IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Thenomad Pardon size bir şey sormak istiyorum. Biz de oğlumla ilgili hızlandırma taleninde bulunduk Senatör aracılığıyla, bize NVC’dan talebinizi Ankara’ya gönderdik herhangi bir gelişmede haber vereceğiz yazılı bir geri dönüş oldu. Buna NVC karar vermiyor mu? Bilginiz var mı bu konuda? Sizin de başvuru süreciniz böyle mi oldu ve ne kadar süre sonra olumsuz döndüler?
-
Arkadaşlar vize tarihim belli oldu 9 şubat çok bekledik zor bir süreçti bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsun en kısa zamanda beklediğiniz haber gelsin inşallah
-
@kdrr merhaba, dq mailini ne zaman aldınız? Hizlandirma başvurusu yaptınız mı? Mülakat maili mi geldi bugün doğru mudur? Bugün Christmas tatili şaşırdım açıkçası.
Hayırlı olsun.
-
@ekdodo evet bende hiç beklemiyordum tatil diye... bu sabah 9 bucuk gibi mail geldi
-
@mertdzkr e devletten alınanlar 15-30 gün geçerli, ıslak imzalılar 6 ay geçerli oluyor. O yüzden mülakattan önceki hafta içinde alırsanız yeterli olacaktır.
-
@Sinem-Arslan NVC aracı durumda. NVC süresince hızlandırma işlemlerine sadece Konsolosluk izin veriyor. NVC aradaki iletişimi sağlıyor sadece. Genelde 1 hafta-10 günde dönüş yapıyorlar.
-
Arkadaşlar selamlar saglik muayenesi icin eger hiçbir sağlık problemimiz yok ise sadece genel aşıları vursalar ortalama kac dolar tutar?
-
@kdrr tebrik ederim DQ tarihiniz ne zamandı?
Başka bu hafta randevu maili alan oldu mu Ankara'dan?
-
@intelcorei5, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar selamlar saglik muayenesi icin eger hiçbir sağlık problemimiz yok ise sadece genel aşıları vursalar ortalama kac dolar tutar?
Merhabalar. Benim için sağlık raporu aldık. Allah'a şükür bildiğim bir hastalığım yok. Aşı karnem yoktu. 5 aşı yapıldı. 47,5 dolar + 6 360 TL olarak ödeme yaptık.
-
@ekdodo 15 Eylül onay gelmişti 4 aydır bekliyorduk
-
@MYusuf aşı karnenizle birlikte mi gittiniz?
-
@Thenomad Çok teşekkür ederim.
-
@Berkan-Duru
K3 başvurusu aslında , evlilik sonrası greencard süreci uzun olduğu için bu süreçte eşinin yanına gidip gelebilmen için olan bir vize türü , nişanlılık değil.
Fakat uscis genel olarak K3 vizesini onaylamak yerine zaten başvuruda olan İ130 u onaylıyor anladığım kadarıyla. Çünkü İ130 onayımız geldi ardından K3 için red olarak posta yoluyla gönderdiğimiz evrakları geri gönderdiler. Sanırım o yüzden süreç hızlanmış oluyor uscis te ki dosyamızda. Yoksa normal şartlarda 12 aylık bir süreç görünüyordu uscis onayımız için biz 6 ay da onay aldık. -
@kdrr Congratulations on the interview date and thanks for letting us know! Seems like you are about 3-days short of a 5-month wait time. So they are currently scheduling interviews about 4-5 months after DQ. Hopefully they send more this week.
-
@enayt Merhaba siz sadece I129F formunu doldurup artı olarak evlilik cüzdanı fotokopisini mi yolladınız posta yoluyla? Nereye yollanıyor? Başka herhangi bir şey yapmamız gerekir mi? Bu konu hakkında çok soru sorulmuş size kusura bakmayın ben de soruyorum ama yani internetten araştırma yapmaya çalıştım fakat hiçbir şekilde tam bilgi yazmıyor maalesef ya da ben göremedim.
-
@ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf aşı karnenizle birlikte mi gittiniz?
Aşı karnem yoktu.
-
@Bernur
I129F formunun çıktısını alıp dolduruyorsunuz
I130 başvurunuzun alındığına dair size ilk başta gelen I797C belgesinin de bir kopyası ve evlilik cüzdanınızın kopyasını ekleyerek dosyalayarak posta yoluyla belirtilen posta adresleri var uscis in oraya gönderiyorsunuz. Forum da daha önce yazmıştım İ130 başvurusun da ücret ödediğinizden dolayı bu başvuruya ücret ödemeden yapıyorsunuz. Zaten bunu yapmamızda ki amaç K3 onayı almayı beklemek değildi. Biz de bunun uscis onayını hızlandırdığını duymuştuk denemekte zarar yok diyerek başvurup uscis onayını aldık .File Form I-129F at the USCIS Dallas lockbox.
U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
Attn: I-129F
P.O. Box 660151
Dallas, TX 75266-0151FedEx, UPS, and DHL deliveries:
USCIS
Attn: I-129F (Box 660151)
2501 South State Highway 121 Business
Suite 400
Lewisville, TX 75067-8003 -
@enayt Biz de artık denemekte zarar yok diyerek deneyeceğiz 14 ay olacak neredeyse umarım yakın zamanda onay gelir. Açıklamanız için çok teşekkür ederim

-
@yasmin982 Üzerinize alınmayın lütfen, sadece şunu ifade etmek istedim, insanlar bu uzun beklenen zaman içerisinde tutunacak bir soru cevabı arıyor, bunu ararken verilen bazı bilgiler gerçek anlamda çorbaya dönüyor, ben bunu ne size ne de anlaşılır düzgün CEVAP lara söylemediğim ap açık ortada, ve birini etiketlemeye gerek olmadan yorumlara bakıp kişiler yazdıklarını süzgeçten geçirebilir. Teşekkürler
-
@enayt çok teşekkür ederim. Türki yeden gönderemiyor muyum bu dosyayı acaba posta yoluyla?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum