Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Adli sicil kaydinin suresi ne kadar olmasi gerekiyor? mulakati bekleyene kadar 6 aydan gecti. Acaba tekrar mi edevletten cikartmamiz gerek? yoksa nvc'ye yukledigimiz evragin aynisi mi getirecegiz?

    bu arada edevlette sistemsel hata diye evrak olusturamiyorum. Kimin boyle bir sorunu var?


  • @yasmin982 @ekdodo Kusura bakmayın yeni yazabildim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Aşı konusu şöyle: Bağlı bulunduğunuz Aile Sağlığı Merkezinde, CDC nin technical instructions for panel physicians yazdığınızda çıkan sitedeki tabloya göre aşılarınızı olup e-nabızınıza işlenmesi gerektiğini söylerseniz yardımcı olurlar.

    Tdap, KKK, Varicella (suçiçeği) 2 doz, Hep B 3 doz, Hep A 2 doz ve Grip aşılarınızın olması gerekiyor.

    Bunlardan grip aşısı harici hepsi asm lerde olur. Grip aşıları ülkemizde ücretli satılıyor 65 yaş altına. Onu da eczaneden alıp yaptırabilirsiniz. Aşı kartlarınızı alıp e-nabız çıktısını da götürürseniz kabul edebilirler ama nihai karar yine unganlarda. Uygun bulmadıklarında reddetme hakkına sahipler (kurallar gereği)


  • Bu arada bugün pasaportumu büyükelçiliğe gönderdim. Bakalım ne kadar sürecek, nasıl geçecek bundan sonrası.


  • @lucky2022 e-devletten diğer günler denersiniz en kötü her hangi bir adliyeye gidip alabilirsiniz , konsolosluk görüşmesine giderken güncel tarihli istiyor evet
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği de unutmayın güncel tarihli


  • @enayt kaymakamlıktanda alınmıyomu adli sicil kaydı adliye sanki zahmetli olur ben hatta emniyettende alınıyodur diye düşünüyorum


  • @cokbekledik86
    Nüfüs kayıt örneği kaymakamlıktan alınıyor
    Fakat adli sicil kaydı ( arşiv kayıtlı ) adliyeden kimliğinizi gösterip alıyorsunuz hemen , uğraştırıcı bir işlemi olmuyor hatta rica ederseniz İngilizcesini de ayrıca veriyorlar


  • @drserdar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için sizin kabul ettilerse diğerlerinide ederler sanırım sadece grip gibi bazı aşıların zamanları var 6 ay geçmemeli sanırım.


  • @drserdar Gecmis olsun pasaportun en kisa zamanda gelecektir diye duaunuyorum anlamadigim konu ceac te gorunmuyor diyor ama ceacte olmasa o dosya nvc den zaten dq alamassin sacmalik degilmi ?


  • @lucky2022 Kaymakamlıktan gidip kimliğinizle kolayca alabilirsiniz. Apostil de yapıyorlar. Nüfus kayıt örneğini de nüfus müdürlüğü veriyor kırmızı kaşe de yaptırın onu da istiyorlar çünkü. Geçen gün bizzat gidip aldım. Net bilgisi olmadan herkes bilgi vermeye çalışıyor malesef


  • Herkese merhaba Ben 6 yıldır evliyim Amerika vatandaşıyla Türkiye ile evlendik ve zaman zaman geldim ve bu süre içerisinde hiç Green Card'a başvurmadım 2022'nin Haziran ayında giriş yaptım ve Ağustos ayında Green Card'a başvuruda bulunduk Her Şey ibrahim'de gitti ta ki benim eski evliliğime dayalı Mahkeme kararını istediklerine kadar ve diğer belgeler olsun işte evliliğimizin iyi niyetli olduğuna dair istedikleri belgeler fotoğraflar olsun falan vesaire Bu belgelerin çoğunu Biz tercüme ettik ama nasıl tecrübe ettik Online olarak tercüme ettik Yani bir yeminli tercümanın imzası falan yok ama baştan aşağı dört dörtlük bir tercüme ve bu Mahkeme kararını falan orijinalini ve tercüme edilmiş haline göndereceğiz Allah nasip ederse bu Aralık ayının sonunda göndereceğim mahkeme kararının tüm sayfalarını mı göndereceğim ya da ayrılığımı kanıtlayan sayfayı mı göndermem gerekiyor Bilgilerinizi paylaşmanızı Bekliyorum teşekkürler


  • @hzlinan
    Net bilgisi olmadan herkes bilgi veriyor ?
    Çok özür dilerim ama verdiğim bilgi de bir yanlışlık olmamasına rağmen , hepimiz burada birbirimize sorarak ilerliyoruz , yaşadığımız tecrübeleri paylaşıyoruz
    Ben adliyeden kolaylıkla alarak işlemimi yaptığımı paylaştım (ki e-devletten de başka gün tekrar deneyebilir de yazmıştım ) en kötü ihtimal adliyeden alınabilir dedim
    Sizde kendi deneyiminizi paylaşmışsınız
    Ben de böyle temin ettim,böyle de alınabiliyor desensiz , bize de faydası olur
    Böyle bir yorum yapmanızı gerektirecek ne vardı inanın anlayamıyorum.
    Birbirimize destek olmaktansa kırıcı bir yorum olmuş
    Üzücü


  • Mülakata giren arkadaşlardan ricam e devletten aldıkları arşivli nüfus kayıt örneği ve adli sicil belgelerini kullanıp bir sorun olmadığını hattsa evrakları Türkçe olanlar deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum
    Bu karışıklığı ordan kaldıralım daha bu tür konularda muhallakta kalmayalım.


  • @yasmin982
    E devlette sistemsel hata yaşamışlar belge oluşturamamışlar diğer günler deneyin diyerek devamında gelişti olaylar ,


  • Tesekkurler!

    Bir sorum var bilen kimse var mi: Eger mulakati farkli tarihe almak istiyorsak ne kadar beklemek gerekiyor acaba? tekrar 5-6 ay mi surecek?


  • @enayt boşverin onlarda mecalini anlatmaya çalışıyor herkes birbirine yardımcı olurken anlamlı detayları unutuyor işte adliyeden apostil yaptığım diyor ordan alın diyor aslında o kişinin apostillik durumu var boşanmış yada yada adli sicil var yahut yabancı eşi var soy ismi değilmiş biz önceki soyadından sicil kaydı istiyoruz deniyor yabancı olduğu için ingilizce çevirisine mecbur apostil gerekiyor.Ama kendi yaptıklarının gereklilik olarak sizde bunu yapın yerine bizim durumumuza istinaden bunu yaptık normal durumda olanlar edevlet çıktısı alıp gitse sıkıntı yaşamaz dese sorun kalmayacak yada bizde az araştırmacı olsak kendi sıkıntımızı googleden resmi sitelerden bir araştırsak gerçekten lüzumlu gördüğümüz suallerde buluncak birşeycikler olmaz,onların da maksadı yardım etmek ama konuyu açıklayıp yazılsa hiç akıl karışıklığı kalmaz.


  • @yusufkeser maalesef congressman telefonları açmıyor ve gönderdiğimiz maillere de geri dönüş yapmadı. Sanırım tek yapmamız gereken beklemek olacak. Peki onay sonrası ne kadar zamanda dq olabiliriz rfe siz sekilde?


  • @uogz USCIS kismi aslinda degiskenlik gosteriyor. Service center hangisi olduguna bagli. Bu konu ile ilgili size tavsiyem; USCIS i surekli arayip rahatsiz edin. Yani dosyamiz ne asamada ya da bilgi almaya calisin. NVC kismina gelince evraklari genelde 2 ya da 2.5 icersinde inceleme yapiyorlar. Eskik bir evrak yoksa eger bu surecte onaylanir. Bizim DQ ekim 14 te oldu ama halen Embassy den haber bekliyoruz. Cok sorun yaratan bir durum. Simdiden sizlere iyi sanslar diliyorum. Ayrica yapabilecegim bisey olursa haberdar edebilrisiniz..


  • @mertdzkr Aynen saçmalık. Benim hala sistemde gördüğüm dökümanın onlara görünmüyor oluşu daha da saçma. Anlamadım ben bu işi.


  • @yasmin982 Ben E-Devletten İngilizce aldığım, arşivli, verilecek makam kısmına U.S. Ankara Embassy yazarak aldığım Adli sicili verdim mülakatta. Bir sorun olmadı.

    Nüfus kayıt örneğini, eşimin çifte vatandaşlığı nüfus kayıt örneğinde yazdığından, Türk ve Amerika'daki adında yazılış olarak farklılık bulunduğundan nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı alıp apostil yaptırdım ki, mülakatta elimde kanıt olsun.

    Eşimin Türk ve Amerikan adı aynı olsa o zaman E-Devletten alıp gidecektim o da kabul ediliyor. Alttaki düşünceler kısmında Evlilik bilgileri, kızlık soyadı vs. yazsın yeter. O da zaten her alınan vukuatlı dökümanda yazıyor.

    Kısacası isim açısından sorun yoksa veya mahkeme kaydınız vs yoksa her dökümanı e-devletten alıp gidebilirsiniz. Nüfus kaydı illa imzalı mühürlü olacak diye bir şey yok.


  • @drserdar çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu 👏👏👏inşaallah tekrar soru gelmez bu konuda yada öyle yapın böyle yapınlarla kafa karışıklığı kalmıştır tekrar teşekkür ederim en kısa zamanda sistemdeki yüklediğiniz belgeniz pasaportlarınız visa alıp gelir Kavuşursunuz eşiniz ve yeni hayatınız inşaallah hayırlı olur hakkınızda darısı hayırlıyla en kısa zamanda bizlere 🤲🏼


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum