için vize başvurunuz yoksa içeriye alamazsınız.Sadece pasaportları teslim edilenler girebiliyor.14 yaş altı vize başvurusu varsa,pasaportunu içeriye vermiş olsanız bile giriş zorunluluğu yok.İsterseniz girebilir deniliyor.Biz 12 yaş çocuğumuz psikolojisi etkilenmesin diye görüşmeye almamıştık,bahçede beklemişti.Pasaportunu içeri teslim etmiştik.Ona da vize basıldı.Benim size tavsiyem çocuklarınız için vize başvurusunda bulunmadıysanız boşuna götürmeyin.İçeri almazlar.Havalarda soğudu,bahçede 2 saat beklemeleri sıkıntı olur.
-
Merhaba. 4 Ocak'da vize randevum var. Bir kaç sorum olacak daha önce yanıtlarını okudum fakat emin olmak istiyorum. Öncelikle 8.15'de Ankara'da gireceğim. DS160 formunu tekrardan yazmak zorunda kaldım çünkü yapacağım seyahatin bilgileri netleşti ve bunun sonucunda bazı bilgileri güncellemem gerekti.
1- Güncellemiş olduğum DS160 formunu nereye teslim etmem gerekecek ve güncellenmesi için ekstra bir şey söylememe gerek var mı?
2- Yeni yaptığım DS160 formunda "Purpose of Trip to the U.S." kısmına "TEMP. BUSINESS PLEASURE VISITOR(B)" seçtim. Daha sonrasında ise B1/B2 yerine aceleyle "TOURISM/MEDICAL TREATMENT(B2) seçmişim. Çok büyük bir sorun mudur? DS160'u tekrardan doldurmalı mıyım?
-
@melihguney GC çıkması negatif etki oluşturmaz. GC çıktı ise ve ds260 doldurulduysa negatif etki oluşturur.
-
mülakatta hiç yurtdışı deneyimi olmayan kişiler de alsa da yine de yurtdışına çıkanlar daha fazla şansı oluyor diye aşağıdaki vizeyi bir inceleyin.
digital nomad vizesi
-
@redsat2000 süpermiş bu her sene yapıyorlar herhalde bunu :)
-
@debbieLA77 Evet her sene oluyor
-
Merhaba, son zamanlarda seyahatleri için iş yerinden yazı alan kişiler gördüm. Bu yazı, ABD'ye yalnız iş amaçlı gidenler için mi alınıyor? Ben gezimin tamamen turistik amaçlı olması ve yaz tatilinde gerçekleşecek olması nedeniyle böyle bir yazı almayı düşünmüyordum ama vizeye olumlu bir katkısı olur mu? Ya da benim şartlarımda almak mantıklı mı?
ABD'nin normalde herhangi bir belge talep etmediğini biliyorum ama yine de tedirgin oluyorum. -
@charlotte açıkçası almasanız da olur gönlünüz rahat olucaksa alın tabi.
-
@charlotte ben sadece içim rahat etsin diye alıcam. %95 bakmıcaklar bence…
-
@waterman @historian @uzaysan anlıyorum, teşekkürler.
-
@charlotte, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, son zamanlarda seyahatleri için iş yerinden yazı alan kişiler gördüm. Bu yazı, ABD'ye yalnız iş amaçlı gidenler için mi alınıyor? Ben gezimin tamamen turistik amaçlı olması ve yaz tatilinde gerçekleşecek olması nedeniyle böyle bir yazı almayı düşünmüyordum ama vizeye olumlu bir katkısı olur mu? Ya da benim şartlarımda almak mantıklı mı?
ABD'nin normalde herhangi bir belge talep etmediğini biliyorum ama yine de tedirgin oluyorum.Amaciniz tamamen turistik olsa bile sirketinizden, "Bu kisi Turkiyede bizde calisiyor. Seyahat sonunda Turkiyeye geri gelecek" tarzi bir belge alinabilir. Ne kadar faydali olur bilmiyorum ama. Benim belgelerin hicbirine bakmamislardi.
-
@charlotte, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@waterman @historian @uzaysan anlıyorum, teşekkürler.
Bu nasil oldu ya? Mesajima yanit verilmis gibi ama benim mesajimdan once atilmis mesaj. Duzenleme gecmisi de yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum