Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, Abd turist vizesi basvurumuzu olumlu yonde etkileyebilecek spesifik bir ulke vizesi var midir? Desteklemesi acisindan soyluyorum. Japonya ve Guney Kore ile ilgili birkac yorum gormustum. Son birkac senede rutin alinan schengen vizeleri biraz paravan gibi durabiliyor. Tesekkurler.


  • @Programmer teşekkür ederim


  • @Gunes-T abdnin data paylaştığı ülkeler,
    -büyük britanya
    -kanada
    -irlanda
    -avustralya
    -yeni zelanda

    background checkte bu ülkelere yasal girdiğinizi görebilir abd elçiliği. Bunun dışındakiler için pasaporttaki stickerlara bakıyorlar.


  • @charon tesekkur ederim cevap icin

  • ⭐⭐⭐

    @Gunes-T Bu listeye + İsviçre, bu benim fikrim.

  • ⭐⭐⭐

    @ugur-avluklu Rica ederim, dilerim vizeniz olumlu sonuçlanır.


  • @Gunes-T Bizim pasaportlar boştu B2 için 3 kişi onay aldık .Vize kriterlerine uyuyorsanız veriyorlar.Geçen ay pasaportu schengen vizeli,avrupa çok giriş çıkışı olan 2 arkadaşıma red verdiler.Yani yurtdışı giriş çıkışım çok bana verirler diye düşünmeyin.İstedikleri kriterleri sağlarsanız,sağlam bir hikayeniz ve Türkiyede düzenli bir yaşantınız varsa sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.


  • @Wonderland aciklama ve ornekler icin tesekkur ederim


  • Selamlar
    20 yıl önce öğrenci vizesi ile geldim trafik kazası geçirdim 6 ay ayağım alçıda kaldı. Herhangi bir bldirim yapmadım. 6 ay sonra kaçak duruma düştüğümü söylediler bende nasılsa kaçak durumdayım diye 8 ay daha kaçak kaldım.
    Sonra yakalanmadan veya deport edilmeden kendim Türkiye ye döndüm. Üzerinden 20 yıl geçti
    Vize için başvursam bu durum red olmasına neden olur mu. Bunun için yapabileceğim bir öneriniz var mı


  • @Programmer hayır yanlışsınız, hatta ben de eksik bilgi vermişim.

    İrlanda dahil değilmiş.

    burada ülkelere göre daha detaylı bilgiler var.

  • ⭐⭐⭐

    @charon Yanlış değilim, bunu söylerken aralarında bilgi paylaşan veya Amerika'nın resmi kayıtlarında yer alan ülkeleri kastetmedim. Doğruyum çünkü yanımda ispatı var bunun. Kanada vizesi reddedilen arkadaşım bir danışman tavsiyesi üzerine (3-5 günlüğüne Almanya veya İsviçre'ye gitmesini söylemişti) bir akrabasının davetiyesi ile 3 günlüğüne İsviçre'ye gitti bir buçuk ay sonra da tekrar Kanada vizesine başvurdu. Daha önce 2 kez reddedilen vizeyi bu kez verdiler.


  • @Programmer iyi de bu benim dediğime geliyor 🙂
    kanada vizesi için pasaport kopyasını yollamanız gerek(bütün vizelerin). Geçen 2 başvurusunda isviçre yokmuş. Şimdi olduğu için vermişler.
    veri paylaşımı yok ortada, sadece vize stickerina bakmak var.

    benim dediğim veri paylaşımı bilgisayarda çıkan.


  • greencard sürecini bekliyorken (bana çıktı ve mülakat tarihimi bekliyorum) geçen sene lottery sonuçları açıklanmadan vize başvurusunda da bulunmuştum mülakat tarihini 2023 ocak ayına verdiler haftaya çarşamba mülakatım var.
    tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim ve turist vizesi başvurusunda bulunmuştum amerikaya gitmeyi çok istiyorum mülakatın olumlu sonuçlanması adına tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi niyet mektubundan bahsedilmiş bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.


  • Merhaba, öncelikle herkesin yeni yılını kutlarım.
    6 ocak günü eşimle beraber mülakatımız olacak, o esnada çocuklarımız da bizimle olabiliyor mu.? Vize başvurusu sadece ben ve eşim için fakat çocuklarımızı babaanneye bırakacaktık ama o gün şehir dışında olmaları gerekiyor, bu yüzden çocuklarımızla gitsek bir problem yaşarmıyız ?


  • @eskiciugur iyi yıllar, konsolosluğa çocuklar girebiliyor ama içeride bahçede bekletiyorlar sanırım. Çok küçük çocukların mülakat salonuna kadar izin vereceklerini düşünüyorum

    @Wonderland, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhaba.Aylardır bu forumun takipçisiyim.Aradığım bütün sorulara net cevaplar buldum.Yardımcı olan,desteklerini esirgemeyen forumda ki tüm paylaşımcılara öncelikle teşekkür etmek isterim.18 Kasım Cuma günü / Ankara / B2 mülakatımız vardı.Diğer arkadaşlara örnek amaçlı paylaşmak isterim.Ben(43)evliyim,kızım(21) üniversite 3.sınıf öğrenci ve diğer kızım (12) öğrenci ile birlikte Ankara Büyükelçiliğe giriş yaptık.12 yaşında ki kızım bahçede kaldı hem çanta ve telefonları ona bıraktık.14 yaş altının mülakata girme zorunluluğu yoktu çünkü Diğer 21 yaşında ki kızımla güvenlik kontrollerinden geçip içeri girdik.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nnur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    greencard sürecini bekliyorken (bana çıktı ve mülakat tarihimi bekliyorum) geçen sene lottery sonuçları açıklanmadan vize başvurusunda da bulunmuştum mülakat tarihini 2023 ocak ayına verdiler haftaya çarşamba mülakatım var.
    tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim ve turist vizesi başvurusunda bulunmuştum amerikaya gitmeyi çok istiyorum mülakatın olumlu sonuçlanması adına tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi niyet mektubundan bahsedilmiş bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    GC çıkmış olması olumlu bir hava yaratabilir. Tıp okuyorsunuz madem. Bu alanda ve ya başka alanda bir takım üniversiteleri ve şehirleri yerinde görüp ön araştırma yapmak istediğinizi beyan edebilirsiniz. GC sürecinde eğitiminizi aksatmadan bir tercih yapabilmek için araştırma yapmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
    GC yi hiç karıştırmayıp DS 160 daki seyahat amaç ve planınızı savunur bir görüşme yaparak, onlar sorarsa evet başvurdum ve GC kazandım, sürecin başlamasını bekliyorum diyebilirsiniz.
    Sürece buradamı oradamı devam etmekle ilgili bir imada bulunmayın. Lottery kazanmanız vize almanızı garanti etmediğinden bu yönde bir ima, turist vizesiyle gidip, GC alamazsanız farklı yollara başvurabileceğiniz gibi bir çıkarıma sebep olabilir. Bu yüzden direk olarak sormadıkça bu yönde bir beyanda bulunmayın. Sorarsa seyahatinizi tamamladıktan sonra okulunuzun devam edeceğinden döneceğinizi, sürece burada devam edeceğinizi söylersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eskiciugur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, öncelikle herkesin yeni yılını kutlarım.
    6 ocak günü eşimle beraber mülakatımız olacak, o esnada çocuklarımız da bizimle olabiliyor mu.? Vize başvurusu sadece ben ve eşim için fakat çocuklarımızı babaanneye bırakacaktık ama o gün şehir dışında olmaları gerekiyor, bu yüzden çocuklarımızla gitsek bir problem yaşarmıyız ?

    Konsolosluğa telefonla sormak iyi bir seçenek olabilir. Çok büyük değillerse içeri alınabilirler belki. Ama geçmiş araştırmalardan anımsadığım, vize görüşmesi olmayan kişiyi içeri almadıklarını hatırlıyorum. Biz de ilk görüşmemizde 11 yaşındaki kızımızı arabada bırakmıştık.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Vize aldığınız konsolosluk görevlilerinin Yeni yıl planları 😀


  • @birisi merhaba,
    Ben Ankara için takip ediyorum randevuyu fakat henüz açılmadı. İstanbuldan Aralık a aldım ne olur ne olmaz ortada kalmayım diye.
    Size sorum değiştirğiniz randevu tarihlerini hangi günlerde hafta sonu ya da hafta içi ya da sabah akşam gece giriş yapıpta denediniz oldu? Yardımcı olur musun?


  • @redsat2000 marathon yapan zenci benim vizemi vermişti


Benzer Başlıklar

  • 23
  • 1490
  • 47
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum