Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
@gokayk Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Merhaba. Ben lise son sınıf öğrencisiyim. 17 yaşımı 2 gün önce doldurdum. Bildiğim kadarıyla Green Card'a başvurmak için lise diploması gerekiyor. Fakat ben daha lise son sınıfta okuyorum. Acaba şimdiden başvuru yapabilir miyim? Çekilişin açıklanma tarihi nedir? Büyük ihtimalle çekiliş açıklandığında liseyi bitirip diplomayı almış olurum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Evet, basvuru yapabilirsiniz. Onemli olan mulakat zamani diplomaya sahip olmak.
Cekilis sonuclari 7 Mayis'ta aciklanacak.
@fiboo3018 "success" yazili ekrani alana kadar farkli web browser'larindan denemenizi tavsiye ederim. Browserin en guncel surum olduguna emin olun.
@crazycells Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Merhaba. Ben lise son sınıf öğrencisiyim. 17 yaşımı 2 gün önce doldurdum. Bildiğim kadarıyla Green Card'a başvurmak için lise diploması gerekiyor. Fakat ben daha lise son sınıfta okuyorum. Acaba şimdiden başvuru yapabilir miyim? Çekilişin açıklanma tarihi nedir? Büyük ihtimalle çekiliş açıklandığında liseyi bitirip diplomayı almış olurum. Yardımcı olursanız sevinirim.
acaba başvuruyu yaparken "lise diploması" nı mı seçmem gerekiyor yoksa some high school'u mu?
@crazycells teşekkürler emin misiniz ya evde yapcaktım zaten ama çekebilecek kimse yok ilk defa başvurucam garanti olsun dedim ama shop olmuş diye sistem elemez umarım
Merhaba, kayınvalidem için başvuru yapacağım. Çocuklarının hepsi 21 yaş üzeri. Formda çocuk sayısını belirtirken 0 mı yazmak gerekiyor.
@crazycells Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
acaba başvuruyu yaparken "lise diploması" nı mı seçmem gerekiyor yoksa some high school'u mu?
"some high school, no diploma" uygundur.
@mercek Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
@crazycells teşekkürler emin misiniz ya evde yapcaktım zaten ama çekebilecek kimse yok ilk defa başvurucam garanti olsun dedim ama shop olmuş diye sistem elemez umarım
sorun olmaz.
@cosmopolis Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Merhaba, kayınvalidem için başvuru yapacağım. Çocuklarının hepsi 21 yaş üzeri. Formda çocuk sayısını belirtirken 0 mı yazmak gerekiyor.
evet, 0 uygundur.
vet, 0 uyg
Teşekkür ederim.
Merhaba,
Benim eğitim durumum master terk. Ama bunu belge ile kanıtlamam çok zor. Bu durumda hangisini seçmeliyim? Geçen sene ne seçmiştim hatırlamıyorum.
(6) University degree - üniversite diploması
(7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
Merhaba kafama birşey takıldı. Ben Kıbrıs’da yaşıyorum ve başvuru yaparken bugüne kadar yaşadığım ülke olarak Cyprus ı seçiyorum. Ama aslında ben KKTC de yaşıyorum yani North Cyprus ama tanınan bir ülke olmadığı için seçeneklerde çıkmıyor. Yurtdışından gelecek her türlü posta kargo vs içinde Mersin10 Turkey yazıyoruz. Bu durumda yaşanılan ülkeye Türkiye mi yazmalıyım Cyprus mı? Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim özellikle Sayın @crazycells .
@subhan Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Merhaba,
Benim eğitim durumum master terk. Ama bunu belge ile kanıtlamam çok zor. Bu durumda hangisini seçmeliyim? Geçen sene ne seçmiştim hatırlamıyorum.
(6) University degree - üniversite diploması
(7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
Eger master'a devam etmeyi dusunmuyorsaniz, universite diplomasi diye ilerleyebilirsiniz.
@famel Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Merhaba kafama birşey takıldı. Ben Kıbrıs’da yaşıyorum ve başvuru yaparken bugüne kadar yaşadığım ülke olarak Cyprus ı seçiyorum. Ama aslında ben KKTC de yaşıyorum yani North Cyprus ama tanınan bir ülke olmadığı için seçeneklerde çıkmıyor. Yurtdışından gelecek her türlü posta kargo vs içinde Mersin10 Turkey yazıyoruz. Bu durumda yaşanılan ülkeye Türkiye mi yazmalıyım Cyprus mı? Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim özellikle Sayın @crazycells .
Cyprus olarak belirtin.
@crazycells Ben yazdığım sırada eşim başvuruyu yapmış ve City: Girne KKTC State ise Mersin olarak yazmış sonuçta ülkede Turkey olmuş. Sizce sorun olur mu? Birde ben henüz yapmadım başvuruyu karışıklık olmaması adına bende mi aynı şekilde yapmalıyım?
@crazycells Ben yazdığım sırada eşim başvuruyu yapmış ve City: Girne KKTC State ise Mersin olarak yazmış sonuçta ülkede Turkey olmuş. Sizce sorun olur mu? Birde ben henüz yapmadım başvuruyu karışıklık olmaması adına bende mi aynı şekilde yapmalıyım?
Bu kisim sadece adres oldugu icin bir problem olmaz, ama ABD o bulundugunuz adresi Kibris'in parcasi olarak goruyor resmi olarak, o nedenle o sekilde yazmak daha uygun olur.
@crazycells Anladım. Peki benim başvurum nasıl olmalı? Aynı adres ve ayrı ülke sorun olur mu yoksa eşimin ki ile aynı şekilde mi yazmalıyım?
@crazycells Anladım. Peki benim başvurum nasıl olmalı? Aynı adres ve ayrı ülke sorun olur mu yoksa eşimin ki ile aynı şekilde mi yazmalıyım?
Yukarida dedigim gibi Kibris demeniz daha dogru olur, ama Turkiye'deki konsolosluklar bu karmasik durumun farkinda oldugu icin iki turlu de yazmaniz bir soruna neden olmaz diye dusunuyorum.
Herkese Merhabalar. Yeşilkartforumun youtube adresindeki gibi greencard forografımı idphoto4you.com adresi üzerinden düzenledim. Ancak fotografçıda çekildiğim vize fotoğrafı ile siteden crop ettiğin fotograf arasında cidde derecede kalite ve renk canlılığı farkı var . Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim .
@canberk Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? içinde söyledi:
Herkese Merhabalar. Yeşilkartforumun youtube adresindeki gibi greencard forografımı idphoto4you.com adresi üzerinden düzenledim. Ancak fotografçıda çekildiğim vize fotoğrafı ile siteden crop ettiğin fotograf arasında cidde derecede kalite ve renk canlılığı farkı var . Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim .
Ulke olarak ABD'yi sectiniz ve brightness/contrast ayarlariyla oynamadiniz degil mi? Bir de cozunurluk 300 dpi idi?
Eger bu ayarlarda yaptiysaniz, kullanmanizda hicbir sakinca olmayacak.
Ben su ana kadar fotograflarda gozle gorulur bir kalite dususu gozlemlemedim, ama eger cok buyuk bir fark oldugunu dusunuyorsaniz editlenmis fotografi bir image upload sitesine yukleyip paylasabilirsiniz, uygunlugu konusunda yorum yapabiliriz.
Merhaba fotoğrafçıya gittik 3 yaşındaki oğlum fotoğrafında biraz sağa baktı durmuyor zor çektik sorun olurmu?